Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3951) sirdond válasza Core2duo6600 (#3949) üzenetére


sirdond
őstag

http://prohardver.hu/tema/genius_kerdesek_es_valaszok_hivatalos_technikai_segitseg/friss.html

(#3952) Adonimus


Adonimus
aktív tag

Hali! vettem egy Sh-HF 5005-öt újonnan de nem nagyon tetszik.. sok a magas hang, a baszsust pedig nem tudom feljebb venni, mert krákog meg hallatszódik, hogy nem bírja a mélynyomó igy kisebb baszuson kell hallgatni és így nem valami jó sajnos zenére (legalábbis nekem nem tetszik) (elismerem 5.1 játékok és filmek jól szólnak rajta de a zene az gyatra) :( És az is érdekes, hogy a mester volume 2/3-ad hangerőnél tovább nem veszi hiába tekerem... hangosnak hangos de hol a maradék 1/3-ad hangerő? :( Másnak is vannak ilyen panaszai?

[ Szerkesztve ]

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#3953) G@ben


G@ben
addikt

Van egy pár éves SW-5.1 HT 3600-asom és mostanában a jobb első hangfal először szakaszosan szólt, aztán teljesen elhallgatott. A woofer hátuljában felcseréltem a jobb és bal hangfalat, ekkor a bal nem szólt, azaz valahol a wooferben nem jó a csatlakozó vagy nem tudom mi. Amikor szakaszosan szólt, megmozgattam a kábelt és szólt újra, de most már nem segít ez. Mi lehet a gond, javítható-e, ha igen, hogyan?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#3954) Core2duo6600 válasza G@ben (#3953) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Nekem is volt ilyen, aztán magától rendbe jött a nagy belsejében kijöhetett az adott csatlakozó forrasztása.

Ha nem kontakthiba jellgű a gond akkor passzolom.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#3955) G@ben válasza Core2duo6600 (#3954) üzenetére


G@ben
addikt

De úgy jött ki, hogy nem is értem hozzá?
Ha ez a hiba, akkor javítható? Mennyire nehezen?

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#3956) fradi81 válasza Adonimus (#3952) üzenetére


fradi81
veterán

hello
Nálam nincs ilyen gond, tény hogy nem zenehallgatásra való, nálam elég mélyet ad inkább a magasabb csilingelő hangok hiányoznak.

moto g72, Ninebot d28e

(#3957) Core2duo6600 válasza G@ben (#3955) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Nálam is úgy jött ki, hogy hozzá sem értem.
Mert ugye amikor szól a mély akkor rezonál a membrán, ami rázza az egész dobozt, és emiatt elengedhetett egy forrasztás.
Szét kell szedni a dobozt, és ellenörízni a forrasztásokat.
Ha hozzáférsz az adott részhez akkor egyszerűen javítható.

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#3958) Core2duo6600


Core2duo6600
veterán

Ez volt az a bolt, megtaláltam :
http://www.ehd.hu/

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#3959) G@ben válasza Core2duo6600 (#3957) üzenetére


G@ben
addikt

Köszönöm a választ, meg fogom nézni! :R

Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!

(#3960) llneo


llneo
csendes tag

Sziasztok!

Hazajöttünk nyaralásból a héten és sajnálattal vettem ma tudomásul, hogy tönkre ment a hangfalszettem. nekem még a régi analóg csatornaválasztós van (2004).

A front és raer csatorna semmi életjelet nem ad, viszont a center és a sw szól rendesen.

Mielőtt elmentünk leáramtalanítottam mindent a lakásban. Minden más működik csak ez nem. Szétszedtem megnéztem a kondikat egy se púpos, csatik nem mozdultak el, kábelek nincsenek leolvadva szóval nem tudom.

Várom az ötleteket.

Előre köszönöm.

Sziasztok!

t.

A t-cöm-nek azt se hiszem el amit kérdez, nem, hogy amit mond!

(#3961) pd válasza mh197 (#3901) üzenetére


pd
tag

Na, megkövetem magam. A múlt héten sikerült a mélynyomónak megadnia magát. Hogy mindenki okulhasson belőle, ha hasonló gondja adódik, gondoltam leírom ide.

A probléma az volt, hogy úgy zörgött a mélynyomó, mint amikor a levegő útjába raksz egy papírt, és megzörgeti; már nagyon kis mélyhangerőnél is. Szétszedtem hát, de mivel nem vagyok szakértő a téren, sokat nem tudtam vele kezdeni. Annyit tudtam megállapítani, hogy ha egy helyen megnyomom a membránt, nem zörög, úgy szól, ahogy kéne. Elvittem egy szakboltba, és ott szerencsére 3 nap alatt megjavították. Ezúton is hadd ajánljam őket, profi módon végezték a dolgukat: Hangszóró 2000 Kft. Székesfehérváron. Lengőcsévét kellett benne cserélni, az adta meg magát, 2.100 Ft-ból megúsztam a dolgot.

És ha már szétszedtem, és mivel garancia sincs már rá, újrabéleltem a dobozt. Nem az itt a fórumon és valami másik Genius 5.1 tuningfórumon talható leírások, hanem ez a cikk segítségével fogtam hozzá (ezúton is köszönet SymbianOSnek a leírásért, és hogy a fórumba is belinkelte - #3310). Mindenkinek tudom ajánlani ezt a fajta bélelést, mert egyszerű, és tök laikusként is meg lehet csinálni, hiszen nekem is sikerült, pedig most szedtem szét életemben először hangfalat. Annyit tennék hozzá, hogy én vastagabb szivacsot használtam (Fehérváron csak olyat tudtam beszerezni), ezért egy-két helyen (hangszóró körül és a hátsó panelnél) levágtam belőle egy kicsit. Mivel vastagabb, az alját nem béleltem (majdnem a trafóig ér), csak a hátuljánál. Valamint sima Pattex Palmatex ragasztóval oldottam meg a felragasztást.

Összeillesztés után egyszeriben nagyon idegesíteni kezdett a trafó zúgása (nemtom, miért, ugyanolyan hangos volt pedig, mint előtte), ezért ennek is utánaolvastam, és hatalmas köszönet sirdondnak a #3220-ban leírtakért. Ez is szintén hülyebiztos, és rendkívül egyszerű módszer. Én nem biciklibelsőt használtam, hanem valami gumis szigetelőanyagot (kb. fél centi vastag), ami a padláson kallódott. Alávágtam egy 9×10 cm-es darabot, a csavaroknál kilyukasztottam egy szöggel, és visszacsavaroztam a trafót. Nem szorítottam rá nagyon, hogy a szigetelő szépen elnyelhesse a rezgéseket. Azóta is hallani egyébként, de tényleg jóval halkabb, és nagyon arra kell figyelni és közel hajolni a hangfalakhoz, hogy meghallja az ember.

Összességében a zúgást már nem hallani, csak ha tök csend van, és meg akarom hallani. Az újrabélelést követően nem lett erőteljesebb a mélyhang, inkább azt mondanám, hogy teltebb a hangja, és valóban nagyobb hangerőnél kezd el torzítani. Az egész anyagköltsége 1.000 Ft, és annyit szerintem megér a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#3962) kayman válasza llneo (#3960) üzenetére


kayman
senior tag

www.genius.hu a megoldás. a bevizsgálás nem kerül semmibe.

HyperTransport az úr!

(#3963) sb


sb
veterán

Sziasztok!

Egy régi, első szériás fadobozos SW-HF 5.1-em van. PC van rákötve és néha más is lenne, de épp ezzel van gondom. Ha más forrást (TV, STB) is rádugok valamelyik sztereo bemenetre és a PC 5.1-es csatlakozója is be van dugva, akkor búgó hangot ad ki már elég kis hangerő mellett is. Ha csak a PC van bedugva akkor nincs ilyen.
Ez mitől lehet? Megszüntethető? Az új típusokkal van valakinek tapasztalata ilyen téren? Főleg 5005 érdekel, bár amint olvastam 1-2 helyen, lehet, hogy a régi változat jobban is szól?

(#3964) sirdond válasza sb (#3963) üzenetére


sirdond
őstag

földhurok
galvanikus leválasztóval megszüntethető

(#3965) sb válasza sirdond (#3964) üzenetére


sb
veterán

és azt így hogy?
plussz nem igazán értem, hogy hogyan működnek akkor más cuccok enélkül.
:F

(#3966) Stirbi


Stirbi
addikt

szevasztok

genius 6000 5.1 röl mit gondoltok? vki irna nekem sok mondatban megfogalmazott véleményt rola?

ez alatt értve : zene alatt h viselkedik, film és játék alatt

előre is köszi :R

(#3967) cstomi15


cstomi15
tag

Sziasztok!

Az lenne a problémám az 5005-ös geniusommal, hogy mikor bekapcsolom, a center magassugárzója recseg. Próbáltam kábelcserét, hátha megoldja a problémámat, de nem jött össze sajnos. Ezután szétszedtem, hátha az egyik kábel meglazult, vagy megszakadt, de belül mindent rendben találtam, eddig nem jöttem rá mi lehet a probléma forrása. Ha tud valaki segíteni, azt nagyon megköszönném! :R

Üdv: cstomi15

(#3968) LW válasza Stirbi (#3966) üzenetére


LW
őstag

Sziasztok.
Én jövőhéten rendelem meg az imént említett kompozíciót. Utána jártam a dolognak, mindenképp érdemes megvenni a nagyobbik tesót(6000), ha a pénztárcád bírja. A régebbi szériákkal ellentétben, itt(5000től) a mély helyett inkább a magasakat hallani. A legtöbb ember véleménye szerint játékra és filmre nagyon szuper a dolog, zenére az ügyesebb fülű társaink találtak kifogásolni való dolgokat. Én azt mondom jó vétel! :C

(#3969) Hunter86


Hunter86
csendes tag

Sziasztok!

Nekem csak annyi kérdésem lenne, h tudna nekem mondani valaki pontos paramétereket az alábbi 5.1-ről??? Genius SW-HF5.1 4000 ( magasság, szélesség, hosszúság ) pls.

Thx

Leginkább a woofer adatai érdekelnének! ^^

(#3970) D®. GeNy@ válasza LW (#3968) üzenetére


D®. GeNy@
aktív tag

EZT igen megcáfolnám, bocsi! ;]

Otthon 3600-as van (még máig tökéletes és meg vagyok elégedve vele), vmint egy éve volt 6000-s szériám is. Szinte elsőként jutottam hozzá a cellcomputer jóvoltából (reklám :P )
de 2 hónap után el is adtam. A mélye erősebb, mint a 3600-5000-5005-nál, de mivel a reflex elől van és meg is van hajlítva felfelé (belülről) be-be rezonált, ami szörnyű műanyaghatású szélhangot produkált. Idegesített is, NAGYON!
A magas az elűbújt, de nem csilingelt...a közép az eleve halott ügy, mélye az dinamikus és erős volt, nem is lett volna vele baj a fent említett dolgot leszámítva. DE az ember nem csak mélyet akar hallgatni, nem igaz?
Szóval a végén úgy döntöttem, köszönöm, nem kérek belőle. Audigy4 és X-Fi Xtremegamer-rel volt hajtva, szóval a minőség "eleje" megvolt.
Most viszont gondolkodom ezen az 5100-son, mert végre normális dizájnja van és a reflexnyílás is "korrigálva" lett. Igaz hátra került, ezért kíváncsi lennék a mély erősségére és terjedelmére, miben több/kevesebb az 5000-5005-6000-től. Itt nem a wattokra gondolok, mert az egy dolog, mint tudjuk ebben a kategóriában. A magas csilingel-e és feltámasztották-e végre a középtartományt is? :))

Esetleg vkinek van összehasonlító emléke, hallotta e már szólni az 5100-ast?
Természetesen azok véleménye érdekel, akik tudják, hogy szól egy 3600/5000/5005/ és végül a 6000.

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#3971) Mazka05


Mazka05
őstag

Sziasztok lenne egy ilyen rendszerem, már jópár éve... De tegnap éjjel egyszer csak nem kapott áramot és bemondta az unalmast... Biztosíték jó... Valszeg a trafo szált el! Lehet valahol javítatni, vagy venni egy ujat?! köszönöm előre is!

Ebben a világban megtanulod, hogy a szar is le van szarva..

(#3972) FuckeR19


FuckeR19
senior tag

Egy 5000 szériás hangcuccnak szeretném kivenni a szabályzó paneljét. Hogy tudom ezt megoldani? A 4 imbusz csavart kivettem de nem akar kijönni. :F Valaki próbálta már?

hirdetéseim: tiny.cc/prohardver -------és------- tiny.cc/aprod

(#3973) sirdond válasza Mazka05 (#3971) üzenetére


sirdond
őstag

itt kérdezd:
http://prohardver.hu/tema/genius_kerdesek_es_valaszok_hivatalos_technikai_segitseg/friss.html

(#3974) Stirbi


Stirbi
addikt

sziasztok

vki minősitené a genius 4000 5.1 és 5005 ös hangrendszert?

ezalatt értve, problémák, hangzás , minőség.

(#3975) Stirbi válasza Stirbi (#3974) üzenetére


Stirbi
addikt

inkább az 5005 ös érdekelne , gyakori az ,h gond van vele?

vki tudna egy bő értékelést irni rola? :R

(#3976) Sish válasza Stirbi (#3974) üzenetére


Sish
tag

Ez engem is érdekelne :K

Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!

(#3977) fradi81 válasza Stirbi (#3975) üzenetére


fradi81
veterán

Hello

Az 5005 házimozi hangfalszetten jól szólnak dvd filmek, erre lett kitalálva, a játékok is jók vele, a zene szerintem már annyira nem, de akinek előtte 2.1 rendszere volt annak jó. Lassan egy éve megvan, és nincs vele semmi gond, negatívum hogy van egy alap zúgása a ládának ha áram alatt van, de csak akkor lehet hallani ha csönd van, a hangfalak gumitalpai könnyen leválnak, de valószínűleg könnyen vissza lehet ragasztani. Kábelei elég hosszúak, de ha mégse lenne elég, olcsón lehet venni hosszabbat. 25 ezerért jó vétel, csak kár hogy kevés az igazán jó hangú film, de a Ryan közlegény megmentése az nagyon ott volt.

moto g72, Ninebot d28e

(#3978) Sish válasza fradi81 (#3977) üzenetére


Sish
tag

Hali!

Stirbi helyében is megköszönöm a válaszodat ugyanis ilyen hangfalszett vételére készülök én is :D

Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!

(#3979) Stirbi válasza fradi81 (#3977) üzenetére


Stirbi
addikt

szia

köszönöm szépen a bő választ.

azaz alapzugás azaz 50hz :) es frekvenciáju áram ahngja amikor áram alatt van a szerkezet ugye :)?

mert olvastam arrol a trafobugási probélmárol is és én attol félek,nem szeretnék reklamálgatni stb. :W ,-sok embernél elöforudlt ez a gond amugy?

no de remélem hamarossan hozzájutok a rendszerhez :K

(#3980) fradi81 válasza Stirbi (#3979) üzenetére


fradi81
veterán

Nem értek hozzá de sztem ez a trafó, mert egy 50hz tv sem ad ki ilyen hangot kikapcsolva. De én nem használom minden nap így használat után kikapcsolom a hátulján lévő gombbal és akkor kussol.

moto g72, Ninebot d28e

(#3981) sirdond


sirdond
őstag

igen az a trafónak a hangja, és mindegyiknél megtalálható ez a "hiba"
valakinek hangosabb, de azt cserélik garival
egyébként ezt csak este hallod meg a legnagyobb csendben,akkor ha fülelsz
napközben biztos nem fogod észrevenni
este lefekvés előtt meg kinyomod hátul a kapcsolót,ahogy előttem is írták

ha meg ez nem jó akkor lehet moddolni, született már rá pár megoldás csak vissza kell olvasni :)

(#3982) Stirbi válasza sirdond (#3981) üzenetére


Stirbi
addikt

ámen :R

fradi81 : ámen :R

én ilyenre értettem a bugást : [link] asszem ez az a nem egészséges bugás , ami szokott lenni, mert amit ti mondotok az a kicsi az semmi :)

[ Szerkesztve ]

(#3983) Stirbi


Stirbi
addikt

üdv

a genius 4000 5.1 nek szoktak lenni valami problémái? trafo vagy akármi valaki leirhatná legyenszives :R

(#3984) Sish válasza Sish (#3978) üzenetére


Sish
tag

Nos én meg is vettem és nekem nagyon bejön. Én 2.1-ről váltottam most szóval nekem minden téren viszi a pálmát :) Ahogy azt leírták a szobát rendesen megrengeti XD

Szerk: A búgásról csak annyit, hogy az enyémnek csak akkor hallom ha teljesen odahajolok hozzá és még úgy is fülelnem kell (persze mindezt síri csöndben). De ez amit Stirbi linkelt az valami hiba szóval az ilyent lehet is visszavinni garira.

[ Szerkesztve ]

Bocsáss meg ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket!

(#3985) adam_


adam_
senior tag

A jobb első hangszóró csatlakozó kábelének az eleje, az a kis fém rész letört, így nem tudom rendesen becsatlakoztatni a hangfalba. Vissza lehet "bontani" a kábelt, arról is pontosabban a műanyag részt, hogy újra betudjam tenni a hangfalba a fém részét a kábelnak és ezzel együtt újra szóljon ez a hangfal is? :U

Köszönöm előre is a válaszokat!

adam_

(#3986) VIPowER válasza adam_ (#3985) üzenetére


VIPowER
senior tag

Miért ne lehetne?!
Még be is ónozhatod a végét ha akarod.

(#3987) adam_ válasza VIPowER (#3986) üzenetére


adam_
senior tag

Hát remélem, hogy utána jó lesz... :) ónozást most kihagyom ;]

(#3988) omegamv6


omegamv6
csendes tag

helló
5005 nél volt valakinek olyan gondja,hogy nem lehet bekapcsolni? ha áram alatt van nem hallatszik a trafó,tehát az sem kap áramot

(#3989) Zin


Zin
senior tag

Hy urak!
Ezt mikor lehet kapni? Genius SW-HF 5.1 5100.?

░▒▓█.:Itt a tél! Lassan lehet Core i-zni:.█▓▒░

(#3990) vasutas01


vasutas01
tag

üdv mindenki!

Multkor megjártam :) kölcsönadtam az 5.1-em DHT-510, és mire visszakértem, már csak 2 csatorna ment a 6ból... a center és a sub. Ott állt 7 hónapot, aztán utánaolvasgattam, hogy van a trafóban 2db biztosíték, mondom próba-cseresznye, szétbontottam, és láss csodát, mind a 2 bizti kimenve. Vettem 2 biztit(40Ft :DDD ) beletettem, és azóta is tökéletesen működik. (poén: elvittük szervizbe, azt mondták hogy trafó és végfokcsere :DD )

Hirdetéseim: [http://href.hu/x/aexq] | PÜ-t írj!! Azt észreveszem :)

(#3991) jobbman


jobbman
tag

Kis állvány frontokhoz ;]

[ Szerkesztve ]

Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14

(#3992) fradi81


fradi81
veterán

Jó ez az állvány szép munka :)

Szerintetek ez vagy ez kompatibilis a genius szatelitekkell? :) Állvány jobb lenne, nem kéne fúrni a falat, csak az jóval drágább.

[ Szerkesztve ]

moto g72, Ninebot d28e

(#3993) fradi81 válasza fradi81 (#3992) üzenetére


fradi81
veterán

De lehet állvány se kell, elég a csavar végére ráakasztani a hangfalat :DDD

moto g72, Ninebot d28e

(#3994) jobbman válasza fradi81 (#3992) üzenetére


jobbman
tag

Köszi szépen, bár nekem már nincs rá szükségem. Nincs valaki aki itt front állványhiányban szenved? :DDD

Akasztós téma tökéletes szerintem is, fradi81.

[ Szerkesztve ]

Régi PH-n: jobbman felhasználónak 84 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Frissítve: 2013.09.14

(#3995) Adonimus


Adonimus
aktív tag

Ezt sikerült tákolni:

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#3996) Adonimus válasza omegamv6 (#3988) üzenetére


Adonimus
aktív tag

hali! Nekem is volt ilyen bajom az 5005-el, holnap jön vissza a gariból! de eddigi hozzászólások alapján nem ez az első ilyen eset! :S

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#3997) sirdond válasza Adonimus (#3995) üzenetére


sirdond
őstag

kocka e vagy? :DDD
amúgy nem rossz

(#3998) Adonimus válasza sirdond (#3997) üzenetére


Adonimus
aktív tag

Miből gondolod ezt? :DD Amúgy egy kicsit...

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#3999) Stirbi


Stirbi
addikt

csá mindenki, ma megjött a genius 4000res hangfalszettem, beüzemeltem , beállitotam a hangkártyám driverében a dolgokat, lejátszokban szépen szol az 5.1 (zene DnB :D ),játékokban is

kezelni is tudom külön a hangfalakat a driveron belül(center, rl,rr,sl,sr,sw)-müködik is a kezelésük, de ahol van a ,,chanel,, teszt ott amikor azt elinditom ugyebár a pontos hangszoron bemondja a pontos nevét, node a hátsok nevét az elsökön mondja be , miközben azok müködnek és szolnak, nemtudná nekem vki megmondani ,h micsináljak,h ne legyen ez az érdekes dolog? , amugy a hangkártya audigy se, és a cd-n lévő drivert és dolgokat használom

(#4000) Stirbi válasza Stirbi (#3999) üzenetére


Stirbi
addikt

bakker rezonál a subwoofer :O , vihetem vissza gariba :W , már hivtam az üzletbe, azt mondták ,h szerdánvigyem be (szabadságon lesznek addig),aztán h péntekre cserélik,jövö héten.

bazz, de az elsö z 2300-am is rezonált, azt is gariztatnom kellett, csak azt 1hét után vettem észre, aztán lett másik és az már jo volt.

jo,h ezt most az elsö nap észrevettem, ah ,de pont ilyet kifogni, nem is az én formám lenne :O

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.