Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
313313
addikt
válasz Intruder2k5 #17807 üzenetére
Jogszabály nem ír elővkonkrétumot, de 3. ugyanolyan hibánál már kérheted a cserét/vásárlástól való elállást.
Kimondott szabály erre sincs, de 3. alkalommal (3 ugyanolyan hibánál) már megalapozott a csere/elállás.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #25478 üzenetére
45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet
"29. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát
...
c) olyan nem előre gyártott áru esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan áru esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;"Ennyi szerepel a jogszabályban. Az, hogy ez vonatkozik-e az adott esetre, tudnunk kéne, hogy milyen termékről van szó pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz Intruder2k5 #25478 üzenetére
Nem vagyok ügyvéd szóval az alábbiakban csak a magánvéleményem írom le.
A jogszabályban kivételnek csak ez van:
olyan nem előre gyártott áru esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan áru esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
Ez szerintem nem vonatkozik rá. Továbbá:
E rendeletben foglaltaktól a fogyasztó javára a felek megállapodása eltérhet.
Eszerint a fogyasztó hátrányára eltérni nem lehet. Ha nem tetszik a vállalkozásnak akkor nem köteles eladni neked semmit, viszont ha eladja akkor utólag erre a lemondásra szerintem hiába próbál hivatkozni.
Jester
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #25480 üzenetére
Azt biztosan nem a te kérésedre gyártják le a gyárban, hanem előre gyártott, így nem alkalmazható rá a kivétel. A joszabály szempontjából az irreveláns, hogy a kisker honnan szerzi be a terméket (gyártó vagy nagyker). A fogyasztó hátrányára pedig a jogszabálytól eltérni nem lehet. Viszont ha a bolt köti az ebet a karóhoz, akkor nagy eséllyel perelni kellene, amit egy index-kapcsolóért nem valószínű, hogy bevállal az ember. Inkább rendeld meg máshonnan, ha ez zavar.
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #25484 üzenetére
Amikor én garanciáztattam autóalkatrészt, tőlem is kérték mindenhol a számlát a beszerelésről, amivel igazolni tudtam, hogy nem én szereltem azt be, hanem a szerviz (nem kis boltok voltak, hanem országos szinten rengeteg bolttal rendelkező hálózat).
De ugyanezt eljátszották laptop esetén is (SSD/RAM bővítés), csak ott még azt is feltételként szabták meg, hogy csak és kizárólag ők csinálhatják meg a bővítést. -
asdf_
veterán
válasz Intruder2k5 #25487 üzenetére
Autónál a számlakéréssel azt váltják ki szerintem, hogy a meghibásodás nem szakszerűtlen használat következtében állt be (és akkor így feltételezem, minden számlanélküliről feltételezik, hogy ő cseszte el?). Aztán csendben halkan jegyzem meg, hogy az első 6 hónapban amúgy rajtuk minden bizonyítási teher, tehát mire fel is?
De lehet, hogy volt ide írva valami jogszabály, ködösen rémlik, hogy egyszer kommentáltam egy ilyenhez, este előkeresem majd. -
asdf_
veterán
válasz Intruder2k5 #25489 üzenetére
Pont ezért nonszensz az egész (az első 6 hónapban mindenképp). No meg persze attól, hogy valaki számlával csinál valamit, az egy grammnyit nem bizonyítja a szakszerűség meglétét.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Intruder2k5 #25487 üzenetére
Nem kell márkaszerviz, de autószerelő szakember kell, hogy beszerelje, ez azért érhető. Ha meg te autószerelő vagy, akkor úgyis annyival olcsóbban kapsz kedvezményesen minden alkatrészt, hogy pont lesz...od.
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Intruder2k5 #25494 üzenetére
Oké, akkor most ezt miért nem probléma a klimáknál? Vagy a gázbojlereknél, vagy bárminél, aminek a gariját kötik szakember általi beszereléshez? Ugyanaz a szitu.
The Truth is out there...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.