Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Bodor

veterán

válasz Balage76 #25757 üzenetére

Nem kell ám annyira legyalázni az OCZ-t, nekem még egy termékükkel sem volt baj. Sokan vettek ssd-t tőlük, talán többet mint más gyártóktól, ezért többet is hallani róluk, arról nem beszélve, hogy teljesítményben az élmezőnyben vannak, ha nem a tetején...
    Az tény, hogy voltak firmware gondok, de szerintem volt baj pl. az agyonhype-olt Intel-lel is elég sok ( régebbi fórumozók mesélhetnének róla) ,még sem temették el őket.
    Legtöbb gépben ahol ssd fut, az OCZ, Intel, vagy Kingston.
    Nemcsak az OCZ SSD-nél nem mindegy, hogy melyik firmware-rel működik, hanem majdnem mindegyiknél, sőt általában minden elektronikai terméknél, ahol frissíthető a firmware.
    Azért mert az aláírásodban reklámozol egy másik márkát (amire egyelőre nem jött még ki firmware frissítés, de nincs rá garancia, hogy nem fog ) , nem hiszem, hogy etikus lenne a többit leszólni, akárhol dolgozol is!

• Fire/SOUL/CD

félisten

válasz Balage76 #25757 üzenetére

Nem Én mondom/javaslom, hanem a gyártó: [link] ;]

Az ideális helyzet az lenne, ha minden-mindennel kompatibilis lenne, minden-mindent kezelne stb stb, de ez a számtekben (SW/HW egyaránt) már időtlen idők óta nem mindig így szokott lenni (sajnos elég gyakran).
    Home user szinten leggyakrabban ilyenekből adódnak a galibák, problémák, mert ezen információk nem ismertek a felhasználók előtt. A másik probléma pedig a "csak azért frissítettem, mert kiadtak újat" kategóriájú user-ek... A hsz-ban linkelt oldalon, külön fel van tüntetve, hogy "Please do not update firmware unless absolutely necessary. Firmware updates may result in loss of user data and we recommend you back up your data before updating the firmware."

Szerinted ez érdekel sok usert? Sajnos nem, mert vagy el sem olvassa, vagy nem tudja mi van odaírva, és annak ellenére nekiáll firmware-t frissíteni, hogy az amúgy szükségtelen, mert az SSD kifogástalanul működik.
    Félreértések elkerülése végett: Vannak olyan esetek, amikor kell, mert pl hibás a firmware (pl Corsair CSSD-F120GB3-BK (bizonyos gyártási dátum előttiek)), avagy célszerű (pl Crucial, mert gyorsul), de nem általánosságban igaz, hogy ha van új firmware, azt kötelező is felpakolni...

A számtek más területén is okoz gondot bizonyos ismeretek hiánya, csak hogy egy példát említsek (bár nem SSD kategória), de jól szemlélteti a átlag felhasználókat. A mai napig számtalanszor hívnak olyan géphez, ami random összeomlik, BSOD-zik stb. Mi az oka? A memória, azért mert vagy azért veszik meg, mert olcsó, vagy azért, mert leárazták, vagy azért mert nagyon jó minőségűek a RAM-ok. Az egyetlen probléma, hogy az adott alaplap hivatalosan még véletlenül sem támogatja/sosem támogatta azt a típusú RAM-ot...

Aktív témák