Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
emitter
őstag
ez alap mindegyik kaszánál, hogy bármilyen vágóeszköz belemegy? vagy csak a drágábbak tudják ezt
vmi konkrét ''ajánlat'' kéne nekem, mert totál nem értek hozzá, az sem mond semmit, hogy 1 lóerő mekkora teljesítmény (mondjuk egy mezei elektromos szegélynyíróhoz képest)
gondolom igazából ki kéne próbálni élőben az erejét, és azalapjándönteni.. csak hát hol lehet ilyet -
mityku
aktív tag
Hali!
Így hirtelen azt tudom én mondani, hogy pl. praktikerbe 30k-tól van már fűkasza (nem világmárka). Teljesítménye: 1 LE, 0,8 KW, hengerürtartalom:24 cm3
Szerintem ennél már csak drágábbak vannak, természetesen minél jobb márka annál drágább. Pár hónapja láttam egy Still katalógust, abba milyen király cuccok voltak! Csak ár nem volt mellékelve (nem csodálom).
egyébként a fűkaszákba az tetszik, hogy többféle vágórészt lehet használni náluk, a sima damilostól kezdve, a különféle pengés (2-3-4), körtárcsás megoldásokig. -
emitter
őstag
sziasztok!
ha van itt aki ért valamelyest a benzinmotoros fűkaszákhoz, tudna tanácsot adni azzal kapcoslatban, hogy milyen kaszát vegyek 30-40 ezer környékén?
A helyzet az, hogy nem is feltétlen fontos a benzinmotor, mert elérhető a fű kábellel, csak nem tudom, hogy áramos kaszának is van-e akkora teljesítménye, mint egy benzinesnek
Milyen márkát vegyek, és mekkora teljesítményűt? Kb 4-500 négyzetmétert kell vágni, az a baj, hogy nagyon egyenelten a talaj, és fű helyett inkább gaz nő csak rajta, vastag szárúak, így sima 4kerekű fűnyíróval nem lehet vágni..
előre is köszi!!! -
Nicky Nygaro
tag
Sziasztok!
Ültettem két hete egy nagyáruházban vásárolt rózsafát, ami most kezd is szépen rügyezni.
Csak azt nem tudom, hogy le kell e szednem a fa végéről a viaszbevonatot??
Miért van az rajta egyáltalán? Át tudnak majd bújni a rügyek rajta? (Most csak a száron kezdenek nőni. Pont a tetején nem)
-
tildy
nagyúr
én kertesházban nőttem fel, msot félpanelben lakunk, de sosem tudnám megszokni azt, hogy nem mehetek ki a ház elé pl. napozni, vagy nem feküdhetek ki este a csillagokat nléézni, hanem 7végén csak a lakásba vagyok bezárva.
Jahm: mifelénk nem divat a kertitó, sem a medence, pedig hatalmas kertek vannak. Viszont a ''sziklakert'' vagyis inkább szikladombocska elég gyakori -
SpiT
tag
Én panel lakásban nöttem fel, majd kertesbe költöztünk. Mindegyiknek megvan az elönye, de jobban szerettem a panelt nem tudom miért...
-
lapa
veterán
válasz
Thulcandra #93 üzenetére
a gyepszellőztetésről annyit tudok, hogy elméletileg frissíti a gyepet, nem engedi mohásodni a talajt meg csomósodni a kikelt dolgokat. működése relatíve egyszerű. képzelj el egy fűnyírót, amiben a tengely a földdel párhuzamosan, menetirányra merőlegesen van. ezen a tengelyen kb. 3 centinként vannak fémkarmok, amiket a motor menetiránnyal szemben pörget. ezáltal kitépi / elválasztja az útjába kerülő elszáradt cuccot. a jobbakon a fűnyíróhoz hasonló zsák is van. ahogy mondták keresztben és hosszában kell végigtolni a területen. az eredmény olyasmi, mintha gereblyével szépen végigmentél volna, csak az ugye elakad a tövekben, ez meg kettényírja őket.
nálam otthon elég sok gaz nőtt ki a füvesítéssel, pedig előtte toltam rá glialkát. egy részüket kigyomláltam, a maradékot pedig lassan elnyomta a fű. viszont az elszáradt csonkok ott maradtak, nem volt vmi megnyerő. no ezeket szépen kiszedte a berendezés. -
Thulcandra
senior tag
Uhh, köszi a választ! Szóval ne cseresznyézzünk a jövő évben, vagy örüljünk ha legalább a fa nem döglik ki.
Mivel régen volt biológia óra, beírtam googleba, hogy kétszikű.
Hát első oldal ami beugrott: Bővebben: link
Főleg az a Dominator nevű lötyi mászott szívembe:
''magról kelő egyszikű gyomok, magról kelő kétszikű gyomok, totális gyomirtás, stb.''
Totális gyomirtás, totális metál, be is vágtam gyorsan egy Manowar számot s hevesen csápolni kezdtem.
Még annyit szabadna kérdeznem mi az a gyepszellőztetés
Most is azon röhögök hogy a kétszikű -re elsőnek egy gyomirtós oldal jön be
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
Thulcandra #89 üzenetére
hát nemtom elvileg a kétszikű gyomirtók olyanok, hogy a füvet meghagyják a többi gazt meg leölik. ha fémtisztára szeretnéd, akkor meg glialka de nem hiszem, hogy bevállalnám utána a cseresznyét. mondjuk a kétszikű gyomirtóval se, pláne a cseresznye is kétszikű ha jól sejtem.
egyébként szerintem rendszeres (pl. minden hétvégén) fűnyírás jó rövidre és szépen elhullanak majd. opcionálisan egy gyepszellőztetés keresztbe-kasul és utólagos fűmagvetés még most amíg szép idő van.
mod: ha meg még úgysincs ott fű akkor rotáld be, egyengesd el és úgy vesd be fűmaggal.
[Szerkesztve] -
DLDKox
aktív tag
Csak most vettem észre, hogy van kertitavas topik úgyhogy linkelek énis pár képet.
Bővebben: link
Bővebben: link -
Thulcandra
senior tag
Kicsit up a topiknak, kicsit nem kertitó témában
Szóval az a helyzet, hogy van szép nagy kertünk, de mivel egyrészét már nem szeretnénk bevetni, ezért jó lenne ha azon gyep lenne, pázsit, szép zöld fű.
Csakhogy fű helyett a gaz nől, de az rendesen...
Tudna v.ki ajánlani valami jóságos gyomirtószert, ami bátran használható, s kimar mindent a földből ami nem pázsit, legyen az akár papsajt, vadsóska, kákics, amánykínja, többi nevét nem tudom, de rájuk nézni is rossz.
Lényeg az, hogy a szer biztonságosan használható legyen, ugyanis egy cseresznyefa környékét is körbekéne nyomni vele, és nem szeretnem ha a fa, vagy a család kidöglene a szertől. -
ladybug
őstag
válasz
T. Almeida #85 üzenetére
Vannak csigairtók, de próbálkozhatsz a sós vízzel is. Ráspricceled a falra.
-
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Hogy lehet védekezni a meztelen csigák ellen, hogy ne lepjék el a pincét? -
lapa
veterán
válasz
Steelheart #67 üzenetére
ööö ha jól tudom ilyen mély kutat nem fognak nektek fúrni, legalábbis asszem tilos az x. vízzáró réteg alá furkálni, nehogy szennyezés kerüljön bele. de pontosítson vki, elég tájékozatlan vagyok artézi-kút ügyben.
-
T. Almeida
senior tag
Szvsz nem terheli, sőt, néha kifejezetten hasznos a zöldtrágyázás.
Én havi 1x nem gereblyézem össze a lenyírt füvet (egyébként hetente nyírom), hanem nyírás után jól meglocsolom (nem tom, hogy ez mennyire szakszerű).
Ezt néztem ki:
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
válasz
T. Almeida #81 üzenetére
köszi. robotfűnyírója van valakinek esetleg? ez a dirib-darabolós (mulcsozós) technika mennyire műxik? nem terheli a füvet?
-
T. Almeida
senior tag
Itt néztem: Bővebben: link
-
lapa
veterán
válasz
T. Almeida #79 üzenetére
tudsz linket (nem a kecskékről
)?
-
Szalma
őstag
válasz
T. Almeida #76 üzenetére
(Vegyék két 40eFt-ost, az csak kicsivel több a keretnél. Ketten 5 évig tuti bírni fogják, ha nem napi több hektár vakondtúrást egyengetsz el velük...
)
Szeretettel:
Szalma
szerk.: Esetleg MTD? Szüleim nyulakat használnak...
[Szerkesztve] -
Szalma
őstag
válasz
T. Almeida #73 üzenetére
(Honda. Örökélet. Erő. Biztonság.)
Szeretettel:
Szalma -
T. Almeida
senior tag
válasz
T. Almeida #73 üzenetére
UP, pls...
-
T. Almeida
senior tag
Üdv.,
Fűnyíróvásárlás előtt állok.
Ha jól tudom, akkor a legolcsóbb (40k HUF) kategóriából nem érdemes vásárolni, mert a motor egybe van öntve, nem szerelhetó, ha kikopik a henger, eldobható (nem tudom, hogy ez igaz e).
60-70k HUF-ot költenék rá max.
Ki milyen típust tud ajánlani? Mire kell figyelni a vásárláskor?
Tapasztalatokat, véleményeket várok.
Köszi! -
embor_
csendes tag
hello - bello !!
az természetes dolog hogy majdem minden honapban kikell takarítani az allját a tavacskánknak mert tele van sz@rral ? -
TexT-BoY
addikt
válasz
Cardinella #68 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséged! Elnézést hogy eddig nem irtam... Az általad linkelt helyen fogunk venni Firestone foliát mert nem lehetett javítani a foliát (0,5mm-es PVC suxx)
Igy nem is 2-5k lesz... Viszont ez lesz az utolso átalakítás teszünk alá 300as Geotextilt és venni fogunk ültető kosarat meg mindent...
Még1x köszönöm/jük a helyet nem gondoltuk volna hogy van olyan bolt ahol MINDENT egyhelyen jominőségbe megkaphatunk (mert a Bricostore stb mind PVC-s ez meg rendes gumi...)
Remélem mostmár jo lesz a tó ... Majd dobok nektek képet.
-
GombócArtúr
senior tag
''fű, pipa, minden ami egy betépett niggerhez kell''
csak tudnám melyk filmben van ez.
bocs az offért!
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Na, egy UP, csak hogy ne süllyedjen el ez az értelmes topic, aztán majd írkálok is valamit, ha lesz rá időm, valamikor ma este 10 után, mikor bejöttem a kerből és megsütöttem a csalángombócot is.
[Szerkesztve] -
Cardinella
aktív tag
válasz
Cardinella #65 üzenetére
Üdv, TexT-BoY; egyébként, szívesen...
(Tudod; magam és családom idejét, ill. telefonköltségem nem sajnálom, hogy másoknak tippet adjak; de úgy látom te tényleg nem okozol csalódást, egyszerű ... vagy. Sok sikert a javításhoz; és remélem a 2-5k nem horror összeg nálatok; elvégre a kerti tó se nem alapvető élelmiszer, sem létszükséglet. Minden jót, addio.) -
Steelheart
senior tag
Ebben a hsz-omban eltekintettem a részletezéstől. Az artézi kutakból feltörő víz iszonyú lassan csordogál, ezért nagy tartályban kel a felszínen tárolni, ahonnan eresztve a saját nyomásától fog erősebben jönni, mint akár a vízvezetékből. A jó hővezető tartályban, ha nem egyből engedjük ki, átveszi a környezet hőmérsékletét néhány óra alatt, kb. ahogy egy medencényi víz kihűl. Azonban csak ott meleg az artézi kutak vize, ahol a földkéreg az átlagnál vékonyabb. Igaz, Magyarország majdnem egész területe ilyen, viszont a hegységek lábainál érdemes lehet felméretni. Gondoljunk csak a pesti fúrt kutakra, ahol is kb 900 méter mélyről tör föl a szobahőmérsékletű víz. Vagy épp Aszódon van egy artézi kút, ahonnan mi is hozzuk a vizet a főzésre, amelyből teljesen jó hőmérsékletű és kristálytiszta víz folyik.
Nálunk meg szikes a talaj, és olyan vízfogyasztás mellett, mint amit a gyümölcsök igényelnek száraz nyarakon, sajnos nem megoldható sem a pihentetés, sem a víz feljavítása. De persze, előzetes vizsgála szükséges ahhoz, hogy másutt megállapítsák, hogy a felszíni kútvíz mennyire alkalmas locsolásra, és milyen hatással lehet a talajra.
[Szerkesztve] -
kantor
tag
válasz
Steelheart #62 üzenetére
a felszini vizek is tokeletesek locslasra az orszag nagy reszen. van ahol szikes meg vasas ott pihentetni illetve sazni kell. a km mely kut meg mar nem hideg hanem termal vizet adna....
-
Cardinella
aktív tag
Nos, íme az expert véleménye: nem kell fóliacsere, stb., minössze egy megfelelő ragasztóval be lehet tömíteni a lyukat; amit pedig meg tudsz vásárolni a következő helyen, ill. szakmai tanácsokkal is bőven nyakonöntenek (ők a legjobbak ezen a téren az országban...):
Suni Service Universal Kft. 1105 Budapest, Kelemen u. 25 tel/fax.:+ (36 1) 262-6446 tel.:+ (36 1) 261-4120, 433-3318, 433-3319
Bővebben: link -
Esmein
nagyúr
válasz
Steelheart #63 üzenetére
Az egyik fotón látszik a kb 30-40 méterre lévő főút, autókat gyakorlatilag nem is lehet nálunk hallani, amint a fotók is tanusitják, olyan, mintha egy erdőben laknék, gyönyörű fák mindenfele, és nyáron a nagy lombkorona vissza is veri a játszótér hangjait, szal béke van és nyugalom, nem egy zajos panellakásban lakom
Ezért nem váltanék kertesre, mert megvan minden ami kellhet, legtöbb dolog ami jó a kertesben, viszont a panel összes előnyével. Igaz hogy nagyon kevés ilyen panel van magyarországon
ja és még csak nem is paneldzsungel, a második fotón látható ház 4 emeletes mellettünk van még egy tíz emeletes és ez a 3 a legmagasabb ház 1,5 km sugarú körben.
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Olyan kút, amelyből locsolásra maradéktalanul alkalmas vizet lehet felhozni, mindenképp legalább a 3. vízzáró rétegig kell, hogy leérjen. Ez nagyjából 60-120 métert jelent Mo. nagy részén. Ilyen mélyről csak speciális szivattyúk és mélyvízművek képesek felszállítani a vizet, de ezekről a fúrószakember minden bizonynal tud tájékoztaást adni. Azon kutak, melyekben a víz felszínre juttatásához nem szükséges semmiféle berendezés a mélységben uralkodó rettenetesen nagy nyomás miatt, elég mélyek lehetnek, van, ahol majdnem 1 km-t is kell fúrni. Ez nyilvánvalóan elég költséges mulatság, de az ilyen, általában artézi kutak vize lágynak és mindennemű szennyeződéstől mentesnek, semleges kémhatásúnak, s így öntözésre leginkább alkalmasnak mondható. Ha gazdag leszek, furatok egy ilyet
-
Esmein
nagyúr
Na up, mert kantor még nem reagált a fotóimra...
-
Agostino
addikt
Tedd fel ennek az oldalnak a ( Bővebben: link ) segítségével, vinyóról csöppet macerás linkelni.
-
50 CENT
tag
Én meg ilyenben:
[L] C:\Documents and Settings\Sáfrán Bálint\Dokumentumok\Képek\Lakás [/L]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Ilyen környezetben lakom, szerintem barátságos. -
Gorcsev
tag
Azt hiszem folyamatosan félreértjük egymást... Az hogy a vízért 10 m-re kell fúrni (#29), az számomra nem volt = azzal, hogy a kútban lévő vízoszlop van 10 m-en. Kúttal rendelkező ismerőseim többsége 15-16 m mély kúttal rendelkezik, de abban olyan magas vízoszlop van. hogy gond nélkül tudják felülről szivattyúzni. Ezeket a kutakat többnyire kb. 60-as átmérővel készítik, ami jóval olcsóbb az általam írtnál. Normál esetben egy ilyen kút tökéletesen megfelelhet egy családi házba vagy nyaralóba, viszont ha valaki jobb minőségű vagy vízhozamú kutat szeretne, akkor mélyebbre kell fúratni. És akkor már igaz, hogy az ilyen kútban a vízoszlop teteje 10 m-nél mélyebben van amit csak búvárszivattyúval lehet felhozni.
-
Type-R
őstag
válasz
Hikvision #44 üzenetére
Mi múlt tavasszal füvesitettük újra a kertet, hozattunk egy épitkezésről földet, ami jó felete volt, mert mélyről ásták ki, és szereztünk ''gombatrágyát'', ezt gombatermelő telephelyről hoztuk, igyne odadták, mert már gomba nem termet meg rajta, ezt összekevertük kapálógéppel, és befüvesitettük. A gombatrágyának küszönhetően iszonyat gyorsan nő a fű, ha sok vizet kap, ha esős hét van, akkor kétszer kell füvet nyirni azon a héten. Nem használtunk semmi műtrágyát vagy hasonlót.
-
ngabor2
nagyúr
Ja, az előző hsz-om a #48-ra ment volna.
Egyrészt a gyeptégla alatt meglazul a föld, hisz tudnak a mindenféle élőlények dolgozni, másrészt addig se lesz csupasz a föld.
A kemény, vályogos földet mifelénk homokkal szokták lazítani. Elég jó eredménnyel. Igaz, utána trágyázni kell, de magában a trágya nem elég. Esetleg lehet perlittel is csinálni, bár a tetejéről a szél lefújja, az nem olyan jó. -
ngabor2
nagyúr
Rakjál gyeptéglát!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Vadiúj SSD-k!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest