Hirdetés
Aktív témák
-
Dryman
őstag
válasz Dorien #20900 üzenetére
Linksys borzalom, vagy csak én nem értek hozzá....akkor ezek szerint én sem...
jaj az a fránya linux-os beépített tűzfal, mennyit szívtam mire meglett hogy régebbi firmware kell hogy ne legyen a tűzfal része aktív.....a juzer meg jó magyarszokás szerint frissített mindent amit tudott, aztán meg a gyári tűzfalbeállítás blokkolt minden 2. weboldalt a neten... -
Dorien
veterán
-
Dryman
őstag
válasz Dorien #20902 üzenetére
Jó ez az elhallgattatjuk a kutyát egy időre...csak egy ízletes csont kell hozzá...
2008 januárjától szolgáltatásfüggű a dolog, asima ADSL modemek garanciális ügyintézését is sok esetben a szerződés apróbetűs részeinél olvasva, ráhárítják a végfelhasználóra, azaz ha megpusztul, viheti a juzer a márkaszervízbe, ahol cserélik azonnali bevizsgálás után...
ha meg bejelented ügyfélszolgálatra, akkor 2960Ft+Fa kiszállási költséget terhel rád a szaki, aztán helyben cseréli ha kell...bizonyos szerződések saját adsl modemet tartalmaznak, na itt ha megfeledkezik a juzer és kihívja a szerelőt, akkor 5000-be fáj egy kiszállás, + futhat a juzer saját eszközt venni...[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Dryman #20899 üzenetére
Dry....ismersz. Ha dicsekedni akarnek, akkor azt mondanam, hogy raadasul ingyer kapom a 20megas net melle a Netgeart. De nem akarok. Csupan csak arrol van szo, hogy nagyon nem vagyok kepben halozati eszkozok konfigolasa teren. Egyetlen ilyen iranyu tapasztalatom van, meg ev elejerol, amikor is fater galambasztarsa vett Zolinknal egy Canyon wifi routert es egy canyon usb-s sticket a notijukhoz. Ott is -bevallom, nem szegyen - hogy csak varazslos beallitast hasznaltam. Szoval finoman szolva is feher voltok vannak a halozati ismereteimben. Azert batorkodtam kerdezni, hogy mire kell esetleg figyelni beallitaskor, meg ilyesmik.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Dorien
veterán
Vazze...
Fene egy gusztusa van a gyereknek.Wherever you go - go with all your heart.
-
Balinov
titán
Van netuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunk!
12.40kor hivtak,hogy 20perc mulva ottvannak, kb 10perc alatt vegeztek, Vera teszteli skypeal, azt mondja iszonyatosan fasza..6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
hmm..pedig a fotoklub meg erdekelt is volna...csak ki lettem volna nezve az kis 8mp-s kompaktommal.
Meddig? Par ev,az biztos.Meg nincs konkret hatarido szabva es szerintem egy ideig nem is lesz.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz Weaver #20913 üzenetére
van eszunk, Weaver mester. Csak errol korai meg beszelni, nincs 5 honapja hogy kijottunk, mindkettonk meg alig masfel honapja dolgozik csak. Majd ha mar ittleszunk 3 eve, akkor jobban latjuk majd, mi merre..
-
Flow
senior tag
válasz Weaver #20913 üzenetére
Ez elég nagyvonalú kijelentés így. Remélem nem gondolod, hogy ott a kánaán... És hogy mindenkinek bejön, hogy "idegenekkel" van körülvéve, az otthonától ezer kilóméterre, más nemzet kajáját eszi, ráadásul az idő is szar...
Persze embere válogatja, valakinek bejönnek a körülmények, de ezt mindenki maga mérlegeli.Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Weaver
senior tag
jah, hát tudom milyen idegenben. voltam én is kint huzamosabb ideig. heti 2 nap munkából fedezve volt a havi szállás rezsivel, meg a kaja. ez a nem mind1.
amúgy nem volt éle, csak általában nyersen fogalmazok meg beszélek.
[ Szerkesztve ]
-
Flow
senior tag
válasz Weaver #20916 üzenetére
Semmi gond. Én sem szóltam úgy. Azért ez nagyon itthon sincsen máshogy: nettó 80k havonta, abból vidéken 20-25 körül kijön a rezsi+albi, legyen 4 hét, ha kicsit meghúzza magát az ember, 20 ezerből meg lehet úszni a kaját. Ha visszaosztod, ez 2,5 napból kijön. Szerintem nem ilyenekben van a számottevő rész, hanem hogy míg itthon jobb esetben, ha éppen nincs nagy kiadás, stb, félre tudod tenni a fizu mondjuk 15%-át, ott meg mondjuk 20-at. De a húsz százalék kint 60 ezer forint, és nem kell annyira összehúznod magad, itthon meg tizenegykétezer a 15%. És ez a nem mind1.
Persze ezek csak hasraütés adatok, sok helyen lyukas az elmélet, viszont nagy vonalakban úgy gondolom ezért más kint az élet.
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.
-
Dryman
őstag
válasz Balinov #20905 üzenetére
Balázs, te engem mindíg olyan komolyan veszel....ejnye no, hiszen csak vicceltem azzal a dicsekvéssel....
azért is próbáltam épkézláb infókat gyűjteni a wifi routeredről...
szégyen nem szégyen, ha ott a varázsló, akkor minek törnéd magad, én sem teszek másként.....
varázsló, aztán biztonsági beállítások...
volt hwsw-n egy blog, hogyan kell agyonvédeni magad ilyen cucc beállítása kapcsán, na ja a tag 32 bites WPA2-t állított be SSID not broadcast-al, mac cím szűréssel...na az ilyet kellene agyonlőni az üldözéses mániájával együtt....
Aztán jön hozzá egy haver, és leülnek a kertben, naná hogy nem látható a hálózat, naná hogy ki van tiltva az uj gép csatlakozási lehetőség (mac szűrés miatt), hát nem elegendő az a kuva jelszó emberek.... no meg egy alap WPA.... -
senior tag
már elnézést de
Pot Gelt Napt!
Youth hides the key to salvation
-
Flow
senior tag
Mostanában mi a közvélekedés a tédéeselről?
-
Balinov
titán
aranyaiba kb jo a kalkulaciod, de azt tedd hozza, hogy otthon hogy kijojjon a rezsi, ahoz kell sajat lakas is, ami = lakashitellel. es ha ezt hozzavagod a havi kiadashoz...nos, akkor mar meg "roszabb" a helyzet. Itt, majd kialakul az elso havi kozuzemi szamlak utan, de a matematika azt mondja, hogy egyikunk fizetese kb elmegy a lakasberlesre+rezsire ill. a havi kaja egy reszere.Es ez nem az en fizum, en lenyegesen tobbet keresek, mint most Vera care assistantkent, de majd jovore,ha meglesz a noverregisztracioja sanszos, hogy lekoroz.
-
Flow
senior tag
válasz Balinov #20921 üzenetére
Nagyfaterék egy gész lakást adnak ki 30k-ért két embernek, tehát 15+rezsi, ami csak a legdurvább hónapokban kúszik 25 ezerig. Kint is ugyan úgy lehetne lakáshiteled, csak ott nem 10-et, hanem 40 milliót kéne törlesztened. Egyébként felétek milyenek az ingatlan árak?
-
Balinov
titán
válasz Dryman #20918 üzenetére
Komoly 2 gyermekes apukakat nem szoktam felvallrol venni,Dry. .
Egesz pofas darab ez a netgear V9-es revizios, firmware-t bepasszolom, mert bealudtam a szingapuri f1 futam nezesebe es elfelejtettem megnezni. A szerelo wifi kapcsolaton keresztul lotte be, de kiprobaltam a hozzaadott rj45-os kabellel is osszekotni, mindketton fasza.
Egy "bajom" van vele. Speedtest.net szerint dublini szervert pingelve 95ms a valaszido, vezetekkel kapcsolodva meg olyan 80-85ms. Ugyanakkor fgcklan.hu-s magyar COD2 szerveren jatszva meg 75-85 kozott mozog.
A letoltesi/feltoltesi sebesseg meg 13-15mbit/1-1,2mbit. Ennel azert tobbet kene neki nyomni, mivel belvaros,elvileg kivallo lefedettseggel. A kabelmodem valamilyen American xxxxx, made by Cisco. Ahol korabban laktunk, kertvarosi reszen, ott ugy volt 20bmit/1,5mbit felett mindig a Speedtest, hogy kabelen logott mellettem meg egy asztali gep is a neten.
Lehet tolni kene rajta egy frimware updatet? Ja es okos toshibaek USB hubon keresztul kapcsolodva raktak be a notiba a Realtek G-s wifi adaptert.
Bali
-
Balinov
titán
Gyorben? 30k az molyfing szvsz. Mi anno 2004 decemberetol 2006 koraoszig laktunk a Lajtan egy 2 szobas 49nm-es 6ikemeletibe. Akkor volt 30k korul+rezso, de makunk volt, mert anyum kolleganojee volt a keco, es azert volt csak ennyi. Amikor albit neztunk anno, akkor hasonlo lakasok siman 40-45-ert mentek.
Itt? Ahol mi lakunk, D1, IFSC a legolcsobb lakas (1 halo+1 nappali/konya, kb ugyanaz, mint amiben mi lakunk) 290k€-tol indul. Ahol korabban laktunk D6-ban ott se nagyon van 400k alatt haz. Es ez a mostani, nyomottabb arak mellett...
-
G@ben
addikt
válasz Balinov #20924 üzenetére
Most mondjam azt, hogy mi hárman fizetünk összesen 15k + rezsit? 2 szoba, 53 vagy mennyi nm2, kisszoba az enyém, ezért a 15-ből 10-et én fizetek, úgyhogy a többiek jól járnak! Mondjuk én is, mert az előző helyen 15k/fő volt + rezsi.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Balinov
titán
Mondd. Azert ott a Palfy (Keri) mellett, ahova a gepet vittem? 15k Igy lementek volna az albi arak? Nekunk ott a Lajtan a 6ikon (kozepso lakas) telen rezsivel volt, hogy 60k nem takarta be...
-
G@ben
addikt
válasz Balinov #20926 üzenetére
Ott. Mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy haver a főbérlő (pár évet lehúztunk egy albiban) és ez ilyen nagyon kedvezményes ár.
Laktam már olyan lakásban, hogy 60k + rezsi volt, bár az Marcal 2, 4., legfelső emelet, 2,5 szoba, 63 nm2, 5 lakó.
Volt a Szigethyn egy ugyanolyan, mint most, az 30k + rezsi, meg az Ipar úton a papagájházakban 2 szoba ~55 nm2, 45k + rezsi. Szóval változatos.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
Füleske
addikt
Rossz hírek digis net téren !
"A városvezetés mindent megtesz, hogy ne engedje be a Digit Győrbe. Ezt most úgy akarják elérni, hogy egy nagyon nagy összeget akarnak velük megfizettetni azért, hogy a Digi kiépíthesse a korszerű FTTB hálózatát.
A dolog nagyon képlékeny, nem lehet tudni egyelőre, hogy mi lesz. Jelenlegi álláspont szerint talán Adyváros elindul az idén, viszont a többi a jövő évben várható, ha várható.
Csomó helyen be vannak kábelezve a házak, viszont a hálózat nincs meg a városvezetés jóvoltából, amire rákössék a házakat. Mostani állapot szerint az is elképzelhető, hogy a DIGI inkább hagyja veszni az eddigi beruházásait és felhagy a győri projekttel."[ Szerkesztve ]
-
FarkasAtis
csendes tag
van egy Gainward 8600GT PCX-em 3hetes garanciális még 11honap és egy hétig 512MB-s..
Ha érdekel valakit Győrbe leboltolhatnánk!
-
Flow
senior tag
válasz Weaver #20933 üzenetére
Most nem azért, de olyan nincs, hogy "gyorsan elterjed". Emlékezzetek pl vissza a modemes időkre... isdn-re éveket kellett várni, dsl-re, kábelre szintén. Ez nem az a szegmens, ahol valami egyik napról a másikra történik. (és ehhez nem feltétlenül kell új technológiát bevezetni) Sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
válasz Füleske #20935 üzenetére
akarnam nezni a vidanet honlapjat errol a triorol, a 7k-s nethez milyen mostani kabeltv csomag es net csomag tartozik, megnezned?
-
Balinov
titán
válasz Füleske #20939 üzenetére
aham. nem vagyok mar a kabeltv arakkal kepben, azt tudom, hogy a baby az valami btto 5190,csak a 3-as csomagot nem tudom,mennyi. Majd holnap rasasolok a megujulo honlapjukra.Koszi!
-
FarkasAtis
csendes tag
Senkit nem érdekel a vidikari?
-
Dryman
őstag
válasz FarkasAtis #20942 üzenetére
Becserélnéd egy Gainward 7600GS Golden sample editionra, és egy Gigabyte 2400Pro-ra..
Nekem 2in1 megoldás lenne a jó, mert no kp... -
FarkasAtis
csendes tag
van két 4850em nem tudok ilyenbe csereberizni
Viszont egy Cf-támogató alaplapra ráfizetéssel vevő lennék AM2socket -
Weaver
senior tag
válasz FarkasAtis #20942 üzenetére
tedd be a aprók közé, ha korrekt árat kérsz gyorsan elmegy.
-
Jazzos
őstag
Csíkcsapdát linkeltem már?
-
-
FarkasAtis
csendes tag
Én is ma telefonáltam. é na faszival lediktáltattam utca házszámra az egész digi cuccot szal tihanyi árpád ut 69es számig lehet november elsejével igényelni! attól jobbra eső(korháznak háttal álló) része idén már biztos hogy nem fog diginetbe részesülni!
-
FarkasAtis
csendes tag
Magyarul adyvárosiasan: a kékdiszkonttol a toig adyvárosba tuti nem lesz idén diginet! diszkonttol városfele meg már november 1-től
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest