- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fradi81
veterán
[philips qc5115]
Első hajnyíró gépem hála a vírusnak, mivel jókat írtak róla, nem úgy mint az újabbnak tűnő philipsekről, ez lett a kiválasztott és megérte azt a 6390Ft-ot. 0-ás, a fej pedig 3-21-ig állítható 2mm-enként, így egy átlagos hajat meg lehet csinálni vele minimális olló használattal. Könnyű, jól vág nem tép, a vékony vezeték nem zavaró, nekem best buy. -
ujtordai
tag
Helló
Vákumos (elszívós) hajvágóval van valakinek tapasztalata?
Melyiket célszerű megvenni amely ár érték arányban jó?Előre is köszi
-
Snee
csendes tag
Szia!
Ha még nem késő:
16 mm a legnagyobb fej hozzá
Egyébként itt, a termékfunkciók között le van írva mik találhatók benne."2 borostafésű (1,2 mm) ,
1 állítható szakállfésű (3–7 mm),
4 széles hajfésű (4,9,12,16 mm),
2 fokozatvágó hajfésű (bal, jobb)
2 testszőrzetfésű (3,5 mm)."Én pár hete szereztem be egy ilyet, még a philipstavasz kuponkóddal a linkelt helyről.
A vastag és sűrű hajam ellenére se tépett és számomra a borotva funkció is tökéletesen működik. A fokozatvágó hajfésűért meg külön pluszpontot kapott az asszonytól.
Teszi a dolgát. -
Kornel213
tag
Szia!
Én egy Moser 1400 Professional black-et vettem 12k-ért már több mint 1 éve használom alapból 0,7 mm-en vág. lehet állítani a fejet 0,7-3mm-ig meg van hozzá egy külön fej amit meg 4-18 mm között állíthatod.
Nekem nagyon bevált ezzel vágom a hajam,szakállamat is nagyon erős gép!
Remélem tudtam segíteni ha még nem vettél -
inf3rno
nagyúr
Na nézem közben, ahogy sejtettem a Philips ebben is gagyi, nem csak borotvában, szájzuhanyban, ilyesmikben. Úgy hallot a kínaiak felvárásolták úgyhogy gondolom a kijelzőik is gagyibbak lesznek ezek után. Ahogy látom a Braun se jött be annyira másoknak, nekem húzott annak idején, nem tartom egy nagy márkának. A Remington vállalható, a szakállnyíróm elég jól kiszolgál egy ideje, bár gondolom van ennél is jobb. A Panasonic gondolom jó lehet, mert szájzuhanyban is az a legjobb, ami ismert márka, szóval otthon van az ilyen kis kütyük terén. Sajnos túl drága. A Moser vagy a Wahl marad, ahogy javasoltátok. A MOSER 1406-nál vannak 20 pénért vezetékesek, de körülnézek a Wahl-nál is, hátha lesz valami. Egyelőre most olyan egy centisre vágnám, de jó lenne, ha tudnám valahogy toldani nagyobbra.
-
inf3rno
nagyúr
Él még ez a topic? Akarok venni egy hajvágót, de nem igazán tudom, hogy melyik márka legyen. Ami biztos, hogy Philips, Braun nem, Remington talán, Panasonic tuti jó lenne, de drága. A többi márkáról fogalmam sincs, hogy mit tud hajnyírók terén, pl Rowenta meg ilyesmi azt hiszem inkább takarító gép márka. Bármi info ezekről? Pl a Rowenta Airforce Ultimate TN9300 árban pont megfelelő lenne, önélezős, mostható... Nagyon olcsót 10k körül sem akarok, mert az gagyi, nagyon drágát meg 40k körül sem, mert nem szánok rá ennyit. Az aksi nem szempont, ha ez számít, sőt talán jobban szeretném, ha nem is lenne benne, mert úgyis mindig vezetékkel használnám.
-
Shy
tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem, olyan hajnyíró gépet keresek ami magába gyűjti a hajat. Tudnátok tippet adni melyik típusok ezek? Neten pl az MM webshopot böngészve sehol nincs jelölve ilyen opció pedig úgy tudom vannak gépek melyek ezt tudják. Az sem baj ha tud szakáll/szőr nyírást is.
Köszönöm!
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Otthoni hajvágáshoz keresek gépet, 1-3mm rövid szokott lenni a hajam oldalt, átmenettel. Erre megfelelne a WAHL 79111-516 BALDFADER gép? Árban és minőségben is jónak tűnik.
-
Hauptmann
veterán
Teljesen kopaszra nyiráshoz a Wahl Balding Clipper ajánlott?
-
techie_guy
tag
Köszönöm a tippet, elmentem!
A Moser is "nullásabbra" vág már, mint az előtte lévő Remington, így legalább lesz még hova fejlődni.Egyébként lehet hamarabb aktuális lesz, mint szeretném. Két hete ott hagytam egy szállodában a Mosert, és három naponta ígérgetik, hogy utánam küldik, egyelőre nem sikerült. Elmenni viszont nem érné meg, mert a benzin kb. többe kerülne, mint maga a gép.
-
Mardel
őstag
válasz
techie_guy #80 üzenetére
Hello!
Sima nulláshoz elvileg a Wahl Balding Clippert ajánlják, nem olyan drága és a penge kialakítása és szöge miatt ez kopaszít a legjobban.
Én sima Moser 1400 és 1400 minit fogok venni wahl fém toldófésű szettel, plusz egy Oster blade wash olajat pengék tisztításához.
Ahogy néztem ezeket a Moser gépeket előszeretettel hamisítják, pl edigitalon is láttam olyan szürke moser editiont ami a moser honlapján nincs is, az egyik YouTube videónál olvastam, hogy ez pl itthon készül és csak a penge a gyári moser.
-
ftc
nagyúr
Philips hajvágóm megadta magát... Nincs 1 éves se...HC5450-es..Vágás küzben fura hang s onantól nem mozgott a kés... lehet elég lenne egy másik kés...csak 20EUR...
Mire cseréljek:
Remington HC7110 E51
Rowenta Wet & Dry TN5100F0
Remington HC5500 E51ETAt próbálta már vki?
-
aAron_
őstag
válasz
techie_guy #80 üzenetére
20++ évig bírni fogja szerintem.
-
techie_guy
tag
Nullásra nyírom magam hetente, ehhez keresek gépet hosszútávra.
Ezzel a géppel van valakinek hosszútávú tapasztalata mennyire bírja: http://www.szepsegtrend.hu/moser-1400-professional-vezetekes-hajvagogep-feher.html? -
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Magáncélra szeretnék venni egy hajvágót, de olyant, ami nem gyűri be hajvágás közben a hajat a "papucsba", s minden percenként pucolni sem kell. Rövid, tömör hajhoz kell.
Milyen hajvágó gépet ajánlotok? Éppen az a drága se legyen, de feleljen meg a fent leirtakhoz.
-
rfjanika
tag
Nem tud vki ajánlani egy olyan hajvágót ami vezetékkel és akksival is működik es a minimális hossz 0,1 mm-tól van
-
karlkani
aktív tag
Sziasztok!
Eltört a hajnyíróm vezetőfésűje, venni nem akarok hozzá másikat, mert arany áron mérik, amúgy is öreg gép már. Akciós most a Moser 1406-0458 Edition 1400 hajvágó, mi a vélemény a gépről, meg szabad venni?
Előre is köszönöm!
-
mashroom
csendes újonc
válasz
Eugene Roe #73 üzenetére
Úgy tűnik otthon vagy a hajvágókban, tudnál nekem pár kérdésre választ adni? Bár ha más tud azt is megköszönöm. Szóval nagy bajban vagyok elromlott a szakállnyíróm. Én azzal vágtam a hajamat is, ennek az előnye az volt hogy 1-10mm ig tudtam állítani minden fokozatra és mivel nekem a hajam oldalt 3mm-től indul és egészen 9mm-ig megy az átmenet, fontos lenne hogy minden egyes miliméterem meglegyen. De, most nem szeretnék szakállnyírót venni inkább egy jobb hajvágót. ezt néztem ki: [link]. Tehát a kérdésem az lenne hogy a kés eltolásával a 3mm-es fejből tudok csinálni 4 - 5 - 6mm-t, a 6 mm-es fejből 7- 8-9 mm-et és így tovább minden fejjel? További kérdésem pedig az hogy szerinted/szereintetek ez a gép jó választás?
-
Eugene Roe
őstag
A wahl márkacsaládon belül ott van a Moser 1400. Én olyat vettem és nagyon elégedett vagyok vele. 12k a gép és +3k a teljes fésűszett nézz utána. Annyi, hogy 220v-ról megy, úgyhogy ne fürdesd, de ezeket a gépeket szalonokba tervezték kb 40 éve, és azóta is így gyártják. Van egy kisebb testvére is, az csendesebb, és kevésbé rezeg, talán azzal mégjobban jársz.
Állítható fésű itt sincs de a baloldali karral tudod a fade effektet odavarázsolni, tehát gyakorlatilag mégis van. Én birkanyírom magam kéthetente, nekem nem hiányzik
-
roka.32
csendes tag
Sziasztok! Látom nem túl aktív ez a topic, szóval mire választ kapok lehet már tárgytalan.
Szeretnék venni egy új hajvágó gépet. Magamnak szoktam vágni itthon a hajam.
A legelső szempont hogy legyen állítható fésűje.
Emiatt a Philips HC5450-et (link) néztem ki magamnak, de nagyon elbizonytalanodtam a vélemények láttán. :S
Nem vis rendesen csíkokban vág a fésűjétől nem lehet odaférni semmihez... Egyszerűen nem akarom elhinni hogy egy ilyen márka gépe, ne vigye rendesen a hajat, ne legyen elég erős a motorja :S
Az a baj, hogy ilyen paraméterekkel rendelkező gépet, nem gyárt a konkurencia.
Profi fodrászok a whal termékeit javasolják, de az iszonyat drága és ott sincs állítható fésű.
Nem valami hatalmas sűrű hosszú borontot akarok vele vágnioldalt szoktam 1-1,5 centis átmenetet vágni ha már megnőtt mondjuk 2-3 centire.
Kérem írjaok véleeményeket. Nyugtassatok meg, vagy beszéljetek le róla, vagy ajánljatok más gépet.
Köszi szépen mindenkinek! -
ndavey
tag
Sziasztok! Remington HC 5550-et használok már legalább 4-5 éve teljes elégedettséggel, viszont már eléggé romlott az akksi élettartama ami sokszor bosszantó tud lenni. Szeretem a készüléket viszont érdeklődöm, hogy van-e még a piacon olyan készülék aminek hasonlóan van ritkító funkciója és ajánlott is? Sajnos nem sok készülékkel találkoztam eddig amelyikben van lehetőség ritkításra.
-
pimmi
senior tag
sziasztok,
van egy ilyenem [HC5030] az oldalán van egy kar ami az egyik pengesort ki be állítgatja, ennek mi a jelentősége? köszi -
denko
senior tag
sziasztok,
Most vettem egy moser 1400-ast.Jó massziv mashina!
És leirás alapján elvileg min 0.1 mm-3 mm ig lehet hajat tolni toldó nélkül. De valahogy ez az érzésem hogy ez a 0.1 mm egészen 2 vagy 3 mm. Valaki fel tud homályositani hogy ennnek van valami trükkje?
Nincsenek előre tolva a kések oldal gombbal egyébként.
Csak azért kérdezem mert, van régi philyps q5120-asom és azzal voltam eddig a hajam, és abban a tudatban éltem 10 évig hogy 2mm re vágom a hajam és most moserrel pedig azt éezem hosszabb mégis lesz töle.
Használ valaki olyan mosert? -
Fred23
nagyúr
Itt is van, kipróbáltam! Minden oké vele, egyetlen hibájának a kicsi vágóélet tartom, ugyanis hajnyírásra vettem. Nagyon pici a készülék, nagyon kis helyen elfér, viszont +2 perc vele a hajnyírás, ami mondjuk még elfogadható. Az idő meg majd eldönti, mennyit bír. Olyanoknak lehet jó, akik hozzám hasonlóan nagyon picire nyírják a hajukat, ugyanis 12mm-t tud maximum.
-
Fred23
nagyúr
Remington BHT6250-et valaki próbálta már?
Most tervezem, hogy veszek egyet, mert a régi hajnyíróm bedöglött.
-
kcsa
veterán
Egyszer már rátaláltam erre a topikra, de nem volt mit hozzászólnom. Most pedig csak tájékoztatásul: az itt is ajánlott Moser Edition gép ákciós edigitalban. Hátha kell valakinek
-
_Andras_
tag
Szevasztok!
Van egy Remington Pro Power HC5800-as hajvágó gépem. Tolósan* állítható a vágandó haj nagysága, de nekem valamiért nem igazán vágja, egyszerűen a hülye kialakítás miatt nem tud a vágóélekig elérni a haj. 670szer kell eltolnom ugyan ott, hogy levágja, pedig éles a kés.Más is tapasztalt ilyet, vagy szimplán rossz a gép?
*Az előző gépek pattintósak voltak, minden nagysághoz külön fej tartozott azzal sose volt ilyen problémám.Ez meg ...tök mindegy hova állítom 15 és 25mm között és teljesen mindegy milyen hosszú a hajam rendre nem képes vágni :S
-
dellfanboy
őstag
van egy phillips hajnyirom. eleg regi de meg teszi a dolgat bar egyre inkabb huzza a hajam, szeretnem megeleztetni.
BP-n tudtok valakit aki ert hozza? vagy ha szetszedem meg tudom magam is elezni? ha igen hogy? -
arturr
újonc
Én most vettem egy Braun HC5030-as gépet. Sokféle hajvágót (szakállvágót) próbáltam már, van összehasonlítási alapom. Kíváncsi voltam erre a készülékre, hogy mennyivel másabb mint a többiek voltak. Kézreálló, modern design jellemzi ezt a Hair Clippert. 17 fokozatban lehet állítani a vágási méretet. Egyszerű a tisztítása. Egy mozdulattal felnyitható a vágófej s akár kefével, akár csak egyszerűen a csap alá tartva vízzel tisztítha tó. (Találkoztam már olyan hajvágóval, ahol csavarhúzóval kellett szétszedni a fejet, hogy meg tudjam tisztítani. ) Erős a motorja, nem okoz neki gondot sem a haj, sem a szakáll vágása. Kb. 45-55 percet bír ki egy töltéssel. A töltési idő elég hosszú. (kb. 8 óra). A pengék élesek, a Braun ígérete szerint a Hair Clipper teljes élettartama alatt élesek maradnak a pengék. Vezetékes üzemmódban is használható.
-
Rotcsa
tag
Na, pár óra elteltével úgy látszik, megjavult.
Még a kefét sem állította a motor, totál összezavarodottan működött az egész. -
Rotcsa
tag
Sziasztok!
Babyliss 7895U i-stubble típusú szakállvágóm nem kapcsol be. Még csak 1x használtam, valószínűleg egy pici víz is érhette a pengénél. Bekapcsol, aztán 2 mp után kikapcsol.
Szerintetek van rá esély, hogy kiszárad, vagy valami?Arra is gondoltam, hogy valószínűleg lemerült időközben, mert 3 hétig hozzá sem nyúltam, viszont nem jelzett ma alacsony akufeszt. Töltőn is ugyan ezt csinálja. Várok , amíg feltölt, aztán még egy fél napot, hátha kimegy belőle a víz. Szerintetek van rá esély, hogy működni fog még?
-
DonThomasino
veterán
Olcsó kategóriában babyliss vagy remington?
-
Sziasztok!
Moser-ből melyiket ajánlanátok 10 ezer alatt? Csak arra kell, hogy mondjuk 2cm-resre letolom az egész hajam aztán mondjuk fél centissel oldalt meg hátul felnyírom. Nagyon sűrű a hajam és a fodrászom se tudja géppel levágni egyből, mindig ollóval kell ritkítania pedig nem hosszú csak sűrű.
Néztem ezt a Moser 1400 Edition-t meg van ez a Moser Primat Mini vagy Moser 1400 professional?
-
tankraid
aktív tag
Sziasztok,
Kb. négy évig használtam nagy megelégedéssel egy Remington-t. Kerámiakéses aksis de persze hálózatról is üzemeltethető. Két bajom van vele mostanában. Ha hálózatra teszem is az aksin keresztül nyomja viszont az aksija már halott: ezért kb. 10 perc után alig megy a motor. Vagy nem tudom mi baja ha nem ez de elégé haldoklik a motor gyenge már a teljesítménye + a kés is már elég kopott.
(valamikor évekig 3-4 embert is vágtam vele rendszeresen)
Tehát segítségeteket szeretném kérni új gép vásárlása ügyén!
-philips-et vagy valami névtelen vackot nem szeretnék
-aksisat sem még akkor sem ha hálózatról is lehet nyomni
-max. 10-15k lenne rá
-beszerezhetősége megoldható legyen netről.
- rövid hajra kell: 1-15mm közöttSegítségeteket előre is köszönöm!
-
csabèka
csendes tag
Hello!
Én a remington bht200-es modelljét nyugodt szívvel ajànlom rövid haj vágására. Nem játékszer ahogy korábban irták, brutàl pengèje van, vigyázni is kell ha toldó nélkül használjuk, könnyen sebesít.
Igaz, hogy testszőrzet nyíró de én hajvágásra is vettem. Rengeteg márkát kipróbáltam de mind tönkrement egy idő után vagy húzta a hajamat, nem vágott, életlen lett stb.
15 éve magamnak vágom a hajam, ezzel a remingtonnal 3 ève (semmi baja, néha oljaozni kell meg kipucolni a fejet ha lepattintom, minden precíziós eszközzel törődni kell)
tudom mit beszélek.
A bht2000 kicsi, kompakt, bírja a vizet is, erős ( nyilván nem 20 centis hajnak kell nekimenni és nem azt kell várni hogy olyan mint a fűnyíró hogy ezerrel lehet tolni...) jó ideig bírja az akksija, van rá 3 év gari. Érdemes elmenni a mintaboltba a Váci úton és megnézni, hosszú évekre kell gépet venni tehàt az olcsó teszkós meg noname gépeket kerülni kell. Csak baj lesz vele, tapasztalat.
Muszáj kicsit többet àldozni a minőségért cserébe évekig jól szolgálhat minket a kivàlasztott gép.Ha ez a gépem bekrepál, lehet egy Moserbe beruhàzok mert dícsérik nagyon.
-
artiny
őstag
Helotok, szeretnek vegre egy jo gepet venni.rovid hajra..
Sokáig egy Philips egyszeru gepem volt,harom egymas utan...de azota mar nem gyártják azt a fajtát.
Decemberben vettunk egy Braun head 5 - amivel annyira nem vagyunk megelegedve,mert nagyon gyengenek tunik a motorja. Ket hete vettunk egy Philips 5450/15,ez viszont nagyon furan van megoldva a vágófeje,meg nem is lehet hozzá férni a hajhoz,annyira széles. (egyenes vonlat nem is lehet vele vágni).Most valami hagyományos,egyszerubb gepet akarok kiprobalni,szerintetek melyiket kéne?
-
Corgan82
aktív tag
Sziasztok!
A Wahl Super Taper 2 és a Wahl Taper 2000 között mi a különbség, vagy ti melyiket ajánljátok? Melyik a jobb?
-
roti86
őstag
Szerintem Remington. Philipsről nincsennek jó tapasztalatok, több is tönkrement már.
Nekem babyliss van, még 2007-ben vettem, azóta szolgál. Nem tudom az újak milyenek lehetnek, ugye 2008 után minden műszaki cikknél volt visszaesés minőségben, illetve most már semmit sem az örökkévalóságnak gyártanak.
-
Hi all. Tervezek hajvagot venni, olyan kene ami aksis meg vezetekes is. Volt moserem de elajandekoztam. Tudja valaki melyikkel szerelt aksis a jo valasztas a lithiumos vagy a nimh akus? Nem szeretnek ugy jarni, hogy tul toltom veletlenul es beszarjon..
-
meszi85
tag
Megjött a gépem: Moser 1400-0087 (Professional)
Tapasztalatok első nyírás után: kissé felmelegszik a vágófej és maga a markolat is, de nem vészes.
A vágással elégedett voltam, toldófésű nélkül ~3mm simán kopaszra.
Elsőre nekem kicsit nehézkes a kezelése és az irányíthatósága, kicsit széles a vágófej az előző gépemhez képest.
Az előző Philips-em olyan kompaktabbnak és könnyen irányíthatónak tűnt.(5000Ft, 10 évet kihúzott)
A gép amúgy nagyon masszívnak, összerakottnak tűnik.
Én kezdő otthoni "hajszobrászoknak" nem ajánlanám, bár lehet csak szokni kell még nekem is. -
meszi85
tag
Én is a Mosereket nézegetem.(1400, 1400 Edition, 1400 Professional), többet nem szánok rá.
Az 1406 újabb modell, erre 3 év gari van, az 1400-asokra 2 év.
Nagy eltérés szerintem nincs, súly: 560g-1406, 520g-1400.
A motor ugyanúgy 6.000 1/min.
A német honlapjukon én sem találtam meg az 1406-ost. -
parts
tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi a különbség a Moser 1406-0458 és a 1400-0458 között? Az 1406-ost lehet mindenhol most kapni és 50%-al erősebb motor szerepel a leírásban, és a pl a műanyag betét nélküli vágáshosszra 1-3 mm-ig adnak meg (1 helyen láttam 0,7-től is), az 1400 szerepel a német honlapon is és a vágáshossz 0,1-3 mm. Ezek jó adatok? A 1406 az Magyarországon készül talán?
Üdv. -
trufa12
addikt
Sziasztok most sikerült elbaxni a hajam -.- rossz nyíró végett , nah meguntam, és azt szeretném kérdezni mi most az ajánlott best buy, ár érték arányú hajnyíró...
-
pepeno1
tag
Szia!
Philipset (Philishave) nem ajánlom, mert nekünk 5 év alatt 2 is kimúlt. Az első akkus volt, annak az akkuja ment tönkre, és vitte magával az egész gépet. A másiknak, amit jelenleg használunk/használnánk már olyan lassan rezeg a feje, hogy talán szakállvágásra még használható.
Én a Braunt tervezem beszerezni, mert abból a borotvák bejöttek.
-
flash-
veterán
Sziasztok
Erdekelne hogy kb 3-5ezer korul melyik hajvagot ajanlanatok?
Philips vagy remington ill.egyeb?pontos tipus?Koszi elore is
-
Pé
senior tag
+1 szavazat a Moser Primat-ra. Tizen plusz éve szolgál, a családban 3-an használjuk rendszeresen haj+ szakáll nyírásra. Előtte volt Remington, Braun, meg mittudomén mi, de
-
artiny
őstag
Milyen hajnyirot vegyek?
Philips HC 3420/15 neztem ki idaig.
-
mikasa
újonc
Sziasztok !
Jó hajvágógépet kerestek ? Moser a márka neve ! Edition, vagy ami mégjobb a Primat tipusú.
A legjobb hajvágógépet keresitek ? Wahl a neve ! Designer vagy Super Taper tipusú.
Na ezekkel lehet hajatvágni, a többi csak bohóc ezek mellett, legyen az Remington, vagy Braun vagy bármi más. A Mosert is a Wahl gyártja, de a Wahl inkább a professzionális, de a Moser se játék.
Egyáltalán nem drágák, tekintve azt, hogy ezt csak egyszer kell megvenni. Ha fodrászüzletbe jó, és elmegy éveket, akkor otthoni használatot talán bírni fogja. Nem könnyű gépek, de valamiért valamit..... Olajozni kell őket, de az hazugság, hogy van olyan, amit nem kell. Átverés. Azt az anyagot még nem találták fel, ami egymáshoz dörzsölődik, és nem szeretne egy kis kenést. Főleg nem egy komplett gépen 7-8ezer forintért.
De lehet tényleg nem kell olajozni, mert a gép előbb széthullik, mint kimegy az éle, aztán úgyis kuka.
Az a két csepp olaj meg nem egy nagy dolog. Akkus gépek nem jók, vagy ha jók, azok már tényleg drágák otthonra. Az az akkumulátortechnika, ami 7-8ezres gépekbe van, egy forintot nem ér.
Szánjátok rá azt nem is sok pénzt, megéri, mert egyszer veszed meg.
Lényeg a kések olajozása. -
blackydan
senior tag
Gondoltam én is billentyűzetet ragadok és megosztom tapasztalataimat az ügyben. Még tavaly kaptam névnapomra egy Philips QC5130-as akkus hajnyírót. Aminek nagyon örültem az elején, de használatok közben már nem voltam elájulva tőle. Mivel nekem alapvetően elég sok hajam van így a készülék egyszerűen nem bírta szuflával a nyírást. Meg-megakadt majd továbbment, néha még húzott is. Sajnos az egész küszködése meglátszott az akku idején is, általában egy hajnyírást alig tudtam befejezni vele. Elhatároztam, hogy rákacsintok egy magasabb kategóriára hátha ott jobb a helyzet. Rátaláltam a Philips QC5530-ra, formára nagyon szép volt, forgatható fej, a fejen állítható vágási magasság, ráadásul még kis víz is érheti, nem is beszélve arról, hogy ez is akkus. Hát hajrá megvettem, első próba: kis tekergetés, vágás magasságának beállítása majd uccu' neki. Két húzás után olyan visító hangot adott ki, hogy ijedségemben majdnem kiugrottam az ablakon. Oké,gondoltam ki kell tisztítani, megakadt benne a haj és érintkezett valamivel stb.. és emiatt lett a zaj. Next try: megint két húzás majd a sípítás, motor meg leáll. Egyből sejtettem ennek nem lesz jó vége itt komolyabb a baj, mindenesetre szétszedtem az egészet, kitisztítottam minden elképzelhető kis nyílást plusz olajoztam is. Az ezt követő próbálkozások sem voltak jobbak, sípolás leállás, sípolás leállás.
Szóval visszavittem a boltba, amikor elmondtam mi a baj az itteni eladóhölgy elmondta, hogy sajnos nem egyedi eset. Kérdezte hogy bepróbálkozzunk egy másik ugyanilyen készülékkel vagy nézzünk másikat helyette. Mivel mostanában annyit csalódtam a Philips-ben így azt feleltem, hogy próbálkozzunk másikkal, és kiválasztottam egy BaByliss for Men 7475U super hair clipper-t ami most a gyártónak a "zászlóshajója". Miután sikerült 50 fontért megvennem a kis drágaságot (akcióban), hazavittem és kipróbáltam. Hát ég és föld a különbség, fogásra is masszív a készülék illetve van már súlya is. Ami lehet pro és kontra is, én azért örülök hogy van benne anyag. A motor nagyon erős és mégis elég halk, precízen vág sok és a cserélhető fej (ebből a szempontból viszont komfortosabb volt a Philips mivel ott csak két fej volt és tekergetős mechanika amivel állítani lehetett a magasságot). De ez legyen a legnagyobb bajEgyszerűen imádom ezt a gépet, sajnos tényleg a minőséget meg kell fizetni... szóval aki tényleg nagyobb összeget akar költeni hajvágóra annak bátran tudom ajánlani
-
aAron_
őstag
Szerintem azzal a remingtonnal ami nekem van nagyon nem nyúlhatsz mellé, de gondolom ami Huma kollégának van is nagyon jó. Szívessen kifejteném jobban is, de sajnos nincsen viszonyítási alapom, így nem tudom pontosan mennyire jó ár/értékben. olvasd el amiket korábban fentebb írtam, egyedül talán annyit tudnék most már hozzá tenni, hogy tényleg figyelni kell az olajozásra, tisztításra mert különben nem fog menni rendesen.
-
hamyka
senior tag
az a kérdésem hogy Remingtonról mi a véleményeitek tapasztalataitok, itt az egyik fórumrészben mindenki azt hajtogassa Remingtont ne pedig ők 3 évet adnak a készülékre, tartozékokra nem vonatkozik a 3 év garancia?
de meghallgatom a ti ajánlatotokat is
ha van itt Remingtonos fórum dobj át oda
előre is köszi
-
aAron_
őstag
úristen de sokat írtál
akkor tulajon képpen mi a kérdésed? ezt mind ha nem baj nem olvasnám végig
-
hamyka
senior tag
most látom régi a hozzászólás, sebaj
miért nem ilyet vettél ha Remingtont szeretnél? : [link]
remélem megjeleníti az oldalt
üdv
én lehet ilyet veszek, az se érdekel ha kell olajozzni, tényleg kell a Remington PG6050 készüléket olajozni? ha kell hova kell önteni-csepegtetni az olajat? és mennyit? és melyik műszer olaj a jó? és hol kapható? mennyit kell várni míg olaj átjárja az alkatrészeit?
ha valaki betudná linkelni a Remington PG6050-es készüléket használati utasítását magyarul az nagyon jó lenne
előre is köszi és üdv: Hamyka
-
hamyka
senior tag
ja és persze legyen benne ritkító is
na remélem sikerült összeszedni mit is szeretnék
dobáljátok az ajánlatokat
tehát összegezzük : vágja jól a hajat, több hosszúságban vágja le a hajat/ minél rövidebre lehet annál jobb de szerintem a 3 cm-es haj már elfogadható, ritkító funkció is legyen, kövesse a kontúrt vagy mit, legyen szuper az eredmény, ne kelljen olajozni, se élezni, önélező legyen,továbbá lehessen vele az arcról a szőrt eltávolítani,illetve orr-fülszőr eltávolító is legyen a csomagban, ha van hozzá táska jöhet ha nincs az sem bajlehetőleg minél több garancia
árat nem írok, jöhetnek az ötletek, remélem minél hamarébb irtok de nem szeretném a vásárlást elkapkodni
pl: láttam olyan hajnyírót hogy 30 ezren felül volt az ára és kellett hozzá olaj
nem tudom ennyi minden belefér-e szűkös keretbe, 30 ezret semmikép sem akarok rá áldozni
-
hamyka
senior tag
olyan lenne jó ami hajat vág és mellette
rr-fül szőrt meg szakállat is, szerintetek?
vagy pl egy ilyen jó lenne minden problémámra? :
ezzel hajat tudok vágni, igaz nem nullásra, orr szőrt tud eltávolitani, fül szőrt meg gondolom mikor levágom a hajam levágom azt is
borot válkozni tudok vele? szerintetek ?
vagy gondolkozzak egy ilyenben ? : [link]
és mit jelent az hogy ön olajozó ? kell bele olaj ?
-
hamyka
senior tag
olyan lenne jó ami hajat vág és mellette
rr-fül szőrt meg szakállat is, szerintetek?
vagy pl egy ilyen jó lenne minden problémámra? :
ezzel hajat tudok vágni, igaz nem nullásra, orr szőrt tud eltávolitani, fül szőrt meg gondolom mikor levágom a hajam levágom azt is
borot válkozni tudok vele? szerintetek ?
-
hamyka
senior tag
Nem akarok beléd kötni de ehhez is olaj kell hiába vetted sokért
de azért mesélj róla hogy milyen
semmi bajom az olajozással de mindig vadászni olajat hozzá? unalmas, elég a főzéshez olajat keresni
gondolom a főzéshez használt étolaj nem jó olajozásra vagy jó ? még ha jó is lenne még meg is kell élezni, élezőm meg nincs, nem tudom mennyibe kerül 1 élező, mire mindezt megveszem vehetek belőle egy jobb hajnyírót
vagy próbáljam meg az általam említett dyras hajvágót ?
-
hamyka
senior tag
Megen lejárt a szerkesztési időm sebaj
mondjuk olyan 10-12 ezer ft-ért lehet kapni olyat ami jó, és borotválkozni is lehet vele ?
// persze olyan kell amihez nem kelll se olaj se semmilyen karbantartás
majd 1 másik boltban megfogom nézni hogy milyenek vannak csak attól félek hogy vasárnap nincsenek nyitva
élezve lehet kapni a nem ön élező és az önélező pengés hajvágót ? ti hogy tudjátok?
mindenképp olyat ajánjatok ami tuti meg van élezve, nem szeretnék úgy járni hogy nem éles és nem tudom használni
-
hamyka
senior tag
Megnéztem a videót amit linkeltél, nem rossz, engem az érdekelne hogy melyik hajvágó gép lehet? ugyanis típust nem mondott, miért nem mondta meg? talán fél hogy mindenki olyan haj vágot fog venni?
concret_hp : házilag simán meglehet csinálni, csak idáig nem nagyon mertem magamnak megcsinálni, képzeld magamnak a szakállamat vagy mim van a pofámon, legolcsóbb borotvával le tudtam borotválni igaz kicsit megszenvedtem vele....
és tudom hogy 1 hajvágó az hajvágó de már létezik olyan amivel az arcról a szőrt le lehet szedni és akkor meg már miért ne lehetne 2 funkció 1 készülékben ?
erre visszatérve : kenőolaj milyen kell bele ?
ha valóban nem kell a többi fajtát kenni semmivel és nem kell karban tartani sem akkor már lehet érdemesebb elgondolkodni 1 jobb darabon és ahhoz a 2490 ft-hoz még kicsit tenni, természetesen én is vezetékesre gondoltam és nem akkusra, mert az akku állásában tönkre is mehet de az akku sem rossz, bár kitudja azt kivárni hogy az akku feltöltődjön ?
-
hamyka
senior tag
Lejárt a szerkesztésem se baj
Táska, Lcd mondjuk nem muszály mert nem a táskával akarok én hajat vágni meg nem az Lcd-vel
Sima táskában is ellehet vinni a tatyót ha máshol akarom vágni a hajamat, de úgy is itthon akarom levágnigondolom így már jobban tudtok ajánlani hogy nem kell se lcd kijelzős ( bár szép meg minden, de gondolom hamar el is romlik) táska meg csak azért van kitalálva hogy a saját táskájában vigye az ember, nem azt mondom hogy nem jó dolog csak hát na annyival drágább, az extrákat meg kell fizetni, pláne ha szaki csinálta meg, a legfontosabb maga a készülék, legyen masszív ne essen darabokra a kezemben és esetleg vízálló, nem tudom ez mennyire drágítsa meg a készüléket
-
hamyka
senior tag
Szép estét mindenkinek
Először is : de jó hogy van ez a fórum rész, kis előzmény : egyik boltnak nem rég meg jött a szórólapja ( nem tudom bolt nevet szabad-e ide kiírni?)
és benne van ez a Dyras HCLR-1222 típus 2490 ft-ért ha szabad leírnám mit írnak róla :
-HCLR-1222
- 6 fokozatban állítható vágási hossz: 6-17 mm-ig
- szakáll vágás és igazítás funkció
- vezeték nélküli kivitel ( kérdem én: csak akkuról használható hálózatról nem? hálózat am is kell különben miről töltöd? )
- önélező rozsdamentes acél penge ( neten olyat olvastam hogy nem önélező akkor most hogy is van ez? és mitől lesz önélező? nem értem tudja valaki? )
- tartozékok : kenőolaj ( én erre: hova kell ezt kenni, és ha elfogy hol kapható, mennyiért, milyen időközönként kell kenni? ) tisztító kefe ( mit kell vele tisztítani, száraz ronggyal nem megoldható a pengék tisztítása?) fésű ( minek ha le van vágva? kicsit nem értem ) , olló ( minek? mit fésüljek a levágott hajon a porcicákat? )
mérete : 175 x 50 x 45 mm
milyen ennek a minősége tudja valaki ? garancia levelet ki tölti ki ? , lehet jobban hálózatról használnám hisz a pc is arról megy
olyan hajvágóra vágyom ami rendesen leviszi a hajat és nincs vele gond, láttam én olyan 30-40 ezer ft-ért is hajvágot de az nekem baromi sok , nem tudom az jó-e ha csere alkatrészt lehet kapni, azért elgondolkodtató hogy csere alkatrészt lehessen kapni hozzá, manapság arról szól a bolt hogy minél olcsóbban előállítani, mint pl: a vérnyomás mérő esetében is hogy hiába vállalnak rá akár 9 év garanciát ha csere alkatrészt nem tudnak adni szal ez itt a probléma, mindenféle segítséget elfogadok
és még 1 dolog : melyik orr-fülszőr nyírót érdemes megvenni? az említett újságban ez is van 999 ft-ért, ezt írják róla :
TN-216/Orr-fülszőr vágására egyaránt alkalmas/védőkupakkal/eltávolítható vágófej/rozsdamentes,forgókéses acél vágófej és penge/ 1 db AA (1,5 V) elemmel működik ( nem tartozék)
nekem az vágott a fejembe egyből hogy az AA az ceruza elem, és vettem ilyet eneloopból, persze az eneloop akku egyértelmű igaz csak 1,2 voltos de gondolom jó lenne bele vagy nem ?
orr-fülszőr nyíróból létezik jobb is mint amit most leírtam ? // hajvágó készülékből nem tudtam hogy létezik olyan is ami semmilyen karban tartást nem igényel, ha kell élezni a hajvágó készüléket mennyi időközönként kell ?
én sem vagyok valami gazdag, de jó lenne egy normális haj vágó, és amit írsz a QC5170-es Philips kicsit ledöbbentem hogy neked nem volt jó, bővebb információval tudsz szolgálni? egyébként itt a ph-n egyik emberke árulja ezt a készüléket kb a bolti ár feléért, gondolom posta nincs benne esetleg vélemény róla ?
remélem tudtok nekem segíteni, és bocsi ha túl hosszú lettem volna
írjatok és üdv: Hamyka
-
dragonfx
veterán
barátnőm hajsütőt kért szülinapjára mennyiért és milyet érdemes venni?
olyan 5e körül gondolkodjunk. -
Huma
addikt
A többi az aksis. Ez csak sima vezetékes. De nekem ez így teljesen megfelel mert amúgy sem szándékoztam akkuról használni a hajnyírót. Már kb 5k-ért lehet kapni akku nélkülit, más ismertebb márkából.
18mm nekem bőven elég.A remingtonnal pl pont az volt az egyik bajom, hogy nem lehet huzamosabb ideig hálózatról használni mert károsodik az akkuja.
-
Huma
addikt
Végül Moser márkájú hajnyírót vettem. Utánaolvastam és arra a következtetésre jutottam, hogy jobban járok vele mint egy Remingtonnal vagy egy Philipssel. A fodrászok egyik kedvelt márkája. Állítólag jól vágnak és elnyűhetetlenek. Német márka. Bár ha jól tudom nálunk gyártják.
Moser 1400
Első észrevételem az, hogy nagyon masszív szerkezet. Második pedig, hogy szépen viszi a hajat.Az ára húzós egy kicsit, remélem tényleg megéri a felárat.
-
Huma
addikt
"5cm-esról vágtam 0.5 cm-esre, azzal semmi baja nem volt, nagyon jól vitte"
Zsír. Akkor lehet hogy beruházok egyre. kb 8 alkalom után behozza az árát. Simán megéri.
Bár én még gondolkodom a másik haverján. A kerámiakésesen. Az drágább mondjuk, meg csak két év garancia van rajta három helyett. De a kerámiakéseken és a nulla karbantartáson kívül nem szól több érv mellette. Szóval nem tudom, hogy megéri e.
Meg az 5750-nél kiemelik a különösen erős motort annál viszont nem. Szóval lehet, hogy a kerámiakések ellenére még rosszabbul viszi a nagyobb hajat. -
aAron_
őstag
én amikor használtam először kb 5cm-esról vágtam 0.5 cm-esre, azzal semmi baja nem volt, nagyon jól vitte, nem hiszem, hogy 10 cm-essel nagyobb problémája lenne, pláne ha nullásra vágod, hiszen akkor még a fogak sem kellenek rá ami megfogná a levágott hajszálakat
akkut meg szerintem nyugodtan használd és nem lesz ilyen problémád
(bár tény, furcsa, hogy ezt írják)
-
Huma
addikt
Elolvastam a manualt. Aszerint félévente pár csepp műszerolajat kell rácseppenteni a pengékre.
Amit furcsának találok és nem is nagyon tetszik az ez: "A hosszú ideig tartó, kizárólag a villamos hálózatról történő használat az akkumulátor élettartamának csökkenéséhez vezet."
Én nem terveztem nagyon használni az akkut. Semmi bajom vele ha egy kábel lóg ki a gépből.Amire igazán kíváncsi lennék az az, hogy mekkora hajat lehet vele lenyírni. Megbirkózik nagy hajjal is vagy csak arra jó, hogy a rövid hajat még rövidebbre vágja?
Én mindenképp egy olyan gépet szeretnék amivel egy pl 10cm-es hajat viszonylag könnyedén le tudok nyírni nullásra. -
aAron_
őstag
sokat nem nagyon tudok hozzátenni ez eddig leírtakhoz, de azért megpróbálom.
eleve ebben az árkategóriában kezdtem el nézelődni, mert úgy vettem észre ami ennél drágább az inkább csak a kiegészítők miatt az, nem feltétlenül erősebb vagy megbízhatóbb (most a professzionális szegmensre nem gondok)
amazonon néztem körül először, ott sok véleményt lehetett olvasni róla, a többség elégedett volt. valamint ez volt az a készülék ami itthon is kapható volt, és mivel kb 4.5/5 ös értékelést kapott ezt választottam
egy feltöltéssel talán 45-60 percet is kibír
1-től 42 mm-ig lehet állítani 3 fejjel 3 mm-es ugrásokkal
olajozni ezt sem kell szerintem
viszonylag könnyen tisztítható
van benne hajritkító opció is
+ yt-on néztem róla pár videót még, azok is meggyőzőek voltak
-
Huma
addikt
Remington HC363C
Miért van külön kiemelve, hogy olajozást nem igényel? A többi típus igényel? -
csibor
addikt
Én több alapkategóriás Fhilips után Aldis Carrea-t vettem akkumulátorral és hálózattal is megy, kerámia feje van. Idáig tökéletesen megvagyok vele elégedve.
-
aAron_
őstag
válasz
concret_hp #5 üzenetére
Végül vettem egy Remington HC5750-et, kibontás után egyből az volt az érzésem, hogy egy minőségi, jól összerakott darab, 3 fejjel, 1,5 mm - 41 mm. Ma végül ki is próbáltam, a hajam nagyon jól vitte, pedig elég vastag, és sűrű, akku is korrektnek tűnt, bár nem bírta végig, mivel majdnem 2 órán keresztül csináltam a hajam, most próbáltam először ilyet
de a lényeg, a végeredménnyel meg vagyok elégedve, majdnem mintha a fodrász csinálta volna, a gépet pedig szívesen ajánlom másoknak is, hamar behozza az árát
-
aAron_
őstag
hmm kár, hogy nem írnak ide többen, én is most gondolkodom, hogy veszek egyet. minek fodrászhoz járni, ha ilyen jól is meg lehet csinálni otthon?
-
ladybug
őstag
A linked valamiért nem működik nálam.
A férjemnek nyírom a haját most már évek óta. Először egy gagyi kis gépünk volt, ami kb 1-1,5 évig bírta, aztán úgy gondoltuk, beruházunk egy drágább gépre. Egy Philipset vettünk 4-5 éve, szerintem azóta ez a konkrét modell nem is kapható. A linken egy hasonló gép van, mint a miénk. Az írónak is ugyanaz a problémája, mint nekem, de alapvetően jó kis gép. -
lorcsi
veterán
ez az egy topik van a hajvágokkal kapcsolatosan ?
asszem beszerzek egyet mostanság..hátha az otthoniak is vannak már oylan proffeszionálisak, mint a fodrásznál
nekem valamiért a philips ami szimpatikus..és elég jól el vannak látva a csomagok pótfejekel és tisztítókkal stb..
gondolom a garancia is kiterjedtebb mint egy olcsóbb kínainálolyan 10-15 körül már viszonylag nagy választékot látok a webshopokban..
ha vannak tapasztalatok ezekkel szívesen veszem -
Yany
addikt
Sziasztok,
Látom, hogy van már mosógép, borotva, stb topic, csak éppen ez nincs. Szóval ha vannak tapasztalatok, örömmel venném, mert épp váltani készülök egy csalódás miatt és dilemmázok két kiszemelt között. Egy QC5170-es Philips a csalódás tárgya, mégpedig az akkumulátorával és magával a nyírásával van bajom, szerintem erősen kerülendő, mert már a legelső nyíráskor is elég nehezen vitte a finoman fogalmazva is ritkuló hajamat, de mostanra (2 év után) már a t*sco gazdaságos megoldások minőségét hozza és inkább tép, mintsem vág. Az akkumulátorával pedig hallhatóan gyengébb teljesítménnyel megy, mint hálózatról, így még rosszabb a helyzet (úgy már nem is használom egyáltalán). Pedig az a koncepció nekem bejött, hogy tekergethetem a fejét, tényleg kényelmesebb, bár megoldottam a hajvágást hagyományos, fix pengéjű darabbal is korábban.
Viszont kiszemeltem két (elvileg felsőbb kategóriás) hajvágót, ami között nehezen tudok dönteni:
[Philips QC5380]
[Remington HC5810]A Remingtont egyrészt nem ismerem, másrészt az olaj, mint kellék elrettent kicsit, mert pl. a Philips sem igényli az olajozást. Philipsből viszont kicsit kiábrándultam, mert a kis forgatható fejes sem épp 2 fillér volt. Melyik mellett döntsek? Esetleg van valakinek jobb ötlete ezeknél? (a 16 900,- az max. ár). Mindenféle táska/lcd/kutyafüle az nem szempont, ez ne tévesszen meg senkit, sokkal inkább a magukat "komolyabbnak" hívó termékek érdekelnek, ahol legalább picikét számít a persztizs a gyártónak és tényleg vág is, nem csak kinéz valahogy. Jah és kb. 3~6 mm-esre vágom a hajam.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen routert?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mikrotik routerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest