Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bim

veterán

válasz donpel0 #13216 üzenetére

nem az 1,5V a tulfeszelés, bár szerintem az sem egészséges hanem a ha toltál neki mondjuk egy 1,6-ot teszt végett magasabb orajelen. ilyen esetben lehet hogy már nem viszi az addigi betonstabil értéket.
    az usb-s bill boot bug későbbi biosban javitva van tehát mindenképpen tegyed fel a legujabb biost.

• Birsinator

tag

válasz donpel0 #13216 üzenetére

Az 1,5 az igenis tud húzós lenni és nem is a proci miatt (amin ha jól látom Hyper TX van (én is hasonlót tervezek majd venni), hanem az alaplap többi alkatrésze miatt, ugyanis azok is igényelnek esetleg hűtést.
    A kérdésem az az, hogy Bios csere volt e a ludas?
    Mert nálam P35-DS3R lapon F4-es biossal minden tökéletesen ment, viszont miután az F8-at felraktam az eredeti billentyűzettel ami rádiós volt, nem igazán akart bemenni a biosba, sőt az elején azthittem, hogy vihetem szervízbe, mert ne is igazán akart elindulni a gép.
    Ahogyan én oldaottam meg a problémát, az a következő:
    1. az alaplapról a gombelemet levettem, vártam 1-2 percet, vissza a gombelem
    2. rádugtam egy régi jól használható ps2-es billentyűt, vezetékeset.
    3. apránként emeltem az fsbt, és én a memória kivételével semminek sem adok + feszt.

Nálam ez most így néz ki:
    E6550(7*333mhz=2,33Ghz)@7*450mhz=3,15 Ghz
    Geil Ultra CL4 800mhz, 2,1V @900mhz 5-5-5-15@2.24V

Alapból F4-es Biossal ha +0,3V-ot adtam a ramnak akkor megkapta a gyárilag szükséges 2,1V-ot, F8-al csak 2,0V-ot kap +0,3-nál, viszont +0,4-nél, meg 2,24V-ot(ezért van ezen).

Nos így elsőre ennyi, talán hozzásegítettem valamit a problémád megoldásához vagy legalább a megértéséhez

Új hozzászólás Aktív témák