Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
-
LOGOUT
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
,
meg akit erdekel.
Augusztus 1-en leplezik le a Spark 2-t, lesz benne looper is.
A megveszitek-e kerdesre gondoloma valasz.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Smiley #58858 üzenetére
Koszi! Az az igazsag, hogy talan ez a szolo, amibe a legkevesebb idot tettem. Ket fenekkel ment a megtanulas, utana kicsit gyakoroltam. Szerintem osszesen bibelodtem vele ugy negy-ot orat. Kedden kezdtem el munka utan.
Tobb olyan szolo is volt, amivel 20-30-at is eltoltottem. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ne add fel a legsötétebb órán sem.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ki hogy emlékszik,mikor tudott úgy játszani már,hogy nem voltak mellég zöngék játék közben?
Az mindig is lesz szerintem. Nézd meg a nagyokat koncerten, még ők is hibáznak időnként, több ezer koncerttel a hátuk mögött.
Nem baj ha küzdesz, teher alatt nő a pálma. Mindig olyat kell választani, ami kihívás, de teljesíthető. Bármi, amit ma eljátszom, az két éve a lehetetlennek tűnt.
Ha azt a pillanatot várod, amikor már nem leszel esetlen néha, nem nyúlsz félre, nem csörög be a húr, stb., az szerintem ilyen.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Oh boy. Belépek, 138 új hsz.
Ki mert ismét drága gitárt venni? -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58663 üzenetére
Igen, tudjuk, az összes zenész, aki floydos gitáron játszik, hamisan nyújt. Pontosan egy nyolcad hanggal.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58659 üzenetére
Jó az, amit krokodil mond. Kell egy kontrollhang a nyújtott hang mellé.
Nincs rá trükk, gyakorolni kell. Kezdőnek nem könnyű, mert még fáj is. Nekem az vált be eddig, hogy nem magukat a nyújtásokat kell gyakorolni, hanem a kontextusba helyezett nyújtásokat.
Kigyakorolhatom én a B húr nyolcadik bundjánál a teljes hang nyújtását, de amikor mondjuk a November Rain szólóját kell eljátszani, ahol az többször is ismétlődik, különböző helyeken, ott már nem biztos, hogy ugyanaz a nyújtás menni fog.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58636 üzenetére
Oh boy, hát én szeretnék úgy gitározni, mint te!
De egy-két helyen csúnyán hamisnak hallottam.
Nem akarod azokat a p*naszőrőket levágni a kulcsokról?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58638 üzenetére
Én hallottam Metallica koncerten Kirk-öt ennél hamisabban is nyújtani, látni meg felvételen láttam Slasht, pocsékul szólózni. Ők is emberek, na.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Blindmouse_ #58633 üzenetére
Mindig a nyújtással van baj, de jogos, én sem hallom tökéletesnek.
Legalább már alakul.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Pár hónapja megtanultam az Unforgiven szólóját, de az utolsó résznél csak betliztem, nagyon nem ment. Most foglalkoztam vele 1-2 órát a napokban, ez most már vállalható, bár még messze van a tökéletestől.
Jöhet a vitriol.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
de továbbra se értem miért baj az ha nekem is van egy véleményem, meg neked is.
Nem az a baj, hogy van véleményed, hanem az, ahogy előadod. Mondtam már neked, hogy ebben a topikban rajtad kívül senki nem elektrotechnikus, akinek ráadásul a hobbija az erősítő készítés.
Szakértői szemmel lehet, hogy nem jó erősítőt vett, de ő nem szakértő, ahogy én sem vagyok az, meg más se. Vett valamit, aminek örül, amivel a hobbijának akar hódolni, te meg nem megfelelő stílusban mondod el a véleményed szakértőként valakinek, aki nem szakértő, és nem is akar az lenni. Amivel gyakorlatilag lehülyézed, hogy milyen szar cuccot vett.
Azt kellene megértened, hogy ami neki jó, neked nem kell, hogy az legyen, mert teljesen más az elvárásotok. De ettől még neki lehet, hogy egy szuper dolog. És szerintem ez az, amit te nem értesz meg.
Ez a baj.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nahh, ma jött egy újabb Gibson, megy ez is vissza. Ez most egy Les Paul Studio.
Úgy tűnik, hogy plekkelt bundok nem a barátaim. Ennél is ugyanolyan érzés van, mint a Tribute-nál volt két hete (csak ott méginkább): laposak a bundok, alacsonynak tűnnek, és nyújtáskor az ujjbegyem dörzsölődik a fogólaphoz.
Nem kényelmes. Az Epiphone-t kézbe véve egész más érzet: ott egyáltalán nincs ez, totál tükörsima a nyújtás, semmi dörzsölődés sincs.
Esküszöm akartam szeretni a Gibsont, de úgy tűnik, nem nekem való. Tök szép ez a gitár, nem dög nehéz, nagyon jó hanggal, de egyszerűen nekem kényelmetlen.
Utána olvasgattam a neten, sok ilyen témát találtam, úgy tűnik, hogy a Gibson a 2010 előtti gitárokon még kövérebb bundokat használt, és a medium jumbo azóta a Gibsonéknál nem a klasszikus medium jumbo, hanem valami más.
Ha ennyi pénzért veszek egy gitárt, azt várom, hogy mindenben klappoljon. Pláne egy olyan dolgot nem tudok tolerálni, ami a játszhatóságot befolyásolja.
Ez most Németországból jött, nem Thomann.
Olyan ez, mint a népmesében a paraszt lány: hozott is valamit, meg nem is.
Volt is Gibsonom, kettő is, még sincs egy se. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap gondolkodtam azon, hogy vajon a számírás folyamata hogy történik. Mivel kezdődik. Mi az első lépés.
Gondol egyet valaki, hogy hmm, most írok egy számot a hegyikecskékről? Vagy írok egy számot B-dúrban? Vagy írok egy számot, ami tele lesz pull-offal? Vagy írok egy számot, aminek ez lesz a szövege, hogy..? Vagy írok egy számot, ami ezzel a riffel kezdődik? Vagy írok egy számot 7/8-os ütemben?
Mi a második lépés? Van sorrendiség? Számít?
Ki ír meg mit? A gitáros a gitárt, a dobos a dobot, a basszer a basszust? Hogy hangolják ezeket össze? Mi születik meg először? Lehet-e úgy számot írni, hogy valaki megírja legelőször a gitárszólót belőle?
Egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy működik ez, mire egy egységes, komplett szám megszületik.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #58475 üzenetére
Megerkezett, hibatlan kulsovel, gyorsan behangoltam, elkezdtem rajta jatszani, es a nyujtasoknal baromi fura erzet volt. Olyan volt, mintha a bundok nem lettek volna eleg magasak, folyton azt ereztem, hogy a fogolapot dorzsolom. Gondoltam, biztos a hur. Feltettem ra egy elixirt, minimalisan jobb lett, de meg mindig szar.
Hurozaskor lattam, hogy az egyik bund igy nez ki ranagyitva. (Kesobb teszem fel a fotot).
Felhivtam Kovacs Tomit, elmondtam mi a szitu, azt mondta gyere be, megnezem. Be is vittem neki aznap este, kezbevette, nyujtott rajta parat, szemmel megnezte a nyakat, fel perc se volt, azt mondta, kuldjem vissza.
A bundok profilozasa teljesen el volt szerinte baszarintva, a nyak enyhen meg volt vetemedve, es azt mondta, hogy szerinte raadasul valaki ez probalta mar javitani, azert alacsonyabbak picik a bundok. Az egeszet ujra kellett volna bundozni.
Hazamentem, becsomagoltam, megirtam a kereskedonek, hogy koszonom, megsem kerem, majd a hetvege utan feladtam. Most varom a visszateritest.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #58469 üzenetére
Pont egy ilyet probaltam ki a heten a gitarcentrumban. Nagyon kenyelmes volt, hasznaltan arultak 480-ert. Utana kiprobaltam egy Classicot, de az nem tetszett, valamiert sokkal kenyelmetlenebb volt, es nem a tulsuly miatt.
Szerintem ez egy nagyon jo igaslo hangszer, egyszeru de nagyszeru.
Azt viszont nem ertem, hogy egy kereskedo egy Gibsont miert igy ad fel, hogy nincs vagy befoliazva, vagy egy masik dobozba beteve, hogy ne latszodjon rajta, hogy az egy Gibson, valaki nehogy ellopja.
Az enyem is igy jott meg pont, es nagyon nem orultem neki, hogy annyi esze volt a boltnak, hogy igy adtak fel. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az tök jó! Akkor jól haladsz, nemrég tanultam meg azt én is. Igen, az a része a 20-21-es bundnál elég trükkös, pláne a ritmikája. Most már ha jól emlékszem talán te is kb. két éve kezdted el.
Én is megfigyeltem, hogy gyorsabban megy a tanulás, mint korábban, sokkal többet haladok ugyanannyi idő alatt egy szólóval, mint mondjuk korábban.
Megveszed az LP-t?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Moleman #58456 üzenetére
Gibson Studio már nem kapható itthon, nem gyártják már, csak olyan, amit mindenki végigfogdosott, tehát nem új, és mégis új áron adják. Abból is három helyen van az országban: gitárcentrum és a Fejes boltja Debrecenben.
Vagy itt van ez, ennek nincs meg viszont a bébifotója, és van egy pengető karistolás a koptatón - ergo ez se új, valszeg Gibson showroom-ból jött.
Az új Gibson Studio széria ára meg még feljebb ment, 900 ezer körülre, mert ebony fretboard van rajta és vágott a háta a nyaknál, hogy könnyebben lehessen felnyúlni a magas bundokra.
Tribute ugyanez, megszűnt a gyártása, egy helyen van az országban egy darab cherry, a hangszerdiszkontnál, ott lóg a falon, ki tudja már hányan fogdosták össze azt is, 480 asszem az új ára.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem én vagyok a jó válaszadó, mert ugye én nem veszek használtan gitárt, de szerintem kell neked.
Az Epiphone-ok nagyon jók, ez jól is néz ki, és bár nem Gibson logó van a headstockon, szerintem egy kafa kis hangszered lesz.
Amúgy hogy állsz a tanulással, korábban sokat panaszkodtál, meg el voltál keseredve. Sikerült átlendülni?
Tribute ugyanez, megszűnt a gyártása, egy helyen van az országban egy darab cherry, a hangszerdiszkontnál, ott lóg a falon, ki tudja már hányan fogdosták össze azt is, 480 asszem az új ára.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
PRS bácsi pickup hasonlata: No matter what mic you put on Barbara Streisand she's not gonna sound like Paul Rogers.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ba cy lus #58445 üzenetére
Régen nem voltam még benne, de a piac nagysága valóban nem változott.
A gond vélhetőn az, hogy az új cuccok áremelkedése húzza a használtat is. Ezek már több százezres tételek, akár egy multieffekt is, pláne egy jobb gitár, azt meg sokan meggondolják.
Bár ennek ellenére a gs például tele van gibsonokkal, meg milliós gitárritkaságokkal.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Megjöttem a Megadeth-koncertről.
Szutyok egy hely ez a BarbaNegra. Nem méltó hely ez arra, hogy 100 milliós eladással büszkélkedő zenekar itt lépjen fel. A hangosítás szar volt, Mustaine szólóit szinte nem lehetett hallani, az éneklést sem sokszor. Egy kásás massza volt a legtöbb szám. A dob és a basszusgitár jól szólt, talán túl voltak hangosítva.
Ők viszont becsülettel tolták, tűpontosan játszottak, nem csak tinglitangliztak. A gitárosuk baromi jó, és szerintem a dobosuk is vadállat. Kicsit rövidre fogták, másfél óra volt az egész, nem számoltam hány számot adtak elő, de szerintem olyan 13-14-et.
Mustaine alázatos, szerény benyomást keltett. Encore nem volt, ami nekem fura, talán ez az első ilyen koncertem.
Ennyi pénzt simán megért, megérdemeltek volna egy tisztességes helyszínt tisztességes hangosítással, úgy sokkal jobb lett volna.
Másodmagammal voltam, a cimbimnek pont ugyanez volt a benyomása.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Smiley #58371 üzenetére
Az szép, mikor lett vége a koncertnek? Én Sopronban foglaltam volna szállást, ami miatt végül nem mentem, az pont ez. Hogy a végén kikeveredni éjszaka, kocsiba ülni, vissza Magyarországra.
2019-ben volt a Práterben Bécsben, sima liba volt, semmi fennakadás. Ha most is ott lett volna, elmentem volna.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Smiley #58361 üzenetére
Csak rosszakat olvastam róla a neten, Állítólag a hangzás teljesen gatya volt, a szervezés meg katasztrofális. A végén kordonba zárták az embereket, és nem engedték ki, nem lehetett a shuttle buszhoz menni, 3 órát kellett várni. Préselődtek az emberek kisebb pánik is kitört.
Csak sört lehetett venni, semmi egyéb ital nem volt, szóval a szervezőket és a hangosítást halálba fikázták a koncerten résztvevők, magyarok és külföldiek egyaránt.
Akartam menni, de az utolsó pillanatban meggondoltam magam, és nem mentem, így már nem is bánom.
A setlist sem volt különösebben hosszabb, páran erre is tettek megjegyzést.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
jmarcell #58346 üzenetére
Jó ez szerintem is. A bal kezed meg jól áll, látszik rajta, hogy nem két éve kezdtél gitározni. Az ujjaid többnyire párhuzamosok a fogólappal, és nem dobálod őket össze vissza, mint én!
Egy ritmus alap hiányzik tényleg, de nekem amúgy a hangzása bejött.
Milyen gitár ez?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jön a csiszolás.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Slash: "new Metallica is fucking amazing"
Szóval kiderült, hogy amikor filmzenéket szerez, akkor használ pluginokat ő is.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ba cy lus #58304 üzenetére
Én az ENGL attenuátorát középső állásban használom, úgy sokkal vastagabb, teltebb hangot kapok. Hangos? Persze? Próbálom megtalálni azt a master volume-ot, ami még a szomszédoknak is élvezhető.
Az előfok volume kapcsolója sokkal kevésbé hangosít, így általában azzal játszom. Jó alacsony master volume és ahhoz jóval magasabb előfok hangerő.
Ez van, társasházban ez kompromisszum.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Most jön a finomhangolás ideje. Szerintem nem rossz egy 2XP-stől egyáltalán.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Munka közben reggel hallgattam Megadetht. Készülök a koncertre. Elég jó album az a Rust in Peace. Párszor meghallgattam, és már vannak kedvenceim is róla. Take no Prisoners, Hangar akármennyi, Five Magics, Rust in Peace.
Ha annyi ideje hallgatnám, mint a Metallicát, már tuti nagy kedvenc lenne. Következ az Anasthesia lesz.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Amíg ti programozót játszotok, én a gitáron.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Én ezt az Ernie Ball húrkészletet nagyon utálom. Minden dzsuva látszik rajta, egy hete se használom még máris fekete szmötyi jön le róla. Kényelmetlen a tapintása, nem csúszik rendesen slide-oknál, nekem ez nagyon nem jön be.
Az Elixir mögött a fasorban sincs.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem is tudtam, hogy lesz hamarosan Megadeth-koncert. Egy számukat sem ismerem, de lehet elmegyek, megnézem ezt a Mustaine-t, mit művel a gitárjával.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #58176 üzenetére
Ezzel "adós" maradtam. Rendbetettem a végén a timingot.
Amúgy ez a kedvenc részem a szólóból.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ez már a 2XP-s szint.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #58151 üzenetére
Jogos, neked van igazad. Nem szándékosan nyomtam le rajta a hangolót, de tényleg az volt, azért a pengetésekre reagált.
Ettől függetlenül ami tény: tegnap nem szólt a nyak, sokszori próbára se. Kinyitottam az elektronikát, távvezérléssel próbáltam multiméterrel méregetni, kicsit megpiszkáltam a vezetékeket, utána ment. Jelenleg jó.
Ettől függetlenül a Spark tényleg rosszalkodik, a volume és master potikkal valami nem oké.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mindenki nyugodjon meg.
Nem tudom, mi volt a hiba, jelenleg működik. De nem ment, és nem azért, mert le volt tekerve a volume poti.
A Sparkom tényleg szarakodik, minimál hangerőváltásnál óriásit hangosít, illetve a négy hardware presetet jelző piros ledek elkezdtek felváltva, pengetésre össze vissza ugrálni, meg időnként zölden világítani, szóval valami nagyon nem jó vele.
Figyelem majd az Amperon meg a csövesen is hétvégén, ott mi a helyzet vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ford topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- 6 milliméter alá lő az Infinix is
- Óvodások homokozója
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S20 Ultra 5G - nagy ügy
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PlayStation 5
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Politika
- További aktív témák...
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest