Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Teljesen meg tudlak érteni, amikor az én cicámat elütötte az autó, én is teljesen ki voltam. Szegénynek eltört a medencecsontja, és lebénult a farka, mert az egyik csigolya kimozdult. Az állatorvos azt mondta, hogy le kellene vágni a farkát, mert zavarni fogja az ugrásban, ha csak ott lóg. Szerencsére nem engedtem, és két-három hét múlva teljesen felgyógyult, és a farka is működ.
-
sztr
csendes tag
Semmiképpen ne altasd el, mert utána egész életedben azon fogsz vívódni, hogy lehet, hogy mégis túlélte volna. Az állatorvosokat éveken át képzik erre, ők felelőséggel el tudják dönteni, mi a helyes teendő. És még ők is tévednek néha... A macskák nagyon sok mindent túlélnek, fantasztikusan ellenálló állatok... várj egy pár napot, adj neki sok szeretetet, beszélj hozzá, tegyél elé ételt-italt, hátha eszik egy picit. Ha van ereje, túl fogja élni, ha elérkezett az élete vége, akkor ki fog múlni, bármit is teszel. Bizd a sorsra.... pár nap szenvedést megér neki, ha esetleg mégis felépül...
[Szerkesztve] -
FPéter
aktív tag
Magánál van. Odamentem a dobozzal, amiben az altató volt. Azzal már elaltattam egy kóborkutyát is nemrég, itt az utcában végigment rajta egy autó és vele tényleg nem lehetett már mit tenni. A macska végig ott volt, mikor csináltam és most úgy néz ki, hogy felismerte a dobozt. Keservesen nyávogott és próbált elmenekülni.
Félelmetes. -
dam
tag
Jó állatorvost én is tudok ajánlani, csak ez egy kicsit messzebb van. Gödöllőn. Ha esetleg kell akkor beírom szívesen!
-
dam
tag
Ha rákerestél volna az urémiára akkor már te is tudnád, hogy nem gyógyítható (amennyire én tudom 90-95%ban nem). Leáll a vese. Az 5 percet csak kapásból írtam be, nem percekre gondoltam. Sajnálom a te kutyádat is, nem vitatkozni akarok! Nekem mellesleg ott kellett eldöntenem, hogy mi legyen és így utólag - hogy tudom nem gyógyult volna meg - is van lelkiismeretfurdalásom a mai napig. Több mint 1 éve volt.
-
gege71.hu
addikt
Szerintem felesleges tulmoralizalni a dolgot bcs. Mivel voltam hasonlo helyzetben tudom mirol lehet szo. Az ember kisse ki van borulva ...ne varj tole most feltetlenul racionalis gondolkodast. Nem kell most a ''ghandi'' jellegu filozofia. szvsz ha tudtsz inkabb te is vmi elismert/tapasztalt allatorvost ajanlani, aki kozel lakik Vachoz azzal nagyobb segitsegere lennel a sracnak(es a macseknak is).
No offrense -
dam
tag
Félreértettél! Én tudtam már akkor, hogy a kutyám gyógyíthatatlan (mármint elaltatás előtt). Kómába esett. Vártam volna meg míg kiszenved??? Állatokról volt szó. Urémiára keress rá a neten és meglátod, hogy miről beszélek. Nem kell elítélni azért mert másképp látom a dolgokat. Nem az az állatbarát aki nem altatja el a kedvencét csak azért mert szeretne vele lenni még 5 percet! Mellesleg a kezeim között aludt el és elhiheted nem volt egy kellemes élmény.
[Szerkesztve] -
User64476
őstag
Szvsz. az állatorvosok munkáját senki nem ellenőrzni. A ''beteg'' nem fogja feljelenteni, hogy félrekezelték, ha kimúlik a kezelés miatt, akkor meg vállrándítás az orvos részéről, hisz ő megmondta, hogy nem tuti hogy túléli, és úgyis csak egy kutya/macska/hörcsög stb. Ráadásul iszonyat pénzeket szednek le az emberről gyógyítás címszóval...
Nézesd még meg néhány orvossal!
[Szerkesztve] -
Hát bakkler én tudom milyen érzés ez, mert nekem már 2 macsekom hagyott itt ebben a szaros világban... Most itt van nekem a Lucifer cicám, de verekedésen kívül nem volt neki ilyen jellegű baja szerencsére. Kb 3 éves. Tényleg nehéz értelmeset hozzászólni, esetleg egy másik dokival is nézesd meg hátha mást mond, és van rá gyógyír.
Egy macskabarát... -
gege71.hu
addikt
Ja és még valami:
A gerincmútétet a 4. (hangsúlyozom NEGYEDIK) állatorvos javasolta és végezte is el sikerrel.
Előtte volt bélgyulladás, mérgezés minden kutyafasza diagnosztizálva.
Az ember aki mútötte ránézett és kapásból megállapította, ez biza gerincsérv, és valszeg át is szakadt..műteni kell...
Télleg a rángás nyálfolyás a kutyánknak is volt, nem véletlen gerincprobléma?
Lehet 3 hónapja csak nyomta a gerincvelőt a sérv, most meg kifektette szegény macsekot. szvsz járj még utána míg egy fikarcnyi remény is van.
nekünk a doki anno azt mondta kb 5 az 1-hez, hogy túléli és további 20 az 1-hez, hogy még majd járni is tud de BELEMENTÜNK. Pofán is köpném magam, ha nem tettem volnam eg és ahogy sejtem te is nagyon odavagy a cicáért.
[Szerkesztve] -
dam
tag
Én állatbarát vagyok azt hiszem mondhatom ezt. Van egy határ!!! Én mivel nem látom szegény párát nem tudom megítélni, csak TE. A kutyánkat tavaly elvittem altatásra (mármint végleg). Vártunk a javulásra ameddig lehetett (rengeteg injekciót kapott), de egy idő után be kellett látnom, hogy szenved csak. Ha tudod, hogy nem fog meggyógyulni már akkor ne hagyd, hogy szenvedjen!!!
-
Agyasima
őstag
szomorú :(
-
gege71.hu
addikt
Részvétem,
nehéz az ilyen szituban okosat mondani. Bár én kutás vagyok, de a mi egesz csdaládunkat is megríkatta a piszok mikor azt hittük meghal.
Szerencsére egy gerincműtét megmentette és azóta is él mint Marci Hevesen.
Szvsz ne ''írd még le'' szegényt, vidd el más állatorvos(ok)hoz is. Lehet, hogy a ki először diagnosztizálta téved. Lehet egy máásik már rutinból felismeri mi a gond és tud segíteni. Amjg lehet próbáld menteni, de ha már több orvos is úgy vélekedik reménytelen és ha esetleg még fájdalmai is vannak szegény ciccának jobb egy csendes altatás. -
bcs
aktív tag
a mi egyik kutyánk mostanában halt meg. nem altattuk el. nem kegyetlenségből. nagyon sokat nem szenvedett, hirtelen jött a dolog. szerintem ezt neked kell eldöntened, és nem mástól tanácsot kérni. esetleg képzeld magad a macskád helyébe, és gondolj arra, hogy te mit szeretnél abban a helyzetben.
-
FPéter
aktív tag
A téma nem fekete humor...valószínűleg haldoklik a 10 éves macskám.
Egy bokorban fekszik, nem iszik és nem eszik. Állatorvos szerint már a reggelt se érte volna meg, de múltkor is ezt mondta mégis felépült (3 hónapja) egy ismeretlen idegrendszeri betegségből.
Most rángatózik, folyik a nyála. 3 napja nem evett és nem ivott. Kapott infúziót és több mint 20 injekciót...
Olyan szinten összenőttünk, hogy ha azt mondtam neki h ''kapcsold be'' akkor bekapcsolta a szgépet és még 100 ilyen dolog...
Van nálam altatóinjekció, ami ugye végleg elaltatja. Szerintetek megtegyem?
Aktív témák
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Overwatch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Microsoft Excel topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- XPS 15 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Logitech g920 váltóval
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest