Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Wildmage
senior tag
Nálam az első rutinóra azzal kezdődött, hogy az oktató közölte, hogy éhes, úgyhogy elmegyünk hozzá és ő nyomja a pedálokat, én meg kormányozzak
Amúgy minden vizsgám elsőre ment. A rutinon szinte alig kellett beszélnem, mert az oktató haverja volt a vizsgáztató és végigpofázták az egészet anélkül, hogy rám figyelt volna a vizsgabiztos. Ja az oktató meg a volt osztálytársnőm apja volt....
A forgalom meg gázos volt, majdnem bementem egy behajtani tilosba, de hálistennek akkor megláttam a táblát. Azelőtt mindig benéztem ezeket a jó kis utcákat. -
escie
őstag
nekünk előbb rutin+műszaki okítás, ebből vizsga, és aztán mehettünk forgalomba...
meg eszembe jutott a forgalom vizsga.
lement a vizsga nagyrésze hibátlanul, aztán a végefelé a vb. beszól: ''Jóvan, akkor parkoljunk egyet!''.
index ki, nem volt hely, közeledett a kereszteződés, index vissza, piros.
várakozás közben meg elfelejtettem a parancsot, és egy gyönyörű rajttal kilőttem a kereszteződésből.
fél perc múlva a vb: ''Nem, felejtett el valamit? Na mindegy, menjünk vissza a bázisra!''
ekkor már azt hittem annyi nekem, de végül meg lett a vizsga... -
escie
őstag
igen, bukta nélkül.
meg ne legyen az embernek vizsgaidőszak/felvételi/érettségi/stb...
amúgy műszakiból mentem csak kétszer, a többi mind elsőre.
a műszaki az viszont érdekes volt. aszittem felröhögök kínomban.
mikor épp szóra nyitnám a számat, hogy válszoljak a vizsgáztató kérdésére, az elmondja helyettem a választ, és hozzáfűzi:
''András, magából mindent harapófogóval kell kihúzni!''
pedig tudtam mindent...
de a legnagyobb hidegzuhany szerintem az, amikor először megy ki az ember forgalomba. -
jerry311
nagyúr
hugom is megy majd 2.-szorra. Elsőn meghúzták.
Meg kellett volna fordulnia balra egy ívből, és ez nem sikerült mert:
1, szűk volt az utca (ha nincsenek akadályok akkor ok)
2, kevés olyan hely volt ahol nem parkolt autó és nem voltak kukák.
Mindegy, megpróbálta, mert ha meg kell fordulni hát meg kell fordulni. Nem sikerült, autó nem tudott elég kis íven fordulni így tolatnia kellett, hogy ne borítsa fel a kukát --> bukta
Szemét banda ez na.
[Szerkesztve] -
maniac
senior tag
Na nemsokara mehetek a 4. forg. vizsgamra
mar alig varom!!! mostmar kene zsiroznom asszem :/
-
Karex
senior tag
Szerintem nagyon nem fér bele 1 hónapba. Talán, ha nagyon nekiülsz, bebiflázod az elméleti részt 1-2 nap alatt, és még a kresz-oktatót is sikerül meggyőznöd, hogy ennyi idő után vizsgázhatsz.
De a gyakorlati rész miatt nem jöhet össze. Majd tapasztalod, sokszor még 1-2 óra is megterhelő a forgalomban, főleg egy bazinagy T-vel a kocsid tetején. -
escie
őstag
uhh, én ki nem bírtam volna négy órát. az első óra vége felé már igen sűrűn pislogtam az Astra órája felé.
juteszembe, nemrég volt egyéves a jogsim!
(ennek ellenére már kétszer törtem, erre kevésbé vagyok büszke, egyik sem az én hibám persze...)
OFF
meglátok egy nyíregyi arcot, ''ittahelyemnekemis'' felkiáltással belevetem magam a tokpikba...
/OFF -
Hequila
őstag
Persze, amiket leírtál még mindig így van! Szerintem nem csak vizsgán kell a fejet forgatni , mert a holttereket a tükörből nem látod!!! Szerintem ez nagyon fontos dolog, mert lehet olyan helyzetben egy másik jármű hozzád képest, hogy a tükörben nem látod, fejmozgatás nélkül csak perifériás látómezőben sem, de mégis ott van a melletted lévő sávban. Na ha ekkor váltassz sávot, nagy esélyed van rá, hogy kilapítsanak (főleg ha román/ukrán kamionos van melletted). Engem már majdnem lapítottak így ki nem is 1x, mert én is feleslegesnek tartottam a nézelődést, de tanultam a hibámból. Egyébként nem cask motoron, hanem kocsiban is nézelődni kell (az említett holt terek miatt).
[Szerkesztve] -
escie
őstag
nem két órát lehet egy nap vezetni?
vagy már változott?
Drizzt:
amúgy szerintem nem érdemes nem-intenzíven csinálni...
ki kell várni a nyarat, két hét alatt megvan az elmélet, aztán a vezetés már rajtad is és az oktatatón is múlik, hogy van időtök...
megy hamar a dolog, de szvsz érdemes nyáriszünetben... -
guest666
aktív tag
Motoron még mindig ''nem szabad'' a tükröt használni? Mert amikor én vizsgáztam motoron (kb.6éve), minden egyes sávváltásnál és kanyarodásnál hátra kellett nézni, hiába volt ott az a qrva tükör... Igaz mindenki csak kamuból forgatta a fejét, mert úgyis láttunk mindent a tükörben. A nyakam meg már megfájdult a sok fejforgatástól
Még arra kell vigyázni, hogy bele szokott vezetni a vb. olyan helyzetekbe, hogy pl. egyenesen behajtani tilos tábla van kivéve BKV felirat, és nincs kötelező haladási irány tábla, namost mész egyenesen és nem szól semmit hogy merre... és ha bemész egyenesen akkor természetesen bukta. -
Drizzt
nagyúr
Féloff:
Leggyorsabb kurzussal a jogsi megszerzése meddig tartana? Van olyan, ami mindenestül mondjuk rövidebb, mint 3 hét? -
tildy
nagyúr
válasz
Papa-Georgo #44 üzenetére
Na ha majd vezetni tanulok, őt keresem
-
Matr x
aktív tag
válasz
-=Sawtooth=- #74 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanaz maradt minden.
30 óra alatt meg nem lehet megtanulni vezetni, közlekedni.
Gyalogoscsalogatás meg akármikor lehet, ha zebra (bocs, gyalogátkelőhely) körül jársz a kocsival...
-
Hequila
őstag
Én is pont holnap megyek vizsgázni Szolnokra, csak motorra. Én nem izgulok, mert ez lesz az 5. forgalmi vizsgám (na nem mindegyik motorra), ezek közül eddig 1 sikertlelen. Már hozzászoktam.
-
-=Sawtooth=-
tag
-
gLes
őstag
Huh...igen érdekes ez a topic, már is tele lettem önbizalommal
Whish me luckHolnap megyek a ''vesztőhelyre''
-
Gabró
tag
Látom már nem aktuális.
Gratulálok! -
Na én tavayl vizsgáztam a következőképpen:
1 grammot sem vezettem még életemben a tanfolyam előtt.
1 fillér csúszópénzt nem adtam senkinek, se az oktatónak, se a vizsgabiztos(ok)nak.
5-6 extra órát vettem a kötelezőkön kívűl.
2 viszgabiztost kaptam egyszerre!
Minden vizsgán elsőre átmentem, persze nem hibátlanúl, de benne voltam a hibahatárban.
Mi ebből a tanulság?
Hogy 100%-ig becsületesen is lehet jogsit szerezni. -
BeBe
csendes tag
''És én majd most viszek neki egy kis csekélységet,és köszönöm meg a hozzám való türelmét.Véleményem szerint az értékes embereknek ez sokkal nagyobb hála,mint a pénz!''
Én is így gondoltam vizsga előtt. Mikor felvetette a boríték sorsát, mondtam neki, hogy én úgy gondoltam, felmennék hozzá valamelyik du., és akkor megköszönném a munkáját valami kis ajándékkal (mondjuk nem volt az a kifejezett kedvenc oktató).
De ő azt mondta ''minek, ha úgyis itt van nálam a boríték?'' Én meg úgy fel voltam dobódva a sikeres vuzsgám miatt, hogy azt mondtam üsse kő...
Azért tényleg szívesen megköszöntem volna másképp, ez így elég undorító szerintem is -
Memphis
tag
Ahogy én észrevettem nem arra kiváncsiak, hogy tudsz-e vezetni mert ha eddig eljutottál akkor elvileg tudsz.
Inkább úgy fogd fel, hogy a hátsó ülésen egy tanitvány ül és kresz-bemutatót kell
tartanod neki élesben.És nem szabad félni az oktatóktol se én vagy 100x elküldtem ide meg oda.És nem is mondott semmit mert igaz a kresz szerint úgy van de ha a gyalogos háttal áll a zebrán valószinüleg nem fog háttal elindulni....
De vizsgán még ilyenkor is meg kell álni.Csak oda kell figyelni.Ha meg ráddudálnak akkor ne törődj vele.Ami rengeteget számit az a fellépés.Ha látják hogy félsz megfogni a kormányt akkor húznak.Én majdnem összetörtem a kocsit a vizsgán mert az egyivű megforduilásnál elindult a mama amikor nekem volt elsöbbségem.Kiszóltam neki..elküldtem valahova.De nem szép dolog beszólni mindenkinek.Én csak azért szóltam be ,hogy a vizsgabiztos lássa, hogy tudom, hogy nem hibáztam.Mert ha látja nem tud belédkötni.Ha látja hogy elbizonytalanodtál akkor már mondja is, hogy áljunk félre.Szóval csak határozottan.Nekem is elsőre sikerült, de nem azért mert isten vagyok hanem mert figyelni kell a vizsgabiztosra.Ne merjen megszólalni se annyira legyél biztos maógadban (természetesen ez csak akkro jó ha tudod a kresz-t, de megelőlegezem a bizalmat
).
-
laxius_
tag
Egyetertek.
En nem vittem semmit az oktatomnak, elmentem vele egyet dumcsizni, mert eleg jo csaj volt.
Keves a jo oktato.
Haveromek mondjak hogy igy ordibal veluk az ovek meg ugy, meg anyazza oket. Merne engem anyazni...
Az enyem istenno volt -
micsi
csendes tag
Ez tök érdekes,és ez a ''zsírozás'' téma nekem is kérdéses. Az én oktatómnál ilyenről szó sem volt!Sőt! amikor vége lett a vizsgának, azt mondta,hogy annyira örül,hogy sikerült,mert most előttem is két tanulója sikeresen vizsgázott,és ez neki ''elismerés'',mert ezek szerint jól oktat. És mondta nekem,hogy egyes oktatók,még szinte örülnek is,ha megbukik a tanulójuk,mert legalább vesz pótórát,és ez neki plussz pénz!És hogy egyes oktatók panaszkodnak,hogy nincs tanulójuk! Vajon miért? Talán ennek oka lehet! Az én oktatóm mindig teli van tanulókkal. És én majd most viszek neki egy kis csekélységet,és köszönöm meg a hozzám való türelmét.Véleményem szerint az értékes embereknek ez sokkal nagyobb hála,mint a pénz! De ilyenekből van sajnos kevesebb.Vagy nem?
-
laxius_
tag
na. idoben irtam
))
Gratulalok am!!!!!!!!!
Ugyes vagy -
laxius_
tag
Hogy lehet elfelejeteni hogy nahyasban van az ember???
Azt a sebessegrol, meg a fordulatrol is ltaod, de a minimum hallanod kell a fordulatot, es a sebesseget meg latod.
60nal biztos nem 1ben vagy - normalis esetben
de nem is 2ben - a vizsgan legalabb is
mindegy. majd megszokod
Nekem is volt egy pici szerencsem a vizsgan anno, en is izgultam rendesen
nyugalom. tenyleg ne nezz a valtora, mert akkor ltaja, hogy tudod mit csinalsz. lehet hogy csak hiba ha lenezel, de megjegyzi, hogy ez a bena meg azt is nezi? erted? es mindjart szorosebb a szive
a masik kedvencem : holtter - na arra figyelj mindig
utaltam anno
indexet en is sokszor elfelejtettem az oktatasnal, de vizsgan nem
ha lefulladsz, akkor meg NO PARA nem gaz az -
BeBe
csendes tag
Nekem azt mondta az oktató, hogy szól majd a vizsga előtt, ha le lehet zsírozni a vb-t, addig is adjam oda neki a borítékot, alkalomadtán majd ő odaadja neki.
Persze a vb főállású volt, így nem jött össze az ''üzlet'', majd miután átengedett az oktatóm felvetette, hogy ''akkor ez itt nálam marad, OK?''
Nem lehetett volna lezsírozni, mi!!! -
sai
aktív tag
Gratula!!és aztán óvatosan vezes!!!
(egyébként + nekem azt huzta be a vb hogy túl késön teszem ki az indexet pedig ahogy mondták hogy hol forduljak akkor 1ből indexeltem.lehet azt hitte h gondolat olvasó vagyok)
-
micsi
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült a forgalmi vizsgám, ma reggel! Elsőre! Ezt tényleg nem gondoltam volna!Annyira örülök!
A vb. nagyon nyugodt személyiség volt, amikor beszállt, és elmondta a mondanivalóját,akkor picit megkönnyebültem,és indultunk ( a fékek ellenőrzése után). Jó kis kereszteződéseket kaptam!De hála' megoldottam.Bár volt egy-két bakim, de nem vészes!pl.hamarabb tettem ki egy picivel az ir.jelzőt,mint ahogy kellett volna,és ez azért megtévesztő lehet.Itt azt hittem megbuktam,mert az oktatóm rácsapott a térdére.
Parkolásnál a kéziféket elfelejtettem behúzni, és ekkor mondta a vb., hogy úgy álljunk meg,hogy az autót lehetőleg ne fújja el a szél!
Ekkor behúztam. Volt egy olyan szitu,hogy a gyalogosoknak piros volt,és nekem zöld,de egy kisfiú lelépett,bár látta hogy én jövök és megállt középen,de én szépen lelassítottam ( a mögöttes forg. ellenőrzése után),és átengedtem. Gondolom ez jó pont volt.Nem tudom,mert nem szóltak semmit. Úgyhogy nagyjából ennyi!
Jó érzés már túl lenni rajta! És igaz,hogy rengeteg múlik az oktatón! Úgylátszik azért nagyjából szimpi voltam neki. Köszönöm a segítségeteket! ''Biztonságos, balesetmentes közlekedést kívánok mindenkinek!''
-
sai
aktív tag
én is reggel viszgáztam de már nem volt dugo.
egyébként nekem a rekordom az volt mikor találkoztam az oktatóval a margit híd elött és aznapi vezetésem abból állt hogy átmentem a margit hídon +fordultam és vissza mentem. ez volt 2óra
egyébként + ha tényleg dugoban fogsz vizsgázni az nem para dugoban a leg1szerübb vezetni.csak azért kell vigyázni mert akkor van 1-2 állat aki bekattan a dugotól és azokra vigyázni kell.
Aktív témák
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Bittorrent topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Milyen videókártyát?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W540 - i7-4810MQ I 16GB I 256SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest