Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Hatebreed30

csendes tag

válasz Spirit #2176 üzenetére

Húr téren én Ernie Ball-ra esküszöm.

Igaz én nem akusztikusozom, csak szóló/bass de eddig mindkettőn Ernie Ball volt aminek tetszett a hangzása. Gyári után majdnem felér egy hangszedő cserével annyira megváltozik a hangja és ami nem elhanyagolható nálam a bass-on állandó használat (átlag napi 3-4 óra) mellett Drop H-ba hangolva 3-3,5 hónapnál korábban nem kellett még húrt cserélnem soha.

• Bero

aktív tag

válasz Spirit #2176 üzenetére

Szia!
    Nem vagyok annyira ''hozzáértő'', de megpróbálok én válaszolgatni.
    Hát én most húr téren egy kissé elfogult lettem, bár nem is elfogult, mivel egy nálam bevállt cuucot ajánlanék. Elixir húr lenne az. Egy normál (Ernie, Fender, ...) húrhoz képest tényleg sok ideig megőrzi a fémes csengést, ami más új húrokra csak 1-2 napig jellemző. Úgyérzem az árauk sem vészes, tekintve hogy jóval hosszabb ideig bírják. [link]
    A zörgésre azt tudom ajánlani, hogy vidd be hangszerészhez, valószínűleg ki fogják cserélni a húrlábnál azt a fehér nemtudommicsodát, ezzel növelve a távot a húr, és a bundok közt.
    (Vagy használj vastagabb húrt :D)

Másegyéb:
    Na megjött a gitárcumó :DDD
    Cort EVL K-4
    Line6 Spider III 15W

A Cort-ot még csütörtökön elvittem beállítatni, ahogy azt javasolták itt a fóumon is. Ma mentem érte, örültem neki, de mikor hazahoztam látom, igazából hallom, hogy a beállítás csapnivaló. A tremoló olyan pocsék volt, juj. Kivettek egy rugót, olyan pocsékul állt. Na elszántam magam, nekiálltam, és elég jól, sőt meglepően jól sikerült beállítanom. A tremoló eléggé vízszintes, nem úgy mint mikor elhoztam, és a hangok is tiszták lettek.
    Örülök a cuccoknak, még teszetlgetem, majd még írok róla. :DDD

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák