Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-01 20:49:10

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4551) MaCS_70 válasza Timer (#4548) üzenetére


MaCS_70
félisten

A Chromecast Audionak szerintem is teljesen elfogadható hangminősége volt egy erős középkategóriás erősítőre csatlakoztatva. Az általam ismert összes (tucatnyi) teszt szerint a tágan értelmezett árkategóriájában az egyik legjobb DAC van benne.

Persze lehet panaszkodni, meg mindig van jobb, de a helyén kezelve a CCA teljesen vállalható, jó eszköz.

Jelenleg az Alexa Echo Dot kínál analóg audio jacket -- de erről semmit sem tudok.

Olyan reményekről olvasok még, hogy a jelenlegi hiátus a Google-nél átmeneti, és a Nest Minivel visszajön az erősítőre kapcsolhatóság.

Egyébként elég érdekes számomra, hogy döntően amerikai oldalakon sok olyan véleményt olvasok, hogy a hifieszközöknek nincs értelmük, semmi igény otthoni háttérzenéhez a Google Home-énál jobb hangminőségre, és ki az, aki ma már leül a sztereó szett elé zenét hallgatni -- ilyesmire rendes embernek már nem lehet ideje... :F

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#4552) gurabli válasza MaCS_70 (#4551) üzenetére


gurabli
senior tag

Köszönöm, kb minden review alapján én is erre jutottam. A WhatHifi szerint is teljesen elfogadható, pedig ők igen csak érzékenyek erre. Nyilván nem egy több száz eurós dac minősége, de bőven olyan, ming a hasonló árfekvésű DAC-ok (sőt, ahol érezhető minőségbeli különbséget jeleztek, az már 1000 EUR+ cuccokon volt).
Mi a tesómmal egy NAD klasszik stereo erősítőt használunk, Yamaha floorstanding hangfalakkal. És egy profi Technics lemezjátszót. Fényévekkel jobban szól, mint pl az én Denon X1000 erősítőm, ami házimozira nagyon korrekt, de pl a Zeppelin, Neil Young, Beatles, stb bakelitek hangzása sokkal közelebb áll hozzánk a NAD-on.
Ha tényleg zenét hallgatunk, akkor mindig bakelit, szubjektív okok miatt. De nagyon jól jön a Spotify és a Deezer (a Tidal félelmetes, de iszonyat drága, azt a pénzt inkább bakelitre költjük).

Angliából rendeltem egy CC Audiot, meglátjuk, ha megérkezik, hogy. Ezért az árért nem trükközünk más, külső DAC vagy egyéb befektetéssel.

Köszönöm a segítséget!

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#4553) gurabli válasza MaCS_70 (#4551) üzenetére


gurabli
senior tag

Azt elhiszem, hogy a legtöbb digitális zene és digital-függő amerikainak már nincs igénye és nem is érti a zenehallgatás ilyen formáját, sajnos. Nekik tényleg nincs szükségük erre az élményre, nem is értik, stb.
Nálunk, amikor időnk engedi, ez úgy néz ki, hogy pl. tesómmal kiválasztunk egy bakelitet, leülünk egy-egy sörrel a kényelmes fotelban és élvezzük a zenét (mi csöndben). Erre ritkán van lehetőségünk, de amikor igen, akkor többet ér minden milliós DAC és digitális kütyünél. Na ez az, ami ma már nem nagyon van. Amikor "csak" szól a zene, de akkor is nem valami háttérzaj, akkor általában Spotify prémium, HiFiBerry RPi-n keresztül. Az is öröm.
Nyilván van sokkal, de sokkal jobb erősítő és hangfal, mint a miénk, de ez már hozza azt a kategóriát, ahol maximálisan élvezhető a zene és nem kerül milliókba, nem kezdünk el több tízezres kábeleket vásárolgatni, stb. Aztán pont a zenére nem marad időnk, elveszíti a lényegét az egész, de benne van egy közepes autó ára. A hatalmas hangfalak pedig nagyon szépen szólnak.

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#4554) IamTheDog


IamTheDog
tag

Sziasztok, tudtok olyan megoldást, amivel szünetmentesen (gapless) lehet streamelni Chromecast Audióval a Tidalt? Egyedül Google Play Music tud gapless lejatszást, és sem a Spotify sem, sem a Deezer Hifi (ez különösen pocsék), sem a YT Music nem tudja. Egyáltalán lehet abban reménykedni, hogy ezt megoldják? Mondjum azt sem tudom, hogy ezt a Google-nek vagy a Tidalnek kéne megoldania.

(#4555) gurabli válasza IamTheDog (#4554) üzenetére


gurabli
senior tag

Ugyan segíteni nem tudok, de kérdezni igen :)
A Tidal HIFI milyen cc audion keresztül? Azt értem, hogy gapless nem megy (nekem nem is kell), de megirnád, kérlek a tapasztalatokat? Működik rendesen, szépen szól, nem akadozik, stb. Előre is köszönöm!

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#4556) IamTheDog válasza gurabli (#4555) üzenetére


IamTheDog
tag

Nekem majdnem tökéletes. Ritkán csinál olyat, hogy kínlódik a telefonról castre valtáskor, de ezt (meg a szüneteket) leszámítva semmi bajom vele. És a jelenlegi rendszeremen talán jobban is tetszik a hangja, mint a CD lejátszónak. Egyébként analógon kapcsolódik a Denon PMA-540ae erősítőhöz, Monitor Audio Bronze 2-es hangfalakkal.

(#4557) gurabli válasza IamTheDog (#4556) üzenetére


gurabli
senior tag

Köszönöm, ez jól hangzik. Várom, hogy megérkezzen a kütyü.
Nálam egy NAD 3130-ra lesz kötve (néha egy NAD 3020-ra), a hangfalak pedig Yamaha NS-G40 MKII

"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.

(#4558) MaCS_70 válasza gurabli (#4553) üzenetére


MaCS_70
félisten

Jó, hogy így tudtok, akartok zenét hallgatni!

A hifi ár/értékgörbéje is exponenciális, és az egyéni igények határozzák meg, hogy milyen meredekségénél áll meg az ember.

Nálam egy Denon X2100 szolgál, nekünk nagyon megfelel zenehallgatásra és háttérzenéhez is -- házimozizásra pont nem használjuk.

A másik üzem egy régebbi Sony analóg erősító Videoton hangdobozokkal -- ehhez szerintem teljesen jó forrás lenne a CCA.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#4559) csosz77


csosz77
csendes tag

Hogy tudom a Google Chromecast-ot Wifi nelkul hasznalni?

Mobilinternet van, wifi nincs. A Chromecast letrehoz egy sajat wifit es utana ra is kapcsolodik. Ez utan van problema: letre akar hozni egy profilt, amiben benne van a wifi hivatkozas is. A letrehozott wifihez keri a jelszot, amit nem tudok. Ez a profile dolog sajnos ugy tunik mindekeppen kell neki.

(#4560) Luissimo válasza csosz77 (#4559) üzenetére


Luissimo
veterán

a mobilnettel tudsz wifit csinálni és arra rácsatlakozik a CC és arra már tudsz átküldeni filmet, stb

(#4561) MaCS_70 válasza csosz77 (#4559) üzenetére


MaCS_70
félisten

Őszintén meglepne, ha a CC wifi-hálózat nélkül működne. Kliensnek van tervezve az egész koncepció.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#4562) Somatom válasza MaCS_70 (#4561) üzenetére


Somatom
veterán

Ezt azért pontosítsd! Az én Ultrám otthon még nem látott wifit, de azért köszöni, jól van. :)

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4563) csosz77 válasza Luissimo (#4560) üzenetére


csosz77
csendes tag

Hogy tudok mobilnettel wifit csinalni?

(#4564) Somatom válasza csosz77 (#4563) üzenetére


Somatom
veterán

Hotspot. Az egy Wifi háló.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4565) IamTheDog válasza Somatom (#4562) üzenetére


IamTheDog
tag

Akkor honnan kapja a netet?

(#4566) UberMutant válasza IamTheDog (#4565) üzenetére


UberMutant
őstag

wifi hotspot csak trollkodik.

(#4567) Somatom válasza IamTheDog (#4565) üzenetére


Somatom
veterán

Nem értem, hogy mit nem értesz. Létrehozol egy hotspotot. Az eszköz (Android, Win, Linux, sztem IOS is, csak azt nem ismerem) ilyenkor létrehoz egy belső hálót (kvázi router -ként viselkedik), kutyaközönséges belső IP -ket osztva (192.168.x.xxx) amikkel a CC tud csatlakozni a hotspotot adó eszközhöz. Az eszköz xG modemére érkező netet továbbítja erre a belső hálóra, így a kapcsolódott eszközök is kapnak netet.

Ja, most látom, hogy mire is kérdeztél. Természetesen a router -től, csak nem Wifin, hanem Lanon. A Wifi bogyóknak való. Stabil átvitelhez Lan -t használunk. ;]

[ Szerkesztve ]

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4568) csosz77 válasza Somatom (#4564) üzenetére


csosz77
csendes tag

Hotspotot tudok csinalni. A CC setup azzal kezdi, hogy letiltja a hotspotot, de csinal egy sajat wifit, amire fel is csatlakozik. Ami a gondom, hogy utana kell neki egy profile setup, ahol meg kell adni, hogy hol van az eszkoz (eloszoba, nappali stb.), itt viszont a listajaban nincs benne az o altala letrehozott wifi, ha meg kezzel megadom, kell neki a jelszo, amit nem tudok. Ha viszont nincs ez a profile, akkor az egesz nem mukodik.

(#4569) azbest válasza csosz77 (#4568) üzenetére


azbest
félisten

ha mobilról osztott hotsportról szeretnél chromecastot működtetni, akkor a beállításhoz szükséged van egy második eszközre is.

Az első telefonon bekapcsolod a hotspotot. A második telefonról fellépsz arra a hotspotra wifin. A második telefonon a home alkalmazással elvégzed a chromecast beállítását, a hotspot wifijét megadva neki. Örülsz :)

Később, mivel már ismeri a wifit, így automatikusan felmegy a cc a hotspotra.

(#4570) Luissimo válasza csosz77 (#4568) üzenetére


Luissimo
veterán

NEM A CC wifijére kell felcsatlakoznod, hanem a mobilneted megosztásával létrejött wifire kell felkapcsolni a CC-t.
vagy ha telefonról akarsz filmetnézni akkor a routered wifijére.
Ha csak mobilod van akkor két mobil kell, az egyiken lesz a mobilhotspot, arra felcsatlakozol a másik mobillal és a CC-vel.

(a CC mobilnetje nálam is látszik most is, amikor be van dugva és tápalatt van "haloszoba.m" néven én ennek neveztem el, az alapján, hogy melyik tévére szeretném ráküldeni a tartalmat..
De ez a CC mobilnet net nem az a net, amit neked használni kell...)

olvasd el
link1
és a folytatása
link2

[ Szerkesztve ]

(#4571) laca891


laca891
aktív tag

Az aliexpressről rendeltem audió és ultra chromecastot.
Elképzelhető, hogy valami hamisítványba futok bele? Van erről tapasztalata valakinek? Hogy tudom ellenőrizni, hogy eredeti a termék?

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#4572) Somatom válasza laca891 (#4571) üzenetére


Somatom
veterán

Az egyszerű lesz. Felismeri a home, vagy sem. A CC -nek minden csatlakozásnál kell net, mert a Google -tól kap egy új azonosítót. Ha hamisítvány, akkor itt elhasal.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4573) laca891 válasza Somatom (#4572) üzenetére


laca891
aktív tag

OK!
Tehát, ha működik, akkor eredeti!

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#4574) UberMutant válasza laca891 (#4571) üzenetére


UberMutant
őstag

egyszerű, mert az alin nem árulnak eredeti chromecast termékeket.

(#4575) laca891 válasza UberMutant (#4574) üzenetére


laca891
aktív tag

Köszi, megnyugtattál... :W

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#4576) UberMutant válasza laca891 (#4575) üzenetére


UberMutant
őstag

legalább nem kell vacakolnod az ellenőrzéssel :)
ettől persze lehet, hogy majd tudod használni valamire. a miracast nem olyan hasznavehetetlen dolog.

(#4577) gyeniko válasza laca891 (#4575) üzenetére


gyeniko
őstag

Úgy "csalnak", hogy a ChromeCas-ot nem márkanévnek, hanem adat átviteli eljárásnak értelmezik, így ezen a néven hasonló formájú és tudású (de semmiképpen NEM megegyező) eszközöket árulnak. Egy dolgot viszont nem mernek megtenni, nem a ChromeCast logoja van a készüléken, csak max. hasonló. Ha a logot figyeled, minden esetben ki tudod szűrni az "klón" készülékeket.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4578) Somatom válasza UberMutant (#4576) üzenetére


Somatom
veterán

Ha működik, nincs letiltva gyárilag.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4579) laca891 válasza laca891 (#4575) üzenetére


laca891
aktív tag

https://www.aliexpress.com/item/4000163885155.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.17be4c4d9D67WX

https://www.aliexpress.com/item/4000087639290.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.17be4c4d9D67WX
Ezeket rendeltem a képek (logo) alapján eredetinek tűnnek.

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#4580) snooze válasza laca891 (#4579) üzenetére


snooze
veterán

Sajnos ezek nem eredetiek..szerintem..

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#4581) laca891 válasza snooze (#4580) üzenetére


laca891
aktív tag

Az audiocast az tényleg nem. :N
Töröltem is a megrendelést.

[ Szerkesztve ]

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#4582) Somatom válasza laca891 (#4581) üzenetére


Somatom
veterán

A másikat is törölheted.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4583) snooze válasza laca891 (#4581) üzenetére


snooze
veterán

Elég drágák még mindig a cc dolgok,de néha ki lehet fogni leárazást,persze ami eredeti is..

GO Gunners!!!

(#4584) gyeniko válasza laca891 (#4579) üzenetére


gyeniko
őstag

Így kellene kinéznia a logo-nak, én ezt nem látom azokon, melyeket megrendeltél.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4585) Somatom válasza gyeniko (#4584) üzenetére


Somatom
veterán

Ráadásul a leírásában az van, hogy támogatja a Miracastot. A CC viszont nem támogatja a Miracastot.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#4586) laca891


laca891
aktív tag

Töröltem mind a két megrendelést.

Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!

(#4587) sgeza válasza laca891 (#4579) üzenetére


sgeza
veterán

Brand name: Onleny
Nézd meg ilyenkor a specifikációt! Ott azért nagyjából leírják a valóságot.

[ Szerkesztve ]

(#4588) takimester01


takimester01
csendes tag

Sziasztok.

Routercsere miatt megváltozott a wifi hálozat de a chromecast a régire akar csatlakozni.
Hol lehet törölni a régi hálózatot és újat megadni?
Sehol sem találom a google home alkalmazásban. Ha új eszközt akarok hozzáadni mindig kiirja a régi nevét de az meg a régi wifire próbál csatlakozni az pedig nem ad jelet értelemszerűen.

(#4589) snooze válasza takimester01 (#4588) üzenetére


snooze
veterán

Töröld a cc-t a homeban,és uj beállitás..

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#4590) takimester01 válasza snooze (#4589) üzenetére


takimester01
csendes tag

Azt hogy tudok? Mert ha csatlakoztatom a cc-t a tv-re egyből kiirja a régi nevét és a nem létező hálózatra akar csatlakozni.
A home-ban olyan volt hogy otthon törlése azt megcsináltam de az nem segített.

[ Szerkesztve ]

(#4591) snooze válasza takimester01 (#4590) üzenetére


snooze
veterán

Akkor csinálj egy resetet a cc-n,és ujboli beállitás..
(Ha kapcsolodva vagy a hálozathoz,akkor tudod csak a wifit változtatni,elfelejtetni..)

GO Gunners!!!

(#4592) sgeza válasza takimester01 (#4588) üzenetére


sgeza
veterán

Emlékeim szerint van egy gomb rajta.
Keress rá a how to reset Chromecast-ra! Barry valami ehhez hasonlóra.

(#4593) erh75


erh75
tag

Szerintetek ez [link] eredeti ?

(#4594) snooze válasza sgeza (#4592) üzenetére


snooze
veterán

Pontosan..az usb táp mellett..kb 10másodpercig kell nyomni,amig a led szint vált..

[ Szerkesztve ]

GO Gunners!!!

(#4595) takimester01 válasza snooze (#4591) üzenetére


takimester01
csendes tag

Reseteltem a rajta levő gombbal.
Most indulás után már nem kereste a régi hálózatot és a neve is visszaállt de a Google homeban az új eszköz hozzáadásánál mikor észleli a cc-t és kérdezi hogy akarom-e beállítani igenre nyomok majd várakozás után vagy kiirja hogy nem sikerült kommunikálni az cc-vel vagy semmi sem történik csak ez a töltésjel egyfolytában.
A tv-n közben az üdvözöljük kezdőképernyő van csak.
Telefonon megy a wifi és van internet is.

(#4596) gyeniko válasza erh75 (#4593) üzenetére


gyeniko
őstag

Igen.

Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

(#4597) snooze válasza takimester01 (#4595) üzenetére


snooze
veterán

Home alkalmazsásbol is törölj ki mindent.

GO Gunners!!!

(#4598) takimester01 válasza snooze (#4597) üzenetére


takimester01
csendes tag

Home alkalmazást már töröltem a telóról és újratelepítettem.
Odáig jut hogy kiírja a cc nevét és kérdezi akarom-e beállítani majd végtelen töltés más semmi. Már hibát sem ír csak ez a töltő animáció megy még ki nem nyomom.

(#4599) snooze válasza erh75 (#4593) üzenetére


snooze
veterán

Ha a képek nemcsak illusztrácio,akkor igen,ilyen a doboza,és a cc-n a jelzés is az..

GO Gunners!!!

(#4600) erh75 válasza gyeniko (#4596) üzenetére


erh75
tag

Köszönöm

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.