- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi
addikt
Uhh, akkor ezt nem értem...
Ha felteszed az ALSA-t és helyesen beállítod, a hangkeltő programokban be lehet állítani 5.1-es kimenetet is.
A hangerőszabályzón is lesz külön Center meg LFE csatorna.
Win alatt mit jelent, hogy ezek felcserélése? Mert én úgy gondolom, elég, ha egyszerűen megcseréled a két hangfal dugóját.
(Még ezt a funkciót nem láttam Win alat, csak az első/hátsó csatornák felcserélését, de azt sem a Creative szutyok driverével.)
Esetleg azt meg lehet tenni, hogy - mivel az ALSA programozható - a home könyvtáradban létrehozol egy .asoundrc file-t, és abban létrehozl átirányításokat.
Ehhez viszont nem értek, de az ALSA oldalán jó doksik vannak róla. Van egy rakat plugin, amivel másolgathatod, route-olhatod az egyes csatornákat ide-oda.
Bővebben: link
U.i.: ide is tartozik, de a Gentoo témát páran (én legalábbis biztosan) minden nap többször is megnézem. Ha csak így beírod külön, hamar eltűnik a szem elől, s mivel ráadásul ez elég spéci kérdés, egy véletlenül ide beeső nem nagyon fog tudni válaszolni.
Az ominózus témát viszont mivel mindig kukkolja valaki, tutira észreveszik a kérdésed.
Üdv és bocs!
Sipi
[Szerkesztve] -
Begi
senior tag
Hat en ugy ereztem, hogy ide is tartozik a tema, ugyanis egy hangkartyarol, es egy hangfalszettrol van szo. Egyebkent felreertettel. Nekem az kene, ami windows alatt van, hogy a Sub-ot es Centert felcserelje, es ezt kene vhogy linux alatt. Alsaban sajna meg nem jottem ra, hogy hogy lehet.
Akit zavar ez a tema, az ne olvassa. -
Sipi
addikt
Please, nem lehetne ezt a Gentoo Linux témában feltenni?!?
Fel kell tenni az ALSA hangrendszert. Itt találsz bővebb infót:
Bővebben: link
Lehet, hogy egy kicsit régi, de szerintem még helytálló.
Az SBLive-edhez majdan az emu10k1 modult kell használnod (teljes neve snd-emu10k1).
Sipi -
Begi
senior tag
Sziasztok!
Nem tud nekem vki segiteni abban, hogy az SB Live 5.1-t gentoo linux alatt hogy tudom beconfigolni, hogy a Genius 5.1-en menjen rendesen a bass?
Ugyebar win alatt ott van a creativ cucca, de linux alatt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest