Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3051) Stig20 válasza memil (#3050) üzenetére


Stig20
tag

Nekem is ugyanekkora szobám van és teljesen jól szól. Jó választás lesz. :D

(#3052) Skizz


Skizz
addikt

Hali

6000-es Genius 5.1-et lehet még itthon kapni? Ha igen, hol? Azt hiszem a Cellcomnál láttam régebben de most egyelőre semmi normálisat nem látok az árlistájukon...

(#3053) Skizz válasza Skizz (#3052) üzenetére


Skizz
addikt

Hehh, pont most találtam meg. A Lord-nál, ha esetleg érdekel valakit.

(#3054) troly


troly
tag

Sziasztok!
Van egy X-fi extreme audio hangkártyám.Vista 64bit alatt sp1 is fent van használom.
Ha feltelepítek minden frissitést akkor a stereo hangoknál nincsen mélyláda a Genius 5.1-es hangfalrendszeremnél.Eddig csak akkor van ha a power dvd 8-al játszok le bármit.
Ott ha beállitom hogy 5.1-e s a házimozim akkor nincsen gond.Ellenben winmp mediaplayer és bámi más lejátszó ahol ez nem állítható csak a két kis hangszóró szól elöl és semmi mély.Már telepítettem mindent nem az a baj.Az eredeti driverrel nem használható a gép mert sp1 alatt a programok felénél nem lesz hang ha nem frissitek driver.
ezalatt értek bármilyen filmet stb.Valakinek van ötlete hogy a hangkártyán vagy valahol állítani hogy a többi program elismerje a házimozit.
A Geniusból a fadobozos 5.1 a barna nagy van meg.
De végülis az integráltal is ez a baj hogy a stereo jelek ne szólalnak meg a mélyládával.
Ezért vettem egyrészt creativot de most már ezzel se mélyláda nélkül meg szart se ér az egész.

"Ha poros a PC, ne mosd ki slaggal !"

(#3055) kavicska


kavicska
csendes tag

Hali mindenkinek! a segítségeteket szeretném kérni....én laptophoz kötöttem a SPK Genius SW-HF 5.1 5000 fadobozos házimozimat....és a mély nem szól az ég világért sem....és foggalmam sincs,hogy miért....el kellett vinnem itthonról laptopot szét kaptam mindent....és azóta nem műkszik a mély....már minden lehetséges dolgot kipróbáltam....minden jólvan összedugva....5.1re van beállítva minden....és nem jó a mély....az összes többi hangfalam jó....nem értem....valaki segítsen már....előre is köszi a segítséget. Pápá :DD :DD

(#3056) troly válasza kavicska (#3055) üzenetére


troly
tag

Eddig ha jól értem jó volt csak most hogy szétszedted most nem?
Olyan lejátszónál sincsen mély ahol rendesen használja is az 5.1-et?
Nézd meg a hangkártya beállításoknál engedéjezve van-e?
Nyomj egy tesztet a hangfal beállításoknál hogy felismeri-e és meg is szólaltatja-e?
Ha ezek jó akkor úgy jártál mint én nekem se szól a mélyláda csak ha 5.1-es jelet kap.
ha elolvasod az előző hozzászólásomat én is ilyen cipőben járok.
Sajnos ilyenkor ez van.

"Ha poros a PC, ne mosd ki slaggal !"

(#3057) Kolondrum

Üdv! Nekem is voltak 5.1 problémáim hála az új p45-ös lapnak köszönhetően....(h szakadt vna le a Gb-s tagnak a keze aki kitalálta)! De mindig SW oldalról közelítettem meg mert, ha akárhol máshol megszólalt a teljes 5.1 akkor nem HW hiba van!

(#3058) kavicska


kavicska
csendes tag

megint én vok az....be van állítva az 5.1....minden hangszóró szól....csak a mély láda nem....és a tesztbe is....amikor a mély ládára kerül a sor....a center szólal meg helyette....és amikor a centerre kerül a sor akkor pedig a center szépen szól....nem értem....zenénél is szólt minden régebben meg filmeknél és játékoknál is.....most sehogy nem akar megszólalni a mély.....:SS:DD

(#3059) Kolondrum válasza kavicska (#3058) üzenetére

Volt nekem kacifántosabb is! De két kattintás megoldotta!

(#3060) kavicska


kavicska
csendes tag

és mivolt az a 2 kattintás?:):) :))

(#3061) syC


syC
addikt

Boldog 5005 tulaj vagyok, immáron fél éve. Mindezidáig hibátlan :R

(#3062) Kolondrum válasza kavicska (#3060) üzenetére

a bekarikázott kettő gomb és azután a finom beálltások balra kis X gomb! [link] Ezek után már mindenütt volt 5.1-em és a center, mély is jó helyen szólalt meg, nem voltak kavarok!

(#3063) bozont


bozont
veterán

Jól tudom, hogy a jó öreg 3600-os geniusnak 4ohm-os hangfalai vannak? Valaki egyszer írta, hogy rákötötte egy minőségibb erősítőre és sokkal szebben szóltak. Lehetőségem lesz nekem is egy ilyen próbára, egy yamaha RX-363 erősítővel, de mielőtt rákötöm gondoltam rákérdezek nehogy hazavágjak valamit.

[ Szerkesztve ]

(#3064) VIPowER válasza bozont (#3063) üzenetére


VIPowER
senior tag

Nem tudod jól. Mindegyik 8 Ohm-os.
És igen, egy normális erősítővel szebben szólnak.
De ha a belinkelt erősítőre kötöd, akkor csinján bánj a hangerővel,
mert elpukkannak a Geniusaid. :DD

[ Szerkesztve ]

(#3065) bozont válasza VIPowER (#3064) üzenetére


bozont
veterán

Értem, na pont ezért kérdeztem inkább rá. :D Amúgy hogy is van pontosan, 4 ohmos erősítőre köthetek 4 vagy több ohmos hangfalat, de fordítva mondjuk 8 ohmos erősítőre nem szabad annál kisebbet? Vagy ez sem így van?

(#3066) VIPowER válasza bozont (#3065) üzenetére


VIPowER
senior tag

De, ez valóban így van, de éppen rákötni rá szabad ,csak nem ajánlatos max a feléig tekerni a potmétert,{ha van :) } feltéve hogy 4-Ohm-os a hangszóró. 2 Ohm-ossal talán már nem kellene próbálkozni.

[ Szerkesztve ]

(#3067) D®. GeNy@


D®. GeNy@
aktív tag

Sziasztok!

Szerencsés tulaj lettem a minap, mégpedig egy Genius SW-HF5.1 6000-es szériával. Szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat erről a gyönyörűségről :))
Otthon egy Genius SW-HT5.1 3600-as van, amivel a mai napig meg vagyok elégedve, viszont az albiba szerettem volna már nagyon rég egy ilyet. :)
Először is fontos az, mivel is szólaltatom meg: Otthon a 3600-ast egy Audigy4 Pro-val, az albiba a 6000-est egy X-Fi XtremeGamer-el.
Az oldalfalban elhelyezkedő mély szép termetes darab és igen nagykilengésű, ami meghallatszik a zenénél és filmnél egyaránt. Leszögezem, egetverő különbségek vannak a két széria között ÉS (volt szerencsém egy 5005-öst is meghallgatni) nyugodt szívvel állíthatom, h. a 3600-ast és az 5005-öst is lealázza! :B )
Egyszerűen szinte új dimenziót nyit (zene-játék-film) ebben az árkategóriában megfelelő hangkártyával felvértezve. A kidolgozottság nem hagy kívánni valót, gyönyörű cseresznye barna fadobozok, melyeken virít a Genius logó polírozott alumínium lapkán. Az összeköttetés megváltozott, azaz RCA-->RCA kábel + RCA-->Jack -re alakító szükséges a hangkarival való összeköttetésre. A szateliteknek szvsz elegendő hosszúságú kábelt biztosítottak, így tökéletesen ki tudtam alakítani egy 30nm-es szobában a térhangzást. A mélyláda LCD kijelzője átlátható, mely az egyszerűen elegáns jelzőt is megkaphatja. Az összes hangfal (csatornakiosztásokat figyelembe véve) -8 -tól egészen +8 -as hangerőig növelhető , ill. csökkenthető, DE ezek a beállítások minden ki és bekapcsolás után elvesznek. (Így is, úgy is az éppen hallgatott "anyag" dönti el ezen beállítások szükségességét)
A távirányító szerintem kicsit kesze-kusza, több gomb és funkció került rá ( csatornakiosztások hangerejének változtatása a mélyen is és a távirányítón is megoldható)
Csatlakoztatás: DvD (ez a sz.gép is) Tv, Aux1, Aux2
És most a tesztelés tapasztalatai:

DvD : Transformers, Matrix, Lotr, Starwars...
Zene: Bonjovi koncert, Scorpions Aqoustica, Madonna koncert, Tiesto, Black Sabbath...
ÉN többet moziba nem járok, az fix (eddig se jártam sokat, de most már tuti soha) Kivéve a digitális mozikat MAJD 1x... :DD
A 30nm-es szobát olyan szinten beszinezi a mély és magas hangokkal, h. nincs hiány. Jó, igen...nem egy drága szett, sokkal jobbak vannak belátom, de bruttó 28E pénzért ettől jobb nem szükséges és nem is látom értelmét. "Wájtfülüek" most szidhatnak, h. így stereo, úgy stereo, de nem számít, ez egy szubjektív vélemény és kész :))
Jaaa, igen! Barátnőmmel vagyok a szobában és Ő mondta először azt, h. a mozi nagyvásznát feledteti ez a szép hangzás! Azaz ne féljenek megvenni azok sem, akiknek a párja piszkálódik a "nagy hangerő" hallatán, mert ha leültetitek megnézetni vele egy filmet vagy a kedvenc számát meghallgatja, tuti szerelem első hallásra... :DDD

Úgy dióhéjban ennyit szerettem volna, ha bármilyen kérdésetek lenne, nagyon szívesen válaszolok és segítek, akár képeket is tudok feltenni, ha szeretnétek.

Sziasztok...

[ Szerkesztve ]

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#3068) D®. GeNy@ válasza D®. GeNy@ (#3067) üzenetére


D®. GeNy@
aktív tag

Még annyit kihagytam, h. amikor lekapcsolom vagy felkapcsolom a hátulján lévő főkapcsoló gombot, akkor nincs pattogás vagy puffogás, mint az előző szériáknál, valamint nincs búgása bekapcsolt állapotban még magas hangerőn sem!!!

A Főhangerő 63-ig megy fel, talán annyi a különbség az előzőekhez képest, h. a 25-ös hangerő körül kezd "magához" térni, addig nagyon halk. Én a DvD-ket és a zenéket 45-ösön hallgattam, ami már jócskán élvezhető hangerő volt, de mégsem volt zavaró. 55-től följebb nem mertem emelni, mert egyrészt bedugult a fülem a mélytől, másrészt nem szerettem volna látni a mentőket az udvarban, mert a szomszéd néni szívrohamot kapott, mikor Optimusz (Transformers) lépett egyet az utcán... :DD :DD
A különböző zenei stílusok hallgatásakor sem volt recsegés és torzítás az 55-ös hangerőnél.
A mély szépen kileng és okádja magából a levegőt, nem torzít és nem is vesz vissza a hangerejéből sem magasabb hangerőnél. (az otthoni 3600-asomnál a feles hangerő fölött kevesebb mélyet hallok, mint pont a felénél)

[ Szerkesztve ]

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#3069) zsolt1129


zsolt1129
addikt

Réggeben szemezgettem ezzel a kis házimozival.Szerintetek megéri ilyet venni?

(#3070) csizzah válasza D®. GeNy@ (#3067) üzenetére


csizzah
aktív tag

Jó kis összefoglaló, nekem tetszett, és megnézném a képeket is. :)

(#3071) zsolt1129 válasza csizzah (#3070) üzenetére


zsolt1129
addikt

Köszi a választ :R

(#3072) csizzah válasza zsolt1129 (#3071) üzenetére


csizzah
aktív tag

Milyen választ? :F :)

(#3073) D®. GeNy@


D®. GeNy@
aktív tag

Köszönöm szépen csizzah, a képeket (ahogy ígértem is) holnap délelőtt felrakom. Addig is kérdezzetek... :)

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#3074) D®. GeNy@


D®. GeNy@
aktív tag

A megígért képek:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#3075) whited


whited
addikt

hy
megvettem a genius 5000-t és a 9pines rádugtam a helyére a szineket meg a helyére de nincs hang help pls!!!!!!!!! :O

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#3076) csizzah válasza D®. GeNy@ (#3074) üzenetére


csizzah
aktív tag

Nagyon jól néz ki ez a kis gép, és egész jó lett az elrendezés is, a sub nincs túl közel a szekrényhez, nem rázza nagyon be? Ha nem lenne egy 3600-osom lehet vennék egy ilyet kíváncsiságból, nagyon tetszik a dizájn, igényesebbre sikeredett mint az elődök.

Ebben amúgy mekkora mély van 20cm-es? mennyi a sub súlya?

(#3077) whited


whited
addikt

bakker segitsen már vki

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#3078) VIPowER válasza whited (#3077) üzenetére


VIPowER
senior tag

Először is nézd meg, hogy be e kapcsoltad e a sz.gépet, meg a Geniust. :)
Azután hogy valamelyik nincs e Mute állásban, és a hangkártyát állítsd át 5.1-re, mind a saját szoftverében, és a Vezérlőpultban a Multimédiában is. A Genius bemenetét AC3-ra kell kapcsolni.
Indíts el valami 5.1-es filmet. (mellesleg ehhez ált kell az AC3 codec is)
Ha így sem szól, húzd ki az egyik, pl a sub csatit a hangkártyából, és tedd oda az ujjad a hegyére hogy búg e a Mély,vagy a Center. Mellesleg ezt lepróbálhatod minddel.
Ezzel kiderül hogy jó e a Genius.

(#3079) whited válasza VIPowER (#3078) üzenetére


whited
addikt

de integrált a hangkarim,akkor mit tegyek?
meg ugye összedugtam de azt rija h nincs hangeszköz

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#3080) VIPowER válasza whited (#3079) üzenetére


VIPowER
senior tag

Hangkártya drivere fenn van?

(#3081) whited válasza VIPowER (#3080) üzenetére


whited
addikt

realtek ac 97 4.01st raktam fel

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#3082) D®. GeNy@ válasza csizzah (#3076) üzenetére


D®. GeNy@
aktív tag

Hi!

A szekrény és a sub között van 15cm hely (igazából a szoba jobb sarkába akartam rakni, csak a bal front kábele nem ért volna el :( ) még nem hallottam, h. rezonálna a szekrény. :)
A mély pontosan 8", azaz 20,32cm és 20 kg körüli, a doboza összesen (mindennel együtt) 23kg volt a futár szerint.
Szerinted ha kicserélném a hangfal kábelét (csak a bal front-ét) és felraknám a két szekrény tetejére a frontokat, akkor nem lenne szebb a térhatás? A másik kérdésem az, h. milyen kábelt vegyek? Nem lesz vmilyen különbség a bal front hangzása és a többi hangfal hangzásá között? Ugye nem lesz egyforma a kábelezés...

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#3083) VIPowER válasza whited (#3081) üzenetére


VIPowER
senior tag

Bios-ban meg kellene nézni hogy engedélyezve van e a hangkártyád.
Mert azt írtad nincs hangeszköz.

(#3084) whited válasza VIPowER (#3083) üzenetére


whited
addikt

és azt kb hol találom???
am a 51 előtt egy usb-s hangfalat használtam és az szolt

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#3085) VIPowER válasza whited (#3084) üzenetére


VIPowER
senior tag

Ha ennyire nem értessz hozzá, talán jó lenne ha valamelyik hozzáértőbb haverodat áthívnád, mert ez így nem fog menni.
Aki még nem látott Biost az inkább ne piszkáljon bele.
Én azt hiszem innen ennyit tehettem.

(#3086) whited válasza VIPowER (#3085) üzenetére


whited
addikt

láttam már biost bele is néztem és autora van állitva,uh az kilőve

Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm

(#3087) VIPowER válasza whited (#3086) üzenetére


VIPowER
senior tag

Akkor ha ennyi gond van azzal az alaplapival, akkor helyedben vennék bele egy C-Media 5.1-est,
vagy 2e-ért.

(#3088) Callme


Callme
tag

Eladó egy Genius SW-5.1 Home Theater, 15 000 ft

PSN ID: CallmeEighty8

(#3089) xtremer


xtremer
tag

Sziasztok

Van egy hf-5005ös hangrendszerem és a problémám a következő:dvd lejátszó és a számítógép van rákötve dvd lejátszóról van rendes 5.1 de számítógépnél valamilyen oknál fogva nincs nem szólnak a frontok néha a sub se gépen cseréltem már kodekeket újra is lett telepítve lehetséges hogy a gyári kábele rossz?

(#3090) Kelvin válasza xtremer (#3089) üzenetére


Kelvin
őstag

Nagyobb valószínűséggel a hangkarid vagy az ő drivere nem az igazi. Az alaplapit használod?

"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"

(#3091) xtremer válasza Kelvin (#3090) üzenetére


xtremer
tag

Igen az alaplapos hangkarit használom de rendesen beállítom akkor se műkszik esetleg lehet ilyen kábelt szerezni hogy ha az törött meg?

(#3092) Kolondrum

Én maradok az 5000-nél mert szép! Eddig a 6000 a lehető legcsúnyább a sorban! :( Rhdt ronda! :( bocsi

(#3093) VIPowER


VIPowER
senior tag

Valaki meg tudja mondani hogy az 5000-ben milyen Végfok Ic hajtja a Sub-ot?

(#3094) D®. GeNy@ válasza Kolondrum (#3092) üzenetére


D®. GeNy@
aktív tag

Kinek mi, én a teljesítményt és a hangzást részesítem előnyben, ha nem lenne 6000, valszeg' én is 5005-t vettem volna, de mivel van... ;]

Az 5000-ről meg az a hír járja, h. vannak bőven hibái, amit az 5005-ben javítottak. Idővel kiderül , h. a 6000-snek vannak-e?! :U

[ Szerkesztve ]

Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi

(#3095) Kolondrum válasza VIPowER (#3093) üzenetére

Még a héten ha tudom megnézem, épp szét akarom szedni!

D®. GeNy@! A hír, igaz! De nekem semmi bajom vele!

[ Szerkesztve ]

(#3096) csizzah válasza D®. GeNy@ (#3082) üzenetére


csizzah
aktív tag

Semmiképpen nem javaslom hogy az egyik hangfal kábelét kicseréld másmilyenre, ha cseréled akkor mindegyiket, vagy legalább a két front legyen egyforma, és az sem tesz túl jót a hangzásnak ha különböző méretűek a kábelek. Azt meg végképp nem javaslom hogy a szekrény tetejére tedd a frontokat, csak rontana a hangzáson, az a legjobb elrendezés ha ülve körülbelül fülmagasságban vannak a frontok, a hátsók lehetnek egy kicsit magasabban.
A képek alapján szerintem jó úgy az elrendezés ahogy van.
Hogy 20 kg lenne a sub, azt nem nagyon akarom elhinni, szerintem ott valami bibi van, max 8-10 kg-ra saccolom, vagy tényleg olyan súlyos darab lenne?

(#3097) VIPowER válasza Kolondrum (#3095) üzenetére


VIPowER
senior tag

Ok köszi. Csak kíváncsiságból érdekel amúgy, mert azt mondják valamivel
"komolyabb" erősítő van benne. A 3600-asba TDA7296 van, akkor ebbe lehet az
egyel nagyobb testvére, a TDA7295.

(#3098) Kolondrum válasza VIPowER (#3097) üzenetére

Gondolom ha IC akkor ott van ahol a borda azaz a hátulján mert melegszik! Meg fogom nézni ha lesz rá lehetőségem!

(#3099) HPet


HPet
csendes tag

Sziasztok

Olyan emberkéket keresek akiknek van vagy volt szerencséjük a 2 hangfal szetthez :
- Genius SW-HF 5.1 6000
- Logitech Z-5500

Érdekelne hogy a 2 szett között hangzás terén milyen észrevehetö különmbség van a gyakorlatban

Egyébként Directbe lenne kötve a DVD lejátszóra

(#3100) f4lcon


f4lcon
őstag

hali,
eddig dvd-hez használtam, de gondoltam most rákötöm a pc-mre a genius sw hf 5.1 3600-asomat. namost egy sima jack-rca dugóval szépen rákötöttem az audigy4-em hangszórókimenetére (jó lesz az stereo elven) de embertelenül zúg. olyan, mintha gerjedne. az összes hangszóró, beleértve a mélyet is, legalább másfél-két méterre van a géptől. messzebb sokkal nem tudom vinni, mert nincs hely.
mi a fenét csináljak vele? a dvd-ről szépen szól, alapzaj nélkül.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.