- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
Aktív témák
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Még megnézem ma újból, lehet többször is, mert jobban szeretném érteni a bírók döntésének okait, de igen, a forma 1-es kategóriában voltak szerintem is a legnagyobb hibák, és a 40-es srácra konkrétan emlékszem is. Dobogóra tettem volna biztosan, hogy hányadiknak, azt nem tudom, megint meg kéne néznem. Arra gondoltam, mikor kijött hatodikként, hogy ennyire jó formát biztosan azért pontoztak le, mert mell-csípő arányban valóban nem tartozott a legjobbak közé. / De azok a bicók, meg hát! / Csakhogy mikor kijött a harmadiknak választott srác, egyből bevillant a "mi vaaaan?!", mert a harmadik meg semmilyen szempontból nem verte a hatodikat, legalábbis ahogyan én láttam. Biztos fontosnak tartanak vmi olyat, amire nem gondoltam, vagy kedves ismerőse néhány emberkének a zsűri.
-
-
Nem akartam leírni ezt, de valóban. Meg legalább mozogni tudnának férfiasan; nem pózolni, csak mozogni. Mondjuk volt néhány klassz fizikum is, meg hát a munka azért mindegyiknél elismerendő. Viszont a topikból ha elindult volna néhány ember, sztem nem lettek volna utolsók. Mégis, ami legjobban zavar, hogy miért nem tudnak mozogni, miért nem tudnak természetesek lenni?! Feszengés megy 1000L, meg bénázás a pózolással.
-
-
válasz
Woodslave
üzenetére
Karom, mellem ilyesmi, de a derekam valamivel zsírosabb, ráadásul vastagabb alkatilag. Még sosem néztem ki olyan jól, mint most, és mégis éppen most kezdek a legjobban elégedetlenkedni. Hiúbb lettem talán valamiért, pedig korábban nem voltam az. Meg zavar a kis súlyom valahol, ha jól is érzem vele magam. Régen mindig 8x meg 9x kiló voltam kövéren, most meg ezzel a semmi súllyal valahogy azt érzem, hogy kicsi vagyok, és zavar. A 171 centim mellé régen legalább volt egy tömegem, ami szarul nézett ki ugyan, de valahol olyan macis /
/, olyan férfiasan nyugis volt, most meg kezdek átmenni magam szerint cérnába. Látom a tükörben, hogy ezt a formát sok nő szeretné, nekem is tetszik, de mégsem vagyok vele elégedett, mert kicsinek tartom. Utoljára az előző képemen volt az, amit még normálisnak tartottam valahol, vagyis egy olyan súlynak, ami még oké egy férfinak, most meg bennem van, ami eddig soha egész életemben: hogy ennél súlyosabbnak kéne lennie egy férfinak. Azt hiszem, akkor rakok majd képet, ha megint legalább 74 kiló leszek -csak jobb formával. -
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Csak magamhoz képest alacsony a tzs-m, és igaz az is, hogy nem tudok jól tzs%-ot becsülni, szóval lehet, hogy több, nem tudom. Raktam be képet a 74 kilómról, abból vegyetek le úgy másfél kiló zsírt, meg fél kiló izmot -és az a fél kiló izom mintha az utóbbi egy-két napban ment volna le.
ljk: így már nem merek képet betenni! Ha azt mondjátok, a 12% túl alacsony, biztos nektek van igazatok. Az előző képemen szerintetek mennyi lehettem? -
Ma megkérdezte tőlem két roma fiatalember, h mit edzek. Mutattam nekik néhány egykezes fekvőtámaszt szűken, gyorsan, megrakott hátizsákban, és így nem lett semmi összetűzés.

De a lényeg: ma először megcsináltam végre a 35 kilós egykezes csuklóbehúzást! Régen ez volt minden vágyam, ezt szerettem volna iszonyatosan megcsinálni. Szóval végre valami konkrét, számomra jelentős eredmény.
De hogy valami on is legyen: Phil sztem megérdemelte a győzelmet, tényleg ő volt a legjobb!
-
válasz
Radnix
üzenetére
Kézállásból kinyomást - handstand push up- bevehetnéd a gyakszik közé, az biztos! Nagyon jól be lehet állítani, hol hasson legjobban, én pl. elég gyakran nyomtam eddig úgy, hogy a hátsó delta alig kapott terhelést. Ezen úgy 3 hete változtattam. Saját tapasztalat szerint klassz, hatásos gyakszi. macikos: szépek!

-
válasz
spammer
üzenetére
Én lehet, megnézem. Pláne, ha nem tudok aludni a most megivott kávétól.
Mondjuk addigra kimegy...ps: nyomtam egy maxot alkarbehúzással; előtte rátettem a súlyzót, meg a rákötött dolgokat mérlegre, és 34,8 kiló volt! Egyszer ment, aztán passzoltam is, de: 1x ment! 72,5 kilósan ez tök jó sztem. Legközelebb ráteszem azt a 20 dekát még, hogy meglegyen a 35, és akkor ha sikerül, tényleg nagyon boldog leszek.

-
Na, ki fogja nézni? Remélem, még nem linkelte senki.
-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Keresgéltem Lajosra csak úgy kíváncsiságból, és most találtam: 74kg
Na most ez nekem azért fontos, mert én szeretnék azért valamikor 75 kiló lenni alacsony tzs%-al.
Kicsit magasabb vagyok nála, és kicsivel -inkább sokkal- vastagabb a csípőm. Olyan 10-12 centivel kábé, míg a mellem meg nagyjából olyan, mint az övé -ezt nem izmosságra, hanem adottságra, felépítésre értem természetesen. Szóval így nem hiszem, hogy lehetetlen lenne elérnem egy 75 kilós 10% alatti tzs%-os formát két éven belül. Vagy nem? A 9% tzs nekem már jó, talán a 10 is. Nem testépítő-versenyforma a cél, hanem egy tartható puncimágnes-kinézet. Ahol már azért vannak kockák a hasamon, de még nem látszódnak a szálkák a seggemen. -
-
válasz
deniro2
üzenetére
+1 Teljesen igazad van, én is láttam már ilyeneket!
Ha pedig valaki alacsony, sokkal jobban jár egy alacsony tzs%-al, mint egy magassal. Egy alacsony kövér férfivel -ha nem is milliomos- nem sok nő fog kúrni, de egy alacsony és szálkás-izmos könnyen szerez szexpartnert, amiből aztán később még bármi is lehet!
ps: mondom épp a cukros kávém mellől.

-
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ezt én nem tudnám hozni sosem, de tetszik tényleg! Szuper forma. A combja nekem már sok mondjuk. Viszonylag megfelelő kajálás és edzés mellett egy-két év alatt szeretnék felkapni 3-4 kiló izmot, de inkább 4-et, mint 3-at. Nem hinném viszont, h valaha is így nézhetnék ki, mint a képen látható férfi. Valahogy elképzelhetetlen.
Aztán igaz, h valóban vége a strandolásnak, és talán jobban járnék, ha előbb kezdenék tömegelni, ha nem szedném le azt a maradék zsírt. De szeretnék egyszer végre nagyon alacsony tzs%-on lenni.
ps: hogy a fenébe 71 kiló?! Mondjuk úgy emlékszem, ő is alacsony. Mindjárt rákeresek, mennyire.

-
válasz
Depression
üzenetére
Nem olyan egyszerű, mint aminek tűnik! Talán túl jónak látjátok a formám, azért nem gondoltatok bele jobban.
Vagyok 73,5-74, és van még rajtam legalább 2 kiló leadandó zsír, de talán 3 is. Tehát lepucolva, olyan tzs%-al, amilyet szeretnék, leszek mondjuk 71 kiló, és én ugyanilyen tzs%-al szeretnék 75 kiló lenni! Ez nem két nap lesz, de több, mint egy év, talán kettő is. -
Jaja! Majd akkor mit fogtok szólni, ha tömegelni is a leangains mellett fogok! Marad az átmeneti böjtölés ugyanis a tömegeléshez is! Csak emelek 200-300 kalóriát, és máson nem változtatok.
Tamoo: reményeim szerint nagyon lassú izomgyarapodást fog eredményezni, ami egy éven át folytatva már látható is lesz. Még fogyok 1-2 kilót, aztán irány a tömeg egészen 77-re, onnan pedig befogyasztani 75-re, és kész is vagyok.
-
válasz
drogery
üzenetére
Nagyon egyszerűen. Vegyük pl. az egykezes húzódzkodást. Amíg nem megy, csinálod ráfogással: a másik kezeddel ráfogsz a gyakszit végző kezed alkarjára, és annak az erejével kisegíted. Egyre lentebb fogod meg az alkart, és egyre kevesebb erővel. Aztán eljutsz odáig, hogy a negatívat már a másik kéz rásegítése nélkül csinálod, végül pedig sikerül egy kézzel is felhúznod magad. Nagyjából így, de mindenütt kicsit másként. Ha olyan erős leszek vmikor, majd aggatok magamra 1-2-3 kiló súlyt is az egykezes húzódzkodáshoz, de ott még nem tartok, örülök, ha 2x fel tudom magam húzni egy kézzel.
ps.: csak a borsó ad mindent lebíró akaratot!
Ja, és köszik!
Ha csak viccből, akkor is! 
-
válasz
deniro2
üzenetére
Dehogy, lehet a gyúrástól is természetesen! Főként az ismétlésszámtól és intenzitástól függ sztem a relatív erő nagysága, de ha valaki jobban informált, ne tartsa magában!
Én nagyon alacsony volumenű edzéseket csinálok maximális intenzitással. A fegyencedzés inkább arra jó, hogy arányosan és funkcionálisan legyél erős. Nem izolálok. Persze az is igaz, hogy mihez képest nézzük az arányosságot és funkcionalitást ugye: mert az tulképp feladattól függ. Tehát egy erőemelő testére is mondhatjuk, h arányos: az erőemeléshez.
A fegyencedzők teste meg azokhoz, amiket ők csinálnak. -
válasz
Kassadin
üzenetére
Rólad mondjuk nem tudni, mennyire próbálkozol.
Én már legalább raktam be képet, s már akkor is, mikor szarul néztem ki. 
Azért írok ebbe a lánytopikba, mert ez pörög a legjobban. Mások edzenek, itt meg party van egész nap.

Amúgy sztem nem rám gondoltál, de igen, én sem szeretnék Ronnie lenni; célom jelenleg 75kg kockás hassal, és kurv@jó relatív erővel.
-
válasz
Tipo16V
üzenetére
De igen. Viszont az én testem jól bírja a kevés fehérjét, úgy tűnik. Eddigi tapasztalataim alapján nagyjából mindegy, hogy 100, 120 vagy 140 fehérjén vagyok, és akkor már az olcsóbb a nyerő. Most 73 és 74 kiló között stagnálok. A cukrot szeretném csökkenteni.
Kassadin: itt a fél topik követhetné a példám ezen az alapon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lehet, h végül ez lesz belőle, mert diétát nem lehet 200-250 körüli ch-val tartósan folytatni sztem. De néha azért olyan jó egy cukros kávé. Van, hogy beteszem hűtőbe, és jeges kávét iszok.
Tomics: rám tuti semmi hatással nem lenne. Amiket én össze szoktam enni minden gond nélkül...

Ja: a túrót natúr fogyasztom mindig, se cukor, se joghurt, se más! Ez legalább oké, és így is szeretem: magában.
-
válasz
Tipo16V
üzenetére
Én le akartam már többször is cserélni a cukrot valamilyen édesítőre, de egyik se jött be. Legutóbb ezt vettem, de napi 8-10 tabitól már viszketek vagy enyhén dagad a szemhéjam.
Szerk.: főként azért kéne minimalizálni a cukor-bevitelt, mert amúgy is sok ch-t viszek be másokból anyagi okokból. Szóval nem mindegy tényleg, hogy mondjuk a napi 3 kávé és mondjuk 1-2 tea cukorral vagy édesítővel csúszik le. Egy jó édesítőszert szeretnék találni, ennyi. A Norbi-féle nálam nem jó, de mások se jöttek be.
-
válasz
spammer
üzenetére
Tényleg nem tudtam. Mindenki azt mondja, a méz nagyon egészséges. De akkor, ha se cukor, se méz, melyik édesítőszert érdemes venni?
Ja, itt egy Norbi-cikk.
Vagy itt mindenki cukor nélkül él?

Szerk.: tegnapi vacsorám egy üveges zöldborsó fele, és fél liter tej volt. Atta.
-
Biztosan mindenki kíváncsi rá, ezért megosztom veletek, hogy tegnap kipróbáltam ezt az inger-áram készüléket a hasamon, a karomon, és a lábamon. Aztán nyomtam egy HSPU-edzést, ami nem ment olyan jól, mint szokott. Talán pont a géptől. Lehet, megismétlem a tegnapi edzést, mert úgy érzem, túl kevés volt, nem adtam bele mindent.
Amúgy tudja valaki, mi a legegészségesebb édesítőszer, ami 0kcal, szóval nem méz pl. ? Mert jó lenne elhagyni a cukrot, de a méz drága, a legtöbb édesítőszertől meg bedagad a szemhéjam. ( Mondjuk sokat is szedek, ha szedek. )
-
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Sajnos igen. Azért írok ide is, ahol végre megértenek.

-
-
válasz
Kassadin
üzenetére
Én úgy csinálom, hogy a 16 órás böjtöléses időszak alatt egy szem zöldség vagy gyümölcs se mehet le semmilyen formában. Kávéba lehet rakni pár csepp tejet, és ha nagyon kell, és van is, bekaphatok pár darab aminó-tabit. Minden egyéb megengedhetetlen. De víz az mehet rendesen.
Böjtölés off.
-
válasz
Woodslave
üzenetére
Tanulmányokat linkelők itt tegyék! lenne a címe?

Jim-Y: szerintem diétában a csökkent kalóriák miatt lenne értelme ( egy napi bevitellel kevesebb össz-kcal ugye ), viszont én meg pont azt nem tartom jó ötletnek, mert ott már szerintem lenne nem elhanyagolható katabolizmus is, ami a 16 órás böjtnél még nincs.
-
Az átmeneti böjtölés tényleg durva az első időkben, de érdemes kipróbálni mégis. Nálam leangains módon élve 12 nap után kezdett elmúlni az idegesség és az éhség, és a 13. napon már nem okozott gondot, hogy 12:30-kor egyek először. Tehát max. 2 hét szenvedés, és utána már könnyű, mondhatni észre sem veszed; ma sem ettem még semmit, és egyáltalán nem is hiányzik.
Megint elkezdtem súlyzóval alkarozni, és az érdekelne, hogy van -e itt olyan, aki a testsúlyának a felével tud egykezes alkarbehúzást csinálni, vagy kétkezeset a testsúlyával? Szeretnék egyszer eljutni erre a szintre, régen is a fejemben volt, de nem jött össze. Viszont youtube-on sok ilyen videó van, szóval egyáltalán nem lehetetlen, sőt a szkanderesek ennél sokkal többet is tudnak.
-
Permanens nem-evés van, vagyis egy teljes böjti szakasz, ami 16 óra egy napon, és minden nap így megy. A 8 óra pedig az az időszak, amikor ehetsz. Ezt te lövöd be magadnak kényelmesre, tarthatóra. A lényeg, hogy a nap során valamikor -és rendszeresen ekkor, mindig ekkor- van egy 16 óra kaja nélkül! Írtam a másik topikba is!
-
válasz
drogery
üzenetére
Ráadásul még kényelmes is, nem? Emlékszem, mennyire más volt, amikor én is 3-4 óránként ettem keveset, merthogy az a legjobb. Aztán se nem esett jól, se alacsonyabb nem lett tőle a tzs%-om, és még kib@szott kényelmetlen is volt.

Annyira jónak tartom én is, hogy ha bemegyek 10% tzs-re, akkor is meg fogom tartani, csak több kcal-al. Így akarok majd tömeget növelni is.
-
válasz
drogery
üzenetére
Érdekelnének az infóid, amik alapján rosszul csinálom, de csak mint érdekesség; a tapasztalat ugyanis erősebb bármilyen tudományos érvnél!
Nálam eddig ennél jobb nincs. Lehet, hogy azért, mert lassú-közepes az anyagcserém; lehet, hogy gyors anyagcserével nem lenne ilyen hatékony, nem tudom. De nálam működik, és számomra ez a lényeg. -
válasz
drogery
üzenetére
Szinte semmivel nem tudtam tovább fogyni, aztán kipróbáltam a 16 órás böjtölést, és újból elkezdtek menni lefelé a kilók, miközben izmot alig vesztettem, pedig a kajálásom sem volt szuper. Én is hülyeségnek tartottam sokáig ezt a módszert, de már teljesen más róla a véleményem, mert működik, és nekem egyértelműen jobb, mint bármi más eddig.
Az persze más kérdés, hogy mostanában nő miatt nem tudom mindig tartani a böjtöt, és ezért megint stagnálok. De ha nem lenne a most ez a kis keksz, aztán ez a kis cukros kávé, aztán az összebújás utáni pohár tej vagy újabb cukros kávé, akkor tudnék fogyni vele komolyan. Ha be van tartva a 16 órás böjt, akkor működik, tökéletes -legalábbis nálam. Az izomvesztés pedig hülyeség, semmivel sem megy le rólad több izom, mint bármilyen másik diétával! Nem kell 2-3-4 óránként enni, ez egyszerűen tényleg kitaláció. -
válasz
Dani82
üzenetére
Fehérváron.
Budai út 86. Annyira megéri ez a szerdai bevásárlás, hogy viszonteladók is járnak ilyenkor! Harapós, erőszakos nénikék foggal-körömmel kiragadnak annyi ruhát, amennyit elbírnak, aztán viszik a piacra, és eladják 5x annyiért. Sztem több beszólást lehet tőlük kapni, ha véletlenül Te is megfogtál egy ruhát előlük, mint bármelyik konditeremben. Bunni is befosn@ tőlük sztem.
Tudják, hogy nem fogod őket megütni, ezért akkora arcuk van, mintha női Hulkok lennének.Ingek is vannak amúgy, túrtam egy Jason Statham-félét már. Olyasmit, mint amit a Crankban hordott.

Igen, ált. mindenütt fel lehet próbálni a ruhákat, talán csak a legmenőbb helyeken nem.

Tipo16V: Te viszont túlteszel rajtam is. Azért ha már turiban lehet olcsón vásárolni, vehetnél sztem még kettőt legalább. -
Turkálóban itt soha senki se vásárol?! Fel lehet próbálni, lehet válogatni, és egy nagyobb turiban biztosan lehet találni olyan jól -akár újnak- kinéző nadrágot, ami pont passzol!
Személyes tapasztalatom pl., hogy az eredeti VERSACE farmer szabása nagyon alkalmas sportolóknak, mert egy kicsivel vastagabb a combja uo. deréknél, mint más márkáknál, amiket eddig próbáltam. Mondjuk nem értek hozzá, lehet, csak kifogtam egy jó szériát. Ja, és én 70 Ft-ért veszem az ilyen nadrágjaim, és nincs velük semmi baj. ( Szerdánként a legközelebbi turi ennyiért adja. ) Aki nem milliomos, sztem jobban jár, ha abból a pénzből, amiből új farmert venne, vesz inkább fehérjét, kreatint, gumicukrot... Vagy olyan fontos, hogy a legújabb márkák legújabb divatjának hódoljon a sportoló?
-
Nekem való topik, hamarosan írni is fogok bele olyanokról, amik mostanában érdekelnek.

drogery: kétszer kellett megnéznem, mert első megnézés után jöttem rá, hogy csak a mozgó seggét néztem.
Én is bontott edzéseket csinálok, mert másként nem tudnék idegileg regenerálódni! ( Mivel -ez meg az én rögeszmém- törekszem az 1RM-es gyakorlatokra állandóan, vagyis egyből nehezítek, ha valamiből már 4-nél 5-nél többet tudok. )
-
válasz
drogery
üzenetére
A fekvőtámasz nagyon jó izmosító gyakorlat is lehet, ha nem áll meg az ember a kétkezes simánál. Szerintem bármelyik testépítő profitálhat belőle, ha nehezítve csinálja. Ha túl könnyű a vállszélességű egykezes, csinálhatod szűken az egykezes fekvőt; ha túl könnyű már a szűken végzett egykezes fekvő, csinálhatod úgy, hogy felteszed valahová a lábadat. Lehetsz bárki, meg fogod érezni azt az egykezes, szűk fekvőtámaszozást, amit mondjuk az íróasztalodra tett lábakkal csinálsz öklön.
Teljes test edzése szerintem azért problémás, mert ha bírná is az izomzat a terhelést, agyban nem fogod tudni feldolgozni, idegileg merülsz le, leszel hulla. Vagy pinalegyezés lesz az edzés, de annak meg semmi értelme egy szint felett.
-
válasz
Tibor_560sec
üzenetére
Tesco jó pedig: veszel egy rudat, meg rá 6db ötkilós tárcsát -pont ráfér! Vagy az is kevés? Ha igen, akkor valami használtat érdemes szerintem is.
ps. Én is híztam, pedig tegnap volt 4 óra fizikai munka is.
Na jó, így is szép vagyok azért. 
-
válasz
Tomics
üzenetére
Csak voltam, de kinőttem.

littlelion21 képéről például meg tudom mondani, hogy leginkább miért hatásos: az átlagos vegák egyik legalapvetőbb ösztönét célozza meg, mégpedig nem is azonnal, hanem sunyiban, akkor, mikor kezdené megvédeni az álláspontját! Reflexből olyasmire gondol a vega, hogy a saláta értéke nem egyenlő egy állatéval, mert az állat érző lény pl., vagy éppen fejlettebb valamilyen favorizált szempontból, stb. A baj csak az, hogy a vegák szinte mindig alapvetően az egyenlőségre törekednek, azt védik, annak nevében szeretnek fellépni. Gyűlölik a rangsorolást. Szívből, ösztönből, de még tudatosan is az értékek egyenlősítése, mellérendelése mellett szeretnek állást foglalni. A kép pedig arra kényszeríti őket, hogy rangsoroljanak. Ez a legfőbb oka szerintem annak, hogy poénosnak tartjuk ezt a képet, és nem más. A vega magával kerül konfliktusba ettől a képtől.
ljk: Magyarországon a normális, a hagyományos a húsevés, aki ettől eltér, bizonyára van valamilyen oka rá. Ezeket az okokat megkeresheti, akinek van hozzá kedve, ideje. Nekem nincs, csak szemezgetni maximum, illetve emlékezetből leírni az általános, gyakori tapasztalatokat, mint pl. félelem az erőszaktól, és az erre való reakció, vagy a megfelelni akarás túlzásba vitele, vagy a gyengeség önigazolásához, az egyén önbecsülésének megalapozásához kell -akár nem is maga a vegaság, hanem pl. az a környezet, hit, ami az "átlag vegák" sajátja, és ez hozzá csak a toldalék, stb. Bármennyit írhatnék róla, de tényleg nem akarok többet.

-
Szerintem hiba volt. A szüleimtől indult, én gyerek voltam... erre szoktattak rá, én meg folytattam. Nem annyira szörnyű tulajdonképpen, lehetne vele jól is élni, de mi tényleg hülyén csináltuk... így utólag egyszerűen fáj, hogy mennyire hülyén.

Most úgy gondolom, az emberi testnek jobb, ha húst is kap, de igaz az is, hogy én tapasztalatból tudom, hogy meg lehet lenni nélküle is. A másik meg az, hogy sokaknál szerintem lelki betegség jele a vegaság, általában az erőszakos indulatok túlzott elfojtását jelenti. Az van benne, hogy én már tényleg, de tényleg annyira toleráns, meg állatbarát, meg másokért aggódó, stb. vagyok, hogy na. De ezeket a tulajdonságokat már inkább hiszem el egy kedves, gyúrós, "150-et nyomok b@zmeg!" húsevőtől. A vega általában kompenzál, és belül az ellentéte van. Aztán ki tudja, ez is csak egy vélemény.

-
válasz
Woodslave
üzenetére
Na de ha a Te fényképeddel reklámozom a mondanivalómat?
Ja, és rákerestem a gyros-ra, hogy biztos legyen a 80g. De több fehérje van benne, mint gondoltam, szóval lehet 90g is a sógorom fehérje fogyasztása. Bár abból sem eszik minden nap, szóval az átlag lehet 80g körül.
-
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Sógorom 110 kiló olyan 20% testzsírral, és napi 80g fehérjénél biztosan nem visz be többet, viszont nem ritka, hogy elfogyasztja a napi 1 dl valamilyen jobbféle olaját. Szereti. Ja, és focizik is, edzésekre is jár, és így 80g! ( Mondjuk kapus. )
Én meg vega voltam 20 évig, és 50-70g fehérje között lehettem közben. Szóval erősen túl van lihegve a téma, az biztos. Jelenleg abban hiszek, hogy elég nekem 1,5 gramm testsúlykilónként.
Wood: ez tök jó, akkor mondhatom magabiztosabban a megalapozatlan véleményeimet!

-
válasz
Fred23
üzenetére
Még mielőtt ebbe is belekötne valaki: normális kajálás mellett értem, mert persze, elbomolhat napi 140g fehérje is egy testből, ha az a test mondjuk kaja nélkül töri a köveket, mint Boyka.
Viszont ha feldolgozásról van szó, az azt jelentené, h még kevesebb fehérjére van szüksége a testnek!
Majd megmondja valaki, aki ért is hozzá, ha van itt olyan.

-
válasz
spammer
üzenetére
Gogx nélkül. De ugye a fehérje nem csak épül, hanem bomlik is, szóval Wood ne örüljön!
Fogalmam sincs az értékekről, de lehet, hogy aki mondjuk bevisz 150-et, ami mind be is épül, közben le is bont 140-et, szóval a nettó hozama lesz 10g izom per nap. ( Sacperkábészerhasraütéssel számolva. ) -
válasz
littlelion21
üzenetére
Sajnos már meg nem mondanám, hol olvastam, de szakértők szerint a felnőtt emberi test úgy 5 és 8 gramm közötti fehérjét tud beépíteni óránként -gondolom főként testsúlytól függően-, tehát egy napra ezek szerint bárkinek elég lehet 192g protein!
-
válasz
penene
üzenetére
Látod -e, ezért nem lett túl széles a hátad!

Én meg pár napja radiátorcsőre kötött satuval és súlyzókkal csináltam néhány állig húzást, és olyan endorfin-löketet adott, mint eddig talán még semmi. Padlót fogtam a gyönyörűségtől, az érzés csodálatos volt. Lehet, fogok máskor is ilyet csinálni, csak macerás, amíg összeszerelem az eszközt.
Hamarosan indulok kutyázni.
-
válasz
penene
üzenetére
Lehet, hogy jó is így, de én pl. sosem csinálnám NAGYON szélesen, mert nem akarok olyan alakot, mint amilyet némely testépítő elért valszeg ezzel a módszerrel. Súlyt kötve a derekadra is egy jó választás lehet.
Wood: szerintem is így van, nem edzi meg a teljes hátat, de ez a számomra nem is baj. Elég, ha az a része kap, amelyik kap. Hiszen van még kézállásból fekvő, egykezes fekvő... -ahol szintén kap a hát is valamennyit.Megcsináltam az első videómat 720p-ben egykezes húzódzkodásból, de ezt még nem teszem fel sehová, és főként azért, mert szar a hajam, már egy hónapja is hosszú volt.
Ja, és az is jó lehet a hátnak, ha alkarral ráfeszítünk a rúdra, csavarjuk, mintha alkarbehúzást csinálnánk: változik tőle a testünk dőlésszöge, és így a terhelés helye is! Ad a hátközépnek rendesen!
-
válasz
spammer
üzenetére
Igazából ez azokat érinti leginkább, akiknek testépítésre való alkatuk van, viszont ők meg nem félnek ettől a szélesedéstől, sőt! De crossfit-fegyences ízléssel nézve a V-alak túlzásba vitele nem szép, és ez leginkább a vékony derekú, csípőjű, széles vállú embereket "fenyegeti". Pl. mocsanisinek azt tanácsolnám, ha nem testépítő szemmel akarna jól kinézni, hogy csinálja egy kézzel vagy szűken a húzódzkodást, mert egy-két év, és aránytalanul széles lesz -hangsúlyozom: crossfites-fegyences szemnek. Engem mondjuk nem érint pont ez a probléma túlságosan, mivel -mint írtam volt- nekem is széles a csípőm és a derekam. ( Cserébe legalább van vállam is. )
-
Gondoltam, hogy erre reagálni fogtok.

Pedig amúgy van benne logika, tényleg változik a különféle izmok terhelése attól függően, hogyan csinálod a gyakszit, és valóban másmilyen formát eredményeznek a különféle hózódzkodási fajták. Ezt valaki vagy elhiszi, vagy nem. De nem véletlen, hogy hol van, meg hol nincs izomlázam az egykezes húzódzkodástól, vagy a szűk fajtától.
-
válasz
spammer
üzenetére
A hát szélesítésére talán a legjobb gyakorlat, de persze aki fél, hogy túl izmos lesz...

Megj.: viszont én direkt azért csinálom egy kézzel vagy szűken, hogy ne szélesedjek ki úgy, mint a testépítők.
Szeretnék szélesebb lenni, de jelenleg többre értékelem a vastagságot, és nagyon széles sosem szeretnék lenni, nem jön be. -
Ezt a nőt már láttam én is, csak nem ismertem fel egyből!
Én a sportos, de nőies nőket szeretem a legjobban. Az olyanokat, akikről lejön, hogy minden szexisségük mellett odaadó, gondoskodó nők is. Mint pl. Salma Hayek. Erős, határozott, magabiztos, de kedves és törődő. Levesz a lábamról.
Viszont arra is rájöttem, hogy egyszerűen nehezemre esik nagyra becsülnöm egy nőt, ha testileg nem kiemelkedő, ha nem eléggé sportos, ha könnyen, hamar kifullad. Valahogy férfi-mércét alkalmazok a nőkre is, pedig lehet, hogy nem kéne. Nálam sem számít, hogy mekkora a melle, de az igen, hogy részt tud -e venni velem olyan kalandokban, amihez kell egy adag sportosság. Vágyjon hasonló élményekre, mint én, és ez lehetetlen, ha testileg alkalmatlan.
-
Szó sem volt bizonyításról, csak vélekedek!

Jim-Y: én is az ilyen alakú nőket preferálom, csak ritkák nagyon. Mondjuk az is igaz, hogy nem ez a legfontosabb dolog a világon. Ismerek nagyon vonzó dagi nőt is. Stílus, kisugárzás, viselkedés... -de ha csak a testet nézzük, akkor igen, ez kellene! Nagyon bírom azt is, mikor egy nő nem fogy el 200m futás után. Iszonyat kevés olyan puncis szaladgál a környezetemben, akinek van egy átlagos sportos formája és edzettsége. Amúgy hogy hívják ezt a nőt? Fejre is nagyon bejövős. -
-

nem egy genetikai csoda, olyan átlagos szerintem, mégis mit hozott ki magából!A vastagabb derék, csípő olyan szempontból még akár jó is lehet, hogy sosem leszel hétköznapi értelemben véve torz, sosem érheted el a szélsőségesen maszkulin formát, és ezért a legtöbb ember normálisabbnak és esztétikusabb alakúnak fog tartani. Testépítő szempontból persze ez még lehet baj.
De én csak arra törekszem pl., hogy derékból meg csípőből leadjak néhány centit, mellben, hátban meg vállban pedig ugyanennyit felszedjek. Szinte bárkinek lehet hétköznapi értelemben véve izmos és szép teste.ps: unatkozom, írogatok...
-
válasz
deniro2
üzenetére
Tudom, hogy nem érdekel senkit, de azért beírom: nálam pont fordítva van, már mindenki azt mondogatja a családból, hogy szedjek már fel még egy kis izmot, mert ami van, az lófax. Tesóm szerint a mostaninál legalább 5 kilóval többnek kéne lennem, még akkor is, ha annak a fele zsír. Mondjuk Ő általában amúgy is az olyan pasikat szereti, akiknek 15% felett van a testzsírjuk.

A nő, aki az izomdiszmorfiás cikket írta, egy kutya képét tette fel fészen profilképnek magához!
Én szeretem a kutyákat, de nem tartom normálisnak azokat, akik profilképnek használják a kedvencüket, mert ez azért szerintem túlzás. Kinek mi ugye a normális, rendellenes, meg "reális" megítélés.
Woodslave: szerintem olyan az alkatod, hogy akkor néznél ki csak jól, ha nagyon alacsony lenne a tzs%-od. Túl nagy a segged. Én is ilyen vagyok amúgy, csak nekem a derekam is vastagabb. De alacsony tzs-vel ebből is lehet klassz formát összedobni! -
Eurosporton erős emberek megy! Hátha valakit érdekel. BigZ vezet.
-
-
válasz
spammer
üzenetére
Amikor nem edzettem, akkor is bejött pl. Arnold fizikuma, viszont amikor életemben először láttam egy srácot, aki gyúrt, és volt vagy 40-es karja 9-10% testzsírral, az első, ami eszembe jutott, hogy valami lelki baja lehet, és sajnáltam "szegényt". Eszembe sem jutott, hogy ez bárkinek is bejöhet, és itt főként a nőkre gondoltam. Azóta persze változott a véleményem, és a tapasztalat is jobban igazol.
Amúgy versenyzők hogyan mérik az alkarukat, mennyire hajlítják be -amíg csak tudják? Mert több centit is lehet így eltérni.
-
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Fel fogom kötni! Igazából nagyobb probléma nálam is az egyensúly. A lábaim mindig súrolják a falat, ezt kéne elhagyni, hogy jól is nézzen ki. Mert mikor egy háznak támaszkodva mutattam másoknak, nem láttak benne semmi különöset -nem nagy szám. De az egyből vagány meg menő, ha valaki a levegőben kalimpál a lábaival, és sehol egy fal. Pedig szinte semmi különbség, erőben legalábbis. Egyensúlyozni kell megtanulnom jobban, azt meg majd begyakorlom a szabadban hamarosan. Csak már így is furán néznek rám időnként, mikor éppen valami mást gyakorlok -palánk például-, vagy hogy kezen-lábon súlyokkal megyek valahová hétvégén kutyázni, kirándulni. Pl. ezen is volt némi meglepődés:

-
válasz
Woodslave
üzenetére
A súly túl kevés, a 60 mp pedig kevés a regenerálódáshoz, szóval ez így szerintem csak azt teszteli, hogy ki milyen kitartó izomzattal rendelkezik. Persze ez is érdekes valahol, de egy ilyenben való megmérettetés számomra izgalmasabb dolog. Meg a másikban jól meg is szívnám, mert nincs túl kitartó izomzatom.

Ki milyen vitamint szed 3 és 4 k között?
spammer: nem ettem valami tisztán, az egyértelmű, jó régen volt, ment a sok tészta, kenyér meg krumpli, de olyan étvágyam lett -és tuti, hogy a B12-től-, hogy nem bírtam megállni, hogy ne zabáljak, és ami volt, az bizony főként szemét. Ha jobban odafigyelnék, talán nem jönne fel annyi, mint régen, de annak se örülnék, ha "csak" 1-2 kilót híznék miatta egy hónap alatt. Szálkásodni akarok. -
Megnéztem, és jobb lenne tényleg, ha nem lenne benne annyi B12 vitamin. "B12-vitamin 120 mcg" -ha napi egy kapszulát vennék be, akkor kevés lenne a többi hatóanyagból, ha kettőt, amit kéne, akkor viszont már sok a B12-ből. Egyszer szedtem Vitabolic-ot 3 hétig, de abban volt 200 mcg B12, és feljött rám vagy 3-4 kiló, ezért abba is hagytam a szedését, és váltottam egy szimpla Vita-complexre, ami viszont meglehetősen gyenge. Valami más esetleg, amiben van rutin, kolin, meg bioflavonoidok? Tetszik ez a Mega Daily One, csak nagyon félek a B12-től.
-
DAILY VITA-MIN szerintetek mennyire jó? Ebben az árkategóriában van nála jobb?

-
válasz
runner 125
üzenetére
Foglalt név.

-
Én hülye... -most mindenki izmos lesz.

-
válasz
Tomics
üzenetére
Nagyon ritkán szoktam fosni. Akkor jön csak össze, ha UHT tejből fogyasztok sokat, és arra zabálok rá, meg iszom rá még mondjuk erős teát, ami 4-5 filterből főtt le. Ilyenkor viszont nem kell sietnem a wc-re, mert olyanokat fingok előtte, ami jelzi a közelgő eseményeket, és fel tudok készülni rendesen.

-
Videót fogok majd feltenni youtube-ra, de ahhoz még fogynom is kell pár kilót. Szerintem nyárra bevállalhatom. Attól függ, lesz e pénz leadni még 3-4 kilót úgy, hogy az izom marad. Sajnos nem hiszem, hogy júniusnál előbb befogyaszthatok.
Tomics: a borsót továbbra is szeretem, és minden héten elfogy egy-két üveggel vagy zacsival. Olyan, mint nálatok a rizs, és valamivel több benne a fehérje. Ha iszol mellé tejet is, még jobb!
-
Egy erős, harmonikus, esztétikus testet össze lehet vele hozni, és szerintem egyszerűbben is, mint a gyúrással. ( Kevesebb gyakorlat, izoláció hiánya. ) Például egykezes húzódzkodásnál bedurran a bicepszem, a felső mellem, de még a vállam is, és mind egymáshoz képest arányosan fog nőni. Egykezes fekvőtől is nő úgy a tricepszem, mint másnak mondjuk a koponyatörőtől, a lórúgástól vagy a fekvenyomástól. Szóval amíg az ember el nem jut egy nagyon magas szintre, szerintem teljesen mindegy, hogy gyúr, vagy éppen fegyencedzést csinál. Nekem meg elég is, amit ezzel el lehet érni.
Amúgy meg vannak még itt, akik csodákra számítanak?
A többiek csinálhatják nyugodtan a fegyencedzést is. 
-
válasz
nepszter1
üzenetére
Egy hete beszélgettem egy sráccal, aki elárulta, hogy az osztályában már többen is megnőttek a calisthenicstől, és hogy már ő is csinálja. Nézek rá, aztán mondom, hogy én is a fegyencedzést csinálom. Nem merte kimondani ezzel a névvel, mert félt, hogy gáznak fog tűnni. Kár, hogy így nevezik ezt a remek módszert, mert a neve tántorítja el a legtöbb embert tőle; félnek, hogy nevetségessé válnak, ha ilyen sportot űznek. Pedig nem kéne, nincs ebben semmi ciki, és tényleg klassz testet lehet vele építeni, érdemes kipróbálni!
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Itt van a könyv is a fegyencedzéshez!
Ez is testépítés, csak éppen nem leszel tőle buta gyúrós! 
-
válasz
Babetta-X
üzenetére
Attól függ, mi a célod! Ha rosszak a porcok a térdedben, akkor mondjuk nem biztos, hogy a legjobb ötlet a futás, ha pedig izmot szeretnél építeni, akkor tényleg guggolni kéne, akár kis súllyal sokat. Intervall futás mondjuk szerintem alkalmas izomzat-növelésre is, ha nagyon intenzív. Én úgy szoktam, hogy olyan gyorsan futok, ahogy csak bírok 30-40 mp-ig, aztán 4-5 perc kocogás, hogy lemenjen a pulzusom, majd újból sprint.
A 4x12 olyan átlagos testépítős dolog, én ebben a témában le sem merem írni a javaslatomat, mert megköveznek.

Ja, és ha már kutya: én
szeretek a legjobban futni. Tappancska egy igazi kedves vadállat. -
válasz
spammer
üzenetére
Amit régen vettem - whey protkó-, azon az ásványi anyagok nem voltak kiírva, csak a különféle aminosavak. Csak mert arra gondoltam, h a jövő hónapban ha vennék egy ilyet, talán elég lenne egy sima, jobb multivitamin is, nem kéne külön ásvánmyianyag-tabi, mert a legfőbb dolgok -kálcium-magnézium- talán benne vannak ebben is, másból meg raknak a jobb multivitaminokba is eleget. Mert anyagilag úgy állok, hogy vagy vitamin- és ásványianyag pakk, vagy whey protein -a kettő együtt nem megy. De mondjuk az talán menne, h vennék egy olcsó multivitamint, meg egy olcsó whey proteint, csak edzés utánra.
Tamoo: nem, éppen nem. Tényleg lehet, hogy a tejsavóban van annyi kálcium pl., ami kiválthat egy kálcium-tablettát, ha ráadásul eszek sajtot meg túrot is. Szeretnék spórolni. -
válasz
Woodslave
üzenetére
A piros a legjobb, 0,23%-al több izmot épít, mint a kék vagy a fekete!

Amúgy nagyjából igazad van, főként genetika, de azért ez a marokerősítő gumi nem rossz, ha minden nap fullra bedurrantod vele az alkarod, nem lesz fölösleges eszköz.
Tegnap óta millió hozzászólás lett, és látom, h nem vagyok egyedül a felfogásommal, illetve vannak még hozzám hasonlók. Viszont amit sokan nem látnak szerintem jól itt a topikban, az a "valós" vagy "funkcionális" erő téves felfogása: attól függ, mire kell, hol kell az az erő, tehát hol és mire szolgáljon. Már miért nem valós és funkcionális erő 160 kiló kinyomása? Mert az is valós és funkcionális egy adott helyen, eszközön, módon. Az már más tészta, hogy én sem tartom jó ötletnek a kondigépeket, mert másfajta funkcionális erőt szeretnék jobban. Én is inkább csinálnám egy 32 kilós girjával az egylábas guggolást, minthogy keretben guggoljak 200 kilóval. De ez ízlés dolga. Mindkét erő valódi és funkcionális. Inkább úgy kéne mondani / mondanunk, hogy másfajta funkcionális izomzatot szeretnénk, mint itt a többség.
Így nézve még az izomminőség is egy relatív fogalom!Aztán csak még egy megjegyzés: valaki írta, hogy az egykezes fekvőtámasz valszeg kamu, csak pillanatkép; ezt én már személyesen cáfolhatom. Ha nem is megy úgy, mint a képen lévő srácnak -full összezárt lábak-, de megy, és nyárra úgy fog menni, mint ahogy a könyvben van. Igazából szerintem semmi más nem kell ehhez a gyakszihoz, mint erős könyök! Sztem bármelyik 1-2 éve gyúró emberke meg tudná csinálni, ha megpróbálná.
-
Alkar méretének növelésére szerintem ez az egyik legjobb lehetőség.
Tegnap rájöttem, mivel gyorsítható nálam a háromszorosára a regeneráció: púpozott tányér sültkrumpli, majd 15dkg sajt ráolvasztása 250g négytojásos tésztára. A hatás elképesztő volt, tényleg órák alatt jöttek helyre az izmaim a "normális" több nap helyett. Kár, hogy ezt nem rendszeresíthetem, mert nem akarok megint elhízni.
Tricepszre pedig ajánlom az egykezes fekvőtámaszt mindenkinek; aki még nem próbálta, nem is tudja tán, milyen tricepszet edzeni.

-
válasz
macikos
üzenetére
Vittem jutalomfalatokat neki; 4 db virslit evett meg. Gondolom, a súlyod miatt nem vagy egy advanced kutyafuttató. Amúgy a háztól 50 méterig is jobb, mint a semmi. Meg gyorsan hozzá lehet szokni, pláne pedig akkor, ha ledobsz néhány kilót. Heti 1 kilóval számolva két-három hónap után simán futkoshatnál a kutyáiddal! Nem érné meg?
-
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Tudom, hogy fájdalmas kép, de egy fegyencedzésben jártas ember majdnem úgy elviseli, mint Chuck Norris.

Én ma egy 45 kilós kutyával futottam másfél órát; minek nekem a bringa?!
Szeretem a kerékpározást is, de nem jobb érzés a szabadban futni, mint tekerni? Kutyával pedig az unalom is kizárva. 80,1kg voltam indulás előtt, és kerek 79 lettem, mikor megjöttem. A kutya végigzabálta a futkosást, ivott is vagy egy liternyit, de nekem csak itthon, most jut falat és víz.Amúgy a fegyencedzés tényleg szuper, csak igaz, hogy ez nem az a topik. Miatta lett 4 napos izomlázam -de sérülés nélkül.
-

4 napos izomláz után ma lesz az első edzés. Hogy ON is legyek.
Zomb€€: facebookon olyan alakokat raktak be a közösbe, hogy majd' elsírtam magam. Ő volt az egyik. A többit nem raknám be, hogy tudjatok ebédelni. -
A székesfehérvári Intersparban biztosan, de lehet, hogy más Sparokban is: 199Ft a MILKLAND 500g-os sovány túró. Csak szólok, hátha valakit érint... kovsolt talán igen, ha jól emlékszem.
Ps: a borsó árát nem emelték!
-
A parkour az, ami valami csoda. Imádnám, ha jó lehetnék benne valamikor. Nem is tudnám most pontosan megfogalmazni, de a parkour egy csomó minden egyszerre: bátorság, szabadság, ügyesség, tudatosság, ötletesség, kihívás, pengeélen táncolás, ugyanakkor saját határok felfedezése és átlépése, önmagunk megismerése, béke és harc, a sebesség mámora... -stb. Mondjuk az igaz, h az embert hülyének nézik miatta, de valamit valamiért.

Kassadin: nem így értettem, akinek van sok pénze, az nyugodtan járjon terembe, ugyanannyit el fog ő is érni; de akinek nincs, az inkább egyen jobban a bérlet árából, és csinálja otthon vagy a szabadban az edzést, mert így jár jobban!
Amúgy meg közepes genetikám van, szóval személy szerint én nem fogok sokat elérni, pláne pedig nem a testépítésben. De nekem nem is az a forma a legszebb. Másrészt pedig az élmények jobban érdekelnek, mint a forma. Itt a parkourra gondolok főként, amihez még mindig túlsúlyos vagyok. A parkour és a "normális" testépítés nem egyeztethető össze, de a parkour és a fegyencedzés igen. Ennyi.
-
válasz
Kassadin
üzenetére
Tegnap voltam több teremben érdeklődni, és akkor döntöttem el, hogy nem fogok járni januártól sem, mikor láttam, hogy még nálam is vékonyabb sok edzőterembe járó, noha az otthoni edzés -fegyencedzés- az én számomra is bőven tartogat még kihívásokat.
Jelenlegi bejglievő formám inkább megtámogatom napi 250g túróval a 6k-ból, mint egy kondibérlettel, és BIZTOS vagyok benne, hogy így fogok jobban járni, és így leszek izmosabb is. Mi ezen a furcsa, vagy fejet falba verően hülyeség?
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Diablo IV
- Microsoft Edge
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- Futás, futópályák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Mazda topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
- Lenovo T480S i5 8350U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
( Hátha valakit érdekel. ) ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mit lehet tenni ellene? Emeljek sokat a fehérjén? Vagy hagyjam a diétát végre?
Mondjuk addigra kimegy...

Ha csak viccből, akkor is! 

Na jó, így is szép vagyok azért.

Én szeretem a kutyákat, de nem tartom normálisnak azokat, akik profilképnek használják a kedvencüket, mert ez azért szerintem túlzás. Kinek mi ugye a normális, rendellenes, meg "reális" megítélés.