Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wuk07
tag
válasz Francia91 #76497 üzenetére
Jó L950 mennyi potenciál volt ebben a Nokia szériában.
Találtam egy összehasonlító cikket ( S9 vs 950 XL ) :[link]
Látszik,hogy fejlődik a technológia, jobb szoftverek, rekeszértékek váltogatása stb stb de mindez számomra nem sokat ér ha az érzékelők méretét közelítik a tű hegyének méretéhez.
A fás mező a kedvencem. Lassan úgy néznek ki a telefonok hátlapja mint a pók szeme de részletet így is csak élesítésből kerül oda...Nem látszik tisztán, egyértelműen a 3 év kamera fejlődése.
N8 -> 1020 -> P10-> P30
-
Francia91
veterán
Erre mindig azt mondom, hogy a fizikát megerőszakolni nem lehet
Remek példa erre a Lumia 1020-as. Böszme nagy dudorral a hátán, de máig piszok jó kameraképességekkel bír. Nekem is van egy 1020-as a Lumia 950-es mellett, a 1020-ast csak túrákon és találkozókon használom, csak fotózásra van tartva tulajdonképpen, mert a mai napig csodálatos képeket lehet vele lőniHáát az összehasonlítást elnézve a 950-es leiskolázza az S9-est... Az S9 erősen túlélesít, legalábbis ahogyan én veszem ki a 100%-os nagyításos részletekből
Itt vannak is 1020-as képeim összeválogatva, ha érdekelnek
[ Szerkesztve ]
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
törölt tag
-
-
akooos
veterán
válasz #18001664 #76507 üzenetére
Én is ezt mondtam. Nem alkalmas a note erre. Ennyi. Írtam azt is, hogy az LG V10-em igen. Ha tudna a note 32 másodperces záridőt, akkor varos középén is tudna szebb képet csinálni éjszaka. De 10 seccel, ahogy korábban is irtam, maximum Izlandon, ahol szabad szemmel is látni az északi fényeket.
De továbbra sem értem az asus szerepét a sztoriban. Note 8 csillagkép kellett. Tettem be. Ennyi, nem több. Mindenki tudja, hogy 10 másodperc kevés a csodához.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz akooos #76508 üzenetére
Erre írtam én is, meg más is, hogy nem értjük miért korlátozzák a Samsungokat mostanában szoftveresen kamera ügyileg. Nem hiszem, hogy a programozóknak túl nagy feladat lenne felskálázni a záridőt max. 30 sec-re, az ISO-t meg 800 helyett maximális 3.200 körüli értékre. Marketing oka sem lehet ennek a korlátozásnak, hisz az S8, aztán az újabb Note 8 és most az S9 sem tudja ezeket az értékeket. Ha ezt megoldanák, bitang jó esti képeket lehetne lőni velük, de tényleg. A kamera többi részével semmi gond, sőt, ahogy látom az S8 is az Oreoval sokat javult, a minőséggel nincs gond.
-
Drakmusz
addikt
válasz #18001664 #76509 üzenetére
Tehát csak akkor érthetsz a fotózáshoz,hogyha mindent manuális módban állítgasz....
Kicsit túldimenzionálod ezt a dolgot.Ez megint az ízlések és pofonok kategória.Van akinek fontos,van akinek nem.
Nem is olyan régen linkeletem a 2017-es Mobile Photography Awards díjnyertes képeit.Egyetlen hosszú záridős fotót sem láttam a döntősök között,viszont annál több jól elkapott pillanatot.https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
-
törölt tag
válasz Drakmusz #76513 üzenetére
Igen, ízlés kérdése, de a gyártó legalább a lehetőséget megadhatná arra, hogy épp milyen fotót akarsz készíteni! Mi van ha valaki a Samsungra eszküszik és mégis szeretne hosszú záridős képeket készíteni? Az váltson olyan márkára amit annyira nem kedvel?
Én is max. ha négyszer fotóztam eddig csillagot, meg villámokat, esetleg "fénycsíkos" képet, de tudom, hogy ha akarom megvan rá a technikai hátterem. Aki meg nem akar ilyen stílusú fotókat készíteni annak meg vannak más alternatívái. Nem kell, hogy mindenki aki fotóz, művészi beállítottságú legyen, de semmibe sem tartana egy gyártónak biztosítani a technikai feltételeit ( ha mégis longexpo képet akarna a user ) egy telefonban, főleg ha csak szoftveres! -
Aryon87
félisten
Szegedi kirandulas 10. evfordulo unneplessel egybekotve. A kepet nem neztem, nemtom milyen lett. Es termeszetesen meg veletlenul se legyen 100% szep idonk:
Mate10Pro
Tovabbi kepek keso este lesznek. Kb 400 kep lett, szal megint nagy adaggal jovok
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
tomboy0013
veterán
válasz #18001664 #76514 üzenetére
"Mi van ha valaki a Samsungra eszküszik és mégis szeretne hosszú záridős képeket készíteni? Az váltson olyan márkára amit annyira nem kedvel?"
Már nem azért mondom hogy kötekedjek, de akinek a saját igényei a fontosak azok nem márkafetisiszták. Pláne ma és pláne a mobilok világában ahol kb mindenki ugyanazt kínálja csak van ahol erős a marketing (Samsung) és van ahol nem. Aki márkafetisiszta az a saját igényeit háttérbe szorítja es hagyja magát megvezetni külső behatások által (reklámok, ismerős ajánlása stb), így a felvetésed szerintem önmagában nem állja meg a helyét.
[ Szerkesztve ]
-
Drakmusz
addikt
válasz Francia91 #76520 üzenetére
Viszonylag nagy méretű szenzor és jó képfeldolgozó algoritmus,ennyi a recept.Nem is kell több.
A Nexusaim előtt sokáig nézegettem én is ezt a mobilt,de a rendszer miatt valahogyan nem tudtam kibékülni vele.
Ezeket a képeket vizsgálgatva is olyan érzésem van,hogy akkoriban még nem akartak annyira egymásra licitálni a gyártók.
Sajnos manapság a hardveres összetevők már nem eléggé fontosak a mobilos fotózásnál,kicsit elsikkadt ez a terület.
Inkább csak a szoftveres mókolás megy....[ Szerkesztve ]
https://photos.app.goo.gl/nyFQFvMeShSznmuk7
-
törölt tag
Egy kedves topiktársunk javaslatára kipróbáltan a Snap kamerát a P10 Plus-szon. Sajnos meg kell állapítsam, hogy jobb minőségben rögzít a Snap Camera. Így az a helyzet alakult ki, hogy a gyári mellett bizonyos helyzetekben ezt fogom használni. Tudom, úgy lett volna hiteles ha a gyárival is csinálok képeket, de majd legközelebb!
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
törölt tag
Szerintetek melyik jobb?
P10 Plus
gyári
Snap Camera -
w333
félisten
válasz vodrosjozsi #76489 üzenetére
Én S7E -el is tudtam ... tessék 2s záridő
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
feka007
veterán
Samsung Galaxy S7 Edge:
(L:/dl/upc/2018-03/15/70312_sblkotk47qbqzq7v_20180315_191954_2.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2018-03/15/70312_yax4qzygfa3lygwq_20180315_193426.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2018-03/15/70312_smu6qij672rmrb9h_20180315_193903.jpg)(/L)
(L:/dl/upc/2018-03/15/70312_py0ytujgnyxt7mtl_20180315_194328.jpg)(/L)
-
Aryon87
félisten
Hát előre is sorry. Szegeden voltam, téma van bőven, így a Máté meg lett nyúzva rendesen. Most az első alkalom, hogy kellett rátölteni, mert a 2 kamera leszívta az akksit
400 kép a termés, leválogattam 92-re, és ebből lett 57 + 1 ami a P9-cel készült
Sza bocsibocsibocsiMate10Pro
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
Aryon87
félisten
válasz toto0569 #76539 üzenetére
Igyekszem ellátni a topikot anyaggal, még ha fájdalmasan sok a kép is M10p képek úgyse sok van rajtam kívűl.
Szeged se volt különb. 10 percenként változott az idő. Hol sütött a nap, hol az eső esett. A végén meg kaptunk a nyakunkba egy kiadós zuhét (persze bónuszba az ernyőm is tönkrement, hogy nehogy jó legyen nekem ), a panoráma a zuhé végén készült, valahol csúnya vihart kaptak, mert kegyetlenül dörögni kezdett. és természetesen ismét hétágra sütni kezdett a nap
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
hoppá hoppá, ez még érdekes lehet!
Aryon
Na egy kis összevetés a villamosos képről
villamos
LG G4[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Robotporszívók
- Minden ami hőszivattyú
- Politika
- Gumi és felni topik
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen program, ami...?
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest