Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SirTom

tag

válasz nchelp #2433 üzenetére

Ezt nem említi senki sem, pedig a darab évben is ugyanolyan adóelőleget fizetnek a munkavállalók előre, mintha egész évben Németországban dolgoztál volna. Akinek elég jó volt a németje, elment az első német könyvelőhöz, és elintézte kinnt. Nekem nem volt annyira jó,meg én utólag tudtam meg, szal én otthonról intéztem.

Példa:

otthoni alkalmazásból eredő fizetés után havi adóelőleget fizettél, feltételezve, hogy az éves jövedelmed PL 160,000x12, azaz 1,920,000Ft.

Juniusban dobbantottál nyugatra.

Az ottani fizetésedből után is havi adót fizetsz, az első fizetés után is azt feltételezve, mintha már addig is hasonló jövedelmed lett volna, mielőtt oda mentél, így jóval nagyobb az adólevonás mértéke, hisz így azt feltételezik, hogy az éves jövedelmed PL: 1,600Eurox12, azaz 19,200euro.

Mi történik végülis????

Otthon:Plusz adót kell fizetni, hisz az éves jövedelem az sokkal több lett mint amennyi a feltételezhető lett volna

Kinnt: Adó túlfizetés történik, amit illendően vissza kell kérni.

Tudni kell, hogy Németeknél az első 8000Euro az adómentes jövedelem(egy háztartásban élő pár esetén 16.000Euro) Továbbá ha van egy otthon élő eltartott Pl szülő, aki segítségre szorul, annak utalt összegek is csökkentik az adóalapot. Ehhez kell egy önkormányzati igazolás is, hogy pl minmálbér alatt van az egy főre jutó jövedelem. Továbbá munkábajárás költsége is csökentette mi esetünkben,de mi nem állandók voltunk, csak Vízumosak. De feltételezem mikor Te kezdted, Te sem állandó voltál. 5 évig nem évül el, ha jól tudom.

Persze lehet változtattak már dolgokon, kb ilyen volt 10 éve.

Új hozzászólás Aktív témák