Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz *RLaci* #120345 üzenetére
Persze ezért is irtam, hogy ebben a szituációban nem jobb, sőt(3xkamera)
Én nagyon szeretem a pixel gyári kép alkotását, de az tény hogy itt most nem jobb.
Az s21u hoz képest egyértelmű, de itt a 24u volt hasonlítva.
Az elődök szerintem is jóval gyengébbek voltak.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
Ja igen a samun a hdr is jobb, jobban van kontrolálva az ég pl.
Ha meg tűző napsütés lett volna az sem biztos hogy segített volna a pixelen ugye, mert akkor meg ilyen képek is születtek volna. [link] az árnyékos részek úgy ahogy vannak meghalnak.
Ismerem minden erőségét és gyengeségét is.Ne értsetek félre én szeretem a pixelt, de ezt a kört nem nyerte meg szerintem.
Fehéregyensúly különbség miatt lehet hogy a pixel képe jobban tetszik valakinek, de ez már nagyon minimális, ha az egyik nem jó akkor a másik sem, annyira pici a különbség.
Na meg persze egyértelműen jobb a pixel pl gyenge fényben mozgó dolgot fotózva, ami hatalmas fegyver tény sokaknál, de a másik oldalra is lehetne tenni hogy van 3x zoom kamera, ami szintén nagy előny.Az meg megint más, hogy ugye kb ugyan azt tudják kamerában(ez a összehasonlítás alapján mindenképpen) milyen árkülönbséggel.
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz *RLaci* #120363 üzenetére
Én ezt az összehasonlítást vettem alapul, és igen van még túlélesítés ahogy a pixelen is, remélem azt is látod.
De nézd meg ezt a képet is, mit művel az árnyékos részekkel a pixel tűző napsütésben. [link]
Hogy melyik lenne a jobb, azt egy másik abban a fényviszonyokban összehasonlított teszt mondaná meg.
A lényeg, hogy neked és a pixel tulajoknak jobban tetszik.Nekem már csak annyi kéne, hogy valaki hozzon egy magic 6 pro természetes mód vs s24 ultra képeket.
[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Ebben pont ezek amiket említettél jónak számítanak, de pl x7ultrán nem olyan jó mint a reklámomban, oneplus ugyan ez.
De a honorok sem annyira tökéletesek gyenge fényben már hiába a futó ember mód.
Nagyon jó teló a magic 5 pro, de a oneplus egy újabb modell, én inkább azt választanám azonos áron.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
Üzemidő mind a 2 ben nagyon jónak számít, ez szerintem nem lehet döntő tényező.
Milyen a jelenlegi telód.? Hogy legyen viszonyítási alap.
Pixel, iphone, magic, oppo/oneplus hasonlóak ebből a szempontból, de azok sem tökéletesek szerintem gyengébb fényben.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz nfsu17 #120390 üzenetére
Érdekelne pár "csúcsmobilkamerához" szokott szeműnek a véleménye, hogy csak én látom egész tűrhető minőségűnek a képeket (vagyis szeretném, ha így lenne), vagy tényleg egész vállalható a teló árához* képest?
Nem csak a teló árához képest, szerintem nagyon is rendben vannak a képek, még a szokásos gcam szindróma sincs rajta jelen.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Xiaomi MI11 Ultra
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz VanAzAPénz #120515 üzenetére
11 ultra volt a legélethűbb.
Nagyon jó még most is, de azért vannak már hiányosságai, mint pl a dedikált kamerák közti váltások videónál.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
válasz ShadowLac #120578 üzenetére
Pixelnél még kb egy szint volt, de itt simán jobbnak érzem az s24ultrát, még ha zajosabb is.
Pont ezen a 2 telón gondolkodom, jobbnak gondoltam a 6 pro-t.
Jó lenne egy nagyobb összehasonlítás úgy, hogy a Honor természetes módban van.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
válasz ShadowLac #120638 üzenetére
Jó fotókban is a 24 ultra, idő kell a népnek míg megemészti.
Nem élesít úgy mint az elődök, nincs túl nyomva a kontraszt és a színeket sem.
Van részletesebb, de bőven a legjobbak között van gyári jpg-t nézve, ezt a 8 pro elleni összehasonlítás is megmutatta.(szerintem nyert is a 24 ultra színek miatt )
Persze nem tökéletes(zársebesség gyenge fényben és kicsit zöldes fehéregyensúly), de idén úgy néz ki, végre ismét érdemes samsungot venni kamerás szempontból is.
Szerintem én is elkezdek lassan nézni egy kevésbé lencsehibást, bár ebből a szempontból kb ugyan olyan rakás kula mint a 22 ultra volt, valami borzalom az arány.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
válasz ljoe82 #120700 üzenetére
Állítólag kap egy 200mp-es zoom kamerát, ami valószínűleg ugyan az lesz, mint ami a magic 6 pro-ban is van, kérdés itt milyen tartományban lesznek felosztva.
A 200mp-es szenzorból az tuti, hogy nagyon jó veszteségmentes képet kihoz a vivo, de
remélhetőleg a mostani mellé jön és nem az lesz, hogy megint 1 zoom kamera lesz.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz Plazmacucci #120745 üzenetére
Kis lépés a topiklakóknak, de hatalmas ugrás Plazmacuccinak.
Gratula, kíváncsi vagyok hogy tetszik majd.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
válasz VanAzAPénz #120770 üzenetére
Nem állítgattam, csak fogtam két teló egymás mellé, balra elfordultam és katt.
Sajnos olyan is lett, mert ahogy írtad is, teljesen máshol van a fókusz.
Ennek az összehasonlításnak nem sok értelme van ígyRealme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz Plazmacucci #120814 üzenetére
Kár hogy vibrantal fotóztál és az is kár, hogy lágyított módban van az s23, az nem segít szerintem a képek minőségén, mert csak utólag rak rá egy effektet.
Fő kamerában kicsi előnye lesz a Xiaominak az 1" és f1.6 rekesz miatt, de ott már elég jó mérete van a Samunak is, de a zoom szenzoroknál tuti kijön a különbség, főleg este.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz Mangosztán #120824 üzenetére
Nagyon jó a 11 ultra főkamerában, de minden más ponton kb agyon veri a 14 ultra.
Akkor lenne nagyon jó a 14 ultra, ha lenne egy természetes mód a vibrant és authentic között.#120825Plazmacucci
A 23 ultra valami kegyetlen élesítés szempontjából, a 24 ultra nagyon nagyot lépett ebből a szempontból előre.
Ma meg is néztem egyet , de olyan lencse hiba volt rajta, hogy azt hittem szemüveg van rajtam, pedig nem is vagyok szemüveges.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz ShadowLac #120839 üzenetére
Sorozatosan meglep, hogy mennyire jó a 24 ultra a többi gyártó telóival összehasonlítva gyári jpg-t nézve.
Bármi amivel eddig hasonlítottad, valahogy mindig a 24 ultra került ki győztesen számomra.
Van zaj, részletekben sem világ bajnok, de összességében nézve, nekem tetszik.
Bár itt kár, hogy nem authentic módban van a 14, úgy nagyobb harc lett volna, így könnyű Samsung győzelem szerintem.
Veszek ez már nem kérdés, de így hogy látom a tiéd hibátlan lencséket nézve, én is olyant akarok.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz Drakmusz #120871 üzenetére
Ha egy Oppo vagy egy Xiaomi Ultra gyári jpg jó, akkor ez a produkció ugyan mitől lenne azokkal egyenértékű?
Csak azt látom, hogy eddig bármivel összehasonlították itt vagy ma-n, semmi nem volt jobb összképet nézve.
Xiaomi ultrával még nem láttam, de itt van a sima 14, attól nem sokkal lehet jobb az ultra, jó fényviszonyok között.
Igaz vibrant, de ha te itt nem látod jobbnak az ultrát, akkor gatya van.Látom a hibákat, de nekem tetszik egyenlőre, aztán majd lehet 1 hétig lesz meg és megy tovább, de elérte azt az összehasonlítások alapján, hogy megnézzem magamnak is, hogy milyen valójában rendesen tesztelve.
Nyilván ez azért is kérdéses, hogy kamerában valóban jó e, mert mint telefon, jelenleg nem nagyon van jobb összképet nézve szerintem.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Plazmacucci #120896 üzenetére
Az biztos, megvannak a xiaominak is az előnyei, Már így jobb fényviszonyokban is van zaj a 24U képein, és az ultraszéles is szélesebb, na meg a középső zoom kamerákkal is megnéznék egy összehasonlítást gyengébb fényekben.
De itt most így, nekem a 24U jobb.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
válasz #01881923 #120917 üzenetére
Ez az "emberek 99%-a" is sokszor feljön.
Egy tech fórum mobilfotós topikjában vagyunk, ahol fotós csúcstelók vannak versenyeztetve, a képek pixel-kukkolva kielemezve, mélységélességről, szenzorokról, élesítésről, fene tudja éppen milyen technikai részletről beszélgetünk. Nem tudom mennyire jellemző ez a 99%-ra.
Ez az egész itt annyiban merül ki, ha gyári jpg-t hasonlítunk, akkor megnézzük mennyire élethűek a színek és egy kattintás a képre nagyításnak és kész.
Ebben volt pont nagyon kula szerintem a samsung, de most abba az irányba mozdult pont el, amit én pont elvártam volna eddig minimumba tőlük.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz novinyul #120920 üzenetére
A 8 pro nekem is nagyon tetszett.
Kamera gyári jpg-ben az egyik legjobb, mindegy melyik kameráját nézzük.
Nem tökéletes az sem, pl erős hdr szituba az árnyékok csúnyák, vagy picit meleg a fehér egyensúly, de így is kiegyensúlyozottabb, a legtöbb telefonnál.
Az 2x szenzor zoom nem rossz főleg 50mp-es módban, de azért jobb lett volna egy köztes telefotó.
Videóban is sokat fejlődött, főleg a videoboost lett nagyon jó, de az hogy 2 perces videót 3 óra elkészítenie, bár egyszer kell csak.
Kijelző az egyik legjobb amit eddig láttam, az s24 ultra ezzel az új armorral jobb csak.
Aksi is kibírt nekem 1 napot simán.
Hardver is tökéletesen elég volt, 1-1 megakadás volt, de hiába az exyfos, a minden napokban nem éreztem kevésnek egyszer sem.
Szerintem megéri az árát, főleg aprón.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz novinyul #120925 üzenetére
Igen nem lesz olcsó 550e volt az előd, igaz járt hozzá egy 100k-s füles.
Elvileg ehhez is fog és nem nő az ára.
Ilyenkor azt is kell nézni, hogy a többi gyártó hasonló kategóriás telója mennyi, igazából mind drágább volt megjelenésnél.
A teló maga brutál jó lett szerintem, pixelre hajazó felület, nagyon jók a kamerák(zoom minősége sajnos maradt a régi, kb ez öli meg nálam) Kijelző is nagyon jó lett.
Aksi meg konkrétan minden idők legjobb eredményét érte el csúcs telók között.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
Nagy dilemma.
Ha összességében nézzük, akkor a pixel természetesebb színekkel dolgozik, de pici élesítés van a képeken, talán ennyi azért el is fér.
A xiaomi természetesebb textúrákat tud, de a színek nem olyan jók mint a versenytársé.
Bármelyiket is adod el, kicsit megbánod majd.Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
-
addikt
-
addikt
-
addikt
válasz Plazmacucci #121091 üzenetére
Van zaj rendesen, de még elviselhető mértékben.
Szerencsére a szenzor méretbeli különbséget tudom tesztelni.
Igaz sima jpg, de az látszik, hogy nem mindegy miből építkezik az algoritmus.
De minél több a fény úgy csökken a különbség.
Meglepően jó még a 10mp-es képe is, jobb így is mint egy szenzor zoom.3x zoom kamera 10mp 1/3.52" f/2.4
5x zoom kamera 50mp pixel binning(12mp) 1/2.52" f/3.4
#121092natë
Eddig több az előnye mint a hátránya kamerás fronton, de messze van a tökéletestől.#121093Bagoly01
Szerintem is, de majd jobban tesztelem, hogy mik a gyengeségek.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
válasz Plazmacucci #121096 üzenetére
Szerintem ez felesleges, mert a 15 pro max tuti rongyosra veri ebben a helyzetben.
Egy 14 plussal tudom majd tesztelni lámpa fénynél, ha lesz foci.Más.:
Amire kíváncsi vagyok még, hogy az 50mp-es mód változott e hdr-t tekintve.
Pixel 8 pro 50mp-es módban megtudta tartani a hdr-t is, ott nagyon jó volt.
Leszedtem az expert rawot is, elég sok minden pluszt tud mint mikor utoljára néztem. pl van 24mp-es mód, azt tesztelem majd a gyári 12 ellen, hogy van e értelme.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
Direkt írtam hogy gyári jpg és hogy nem mindegy miből építkezik a képfeldolgozó
Nem egy 100% os összehasonlítás, a lényeg az volt, hogy minőség javulás történt e abban, hogy lecserélték egy másfajta szenzorra a régit.
Mikor még ugyan az a szenzor volt a 3x mellett, akkor pontosan ugyan azt a minőséget tudta kihozni gyári jpg-be is mint a 3x, pici eltérés volt az f rétékek miatt, de szinte egyforma volt.
Most egyértelműen látszik, hogy hatással van a szenzor cseréje a minőségre, mert sokkal jobb a kép amit kiköp.
Az most lényegtelen, hogy a szenzor méret vagy a pixel binning miatt vagy az f érték miatt, de jobb és ez itt a lényeg.!
lehet ezt csűrni csavarni, de a jobb minőség ,a másfajta szenzor miatt következett be.
Amit nyilván nem akar belátni, az ezerszeresen újra regisztrált kollega.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
Nagyon konzisztensek a színek és simán vált a kamerák között, a stabilizálás pedig nagyon jó még zoom kamerákkal is.
Ebben nagyon erős szerintem.4k 30fps [Videó]
#121103natë
Nekem is elég kényelmetlen elsőre, de simán megszoktam a 23 ultrát és 22 ultrát is mikor voltak.
X7 ultra is ekkora volt, de kényelmesebb volt használni 1 kézzel.[ Szerkesztve ]
Realme GT 6T Eladó..!!!
-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Autós topik
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Androidos tablet topic
- Építő/felújító topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest