2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Genius HF-5000 Tuning

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Üdv!Egy éve vettem meg ezt a kicsi kínai occcsó 5.1-et ami HF-5000 névre hallgat. Haveromnak 3600-os van...

[ ÚJ TESZT ]

Üdv!Egy éve vettem meg ezt a kicsi kínai occcsó 5.1-et ami HF-5000 névre hallgat.
Haveromnak 3600-os van és nála szerettem bele. A mély.... :) Hallottam és később olvastam is a tuningról! Gondoltam megvárom vele a garancia végét.Eljött az én időm. :-D
Először is megrendeltem ezt:

Méretei: 90*40*2 cm, ebből 1 db több mint elég a célra.
Sokféle néven ismerik pl: akusztikus szivacs, hangelnyelő szivacs, hangszigetelő csomós habszivacs, a németeknél egyszerűen csak akustiknoppenschaum. Németből hozattam.
Aztán találtam itthon kétoldalú ragasztót is, gyorsan el is lehet felejteni mert a ragasztás után 1 nappal elenged!! Helyette beszaladunk egy barkácsboltba és vásárolunk occcsóóón egy ragasztópisztolyt! :)

Nem akartam túlzásba vinni a dolgot műgyanta ragasztással meg ilyen kenceficékkel, ez gyors és jó megoldás.
Neki is láttam a dolognak, csillag csavarhúzó a kézben, kikapni ezt a pár csavart a hátuljáról, utána óvatosan hátrahúzni a panelt. Ekkor már szembetűnhet, hogy van benne valamiféle ócska nem is tudom minek nevezzem szivacsot helyettesítő anyag.

Kigyomlálni!!! Kínai barátaink nem csak ragasztották hanem kis fém kapcsokkal a fához is fogatták, én ezt is kigyomláltam. Amennyire tudtam sima felületet csináltam a két oldalon, plafonon, és a trafó körül.

Ezek után elkezdtem méretre vágni a szivacsot egyszerű papírvágó olló, mérőszalag és egy kréta segítségével. Hézagokat nem igen hagytam szépen kitömtem,

egyedül a trafó

(ez adja a pedrót az egésznek, gyártója: [Hon-Kwang Electric Co.,Ltd.] ) környékét hagytam kicsit szellősre, az ok a hő. Szétszedés előtt megküldtem úgy 5 percre méllyel 70 százalékos hangerővel. Ennyi elég volt ahhoz, hogy forró legyen. Gondoltam mégsem kéne a szivacsnak hozzáérni. Kipróbáltam hogyan reagál a szivacs a hőre, mondjuk úgy, hogy ha ez tüzet fog esetleg akkor futás van. Először elolvad és folyadék lesz belőle majd elkezd égni ahogy azt kell.
Tehát a trafó körül egy ujjnyi helyet körbe

mindenképp szabadon hagyni! A trafó alá tehettem volna valami gumi tömítést, hogy ne zúgjon, de nem tettem mert nekem nem zúg annyira, hogy teljes csendben halljam. :)
A két oldalfal, plafon, trafó körüli rész kitömve, jöhet a hátsó rész, itt a lelke az egész szerkezetnek, csak óvatosan vele. A megmaradt kisebb nagyobb ficnikből ezt is feldíszítettem, ügyeljetek arra, hogy a csavarok körül (kb 1cm) ne legyen szivacs mert vissza is kell rakni majd a hátlapot! :) Ha megvan a doboz jöhetnek a vezetékek, mert ám ott is spóroltak szépen. Félúton valahogy elfagyott az anyag csupasz maradt a vezeték kupac.

Ezt is pótoltam, kicsit megfabrikáltam a szivacsot, celluksz és kész. A kapcsoló és ilyen dolgok körül viszont van szépen anyag, csurgattak oda rendesen. Jó pont! :)
Ha ez is kész össze lehet rakni egy utolsó ellenőrzés után.

Röviden ennyi lenne.
És hogy javult e a mély? De még mennyire! Két dolgot vettem észre. Egyrészt a mély sokkal komolyabb másrészt pedig nem 50 hanem valahol 70%-os hangerőn kezd torzítani.
Ez egy költségkímélő és gyors megoldás volt! Köszönöm a figyelmet. És végül pár + kép + egyéb érdekességek, pl mi is működteti ezt a kütyűt.
Készült video is: [VIDEO]
[link]: ebből 3db + 1 [TDA7294]-es!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]

A minap (2008.10.14) hozzájutottam egy 5000-es hangerőszabályzó paneljéhez. Történeten van! :) Egyik haverom ismerőse hallgatta az 5000-est amikor az elnémult majd újra megszólalt. A mély kimaradozott. Ez ingerülté tette az illetőt és a történet vége az lett, hogy elölről adott neki egy istenes ütést. Ennek hatására beszakadt az előlap és bent megrepedt a panel (képeken szépen látni) + letört egy kis mütyűr, azóta kiderült, hogy ez nem más mint egy 4MHz-s kvarc (jelezve van a képen mert próbálták pótolni ami nem sikerült). Én felkerestem a gyártót és egyenesen rákérdeztem az alkatrész pontos típusára, ők készségesen fél órán belül válaszoltak + hozzátették, a panelek cseréje 6000 illetve 8400 Ft. :D No comment! Aki tudja javítsa ki maga!!! És most jöjjenek a képek! Makró 5 centiről! :D







































Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.