- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
Hirdetés
Aktív témák
-
Pacák
senior tag
Nem kell telitalálat, elég, ha a görgőket célozza meg az RPG -vel. Más: mindenki látta már a Ryan közlegény megmentése című eposzt. A végén látható a zoknibomba megnevezésű eszköz. (Gépzsírral bekent kincstári zokniban plasztikdarab gyutaccsal és gyújtózsinórral) Ezt is csak a görgőkre tapasztották fel, nem a lánctalpra, mégis szétszakadt a lánctalp.
-
Dr. Ernő
tag
''Nagyon erősek az új cobham páncélok, és azokhoz már kell a 120mm. A seregben azt tanítják, hogy RPG-7-el hogyan kell kilőni egy harckocsit....''
Egyan már ez nem igaz. Egy korszerű aknavetőgránát símán átfurja magát még egy igen vastag páncélzaton is. Akkora nyomáskülönbség lép fel a kezelőtér és a külső környezet között, hogy a bennlévők azonnal meghalnak.
Egy tank nem sokat ér, légi támogatás és ''szárazföldi előkészítés nélkül'' egy komoly csatában. Egy AH1-es mely kilő 8 hellfire-t 8 tankot nyír ki 10 másodpercen belül.(20 km a hatásos tüzelési távolság). Minden tankot (ill. legénységet) el lehet pusztítani akár RPG-vel is. -
Club
őstag
A náci németországban csináltak egy ágyút a propaganda céljából.
Azt hiszem Gréta, vagy Ágota, valami ilyesmi neve volt, nemtudom pontodsan.(vagy talán Betti, nememlékszem).
Az átmérője valami nagyon nagy volt.
Nemtudom már mekkora, de hatalmas.
Különleges vasúti kocsi kelett a szállításához;]
Mondjuk fél nap volt megtölteni, de ahova avval lőttek, ott lhetett nyitni egy új halásztavat:) -
Tanu
csendes tag
Szerintem egyáltalán nem felesleges növelni az ürméretet a harckocsikon. Nagyon erősek az új cobham páncélok, és azokhoz már kell a 120mm. A seregben azt tanítják, hogy RPG-7-el hogyan kell kilőni egy harckocsit....
Nem is tenne kárt benne. Elég szánalmas:)) -
-=Sawtooth=-
tag
off
lattatok, hogy a mocskok lelottek ahmed sejk jaszint?
egy majdnem 90eves tolokocsis embert, a mecsetbol kifele jovet telibelovik raketaval...aztan csodalkoznak a kovetkezmenyeken. vajon az eu-s kozvelemeny kutatasok szerint miert gondolja az europaiak 2/3-a, hogy izrael a legnagyobb veszely a vilagbekere. remelem hamar utolerjuk az unios normakat ebben is...nem is beszelve az eu-s (pl francia es nemet) zsinagoga-gyujtogatasi kvotak kihasznalasarol -
szakszi
csendes tag
válasz
J.J. András #84 üzenetére
Ha már itt tartunk, vietnámban sem harcoltam volna. Kellemes érzés lehetett csapdába lépni:B
-
-=Sawtooth=-
tag
válasz
J.J. András #84 üzenetére
hm :)) majd holnap en is alszom.reggel melo
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #83 üzenetére
na, lépek aludni, de a mekong vidékéről tudnék mesélni...:DD
-
-=Sawtooth=-
tag
válasz
J.J. András #82 üzenetére
bush katonai multja egy vicc :) nemzeti gardaban vedte a hazat a vietnami haboru idejen. cia fonok apuci mingya elintezte szegeny gyerek ne a mekongba zuhanva vegezze. a szakaszaban csupa szenatorgyerekek, olajvallalkozok gyerekei voltak :D akik vhogy inkabb kellettek otthon a hazat vedeni :)
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #81 üzenetére
nem, mert ők egymás barátai...:D
de hát amúgy mindenhol ők vannak ám a fő döntési pozíciókban,mert hát az az agyament, alkoholsita Bush nemhogy egy országot, de még egy röpcsit sem tudna elvezetni szerintem,pedig állítólag rajt van egy olyan ''röpcsi pilóták a hangárban gyűlnek össze édesen mosolyogni'' képen.....
szóval, amúgy ne bántom őket, de valahol megértemőket is, de ha ők megtehetik igazuk bárminemű kierőszakolását, mi miért nem tehetjük ?:F -
-=Sawtooth=-
tag
válasz
J.J. András #80 üzenetére
meg a dologrol sem :)
de van egy olyan sejtesem, hogy az tortenhetett vele mint mordehaj vanunuval, aki 85ben kitalalt a SUN cimu ujsagnak arrol, hogy izrael titokban a dimonai uzemben atomfegyvert gyart. azota kb 3-400 robbanofejjel, koztuk feltehetoleg hidrogenbombaval is renelkeznek. hozza termeszetesen olyan raketatechnika,amivel europat konnyen elerhetik. biologiai es vegyi fegyverek feltetelezheto tomkellege. most,akkor nem kicsit nyugatabbra kellett volna celozni a szaddam helyett?
[Szerkesztve] -
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #79 üzenetére
na, kis haditechnológia továbbra is.....
hallottatok-e azon magyar fiatal ELTÉS fizikusról, aki kifejlesztett egy készüléket, ami a létező összes hangot kioltotta , 0 db-re vágta, majd szegény srácról azóta semmit sem tudni....
történt anno a 1968'-as évek környékén....
,mert akkor Merkava korai elődjeinek a T55-ök így ezzel a ''csodafegyverrel'' odabasztak volna....
Isten Hozott a Szövetségben !:) -=Sawtooth=-
[Szerkesztve] -
-=Sawtooth=-
tag
uccso amit hallottam,amiko 800rol 300ra vagy mennyire csokkentettek. szegyen, hogy egy szlovakianak 2-3x akkora legiereje legyen mint nekunk pl. valakiknek nagyon az az erdekuk, hogy itt semmi ne legyen amivel megvedjuk magunkat ...eros a gyanum, hogy a merkava fejleszto baratainknak koze van a dologhoz :D
[Szerkesztve] -
-=Sawtooth=-
tag
válasz
J.J. András #77 üzenetére
jovan...csak sikerult megtalalni a nekem valo tarsasagot itt a ph-n is :DD
-
J.J. András
őstag
reméltem is.....hát már csak élném meg a napot, mikor ''atyáink földje'' felett, a Nemzeti Lobogónk emelkedne a magosba....:O
ilyen téren elfogult vagyok, főleg mikor hallom azt a cigány nyelvüket, és igazuk megvédésére a Daco-Roman elméletet.....
dehát míg nincs itthon összetartás, semmilyen tankkal sem tudnánk mit csinálni....
na, BEKAPCS téma vissza........
[Szerkesztve] -
szakszi
csendes tag
Majd nosztalgiázunk, miközben biciklivel tekerünk a frontra.Egyáltalán Erdély megér ennyit:F(költői kérdés volt.:)
-
szakszi
csendes tag
válasz
J.J. András #74 üzenetére
Biztos arra gondol a ''főnők'', hogy a NATO besegít:))
Nem baj, majd AK-val lövöldözünk rájuk.:t -
J.J. András
őstag
biztos azt hiszi MH, vagy MHSZ, vagy mi a mostani hivatalos neve ? :F
, na , mindegy, Juhász Ferenc lehet hogy előrelátó, és látja a nagy globális világbékét, ahol mindeki megoszt mindent mindekivel, és még kavicokat sem fogunk hajigálni egymásra.....
csak a románok meg ne tudják, hogy nincsenek harckocsijaink, aztán egyszercsak megjelennek ''megintcsak'' a hősök terén.....:((( -
szakszi
csendes tag
válasz
-=Sawtooth=- #71 üzenetére
nem biza. Csak BTR-ek maradtak. T-72, T-55 kaput:((
-
szakszi
csendes tag
Mivel nálunk leszerelték a harckocsikat, így a páncélzatukkal nem kell foglalkoznunk. Csak remélni lehet, hogy a magyar hadsereg nem kerül szembe páncélosokkal:D
-
-=Sawtooth=-
tag
nagyfaterom evekig a sportlovo valogatott orvosa volt :) lehet vele kene konzultalnom :D
-
Bash
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #67 üzenetére
J.J András!
Nem haragszom, vettem a poént, de nincs túl jó kedvem mostanában, úgyhogy csak óvatosan. :)
-=Sawtooth=-!
Az oldalt nem ismerem, de amíg nem ismerem a hátteret, én nem mondanám, hogy idióták. De tudnak lenni idióták az biztos, mint mindenki más.
Fegyvertartásit nem tudom, hogy most ki kaphat, de tanfolyamon tuti, hogy részt kell venni. Itt egy hasznos link: [L]http://www.fegyver.org/[/L]
[Szerkesztve] -
-=Sawtooth=-
tag
hu az meg rosszabb :D vmi echelon brigadba tartozhacc.
amugy van egy jo oldal chix and guns linket pontosan nem tudok
flelmetes mennyire idiotak ezek az amerikaiak... ilyen nagy piknik partyk...13 eves kislany kiprobalja az m60ast ..aztan tt vigyorog faterral a kepeken. stb.
csak ugy lehet meg fegyvertartasit szerezni,mint anno atkosban,ha az ember eljart mhszbe ilyesmi? vagy csak valodi szemelyi fenyegetettseg eseten? :D
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #58 üzenetére
Találgatni lehet, de úgysem fogok válaszolni. Félni meg nem kell tőlem, nem vagyok közveszélyes, nem állok semmilyen fent említett szervezet alkalmazásában, még csak nem is élek Magyarországon.
-
Pötyi
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #61 üzenetére
Ismerd meg ellenségedet, hogy hatékonyabban tudj ellene harcolni... :D
-
-=Sawtooth=-
tag
bazz egybol azt is meg kellett volna kerdezni, hogy ki rendor? :D
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #58 üzenetére
:DD
Pötyi, az én kódóm: 1-1-1-1 és 2-5-2-2(ezek a RAMoké) , és az igazi a 007-es, tehát én nyertem ! :DD
[Szerkesztve] -
Pötyi
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #57 üzenetére
Nem-nem, félreérted! Én is ellenük harcolok! Csak én ésszel próbálok nekik menni... :D (A négy kérdésre a válasz: 1,1,0,1)
-
-=Sawtooth=-
tag
hat a legrosszabb variacio hogy voltal katona es van makkospisztolyod..a tobbi variaciokban van engedelyed ra :D akko veled vigyazok mit mondok...hatha meg vmi bm vagy hm ala tartozo szervezet alkalmazasaban allsz, aztan ugy jarok, mint pelikan elvtars..egy nap jon egy fekete auto :DD aztan meg kernek tolem vmi szivesseget :) hat 1-2 merkavat szivesen kilonek :D teljes legenyseggel lehetoleg :)))
[Szerkesztve] -
-=Sawtooth=-
tag
igen igen...latom teged a pentagon marketing osztalya fizet :D azert par apachot meg mas helikoptert lekaptak mostanaban ilyenekkel meg rpg-kkel koszovoban,afganisztanban es irakban is. es nem mindet stingray-jel :) az elmelet 1 dolog...amig szoftver vezerli azt a mordalyt,addig nem biznam az eletemet arra :D
-
Bash
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #47 üzenetére
A négy kérdésedből kettőre igen a válaszom, de ennél többet nem mondhatok. :t
-
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #49 üzenetére
jah, csak azért, mert azokra a platós teherkocsikra rögzített izékre....(mi a nevük? :F -ilyen rövidítést használnak,mint RPG) gondoltam, amivel simán meg lehet szórni egy Commanche-ot is, és nem örülnek nekik a pilóták...:)
Pötyi, én hiszek neked, de nekem kell Erdély aranya, és ezüstje ,meg a tiszta levegő !:)
[Szerkesztve] -
Pötyi
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #44 üzenetére
Könyörgöm, ezt ugatom, hogy direkt olyan páncélzatot kapott az a nyomorult Apache, hogy NE LEHESSEN közelről, kézi tűzfegyverekkel leszedni. A motorja, a cockpit, páncélüveg, minden! De ez teljesen akadémikus vita, mert úgysem jutsz a közelébe. Van neki egy úgynevezett közeli védelme, ami egy hőkereső által automatikusan vezérelt hatcsövű mordály.
-
-=Sawtooth=-
tag
válasz
J.J. András #51 üzenetére
vardd meg amig a merkavak lotavolba ernek :D kar hogy nem visz el libanonig :C
-
-=Sawtooth=-
tag
válasz
J.J. András #46 üzenetére
dede..ha jol tom egeszen sok fele,fajta fegyver tud 7.62es lovedeket kiloni :)
-
Bash
őstag
válasz
J.J. András #40 üzenetére
Én is a Gepárd-ra gondoltam, mivel azt ismerem közelebbről. Igaz, hogy magyar fejlesztés, és borzasztóan jó fegyver. Kb. olyan 1500 méter körül van a vége (az Apache-ok azért ennél messzebb látnak), és halálpontos. Viszont nagyon eltűnt, és nem nagyon értem, hogy miért.
-
-=Sawtooth=-
tag
csak kivancsisag
ki volt itt katona? kinek van fegyvertartasi engdelye? esetleg vadasz? kinek van vmi csuzlija? -
J.J. András
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #44 üzenetére
ezt én is így gondolom, mert 7,62-est nemcsak AKból lőhetek ki ...nemde ?:)
-
-=Sawtooth=-
tag
válasz
igaz..betont is atlovi par szaz meterrol. de az afganok nem ilyennel szaladgalnak. es egy apachot is el lehet olyan helyen talalni a 7.62essel is, hogy paff leessen
[Szerkesztve] -
-=Sawtooth=-
tag
a szakallas afgan 2eves koraban kapja az elso ak-jat...de nem tom honnan szerez olyan puskat,amilyenrol te beszelsz...bar ha azt vesszuk,hogy peshawarban a kezmuvesek az osszes fegyvert leutanozzak, es hazilag legyartjak. jo nem nehez leirast szerezni, hogy csinaljunk makkospisztolyt boltban kaphato dolgokbol...amerikaban bemesz a botba..es veszel egy csinaldd magad uzi csomagot vagy akarmit,komplett utmutatoval. 1-2 letiltott feature ..mint pl nem lehet sorozatot loni...amit konnyen aktivalni lehet..es kell :D nekem egy mac10rol va ilyesmim :) de meg lusta voltam nekiallni :)
-
Som@
őstag
válasz
''A GEPÁRD nagy teljesítményű lövészfegyvercsalád – a második világháború óta – a magyar hadiipar első nagyszabású önálló vállalkozása a lövészfegyverfejlesztés és gyártás területén. Ezeknek a kézifegyvereknek a fejlesztése a honvédség Haditechnikai Intézetében – amerikai példák alapján, de semmiben sem másolva azokat – 1987 legvégén indult és az első hadra fogható példányok már 1990-re redelkezésre álltak. A fejlesztés célja nagyhatású (nagy kaliberű, nagy torkolati energiájú és nagy pontosságú), egy lövész által kezelhető lövészfegyverek kialakítása volt – speciális feladatokra. A fejlesztés ma is folyik – a piac igényei szerint – egyre újabb fegyverek létrehozásával. ''
A Kaliber magazin nyomán.
:P -
Pötyi
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #34 üzenetére
Hát van egy kis különbség egy AK és egy precíziós romboló mesterlövészpuska használata közt. A szakállas afgánnak mindenféleképpen KÖZEL kell mennie az Apache-okhoz, hogy megszórhassa 7,62-essel (arról nem is beszélve, hogy nem sokat ér majd a páncélzat miatt). Emiatt kerül bele a helikoffer közeli védelmének hatósugarába. De egy mesterlövész talán MESSZEBBRŐL is puffogtathat... :D
-
J.J. András
őstag
erre csak anynit, ugye ha jártas vagy a dolgokban, akkor tudod, hogy a kummulatív lövegek ellen is van páncélzat....
ezek a réteges kerámia betétes páncélokat már át sem tudja olvasztani, majdnem annyira kemény, és hőálló anyagot használnak a réteges páncélban, mint az Űrsiklók hőpajzsánál.....
jah, és ugye tudod, hogy a Merkava-n alkalmazták talán először azon ''páncélköpenyt'' , ahol a külső vékony réteg alatt van egy robbanópatronos réteg, ami egyszerűen ''lelövi'' magáról a rátapadó kummulatív löveget, mielőtt az még nekiállná átégetni.... -
-=Sawtooth=-
tag
hat azert irakban meg afganisztanban van erre pelda... es inkabb a montanai farmert szornak az m61essel...mindjart boldogabb hely lenne ez a vilag
'Én úgy tudnám elképzelni egy ilyen Apache-raj ellen a harcot, hogy lazán szétszórok pár mesterlövészt nehéz rombolópuskával a tájon, egyiket egy kőbányába, a másikat egy fa tetejére, a harmadikat egy tehén mögé. Ezeknek egy dolguk lenne: a radargömb megrongálása. Innentől kezdve a Hellfire rakéták irányíthatatlanok lennének, a fiúk meg kénytelenek lennének hazamenni generálszervízre...' hat nem tul eletszeru :D
te emlitetted a hoerzekelot
..akko a fan is latna..hiaba bujna el..meg erre ido sincs, hogy most azok radargombre celozgassanak. haz moge...jon az apache ,kikukkantok az rpgvel...es ha ugyes vagyok, mint 1-2 iraki, akkor azzal pancel ide vagy oda :DD amcsibecsinalt lesz vacsira :D -
-
szakszi
csendes tag
Nos, ma, egy 105-ös levedék akár HEAT,APFSDS, akár HESH, képes átütni egy Leopárd 2 harckocsi homlokpáncélzatát. Ezért nem értem, hogy minek kell növelni az ürméretet.:F
-
szakszi
csendes tag
Azon mondjuk erősen gondolkodnék, hogy melyik ma a legjobb harckocsi, de talán a Merkava lenne a tippem.:t
-
szakszi
csendes tag
Középkori felszereléssel rendelkező haderőt bárki legyőz. Egyébként az meg duma, hogy az apachok szétlőnek mindent, mert van radarzavaró berendezés, és rakétaelhárító rendszer a harckocsikon is. Na persze az afgánoknak nem hinném, hogy van ilyen. A helikopter egy jól felszerelt haderővel szemben -ld. szerbia- csak a tüzérségnek, ill. a tomahawkoknak adhat információt. De már ezt is megoldják műholdról.
-
Pötyi
őstag
Én már nem igazán bízok a harckocsikban... Különben is, itt vannak ezek az új generációs radartechnikával felszerelt Apache-ok. Tudod, aminek az a jellegzetes radar-gömbje van a rotoragy felett... Na ez kilő 4-6 Hellfire rakétát, azok felszállnak kb. 300 méter magasra és elkezdenek körözöni a levegőben. A pilóta megemeli a helikoptert annyira, hogy a radargömb kilógjon a fedezék mögül, az operátor meg szépen kiválaszt néhány célpontot a képernyőjén, majd ráküldi a korábban kilőtt raksikat. Nem rossz. Még csak meg sem mutatta magát az ellenségnek. Azok a szerencsétlenek jó esetben azt se látják, hogy honnan jött a nyakukba az áldás... :D
(Más kérdés, hogy a szakállas afgán nem tudja leszedni AK-val ezeket a dögöket, mert páncélozott az egész cockpit. A közeli védelme meg kiválóan látja az emberi test hőjét. A szakállas barátunkat megszórják az M-61 -es hatcsövűvel, hogy csak úgy porozna. Én úgy tudnám elképzelni egy ilyen Apache-raj ellen a harcot, hogy lazán szétszórok pár mesterlövészt nehéz rombolópuskával a tájon, egyiket egy kőbányába, a másikat egy fa tetejére, a harmadikat egy tehén mögé. Ezeknek egy dolguk lenne: a radargömb megrongálása. Innentől kezdve a Hellfire rakéták irányíthatatlanok lennének, a fiúk meg kénytelenek lennének hazamenni generálszervízre...)
Tomcs, valóban úgy van, ahogy tudod. Atomerőművekben visszamaradt uránt használnak a lövedékekben, mert a fajsúja jóval nehezebb az óloménál is...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
szakszi
csendes tag
válasz
-=Sawtooth=- #22 üzenetére
Azért az mindenesetre érdekes, hogy a légierő nélkül már a vh-ban sem volt igazán hatékony a páncélos haderő.
-
-=Sawtooth=-
tag
persze...a hivatalos eredmenyek szerint nem. bbc-n mutattak par obolhaborubol visszamaradt roncsot...mai napig veszelyes mertekben sugarzoak. uranmagvas loszertol...amit az a10esekrol lottek ki. a visszavonulo hadoszlopra...
ugye erreol senki nem beszel. 91ben az iraki hadsereg a hattertargyalasok eredmenyekent kivonuloban volt kuwaitbol....szepen gurultak az autopalyan irak fele, amikor a konvoj elejet es veget szetlottek az 1. hullamban. aztan tobb hullamban szetbombaztak...es szetlottek az emlitett uranmagvas lovedekkel minden jarmuvet. es egy haborus bunos sem kerult ezert birosag ele...
na bocs az offert :D
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #10 üzenetére
Kétségtelen, hogy megeshet, de azért nem ez a jellemző.
Erről jut eszembe, két hét múlva megyek légifesztivál-ra: [L]http://public.macdill.amc.af.mil/airfest/index.html[/L] -
MUŁĐER
addikt
Azért elég durva egy páncéltörő lövedék működési elve.Brutális.Király!;]
-
Bash
őstag
Nem csak az űrméret számít, az sem mindegy hogy huzagolt vagy sima csövű a löveg, és persze az egész nem ér semmit a technika nélkül. A T-72-es lézeres távmérővel felszerelt változata kb. 4 km-ig hatásos, ami azért nem olyan rossz egészen addig, amíg az első modernebb helikopter ki nem lövi a harckocsit midenestül. :)
-
Pötyi
őstag
Lehet, hogy azért növelik a lövegek űrméretét, mert az ellenséges tankok homlokpáncélját is egyre vastagabbra csinálják... Azt meg ugye át kell lőni... :D
-
szakszi
csendes tag
Technikai jellegű kérdésem lenne. Miért kell növelni a harckocsilövegek ürméretét, amikor a 105 mm-es löveg tökéletesen megfelel a célnak?:F
Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- 3D nyomtatás
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest