- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Graphics: Hamis SSD-k az online piactereken, hirdetési oldalakon, hogyan szűrd ki?
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
guga
Közösségépítő
[link]
Ma hallottam egy érdekes mondatot egy ismerősömtől.
A feleségem vitte a kisebbik fiamat az autónkhoz, hogy mennek együtt a nagyobbikért. Erre a kicsi elkezdett hisztizni, hogy apával, apával. A nejem ráripakodott, hogy apa nem jön, dolgozik, itthon megvár bennünket.
De Bendzsó továbbra is nyúlkált a levegőbe az öt virsli ujjával hívogatóan és nyöszörgött, hogy apával, apával.
Én mivel már régen hozzászoktam a beszédjéhez, pontosan tudtam mit akar, a nejem is. De az ismerősöm, aki mellettem állt, csak tanakodott, mert egy kukkot sem értett az egészből, majd a vállát megvonva megjegyezte, hogy ha az embernek gyereke születik, akkor újra meg kell tanulnia gyerekül.
Ebben annyira igaza van, hogy ezt csak akkor ismertem fel teljes mértékben, hogy mit is akart mondani pontosan.
Számtalanszor kapom magam azon a nejemmel, hogy amikor a kicsi alszik, mi meg a konyhában ácsorogva kortyoljuk a kávét és tájénak ejtjük vagy tajajónak, vagy ha valamit nem szeretnénk a másiknak megtenni, akkor egy durcás emm-el rendezzük le, amolyan 2 éves Bendzsó nyelven.
Ha a nejem kérdez tőlem valamit és nem akarok rá válaszolni vagy nem tudok, akkor egy ártatlan nyünnyögéssel vonom meg a vállam és úgy sétálok tovább, hogy utánozom a Bendzsó járását, mert biztos lehetek benne, hogy ilyenkor a nejem megbocsájt, bármi is a vétkem.
A nagyobbik fiamnak Levente a keresztneve, Benjámin a kisebbik. De Benjámin még nem tud pontosan artikulálni, ezért Etteó-nak nevezi a Leventét.
A nejem ha megy az iskolába érte, akkor úgy szokott beköszönni a műhely ajtaján, hogy elmentem Etteó-ért.
Pár hónappal ezelőtt elém állt az előszobában a kicsi és kérdőn rámnézett majd felelősségre vonva megkérdezte, hogy gnu? S mivel fanatico settore linux függő vagyok, így teljes mértékben átragadt a hétköznapjainkra is ez a tanakodó s kissé nehezményező kérdés, hogy GNU? Akárki betér hozzánk a műhelybe és vagy nem érdekel a mondandója vagy nem értem, vagy csak okosan nézek, de a gondolataim rég máshol járnak, akkor egy GNU?-val szoktam befejezni ha az illető a mondandója végére ér.
Ennek persze semmi értelme, de ha élőben hallja, látja az ember, akkor folyik a könnye a röhögéstől. A kisebbik fiam azt, hogy GNU? Csak egyszer mondta ott az előszobában, utána soha többé.
Pedig számtalanszor próbáltam helyzetbe hozni és folyamatosan kérdezgetem tőle, mint aki kíváncsi is rá, hogy GNU?
De nagyon mérges olyankor rám, mert nem érti.
Egyáltalán ki érti ezt?
GNU?
Érted
Valamelyik reggel én vigyáztam 2 órát Bendzsóra és elővettünk egy csomó játékot. Megfogott egy mozdonyt és utána elkezdte tologatni a szőnyegen, hogy ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh.
Gondoltam eljött az én időm és felmérem milyen fejlett a humorérzéke. Fogtam egy plüss vízilovat és elkezdtem tologatni a szőnyegen, hogyihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh.
Meghökkent, de nem mertem felnézni, teljes elszántsággal folytattam, hogy ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh.
Nem akartam megadni az esélyt annak, hogy észreveszi becsapom vagy hogy egy pillanatig sem hiszek abban, hogy amit magam előtt tologatok az nem mozdony.
Kicsivel később legyűrte magában az értetlenségét és felvette a fiókból az egyik manót, majd heves ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh-ba fogott és végigszáguldott a szobán.
Én egy építőkockával, majd egy kakassal folytattam az ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh-ot.
Aztán megjött a feleségem és a gyerek felpattant s kérdőre vonta, hogy Etteó? Etteó iskolában van, majd délután megyünk érte züzükivel (Suzuki).
Ááááááááááhhhhhhh sóhajtott fel örömteljesen Bendzsó és szaladt a kezébe kapni a tévé távirányítóját s a szőnyegen végigtolva vehemensen ihh-uhh, ihh-uhh, ihh-uhh.
[link]
3. És monda: Bizony mondom néktek, ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek mint a kis gyermekek, semmiképen nem mentek be a mennyeknek országába.
4. A ki azért megalázza magát, mint ez a kis gyermek, az a nagyobb a mennyeknek országában.
5. És a ki egy ilyen kis gyermeket befogad az én nevemben, engem fogad be.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
- Samsung Galaxy Tab S8 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest