Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5850) #40935168 válasza arn (#5846) üzenetére


#40935168
törölt tag

Hát ha így nézzük, sosincs a fejlődésnek vége és a fényképezőgép mint olyan, sosem kiforrott, de azért egy tükrösről már tudjuk a standard paramétereket általában ránézésre, nem kell hülyére guglizni ahhoz a speckókat, hogy megállapítsuk, mit tudhat saccperkábé, mivel egyik sem okoz nagy meglepit a többiek mellett... sejtjük azt is, milyen az objektívpark (milc esetén nemrég még azon is röhögtünk, hogy "objektívpark" ma meg már, lám.. ) - míg amikor 1 hétig nálam volt az Oly OM-D E-M1 próbán az Olympus jóvoltából, első kézbefogás után bekapcsoltam és csak vakartam a fejem, hogy húha, ez TÉNYLEG egy fényképezőgép ? :D Aztán pár katt után már csak nonstop vigyorogtam, de nagyon..

Igen, milcben még van hova fejlődni. :K A tükrösök is fejlődnek, csak már nem olyan iramban csepegtetik a gyártók.. valahol a görbe teteje körül lehetünk velük sztem, mocsok nagy lóvét fizetünk (x tengely) nagyon kicsi fejlődésért (y tengely). Milc meg még meredekebben ugrik, bármelyik márka legyen is. Pont azért várom még a nagy újításokat tőlük és nem tolok most, a nagymértékű fejlődés kellős közepén olyanba fél milliót, ami egy év múlva a felét sem éri (ok, lehet túlzok, de komolyan buknak értékben). Szóval lehet még bőven szteroidot pumpálni a milc állatba :D és remélem, fognak is, főleg, hogy Phase One is bejelentette középformátumú milc-ét .. :U .. talán ez, illetve az alulról APS-C-ben tolakodó versenyzők elkezdik a fullframe milceket is végre kicsit felrázni (Sony már pezseg, ezért szeretem, többiek alvás, CaNikon-ról nem is beszélve, Pentax meg aztán síkhülye, de nagyon, vagy tőkéje nincs hozzá, hogy a Sony mellé beálljon másodiknak és végre fullframe-ezzen, egyből egy milccel elegánsan.. de valszeg nekik nem a pénz kell, csak úgy elfunolnak a bőrfotelekben, mert még nem állt fejre a cég.. )..

Egyértelműen a milc a jövő sztem. Csak gyorsan fejlődik még. Egy mai csúcs milc holnapután szó-szó lesz, kb. Ki tudja, addigra mi jön. (Android alapú, SIM kártyával, LTE-vel, satöbbi).

Míg a tükrös D800-am, amit 2012-ben vettem, most is derekasan teljesít, zaj, dinamika, élesség, így (még) tulajaként nem szontyolodok el, hogy kijött azóta egy tucat új tükrös, mert vállat vonok, hát jó, tőlem aztán... :U - és amikor kell, büntet bármikor, kellően odafigyelve 36MP pixelszintig éles.

Milc esetében megenne a fene a következő vagy az azutáni csúcsmodellnél 2 év múlva, ide a bökőt. Audit sem vennék pont emiatt, folyton ráncfelvarrják. Nem egy unikum autó, mint például egy Opel Manta. Ott nem kérdezi senki, hogy melyik ? Ma meg .. áh, bocs az offért.. :)

De máshol már leírtam: mindkét vesémet eladnám egy Nikon D810 szenzoros milcért, a tank vázban, annak robosztusságával, akksiidejével, telepumpálva a legfincsibb milc technikával (elektronikus első redőny főleg) + egy android bele, böngészővel, abgnac wifi, LTE (FD+TD) SIM kártya slottal, USB3, estébé. Egy ilyen ultimate gép, amivel tud a profi is mit kezdeni (mert egy ilyet egyetlen profi sem röhögne ki szerintem) és egy tech geek is. Lehetne a menüt is 2-3 féle módra tervezni, ki mit szeretne látni és használni, old-style vagy valami új módszerek, stb. Ja, a kihajtható kijelző. Fontos. Asszem ennyi :))

Úgyhogy most fél szemem a Fuji-n, másik szemem a Sony A9-en és az A7 II-n, közben meg valszeg rászokok egy E-PL5-re két fixxel funolósan kényelmesen.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.