Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Core2duo6600

veterán

válasz jeni #38981 üzenetére

Legfeljebb újra aktiválod ha kéri

(#38987) FTeR

Gyorsulás miatt ne tegyl másik SSD ét csak akkor ha kicsi a méret !
    Nem lesz gyorsabb érzésre !

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz jeni #38981 üzenetére

"magyarul ha van biztonsági mentés..."
    A W7 beépített biztonsági mentés szolgáltatásának egy hátránya van, nevezetesen az, hogy csak arra a meghajtóra/partícióra állítja vissza, amelyről a biztonsági mentés készült. tehát egy HDD-n lévő rendszerpartícióról készített biztonsági mentést nem lehet egy SSD-re visszaállítani. A W7 biztonsági mentései nem a rendszerpartíción találhatóak (nem is engedi a W7 oda menteni, hisz elég értelmetlen is lenne), ezért a rendszerpartíció klónozásával a korábbi W7-el létrehozott biztonsági mentések nem kerülnek másolásra.
    Én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy ne a beépített biztonsági mentést használja, hanem külső programot, mert hatékonyabbak, kényelmesen kezelhetők stb. Természetes ilyenkor arra is felhívom a figyelmet, hogy amennyiben a 100MiB-os rejtett partíció létezik, akkor azt a rendszerpartícióval együtt kell menteni.

Külső backup/restore alkalmazás használata esetén a rendszer-visszaállítási szolgáltatás is kikapcsolható, mert ha valami gond van, akkor ott a backup ill. manapság már a legkisebb felhasználói programok is létrehozhatnak rendszer-visszaállítási pontokat, így akár több giga helytől szabadítva meg az SSD-t.

Agyzuzo #38984
    "Na most ha ez a partíció nem létezik, az valóban semmiben nem befolyásolja a rendszer stabil és biztonságos működését?"
    Ezt leírtam a bejegyzésemben is, szóval, nem befolyásolja negatívan.

"Lehet kicsit hülye kérdés, de pl. rootkitek, vírusok ellen nem jobb, ha mégis van egy ilyen partíció?"
    Nincs tétje a dolognak, mert mint írtam, az a partíció még csak nem is rejtett státuszú (a partícióknak van ilyen attribútuma, hogy hidden), csak az OS rejti el, más OS alól nézve kap betűjelet és a tartalmát is lemásolhatod, ha épp azt szeretnéd.
    Kártevők ellen a tudatos és felelősségteljes gép- , szoftver és internethasználattal lehet legjobban védekezni, leggyengébb láncszem minden esetben a felhasználó.
    (x64-es Windows-okban (XP x64-től kezdve) beépítve található az ún. MS PatchGuard, ez meggátolja, hogy rootkit-ek elvégezzék a feladatukat, azaz a rendszer feletti teljes felügyelet gyakorlása. 32 bites rendszereken nincs PatchGuard)

Aktív témák