Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Na, végre van némi szabad időm, nagyjából kipihent is vagyok, itt az ideje egy BIOS-frissítésnek!
Ebben kérném a segítségeteket. Xp alól tervezem a műveletet, de nem tudom, hogy a Flash programban mi mit csinál, s mit hagyjak bepipálva.
Van egy olyan sor a File menüben, hogy Save. Ez mit ment el? A mostani BIOS-t? Ide mindenképpen be kell írni valamit?
A Flag-en belüli dolgokat is jó lenne letisztázni, mit érdemes ''bepipálni'', mit nem. Az általam tervezett módszer:
- Flash Boot Block: bepipálva
- Reset After Flashing: bepipálva
- Clear CMOS After Flashing: bepipálva
- Keep DMI Data: nincs bepipálva
- Auto: bepipálva
További kérdés, hogy a Flash program indítása előtt kell-e CMOS Clear. A memóriáim valószínű nem indulnak el alapértelmezett feszültsgen...a fenti módon beflashelt új BIOS mekkora VDimm-et fog adni? Alapértelmezettet, vagy amennyi most is be van állítva?
Bocsánat a sok amatőr kérdésért.
Előre is köszönöm a válaszokat! 
-
ati2
őstag
-
-
Siriusb
veterán
válasz
Gorneck
üzenetére
Elég ritkán teszi ezt. Régebben egy kicsit ment alapon, s mintha akkor is előfordult volna. Igazából nincs mihez kötni, mikor jön elő, ez a bajom.
400-as FSB nem egy nagy durranás szerintem. Nem hiszem, hogy a tuning lenne a gond.
Lehet megvárom a következő alkalmat - ha lesz - , s kipróbálom más procival. -
bim
veterán
válasz
keszegduda
üzenetére
közben rájöttem hogy mi a legfőbbb különbség az asus és a giga között.
semmilyen extrát nem kinál a giga csak egyszerűen összerakod és megy!semmi extra hozzáértés nem kell hozzá.nem kell trükközni vele,nem kell rettegni hogy előjön valamilyen bugja.nem kell ujabb és ujabb biost beégetni hátha attol jobb lesz.
lehet hogy nem megy 500+fsb-vel,de az userek hány százaléka használja ezt ki?
ez nem flém.
[Szerkesztve] -
Siriusb
veterán
Találkozott már valaki olyan kék halállal, ahol a hibaüzenet: DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL ?
Nem ez volt az első, de nagyon ritkán szokott előfordulni, s nem függ terheltségtől.
Videokártya lehet?
Ha letiltom az onboard soros és párhuzamos portot, segíthet? Esetleg más ötlet? -
Most nézem elég jónak tűnik a rev3.3-as DS3 és alig drágább mint az előző.

-
Redzs
csendes tag
azt lehet frissiteni? talán az a bios verzioszáma lenne?
-
Redzs
csendes tag
mitszoltok ehez a DS4 r2.0-ához?? jo lap? érdemes ilyet venni?
-
Siriusb
veterán
-
Attila_26
aktív tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Egyedül is próbáltam singlebe,az összes csatornában.Hallod ugyse ment.Csak 1 db memtest hibás 512hynix533al.Rosszal érted? a hibátlannal meg fel se települ az xp.Goodram meg el sem jut a bios belépéséig.Alapon minden.Feszt akkor nem kell +ba adni sztem.Thx

[Szerkesztve] -
Attila_26
aktív tag
Sziasztok!!!
egy problémával fordulok hozzátok.
Giga Ds4et vettem nemrég.2*1gb667 kingmaxxal használtam tökéletesen működött,a kinget eladtam aztán 800ast akartam.Aztán vettem 2*1gbGeil ultrát és szar vittem vissza garba közbe lehet nem is az a rossz..2*512hynix533al szar,2*667goodrammal szar.1db memtest szerint hibás 512hynix533 rammal meg megy na ilyet nem b*sztam.ha visszarakom a goodramot akkor meg ki be kapcsol a gép vagy 2percig aztán bejön a kép majd megáll az egész.néha meg csak ugy ki-be kapcsol bios reset után is a lap aztán 2perc után meggyógyul és napokig jó.F6bios van a gépen,f8at rakjam fel? sztem nincs értelme vigyem vissza a garba?4napja itt szopok és senki nem segit.köszönöm a segitségeteket.! -
ati2
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
Csak akkor a 6x 1,1V ami rendesen visszaveszi a fogyasztást és a hőt idle-ben, és kb 3%-al lesz lassabb a géped...
-
1face
senior tag
válasz
keszegduda
üzenetére
Szerintem 1-2 amd ''őrültet'' vinné a sírba, ha meglátná, hogy 950MHz-n szarrá veri a procid a Sempron 2600+-osát!

-
ati2
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
Hát lehet érdemes lenne kipróbálnod az alapfeszes tunigot. mert azzal is elmegy a procid 3100 környékén...
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda
üzenetére
Mennyi ilyenkor a biosba beállított fesz?
-
harkai
tag
Tudom hogy nem épp ide kapcsolodik, de mégiscsak...
Tudna vki vmi kemény, hdd izzasztó-tesztelő progit?Amivel kisebb hibákra stb, badsectorra lehet rájönni?Előre is köszi 
-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda
üzenetére
Fesz rész át lett tervezve...szal nem a plusz 4 pinnek köszönheted a kevés ingadozást...
1.325 mellett orthos-szal mennyi a droop cpuz szerint?
[Szerkesztve] -
bim
veterán
gyengék vagytok![link]
persze speedstep ment.igy ez csak 6x119.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
keszegduda
őstag
válasz
Gorneck
üzenetére
Ott kezdődik az egész, hogy a lap normálisan van megtervezve, mutatós darab, rengeteg extra szolgáltatással fűszerezve, amit valamennyire ki is használok talán. Már az elején tetszett, összeszerelésnél, hogy minden könnyebben szerelhető, praktikus kivtielű pl.: elforgatott Ide csati, nincs semmi bezsúfolva a legalsó PCI alá, nem ütköztem akadályba a hűtő felszerelésekor stb.. Önmagában már ez egy jó dolog az én szemszögemből...És a java még hátra van, ugyanis a BIOS sokkal kifinomultabb, ellenben a P5B hülye megoldásával.
Jobb feszkezelés, értelmes hangkodek, normális venti szabályozás és rengeteg minden...
Igazad volt amikor szóltál, hogy ne vegyem meg, de kellett a gép...
-
keszegduda
őstag
Ez a lap elég stabilan tartja a feszt. A másik lap (P5B) nagyon dúrván ''droop''-olt, de ennél terhelés hatására 0.01V-ot esik le a fszültség, így most 1.31V-on megy 3200Mhz-en a proci, orthos stabilan több mint fél órát. Ennyire jól sikerült széria lenne ez a lap, vagy azért mert bedugtam a 8pines +12V-ot a procinak?

[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda
üzenetére
Majd vmit beszámolót, hogy mé is jobb a p5b-nél? Kíváncsi vagyok, hogy egyezik e a véleményünk...

-
Gorneck
legenda
válasz
keszegduda
üzenetére
2.1V mehet tartósan...

-
harkai
tag
válasz
keszegduda
üzenetére
geil ramok 2.1-et tuti elbírnak nálam is annyit mennek, de talán 2.2 is okés.2.1-et GEIL biztosan bírja!
-
keszegduda
őstag
GEIL Ultra ramoknak mennyi az a fesz, amit még tartósan elbír hosszú távon?
Annyit tudok, hogy 1,8V-2,3V között de én soknak találom.
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
Hello mindenkinek.
lenne egy kis problémám a tuninggal
3.6 ghz-fölé nem jutok a d805-össel
a ramok 1.9 és 2 volton is lettek próbálva sőt még vissazosztva is
a procinak adtam 1.475 voltot az mch-t nem piszkáltam és az fsb voltage-t sem bár ezt mnem tom mire jó
mi lehet a probléma? lehet hogy a proci az antituningos darab? -
m.lala
aktív tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
nem saját szerzemény
ha érdekel az oldal dobok privit van még néhány 
[Szerkesztve] -
m.lala
aktív tag
köszönöm a segítésget
még annyi kérdésem lenne hogy az everestben írás olvasás értékek 6500 körül vannak nem kevés ez?
lehet e annak köze hozzá hogy 800on megy a ram és hogy a cl1 cl2 sem jelenik meg sehol valamint a cpuz memory oldal szürke ez miért van valamit be kellene kapcsolnom? -
Gorneck
legenda
Te jó ég mi van itt?!

Slett: Szólhattál volna, hogy X2re váltasz, mert a procid érdekelt volna...
-
tlac
nagyúr
Próbálkoztam megint 140-es fsb-n.
8-as szorzóval simán megy. 7-esen már néha újraindítás helyett kikapcsol. 6-tal csak kiírja a 840 mhz-et és reboot. -
harkai
tag
visszaveszi a SZORZÓT és órajelet: biosban lehet állítani, pl órajelet EIST miatt veszi vissza, de ez nem gáz, üresjáratban visszaveszi kevesebbet fogyaszt, ha terheled akkor normálon megy.
Ramnál 18-ról 15re leveheted, ha annyira zavaró, de szerintem nem egy óriási probléma.A többi időzítéssel viszont vigyázz, ha visszaolvasol, volt már olyan, aki annyira alacsony időzítéseket adott a ramnak, hogy majdnem kinyírta a lapot... :/
Ramoknak elvileg 1:1ben a hajtás a legjobb, ha kérdezed a miértjét, akkor azt ne tőlem
266 alapon a procid, 3as szorzoval mennek 800on a ramjaid.Szerintem fsb-t told fel 400-ra, bőven bírnia kell, és így 1:1ben mennek majd a ramok 800on.De erről a részről kérdezz másokat is
Amitől gyorsabb lenne a gép, finomhangolás...?Talán a memória options 1-2...De úgy a gyors igazán, ha kicsit odarobbantasz fsb-nek.Fontos, hogyha húzod akkor pci-t 100-ra tedd, fixre.8*400-at elvileg alapfeszen bírja a cucc.
Üdv a klubban
-
m.lala
aktív tag
sziasztok
esetleg valaki az 1476-ra
?
[Szerkesztve] -
harkai
tag
válasz
Csumega
üzenetére
Ha van időd várj, szerintem.De ahogy magamat ismerem, ha elkap a láz akkor azonnal kell
163 dolcsi...Amcsiban, itthon 163 euró+plusz még az egyéb díjak
De ki tudja...Ha ráér akkor 6320ast tanácsolom meg ahhoz egy jo kis 800as 2*1 giga mondjuk geil rampárt, aminek az ára már szinte most is a padlón csücsül...
Mellesleg igaz, hogyha mindig arra gondolsz, hogy később mit tudsz venni annyi pénzből akkor még sok embernek most is a jó öreg p1es, vagy rosszabb lenne
[Szerkesztve] -
tlac
nagyúr
Akinek már nem okoz izgalmat a megahertzek egekbe tornászása, az próbálja meg csökkenteni az fsb-t! Sokkal nagyobb kihívás! Ahogy a józan ész gondolná, hogy ez egyszerűbb feladat, mint a hagyományos tuning, ezzel ellentében még is jóval több újraindítással jár. Sikerült összehoznom 6 x 150 = 900Mhz-et.

Aktív témák
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vicces képek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX B650E-E GAMING WIFI - 3 év garanciával
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Új, felbontott G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming - 8 év gari! bolti -
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Beast Black RGB XMP/EXPO - 2 év gari!
- Patriot Viper Steel 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - 5 év garancia
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T4 ADATA 600W
- Eladó Xiaomi Redmi A5 3/64GB / 12 hónap jótállással!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Előre is köszönöm a válaszokat! 

Ha azzal is csinálja, akkor máris szűkült a kör. Esetleg előtte váltogathatnál driverket (chipset, vga, stb) hátha azok közül okoz vmi hibát. Ha úgy is csinálja, akkor hw hiba vagy inkompatibilitás valószínűleg. 
Egyébként szimpi lett...nagyon. 

mármint 6-on

Amúgy sok sikert, végülis ez is vlaamilyen szinten procijellemző, hogy mennyire lowfsb-s
![[kép] [kép]](http://forum.hwsw.hu/uploads/post-15-1172060931.gif)