Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • inf3rno

    nagyúr

    válasz kmarci25 #3161 üzenetére

    Közben utánanéztem egy kicsit: [link]
    "A kovász előtészta, amely liszt és víz felhasználásával, természetes élesztőgombák és tejsav-, ecetsavbaktériumok felszaporításával készül. Főleg kenyér előállításához használják."
    Szóval igazad van. Gondolom az ecet- és tejsav miatt savanykásabb a kovászos.

    Kipróbáltam közben újra a grahamet. Tök véletlenül összekevertem a teljesőrlésűvel, és csináltam egy 1/3 fehér 2/3 graham lisztes kenyeret kb. 2/3 lisztnek megfelelő vízzel. Tökéletes lett. Szerintem amikor legutóbb csináltam, akkor tisztán grahammel próbáltam, és emiatt lett tömör az egész. Az eddigiek alapján talán 4/5 teljesőrlésű/graham - 1/5 fehér liszt lehet az arány, ami felett már nem emelkedik meg rendesen a kenyér és adalékok kellenének. 50, 66, 75 és 90% , amit már próbáltam. A 90% is levegősebb volt, mint a tisztán teljesőrlésű, de nem emelkedett rendesen. A 75% elfogadható volt. Még kísérletezek.

Új hozzászólás Aktív témák