Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
OPiiPO
veterán
válasz OPiiPO #41950 üzenetére
Kleber Quadraxer 2 XL
Pár ezer km ment bele, még szőrös az oldala. Első benyomás hogy halk, mind a nyári (Nexen N'Blue) mind a télinél (Michelin) halkabb. Esett kis hó ma, a Bakonyban volt dolgom, kicsit megtoltam neki. A 6 éves Michelin prémium télinél simán jobb volt, erős fékezés közben irányváltás, kanyarból kigyorsítás (már amennyire egy Astra 1.4T erre képes ). Természetesen csak akkor próbáltam amikor egyedül volt az adott útszakaszon. Egyenlőre azt mondom hogy simán megérte, hozza amit elvártam.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
MC Pite
veterán
válasz OPiiPO #44068 üzenetére
Ha télinek vetted, akkor jó.? (Énn télinekn télies 4S gumikat szoktam venni.) Ha egész évre... Nemmerem leéíni mert Kornél lemészárol [link]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
nagyúr
válasz OPiiPO #46873 üzenetére
Elég sokan optimalizálnak így... bár igazából, nyárra sem feltélen annyival jobb a nyári. Bár tény, hogy jobb (lehet).
De ez a kombináció már elég régóta "ajánlott", ha nem jár valaki hegyekbe télen, vagy ahol sok rendszeres hó esik.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
OPiiPO
veterán
válasz OPiiPO #44068 üzenetére
Kleber Quadraxer 2 XL - nyári tapasztalatok: jól tapad, nem nyiszog, továbbra is halk. Esőben próbáltam pár erősebb fékezést/kigyorsítást amikor egyedül voltam az úton, számomra megfelelő, mondjuk egy 1.4T Astra azért nem versenyautó
-
titán
válasz OPiiPO #48293 üzenetére
A saját tapasztalatom? Valamit szerintem félreértesz.
A saját érzet, tapasztalat az ilyen, kinek mi. A mérések azonban tökéletesen megmutatják melyik gumi hol jó és hol nem jó. A gyengébb téli tapadást/esetleges megcsúszást sokkal nehezebb kontrollálni, mint egy gyengébb száraz tapadást. Mindenki eldönti neki mi felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz OPiiPO #48301 üzenetére
Ha így kommunikálod a dolgot, akkor még lehet (bár akkor sem, csak ha valakit arra buzdítasz, hogy ezt tegye), azonban én ilyet nem írtam. Látod megint a ferdítés, hogy igazold a döntésed a négyévszakos mellett. Én elismerem a gumiválasztásom gyenge pontját és erősségeit is. A tényeket pedig mutatják a mérések. A kijelentéseimet igazolják a tények, a magánvéleményt pedig nem kell igazolni a természetéből kifolyólag.
Én ezt zárom, mert látom beragadt a lemez.
[ Szerkesztve ]
-
svedmalac
tag
válasz OPiiPO #48326 üzenetére
Végig olvastam a napot.
Bennem csak egy kérdés merült fel ezzel a télivel nyáron is esettel kapcsolatban.
A téli gumi amikor megkapja nyáron a forró aszfaltot, az utána ugyanolyan fasza téli gumi lesz télen is, amikor állítólag milyen király???
Az első esetben még csak-csak, de hogy a második nyári menet után már lesznek nyomai a tulajdonságok erősebb romlásának, ebben biztos vagyok.
Ami meg ugye épp télen jönne ki, ha mégis lenne egy zordabb időszak vészhelyzettel.
Ekkor meg már a 4S verni fogja a kétnyaras télit.
Szerintem...HP ProDesk 600 G6, Dell E5450, Panasonic 50GT50, Nokia 930, Xiaomi Mi9 Lite, Volvo S70 T5, Citroen 2CV és C5 X7
-
titán
válasz OPiiPO #48339 üzenetére
Tényleg csak beszélgetés szintjén, tehát semmi vita, egyebek, milyen nyomot hagy szerinted a második full nyári menet a téligumin? Mivel tapasztalatod nincs erről, mi alapozza meg ezt az elméletedet? Egyébként semmi nyomot nem hagy, nem romlik a tapadása és a felületén sincs elváltozás (mitől is lenne). Ha kárt tenne a nyári meleg a téli gumiban, akkor a gyártó gondolom erre felhívná a figyelmet (ahogy például felhívja a figyelmet a tárolás körülményeire).
[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
válasz OPiiPO #48887 üzenetére
Aha és úgy érzitek hogy téli gumit nem használunk nyáron értem.
De ha ajánlani kell akor vegyél négyévszakost télre nyárra. Hmmm.
Biztos biztonságosabb lesz mint az hogy a télit 4 mm közelében már nem használom télen, gondolom a négyévszakost is kidobjátok most és nem mentek neki ilyennel a télnek.
2016 os M alpin 4 télik vannak most fent 4mm körül, alatt. Nem hiszem hogy annyira alul maradna nyáron egy nagyon ajnározott négyévszakossal szemben.
Télen is fent volt akkor ugye kicsit még több volt a minta rajta. Csúszott hóban, igaz csak pár napot de ha menni kell menni kell , ugyan itt a négy évszakos ezzel a mélységgel tuti megfekszik.
Szóval akkor a kérdésem meddig járjátok le a négy évszakost?
Most ha van 4-4.5mm minta milyen lesz a tesztben egy hasonló prémium télivel szemben.
Mi a biztonsággosabb? Nekimenni egy még jó mert nincs öregedve nem lefutott négyévszakossal télnek de a minta pl téli határ 4mm en van. De tudod hogy nyáron még simán fut majd tovább.
Vagy egy hasonló kopott prémium télit használni nyáron, mert le akarod futtatni. Ilyen mintával télre már kuka de nyáron a 6-7éves téli hogyan szerepelne egy nyári teszten? Azért ott már erősen nyárias lesz szerintem. Persze elmarad majd de nem úgy mint tesztben ahol ujj gumival vannak mérve. Szerintem egy ujj négyévszakost nyáron a mostani kopott (de nem elkopott!!!) otthagyna.
Így kellene vizsgálni az esetet.
Remélem érthető mit akartam kihozni.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
válasz OPiiPO #48894 üzenetére
Olvastam, emlékszem rá.
Rám nem érvényes.
Nem autópályázok, hegyi utak vannak. Nincs olyan hogy télen lassabban mész ha szar a gumid vagy az 3km-es 10%os lejtőn a lelassulsz nem biztos hogy elindulsz.
Olyan teszt kéne hogy télre már nem használható téli (4mm) mit mutat egy pl téliesebb itt nagyon nyomott négyévszakossal szemben. Nem tudom én sem de biztos nem azt amit az új gumiknál mérnek, valamennyit biztosan keményedik mert lest benne 6 év is akár, amit télen kint töltött el. A minta mélység kevesebb mint fele lesz a gyárinak szóval kizárt hogy ugyan az a nyúllóssága legyen fékezéskor.Nem azt mondom hogy tökéletesen jó. De ahhoz képest ami itt megy biztosan negálja a helyét.Ki mennyire járja le a gumiját? Négy évszakossal szabad télen menni ha már lement vagy 4mm-re? Mert szerintem azt még nyomják simán tovább hiszen nyárra tökéletesen jó még, nem is egyre akár. Szóval ha kevés a futás több télnek is nekimegy a szar gumival.
Valószínűleg sokkal drasztikusabb lenne a különbség így a téli használt négyévszakos és egy jó téli között. Míg egy öregebb de lefutott téli és egy jó nyári között sokkal kevesebb.
De ezt csak észszerűség miatt mondom, hogy így gondolom, tesztelni kéne.Aki megteheti persze górja le a használt gumit, télit 4 körül, nyárit 2 felé közeledve, de akkor a négyévszakost is 4 felé kukázza.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
nagyúr
-
2ozzmexy
senior tag
válasz OPiiPO #49053 üzenetére
Na ez egy szürke zóna lehet, mivel lomtalanítás óta tudjuk hogy a használt gumiabroncs veszélyes hulladék, tehát éppen úgy mint a régi hűtőt/mosógépet kutya kötelessége lenne visszavenni és szakszerűen megsemmisíteni... (hogy plusz díj ellenében vagy ingyen azt most nem tudom fejből) Ha a gumisnal veszek 4 újat akkor a régit köteles atvenni. Hogy a futár köteles e atvenni a régit és visszavinni az abroncs kereskedőnek már érdekes kérdés...
[ Szerkesztve ]
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Dorien
veterán
válasz OPiiPO #49948 üzenetére
Korcsolya... na persze. Ugyan valamivel nagyobb a féktávja a télinek nyáron, de a fő érv ellene az, hogy nagyobb a gördülési ellenállás (+ üa fogyasztás, nyikorgás) és jobban kopik. Ennek ellenére én már mentem folyamatban 70+80e km-t Barum Polaris 3 téligumival (csak elöl-hátul cserélgettem), ami nem rossz eredmény tőle. Ha már tavasszal olyan a profil, hogy nem tennéd fel köv. télre, akkor még nyáron le lehet koptatni az új téli / 4 évszakos váltásig. Idegbeteg vezetési stílusban meg a legjobb prémium gumi sem véd meg a balesettől.
Wherever you go - go with all your heart.
-
OPiiPO
veterán
válasz OPiiPO #49402 üzenetére
Hát most jött elé az ideje a Kleber Quadraxer 2 XL cserének, továbbra is jó teljesítményt nyújt, de már vannak jelek hogy csere érett lesz tavaszra.
4évszakosban most mi a középkategória ajánlottja? Továbbra is Astra 1.4T kombi, sima családias poroszkálás, semmi téli sportrbalint88: ok köszi, elkezdek körbenézni
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz OPiiPO #55120 üzenetére
Nekem az 5 ajtós J astrán konkrétan elviselhetetlen hangja van főleg nedves aszfalton. Aztán átmegyek másik keverékűre és teljes csend. Az elején azt hittem a turbó akar kiugrani.
Ezt az évet még kihúzom vele őszig. Aztán biztosan váltok, már csak az a kérdés mire. Lehet Michelin CC2 lesz belőle.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
félisten
-
blakey
titán
válasz OPiiPO #55311 üzenetére
Vagy ha az autósok jobban odafigyelnének a saját autójukra és ebben az esetben a gumik állapotára, kétélű dolog, mert pl. ha én jó gumikkal és megfelelő állapotú autóval közlekedek, akkor bárki ellenőrizhet, minden rendben lesz, de aki alapból belesz@rik, annak semmit sem fog jelenteni, ha most megbüntetik, vagy elveszik a jogosítványát, 2 hét múlva másik autóval, még sz@rabb gumikkal és jogosítvány nélkül útra kel. Szóval ha mindenki tudatosabb és "igényesebb" lenne, akkor tizedannyi baleset és probléma lenne.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
OPiiPO
veterán
válasz OPiiPO #57057 üzenetére
Utolsó kérdés mára: Kleber 205/60R16 H Quadraxer 3 esetleg?
Ha nem annyira, akkor holnap berendelem a Vredestein 205/60R16 H Quatrac-ot.[ Szerkesztve ]
-
kenguru99
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest