Hirdetés
- arden: Új robotos magazin építése – 1. rész: Miért hagytam ott a WordPresst?
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
plömplöm
őstag
-
plömplöm
őstag
#15: mögöttem szokott lenni a minimanó, hátul középen el van az asszony kicsit jobbradőlve, arról nem is beszélve hogy a lagunában azért marad lábtér még koppra hátratolt első üléssel is hátul...
#16: észrevettem hogy a nagymanó marhára unja magát hátul. ha mellettem van akkor meg lelkesen jelengeti hogy milyen színű a lámpa, meg hogy bimmbammtornyot lát, szóval jobb neki elöl. hosszabb úton meg a kismanó nem alszik végig és foglalkozni kell vele, a játékait visszaadni a kezébe, szóval az asszonynak kényelmesebb ha mellette van és nem kell kicsavart testhelyzetben félig odalátva csinálnia ezeket a dolgokat.
és igen, a kikapcsolhatatlan légzsák miatt van az egész
-
nemcso
őstag
Nálam elvolt a két gyerek kicsi korában hátul, szóval én nem használtam az anyósülést gyerekszállításra.
De belegondolva... egy kisgyerek jóval alacsonyabb és könnyebb egy felnőttnél, így egy esetleges balesetnél nem valószínű, hogy el- és feléri a kirobbanó utasoldali légzsákot. -
plömplöm
őstag
"háttal", tehát hátra? mert előre háttal nem tehetem ugye, ott a légzsák...
egy légzsák pedig (ha jól tudom) akkor a felfújódás után feladatát teljesítve le is engedi magát hamar, ez a néhány mp sztem nem "elég" egy megfulladáshoz (de persze lehet hogy rosszul tudom)#12 dabadab: jóvammá, b.s. csak egy hüje pld volt
a dolgot értem én, valóban mérlegelendő. bár nagymanó úgy helyezkedik el valamiért automatikusan (már kifigyeltem), hogy a lábai pont ott hajlanak le (a térdénél) ahol az ülés (ülőlapja) véget ér, valamiért így kényelmes neki, valszeg azért mert ő a lábszárát a talpaival nem tudja ugye feltámasztani. na de hüjén fogalmaztam meg ezt... -
plömplöm
őstag
na ez viszont így ebben a formában már szerintem is oké, köszi az infót. még ha ez a leghátsó helyzetbe tolás egy elég érdekes ötlet, de én sem tudnám megfogalmazni hogy mennyi helyet kellene előtte hagyatni a júzerrel, egyszerűbb hogy leghátulra és kész. most az a kérdés, hogy ha belémköt a közeg, akkor hogy fogok járni.
-
dabadab
titán
Bud Spencer meg a gyerekulesben levo gyerek kozott az a kulonbseg, hogy az elobbinel a viszonylag eros csontot sok zsir es izom veszi korbe (amolyan gyurodozonakent) es a legzsak a relativ puha ulesbe passzirozza bele, mig egy gyereknel a nem tul eros csontok a kemeny ulesvaz es az ezerrel erkezo legzsak kozott minden vedelem nelkul vannak. (Egyebkent legzsaknal a szemuveg allitolag joval kevesbe veszelyes, mint ahogy azt az ember gondolna.
)
finest: nincs gyereked, ugye?
Nagy gyereket nem lehet hattal ultetni, ill. csak ugy, ha az ember elotte amputalja a labait
Viszont ez sem segit, mert a hatraforditott gyerekules olyan kozel van a legzsak kirobbanasi helyehez, hogy az ulesen keresztul is baromi nagyot ut a fejere. Cserebe viszont fulladasveszely nincs, mivel nem najlonzacskobol keszul a legzsak, nem tud ratapadni az arcra (es odaszorulni sem tud, mivel aktivalodas utan leereszt).
-
finest
addikt
Szerintem biztonságosabb háttal ültetni, mert akkor az öv az ülés hátuljához nyomodik nem a gyerekhez. A gyerek meg nagy felületen tud felfeküdni az ülése háttámlájának, ha szemböl van karambol. (Remélem, jól értelmezem a dilemmát...)
A légzsák azért szvsz veszélyes, mert a gyerek arcát betakarva, megfojthatja. -
plömplöm
őstag
a gyerekülés és a gyerek együtt nagyjából olyan "vastag", mint egy felnőtt, és pld mi van ha egy 130kilós budspencer ülne oda, azt sem szabad?
az egész gyerekülés téma arról szól, hogy a gyerek középpontja ugyanott legyen mint egy felnőtté, lásd ülésmagasító, és szerintem a lábai nincsenek nagyobb veszélben mint pld az én arcberendezésem amikor felöltöm a szemügevem
ööö, nem vw, az egyik f betűs (flancia). mentségükre szolgáljon, hogy amikor ez az autó elkészült ('96), akkor még a vezetőlégzsák sem volt általános dolog. az utaslégzsákot is úgy tudták csak megvalósítani, hogy feláldozták a kesztűtartót -
dabadab
titán
Azert nem jo otlet a gyerekeket legzsakos elso ulesre rakni, mert a kinyilo legzsakot nem arra terveztek, hogy olyan kozel van hozza barmi is, igy jo esellyel aktivalodaskor a kicsi labait peppe zuzna.
Egyebkent meg JQA az olyan gyartoknak (tippelnek: WV konszern?), akik pont azon a haromfilleres kapcsolon sporolnak, azt kotelezove kellene tenni. -
plömplöm
őstag
jó régi totyik...
nade nekem pont jó. a következő a dilemmán:
-kettő lurkóval és egy feleséggel rendelkezem jelenleg. illetve már egy ideje. van egy kicsi lurkó akinek még háttal kell autóznia kisülésben és van egy nagyobb aki már menetiránynak szemben van nagyülésben, de még rendes saját gyerekülésben, hárompontos övvel odafogva, mindkét gyerekülést az autó hárompontos öveivel tudom rögzíteni akárhol (ilyen mind az öt öv). az autóban van utasoldali légzsák ami nem kikapcsolható, de tényleg nem szóval nem ér annyira hüjének nézni engemet egy esetleges válaszban hogy keresdmegakikapcsolójátttebénana és a porbléma: a kicsit menetnek háttal perszehogy nem tehetem mellém előre, nem szeretném adott esetben katapultálni a hátsó ablakon, ez tök tiszta. nade miért nem tehetem a nagyobbikat szépen előre, tehát az ülése odafogatva az autó üléséhez hárompontosan és az ülésbe pedig őt szintén hárompontosan. az első ülésekhez még övfeszítő is van amúgy. talán nem kell mondanom, hogy sokkal jobb helye lenne a nagymanónak apa mellett elöl és anya meg el lenne hátul kisuborkával. akárhogy nézem a kresz-t, elöl <nem lehet> gyereket szállítani ha van kikapcsolhatatlan légzsák, de ha nincs vagy ha kikapcsolható akkor simán lehet ugye menetiránynak háttal is, ami szerintem ezerszer kockázatosabb mint menetnek szemben és egy légzsákkal.
írtam a totálkár tanácsosnak, tojt válaszolni. most menjek az ombuccmanhoz?
mást zavart-e már ez a dolog? nem valami őscsökevény ez a kreszben? ti hogy értitek a dolgot, érdemes lehet-e írnom kitudjakinek?kösz
szerk: jaigen, ha valakinek van kedve szövegértelmezni, akkor sztem ez egy élő kresz
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Köszi mindannyiótoknak. Az ülés kb 3,5kg és természetesen hungarocellből van.
Tegnap jó sokáig keresgéltem a neten és a végén teljesült az, hogy ''aki keres az talál''
[link]
Szerintetek is a vezetőülés mögötti hely a legbiztonságosabb a gyermeknek? Ezt már több helyen is olvastam és oda is raktam be -
nap
addikt
Amit mi vettunk, ott a gyerekulesbeulesben kulon van 5pontos biztonsagi ov a gyereknek, a gyerekulest meg elvileg a hattamla mogott elvezetett biztonsagi ovvel lehet rogziteni.
Ezt a tipusu ulest nem ismerem, es a linkelt kep sem mutat tul sokat. Szerintem, ha nem hungarocelbol van, akkor erdemes lenne elpasszolni, mert nem lehet tul egeszseges, egy nagyobb fekezesnel a gyereket megfogja az ov, a gyerekules meg paszirozza tovabb. -
ladybug
őstag
Ezeket a fajta gyereküléseket csak a biztonsági övvel kell rögzíteni úgy, hogy benne van a gyermek.
Mi is nemrég vettünk egy hasonlót a kislányunknak. Kicsit instabilnak találom én is bizonyos helyzetekben, de hát a másikak már kicsik neki. Mondjuk a 3 pontos biztonsági öv megfogja rendesen.
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Elég általános lett a téma címe de megpróbáltam úgy megnyitni, hogy ne csak az én kérdésemre legyen ez a topic.
A kérdésem a következő lenne:
Vettem egy Kiddy Life 9-36 kg-ig jó gyerekülést. Ilyen típusú [link]
Ez egy Skoda Fabia-ba lenne. Azt szeretném megkérdeni, hogy a gyerekülést valahogy nem kell rögzíteni külön az autóhoz? Mert a réginél ugye úgy volt, hogy a biztonsági öv szorította oda a gyerekülést.
Itt meg akkor elég annyi, hogy beleül a kisgyerek és simán az övvel fogatom oda őt is és az ülést is a kocsiüléshez?
MOndjuk ezt azért tartom hülyeségnek mert ha nem ül gyermek az ülésben akkor hogy van rögzíve az ülés? Vagy ekkor is simán biztonsági övvel kibiztosítom mintha benne lenne a gyerek?
Köszönöm előre is a segítséget. Különben nem volt papír az üléshez és az ülése sincs semimlyen tájékoztató jellegű kép.
Meg a Fabiaban nincs olyan iso csatakozó gyereküléshez.
Üdv kíváncsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 25
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Computex 2025: "ragadozó" QD-OLED monitorok az Acer fémjelzésével
- Autós topik
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Citizen
- További aktív témák...
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest