-
LOGOUT.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
válasz Frawly #29945 üzenetére
Persze, az nem meglepő, ha böngészek. De úgy értettem, hogy semmit nem csinálok, azaz valóban semmit, csak meg van nyitva a böngésző, hozzá sem nyúlok, nem tölt semmit, nem megy videó, semmi, csak meg van nyitva. Igaz, hogy 31 fül van most éppen, de az is be van állítva, hogy csak akkor töltse be a fül tartalmát, ha átlépek rá, tehát alapból be se tölti. Plusz reklámblokkoló is van, meg Ghostery, és most uMatrix, szóval nem értem miért, vagy egyáltalán mit ír folyamatosan, ha épp nem töltődik semmi, és amúgy is még a fülek sincsenek betöltődve.
HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz Doky586 #29923 üzenetére
Ezt beállítottam én is, meglepő, hogy az Opera csupán attól, hogy meg van nyitva, mennyit ír, gyakorlatilag folyamatosan Fel nem foghatom, mit kell ennyit írni, ha nem változik semmi.
Mellette nézek egy sorozatot a Netflixen most, a win10 áruházból letöltött programmal, nem tudom eldönteni az melyik, annyira keveset ír.HR24.hu
-
zseko
veterán
válasz Pubszon #29854 üzenetére
Ahhoz hogy gyorsabb legyen, PCIe csatlakozójú kell eleve ugye, ami - legalábbis annál a két Samsungnál, amiken gondolkoztam - kb. +13e-el többet jelent (30 vs 43 ezer), és többen írták akik vettek, hogy annyira nem tűnik fel hétköznapos átlag használat során. Ezért a sata csatlakozójút vettem meg inkább (van csatlakozó mindkét M.2 típushoz a lapomon). Előző gépem csak sima sata2-es volt, a benchmark szépen ki is hozza a régi és az új között a 250 vs 500 MB/s különbséget, de annyira nem veszem észre, hogy gyorsabb lenne a win.
Kevesebb kábellel egyetértek, én is azért vettem ilyet rendszernekHR24.hu
-
zseko
veterán
válasz Frawly #29813 üzenetére
Annnyira nem aggódok miatta , csak érdekes. Egyébként érzésre nem érzem gyorsabbnak az eddigitől, az egy Corsair Force 3 90GB, ami ráadásul eddig csak sata2-es csatolón ment, mert annyit tudott az előző lap.És basszus, most látom hogy mikori, ami azt jelenti, hogy már gyakorlatilag akár öt éves is meglehet Innentől majd linux fog rákerülni, az alá szánom.
Az új gép:
ASRock Fatal1ty AB350 Gaming K4 + Ryzen 3 1300X + G.SKILL Agesa 1x8GB 3000Mhz RAM.HR24.hu
-
zseko
veterán
Lecseréltem a gépem, az alábbi SSD-t raktam bele:
Samsung 850 EVO M.2 250GB SATA 2280 MZ-N5E250BW
A Q32 írás és a Q1 olvasás kicsit alacsonynak tűnik a többi értékhez képest.
HR24.hu
-
zseko
veterán
Tegnap elkezdtem töredezettségmentesíteni a hdd-ket (egyik program íráskor lemez túlterheltséget jelzett), és ha már elindítottam a progit akkor már ránéztem az ssd-re is. 55% töredezettséget ír! Azért ez már durvaa. Tudom hogy nem célszerű elindítani, ám nagy ingerenciám lenne rá a megszokás miatt
HR24.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP)
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD - több darab.
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD