- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Thome: Dune 2000
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
-
LOGOUT.hu
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jesszus, 42 új hozzászólás, gondoltam megint egy kezdő vett drága gitárt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
btraven #57779 üzenetére
Hehe, egyik se.
Olcsó gitár, lehetőleg használtan, és olcsó erősítő, az is Aliról. Az eredetivel szinte teljesen egyező erősítőket lehet venni ott, töredék áron. 120-ért megvan a kettő együtt, tök felesleges ennél is többet költeni, pláne hangszedőre, az úgyse számít semmit, vakteszten elbukik az összes nagy gyártó. Sőt, erősítő se kell, 20 ezres multieffekt 95%-ban hozza a csöves erősítőket, a fennmaradó 5% meg úgyse megy át a mixen.
És különben is, Hetfield is egy Electrán kezdte, amit 100 dollárért vett. Ez mindent bizonyít.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
sza.sa #57689 üzenetére
Én ajánlom, nekem bevált, jobban szerettem, mint a Katanát, ezért is kellett mennie.
Könnyű a kezelése, kicsit basszus orientált a hangja, de ha gyorsan akarsz kedvenc zenéidet utánozva játszani, arra hibátlan. Ha viszont van, amiből szóljon, akkor lehet elég egy GO-is, kvázi ugyanazt tudja szoftveresen. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #57679 üzenetére
Én meg hétfőn vettem búcsút a Katana MKII-től.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #57641 üzenetére
Megcsináltam a Floydot.
Kezdtem azzal, hogy behangoltam a gitárt, majd megnyújtottam mind a hat húrt, addig, amíg megnyújtás után megmaradt a hangolásuk.
Ezután tremolóztam, flatbe mentek a húrok, majd a rugórögzítő csavarokon annyit húztam, hogy visszaálljanak normál hangolásba. Ezt Követően elhangoltam, majd ismét behangoltam, tremolózás, és már nem hangolódott el.
Azóta játszottam is rajta, direk rángattam a tremolót is, de megtartotta a hangolást. Remélem így is marad.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Minek ide tonewood? Csak egy koptató kell.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #57618 üzenetére
Három van benne, annyi is volt. Most visszatettem a hátlapot. Három rugó, beállítva szépen. tremoló után picit flat-be megy, de ha nem hagyom visszaállni, hanem picit rásegítek, akkor tökéletesen megtartja a hangolást.
Én azt gondolom, lehet rosszul, hogy alapból vissza kéne állnia magától. A Schecteren, amin csak special van, nem kell semmit rásegíteni, visszaáll.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #57609 üzenetére
Ugyan én ajánlottam, de most pont mérges vagyok rá, és gondolkodom, hogy nem hozzá fogok járni.
Ugyanis úgy beállította a gitárt 40 ezerért, hogy a tremolóhoz hozzá se nyúlt, vagy ha igen, nem igazán tesztelte le, ugyanis tremolózás után az összes húr flat lesz.
Szóval a tuning stabilitás a visszakapott gitáron nulla, pont azért vittem el hozzá, hogy állítsa be rendesen szakember, ne nekem kelljen kísérletezgetni vele.
Kedden viszem is vissza hozzá.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Valaki ezt elmagyarazna 6:09-nel? [link]
Nem ertem, hogy miert nincs g# major scale.
Meg mi az, hogy E#? Az F. A B# meg C. Eddig azt hittem ertem a dur skalat, de ez most megzavart.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
bigrob #57563 üzenetére
Erre gondolsz?
Itt 9 honapja gitaroztam, hallatszik is. 😀 -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
lacibattya #57564 üzenetére
Azt megtanultam egy het alatt kb., nem nehez, de jol eljatszani nem konnyu. Neha letolom meg, es mindig rajovok, hogy milyen benan jatszom addig, amig nem gyakorlom ki.
Nem hagyjuk abba, soha.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Na elhoztam egy hónap után Kovács Tomitól a Fendert. Azt mondta, hogy a satut ki kell cserélni, mert nem compound radiushoz készült, ezért a húrmagasságot nem lehet jól beállítani mert a satu nem követi a fogólap rádiuszát.
Azt mondja, a Schaller gyárt olyan satut, ahol ki tudod választani a radiust, meg is mutatta, 38 euróba fáj.
Így a munkadíjba nem számolta fel a satu beállítást, azt mondta, hogy majd felhív, berendeli, és csere.
Ha jól számolom, az 16 ezer plusz a munkadíj, megint egy 20-as.
A hozzáértőktől kérdezem, vajon van értelme ezt kicseréltetni? Megkérdeztem, hogy faszé nem olyat gyárt hozzá a Fender eleve, azt mondta, mert szerinte kóklerek ülnek ott nem mérnökök.
Amúgy még nem tudom rendesen behangolni a gitárt, mert elmászik, gondolom a friss húrtól van, remélem 1-2 nap alatt beáll.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-- ----- Ez se tud gitározni, hát hol van a hüvelykujja? :-D ----
Légy türelmesebb magaddal. Kinek lassabban, kinek gyorsabban megy. Csak magadhoz mérd magad. Vannak dolgok, amiket soha nem fogunk tudni eljátszani, akármennyit is gyakoroljuk, de ez nem az a kategória itt. Ha gyors, lassítsd le. Haladj két három ütemenként.
Anno még
tanácsolta nekem, hogy addig ne menjek tovább egy ütemről, amíg az nem megy jól. Inkább lassabban haladj vele, de játszd el jól a saját mércédhez képest.
Hadd tegyek fel egy kérdést. Láthatóan jobban gitározol most, mint amikor először megfogtad a gitárt? Igen? Szóval mégis csak van fejlődés....
Nem baj, ha nem tudom megcsinálni a double bend-et. Gyakorolgasd
és vágd le a körmeidet.Nyilván van olyan, hogy valakinek több érzéke van az egészhez, másnak kevesebb, mint például nekem is, nem vagyunk egyformák. De pusztán szorgalommal, kitartással és gyakorlással nagyon sokat lehet fejlődni, ezt tapasztalatból mondom.
Ne
Add
Fel. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Van vagy négy hevederem. Nem nagyon próbáltam még ülve. Azt mondják, hogy úgy kell ülve beállítani, ami ha felállsz, pont ott tartja meg, ahol szeretnéd.
Na, ha beállítom állva, utána leülök, a pánt leesik a vállamról, semmit nem tart.
Illetve nagyon nem jó érzés, hogy a tökömnél van a gitár, nem esik kézre igazán.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
consono #57520 üzenetére
Nekem a 45 fokos szög nem kényelmes. Kipróbáltam, többször is. mert balra ki kell fordulnom hozzá, és gyorsan beáll tőle a hátam. Meg öncélúnak is tartom: azért legyen 45 fokban a nyak, hogy az ujjam a nyak mögé tegyem, de ennek nem érzem semmi szükségét jelenleg, mert amiket játszom, abban nem korlátoz egyelőre a hüvelykujjam.
Ha olyat akarok játszani majd, amihez kell, akkor majd a nyak mögé teszem.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nem hiszem, hogy alkalmatlan lennél rá, lehet, a tanárral sincs hiba, lehet van. Valószínűleg még nem gyakoroltad eleget.
Tedd fel magadnak a kérdést, kell-e neked egyáltalán barré akkord? Akarsz olyan zenéket játszani, amikben szükség van rá? Lehet-e ugyanazt másképp játszani? Azt gyakorold, amiket játszani szeretnél, ami érdekel. Tarthat neked a tanár tapping órákat, ha tudod, hogy a büdös életben nem fogsz olyasmit játszani, ahol az kellene.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tegnap este vagy egy órán keresztül Maiden-koncerteket néztem, csak azért, hogy megnézzem, milyen kéztartással játszanak. A helyzet az, hogy nagyjából 97%-ban mind a három gitáros fenntartott hüvelykujjal játszik, szólót, legatot, mindent kb. Talán két alkalommal volt az egy óra alatt, amikor azt láttam, hogy az egyikük a nyak mögött tartja a hüvelykujját.
Ezek szerint az Iron Maiden ugyan 40 éve a világ elitben van, de nem best practice szerint játszik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
We have all been there.
Barrénál nekem is fáj a csuklóm, meg nagyjából az ötödik bundig tudom lefogni rendesen, afelett már nem szól jól vagy nem szól, full kényelmetlen a kezemnek.
Megoldás: nem is gyakorlom, nem érdekelnek a barré akkordok. Talán Steve Vai mondta, hogy azt gyakorold, amiben jó vagy jól megy, azokat fejleszd tovább, és ne azt, amit utálsz, kényelmetlen stb.
Visszagondolva a tanáros időszakomra, egyikkel sem élveztem az órákat, csak befrusztrálódtam tőle. Amióta nem járok tanárhoz, sokkal nagyobbat fejlődtem, mint amikor jártam. Az egyetlen előnye a tanárnak, hogy real time feedbacket kapsz tőle, ezt Justin sem adja, meg senki más. Kérdés, hogy pusztán emiatt megéri-e az az idő és energia.Mert minden más nagyon minőségi formában már fent van a neten, pl. Justin és társai.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
M@trixfan #57502 üzenetére
Én egy percig sem tagadom, hogy az a kéztartás nem rossz, vagy nem ajánlott, én csak annyit mondok, hogy amíg te vagy a világbajnok, pont senki se nézi, hogy hogyan úszol. Meg senkit se érdekel.
Amikor egy Metallica-lemezt hallgatsz, gőzöd nincs, hogy épp állva vagy ülve játszották fel, hol volt Hetfield hüvelykujja, nem is érdekel senkit, csak az érdekli, hogy tetszik neki, amit hall.
Persze, hogy szar a vibrátóm, meg nincs szinkronban a kezem, most tanulok gitározni.
De nem azért nincs szinkronban, mert rossz helyen van a hüvelykujjam.
Tessék, lehet elemezgetni. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
M@trixfan #57499 üzenetére
Szerintem teljesen jó analógia, de akkor mondok úszósat: ott volt Michael Phelps, egyáltalán nem klasszikus stílusban/technikával úszott, vagy ahogy mondod, best practice, és mégis körbeverte a világot, a mai napig a valaha élt legeredményesebb úszó.
És senki nem mondta neki, hogy igaz, hogy 150-szeres olimpiai bajnok vagy meg 70-szeres világbajnok, 17 világcsúccsal, na de hát a technikád..
Ki így, ki úgy játszik, de az eredmény a lényeg.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tesztelgetem az új ládát egy újabb szólóval.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Beszálltam a gitárhangfalakba, mint Vágási Feri az internetbe.
Rácsapattam az Amperot, hát érezhetően máshogy szól a greenback speaker, mint a Katanára kötve. Érdekes, ahogy növelem a hangerőt, úgy jönnek ki belőle egyre szebb hangok.
Így az úgy néz ki eladósorba kerül, bár szinte alig használtam, mintha tök új lenne.Még a sparkot is rácsapattam, annak is egyből jobb hangja lett.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
El is álltam....
Leírtam korábban a komplett sztorit: röviden, minimális nyújtástól is teljesen elszállt a hangolása.
Amikor visszavittem, utána még felhívott, hogy kész van, megcsinálta, az igazat megvallva a tremolót nem nézte meg, hogy jól be van-e állítva
De akkor már késő volt.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Alexios #57339 üzenetére
Ez amugy abszolut igy van. A tok kezdo nem tudja, milyen kell legyen a hurmagassag a felso nyeregnel, vagy hogy idealisan a hurmagassag koveti a fogolap radiuszat.
O azzal szenved, hogy a francba pengesse le azt a hurt, amin lefog. Vagy hogy fogjon le. Vagy hogy faj. Vagy hogy szarul szol. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Ctrl+Alt~Del #57291 üzenetére
Annyit hozzatennek, hogy az elso gitarom egy ilyen pakk [link] volt, akkor 65 ezer forint volt, es egyaltalan nem ereztem szenvedesnek ezen tanulni. Boldogan vettem kezbe minden nap, tobb orat gyakoroltam rajta naponta az elso pillanattol.
Fel evig ezen gyakoroltam, es akkor dontottem ugy, hogy veszek egy komolyabb hangszert. Ez is lehet egy ut, az elhatarozas sokkal fontosabb, mint maga az elso hangszer. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #57284 üzenetére
En a fejlodesem dokumentalom, azert veszem fel, amit jatszom. Ennek meg szerves resze a benazas. Ha 500 ezren latnak, vagy 2 millioan, akkor is pont ugyanigy benaznak, es nem zavarna, hiszen tanulok gitarozni.
A YT majerek nem azert posztolnak, hanem azert, mert ebbol akarnak penzt keresni, es a magas nezettseghez meg kell a pompa es varazslat, az agyonszerkesztett, vagott video, a ripacskodas. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
En szemely szerint hasznaltan soha nem vennek gitart, mas ezt nem igy gondolja.
Az elso gitarnal (is) nagyon fontos, hogy olyan legyen, amit szivesen veszel kezbe. Ha van lehetoseged, menj el egy hangszerboltba, es nezz korul. Normalis helyeken nyugodtan elmondhatod, hogy magadnak szeretnel elso gitart. Nezd meg melyik forma tetszik - strat, super strat, LP stb. es melyik nem.
Cortot semmikepp ne vegyel szerintem. Jackson jo valasztas lehet.
Ha ugy gondolod, hogy lesz egy indulo gitarod, amin eldol, hogy egyalatalan fogsz-e gitarozni, akkot vegyel elsore egy olcsobbat (Squier, Harley Benton stb.), es kesobb erdemes egy magasabb arfekvesu, jobb hangszert venni.
Erdemes azt is figyelembe venni, milyen mufajt kedvelsz, mit fogsz jatszani, es mivel a metalt
, erdemes ugy gitart valasztani.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Egy újabb Maiden-szösszenet.
Zörög azért még a húr. :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ezt is megértem, két év után először.
Janick Gers büszke lenne rám. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #57175 üzenetére
Engem ez a húrnyomás szó zavar húrmagasság helyett. A húrnyomás ugyanis egy változó, amit a menzúra, a húrvastagság és a húrmagasság határoz meg.
Két különböző gitár húrnyomása lehet azonos, eltérő húrmagasság esetén is (az eltérő menzúra és húrvastagság miatt), azaz, az "alacsony húrnyomás" az valójában nem fejez ki semmit. Az 1 mm húrmagasság viszont minden gitáron 1 mm, független a menzúrától, húrvastagságtól, azt nem lehet sokféleképp érteni.
Szerintem ez egy rossz szóhasználat. Az húrmagasság.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Akkor egy kicsit zenéljünk is a sok duma közben.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
Goose-T #57120 üzenetére
Amúgy ha valaki megteheti, vagy ez számára fontos, miért ne venne sokmilliós signature gitárt? Miért egyen párizsit, ha fine dining-ban is vacsorázhat?
Az tény, hogy attól jobb az a hangszer nem lesz, mert Kirk Hammet Flying V, vélhetően pont ugyanazt tudja, mint a fele annyiba kerülő, de ha nem számít neki, akkor miért ne?
Miért fáj az bárkinek, ha az amerikai ügyvéd azt megveszi? Nekem attól nem lesz se rosszabb, se kevesebb, aki az ilyesmit ekézi, az pusztán irigység.
A gitárod értéke nem egyenesen arányos azzal, hogy tudsz rajta játszani, ezt senki nem vitatja. Az autód értéke sem arányos azzal, hogy tudsz vezetni.
Az az Ibanez nyak hátulról lefotózva elég jónak tűnik.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
bigrob #57059 üzenetére
Annyi a "hibája", hogy nincs beállítva. Egyik gitár sincs, egyik se volt, amit vettem. Se HB, se más. Vagy én állítottam be, vagy hangszerész.
Semmit nem kell nyugtatni magam, én a hangszert nem befektetésnek veszem, az se érdekel, ha holnap 0 forintot ér az összes. Hasznosságot vásároltam velük, és örömöm lelem benne. Szívesen költök a hobbimra, ha már a saját hobbim esetén is fogamhoz verném a garast, mi a szarnak hobbi?!
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
benedekco #57064 üzenetére
Látom felrobbant a topik.
Jellemző. Amikor meg valaki segítséget kér, hogy adott gitárral mi lehet a gond, akkor a sok nagyokos hallgat, mint aki beszart.
Szeretnék én is egy Custom Shop Strat-ot, de nem gondolom komolyan, nem vagyok elköteleződve. És ebben PRS-nek igaza is van. De nem is várja el, hogy el legyél köteleződve.
Pontosan, ennyi. Semmi mást nem mondott. Azért van itt egy-kettő ember, aki még ért magyarul. -
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Tehát még akkor mindig ott tartunk, hogy nem a drágább hangszerekkel, erősítőkkel van a baj, hanem azzal, ha valaki személyes érintettség következtében nem engedheti meg magának.
De az egy egészen más kérdés.
Amúgy érdekes, hogy soha nem azt látom leírva olyan embertől, aki nehezebb körülmények között él, hogy igen, én sajnos örülök, ha kijövök a havi büdzséből, és tök jó lenne, ha vehetnék egy ilyen erősítőt, olyan Gibsont, ilyen custom shopot, olyan hangszedőt, így aki tudja, vegye bátran, sajnos nekem nem futja rá.
Hanem azt, hogy felesleges, szar, átverés, túlárazott, az Alis pickup ugyanazt tudja, mint a SD, nem ér annyit, feléből megcsinálom, reklámozni megy, ő érdekelt abban, jól a 100 ezres gitár is, stb.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
arnyekxxx #57037 üzenetére
Lehet itt ebben most PRS-t ekézni, hogy ő bullshitet tol, bár kettőtök közül ő vitte valamire.
Ez a műsor egy podcast, nem azért ment, hogy bármit is reklámozzon, nem is az ő cuccairól van szó, by the way az egyik srác mondta, hogy azért nincs olyan erősítője, mert nem engedheti meg magának, amire ez volt a válasza.
Bár érthető, mindig is az olcsóságot reklámoztad, és tényleg semmi offense nincs ebben, de vélhetően azért, mert nem engedheted meg magadnak a drágább felszerelést.
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Pont nem gitárra mondta, hanem erősítőre, tehát sajnos teljesen rossz az érvelésed.
És szerintem igaza van. Ha te tényleg akarsz egy jó gitárt, vagy erősítőt, akkor azt megveszed. Ha kell, 3 évig spórolsz rá, de megveszed. Ha nem spórolsz rá, nem áll a prioritási listád elején. Ennyi.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az első félórát megnéztem, és rohadt jó. Nagyon szimpi PRS, sosem láttam még "nyilatkozni".
Mondott egy baromi jót, amivel maximálisan egyetértek: "Money can never be an excuse when it comes to rig."
Amikor valaki azt mondja, hogy ő nem engedheti meg magának ezt az erősítőt, vagy gitárt, akkor csupán annyi történik, hogy nem akarja eléggé. Mert ha igazán akarná, akkor megengedhetné magának.
Tehát lehet itt bohóckodni 120 ezres Ibanez grigrikkel, meg a HB-kel, de ha valaki nem vesz 400-500-800 stb ezerért, vagy drágábban egy gitárt, az csak azért van, mert nem akarja igazán.
Ugyan teljesen más téma, de erősen áthallásos, amikor Gattyán annak idején elindította a bizniszét, annyira hitt benne, hogy a saját házukat elzálogosította, hogy szervereket tudjon venni. Egy vele készült interjúban olvastam, hogy amikor valaki valamilyen bizniszre kér tőle kölcsön, a legelső kérdése az, hogy elzálogosította-e már a házát. Ha az a válasz, hogy a házam? Dehogy! Azt nem fogom! Akkor már el is zavarja... Mert akkor nem akarja eléggé.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mitől lehet az, hogy az első és második húron a 10-12-es bundnál a lefogott hang "vonyít"?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz
kutyek #56988 üzenetére
Köszi a tippeket, a nyújtásokat sosem lehet eleget gyakorolni, marha nehéz pont ott megállni a nyújtással, ahol kell. Pedig azt a 3 nyújtást imádom a D-ről, annyira szép a számban is.
Amúgy azt is észrevettem, hogy amikor nyújtok, azt gondolom, hogy rendesen bele kell nyújtani egy teljes hangot, akkor is, ha felet kell nyújtani. Pedig nem. Ezért magasak az F#-os bendek. szóval meg kell rendesen tanulnom a félhangos nyújtások dinamikáját (is).
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
A délutáni kávé mellé az egyik kedvenc Maiden-számom 1.0
(tegnap tanultam, ma egy félórát gyakoroltam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest