Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
félisten
-
kubalint
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #48952 üzenetére
Első esetben viszont az SSD-t. ott is 100% vs 98%. Ne tessék má hülyének nézni
Amúgy nem kellett várni holnapig, az anomália magától megoldódott, mindenhol minden 100% lett, SSD és HDD esetében is.
-
Tomace91
senior tag
Hali!
Megvan az új gépem amiben van egy Samsung 830 SSD. Teljesen mindent fel kellett rá raknom így 1 nap 8 óra alatt 87.55 GB az összes írt adat mennyiség. Most csináltam AS SSD-vel meg CrystalDisMark-al egy sebesség mérés, és egyből leugrott a kondíció 99%-ra. Ennyire gyorsan menne tönkre? Gondolom ha ezen túl már nem lesz már rá igazán más telepítve csak netezek meg csak a fontos programok futnak erről mint office Acrobat meg PS, akkor nem lesz ekkora írt mennyiségem ugye? -
MasOyama
őstag
Hozzáadtam a táblázathoz 3 db ssd-t:
Kingston SH103S3120G 120 GB (új)
Kingston SV100S264G 64GB (2 éves)
OCZ Agility 4 128GB (új)PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
bojan01
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #48909 üzenetére
Azért köszi,hogy fáradoztál.
Még adok neki egy-két telepítést, de szerintem is ez csak ennyit tud csak akkor meg mire használjam? -
Balage76
senior tag
Vizuális tipus vagyok, így két ábrával szemléltetem neked a különbségeket:
Az első a hardver különbség:
Ami mind a 840, mind a 840 Pro-ra érvényes:
- Gyorsabb sebességűek a flash chipek
- Újabb és nagyobb órajelű a kontroller
- Több cache memória (a 120-asban 256MB van)A Pro változat ezen kívül még:
- 5 év gari
- AES 256bit titkosítás
- Szerveres környezethez optimalizált fw és feature setA második pedig a mérhető teljesítmény:
Ahogy láthatod, a 6 fontos és mérhető paraméterből a TLC chipes is 5-nél túlszárnyalja a 830-ast, a Pro pedig mindegyikben.
-
csucsu21
aktív tag
egy érdekes cikk
[link]nekem elég a sata2 is igaz ezt a sebeséget valószinű nem othoni felhasználóknak szánják vagy ki tudja
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
addikt
Sziasztok,
szerintetek érdemes egy SATA3 bővítőkártyát beszereznem?PCIe Bővítőkártya 2x USB 3.0 port külső + 2x SATAIII belső
Jelenleg a rendszerem SATA2.Érezhető lenne a gyorsulás?
Indul a Windows rendesen ha a rendszert tartalmazó SSD a kártyához van csatlakoztatva?"Aki ad,az nyer"
-
csucsu21
aktív tag
válasz Daffni2 #48965 üzenetére
szerintem nem nekem van a gépben is sata3 igaz marveles van bővítőm is de nem is az igazi a sebeség bővítő kártyával sata2 höz képest kb 30% al goersabb de ezt lehetetlen gyakorlatban észre venni legalábbis én nem vettem észre nekem is sata 2 megy sőőt bővítő kártyával nem ment a trim akár hogy is kinlódtam nem tudom miért
Az élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
Valdez
őstag
Új Sandisk SSD-k, úgylátszik ők is váltanak Marvell-re és 19nm MLC NAND-ra (gondolom saját gyártású).
-
Bodor
veterán
válasz Daffni2 #48965 üzenetére
A rendszer biztosan indulna róla, de érezhető különbséget nem tapasztalnál, és ahogy írták is, a TRIM is veszélyben van .. Szóval én sem ajánlom.
(#48968) BaLee: Marketing szempontból tényleg szépen hangzik ami a 840 specifikációkban található, van aki be is ugrik a szép számoknak és a hangzatos feature-oknak, és a színes ábráknak , de ezek csak másodlagos technikai információk. Mivel az SSD egy használati tárgy, valódi értékét és teljesítményét a valós használat során kapjuk meg.
Gyakorlatilag a valós, érezhető teljesítményben tényleg nem kapunk többet a 840-től, mint a 830-astól, vagy bármelyik másik mostanában kapható ajánlott SSD-től sem! Tehát elmondható, hogy specifikációk alapján a 830 és a 840 nem egyforma, gyakorlatilag viszont nem érezhető különbség közöttük, és egy felhasználónak ez a lényeg, no meg az ár. A 840 Pro sokkal drágább, nem is átlagfelhasználóknak ajánlják, hanem inkább vállalati környezetbe.
Szerintem, ahogy a WIN7 használatot nézzük - és mást nem nagyon van értelme nézni ezekben a tesztekben - együtt van gyakorlatilag a csoport. LINK Az 5 év garancia tényleg többet jelent, viszont annak meg is kell fizetni az árát, mindegyik márkánál, Intelnél és OCZ-nél is. MLC/TLC különbségbe most nem mennék bele, mert már ezerszer lerágott csont.#48970) Valdez: Nyomul a Sandisk is, de szerintem irreálisak az árai.
[ Szerkesztve ]
-
listerrr
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy szerintetek egy új SSD-n a CrystalDiskInfo-nak mennyi "total host writes" adatmennyiséget illene mutatnia?
Bármilyen SSD-nél érdekel az adat, de Agility4-nél különösen!(Máshogy kérdezve 256 GB-s cuccnál normális egy 3 TB-os írás a dobozból való kivétel után?)
-
Dafi72
tag
Lenne nekem egy kis gondom .
Mi okozhatja a 2db közötti hatalmas különbséget ? Bal 128Gb ill jobb 64 Gb Samu 830-as
Ugyanazon a lapon van . -
Bodor
veterán
válasz Dafi72 #48974 üzenetére
Szerintem a 64 GB-os olyan SATA portra van téve, amelynek a drivere nem engedi meg a normális sebességeket.
Ezzel készült képet mutass szerintem , többet látunk.(#48975) BaLee: Hát én is ugyanilyen álláspontból ajánlok SSD-ket.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Dafi72 #48977 üzenetére
1. Ugyanarra az Intel SATA3-as portra van kötve, ahova a 128G-s Samu is?
2. Korábban használtad TRIM-et nem támogató OS alatt vagy épp olyan driverrel, ami nem küldte a TRIM parancsot?
3. Próbáld ki egy másik SATA adatkábellel is.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Dafi72
tag
válasz Fire/SOUL/CD #48978 üzenetére
1. Igen volt azon a porton is .
2. Xp nem ismerte fel , vista és win7 is volt rajta. De lehet az xp-s próba után lett ilyen lassú .......
3. Kábel csere is volt. -
félisten
válasz Dafi72 #48979 üzenetére
1. Akkor legyen visszakötve az Inteles SATA3-as portra
2. TRIM nélkül, ha nagyobb írást kap a Samu (ez az összesre igaz), akkor ledegradálódik(XP esetén, ahol még az eltolás sem feltétlen volt rendben, ott még markánsabban, megspékelve esetleg valami ramaty driverrel), és onnan semmi nem fogja visszahozni, csak ha lassú formattal leformázodSzóval adatkábel is kizárva, kösd a megfelelő helyre és lassú formattal zúzd le(W7 alól természetesen), akkor magához tér (remélhetőleg)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Dafi72
tag
válasz Fire/SOUL/CD #48980 üzenetére
Okés megpróbálom.
-
Dafi72
tag
válasz Fire/SOUL/CD #48980 üzenetére
2db sata 3 port van a lapon gondolom mind a 2nek ugyan az a vezérlője vagy tévednék ?
-
félisten
válasz Dafi72 #48982 üzenetére
Már írtam, hogy oda, ahova a 128-as is van kötve (2db szürke/világos valamelyikére, ami kizárásos alapon csak 1 van, hisz a másikon van a 128-as)
Azon a deszkán az összes SATA port Intel-es, van 4db SATA2-es(kékek) meg 2db SATA3-as...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Balage76
senior tag
Az MLC-TLC összehasonlítás mellé érdemes ezt az írást is elolvasni: SSD: bírja, ha használom...? Csak ezt ő valahogy mindíg elfelejti linkelni mert kiderülne belőle hogy mindennapi használat mellet semmi különbség nincs a V3 és a 840-es teherbírása között...
[ Módosította: Oliverda ]
-
Dafi72
tag
válasz Fire/SOUL/CD #48983 üzenetére
Az még megy
-
hori2012
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Úgy tűnik, hogy eladtam a 840-es 120GB Samu SSD-met.
A következő pont, amihez a segítségetek kérném:
mSATA SSD vétele.
Két játékos van:
Adata SP300 Premier Pro 2,5" 64GB SATAII (A prohardveres teszt is ezt ajánlja leginkább mSATA-k közül...)
Ez kb. 25e Ft körül leledzik. Sajnos ebből a típusból nem létezik 64GB-nál nagyobb,pedig én szeretnék...
[link]Másik versenyző:
Adata XPG SX300 Series 2,5" mSATA 128GB MLC
Ez kb. 40e Ft körül van. [link]Jóval húzósabb árban van, de nem csak kétszer akkora, de elvileg jóval gyorsabb is. Itt a következő bibi.
A Sata III csatija van. Tudom-e használni, illetve ki tudom-e használni egy Dell Precision M4600-ban?Magyarán megéri-e ennyivel többet költeni rá? Fel fogják-e egymást ismerni?!
Köszönet!
-
félisten
válasz hori2012 #48986 üzenetére
Linkeld be a kérdésed ide.
Ez a topik azok számára van, akik már megvették az SSD-jüket.
Dafi72 #48985
Akkor hajrá. Ha megvagy, akkor mérj újra, ha akkor is gond lenne, akkor a HDS-el nézz rá (béta szekcióból töltsd le)[ Szerkesztve ]
-
hori2012
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #48987 üzenetére
Köszönöm!
Elnézést a zavarásért!
-
Dafi72
tag
-
félisten
válasz Dafi72 #48989 üzenetére
2 dologot tehetsz még
1. cseréld le ezt a 11.5-ös IRST drivert a W7 alap AHCI driverére(bejegyzés vége felé megtalálod) vagy a legújabbra iata_enu.exe2. egy másik gépben is kipróbálni
Amúgy ezt úgy vetted vagy egyik napról a másikra 1x csak "ilyen lett"?
-
Dafi72
tag
válasz Fire/SOUL/CD #48990 üzenetére
Driver csere már megvolt .
Most vettem használtan de 2012.11.24.-i vásárlás tehát megy vissza nem szenvedek vele többet.
Köszi a segítő szándékot
-
Jester01
veterán
-
félisten
válasz Jester01 #48992 üzenetére
Végül is azt is lehet még megpróbálni, de ha 2 gépben is van gond vele, akkor már nem sok jóra lehet számítani Linux alatt sem.
(Bár az igaz, hogy Linux alatt az "alap sebességmérővel" ki lehet mérni a gyári adatokat SEQ-ban...)[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #48993 üzenetére
HA 2 gépben is gond van vele ... de ugye a lehetőségeket soroltuk, ahol a "próbáld ki másik gépben" és a "próbáld ki másik oprendszerrel" egy szinten vannak és nem is mindig van kéznél másik gép amit ráadásul letölteni sem lehet, míg egy linuxot azt igen
Jester
-
félisten
válasz Jester01 #48994 üzenetére
Oksa, ám legyen...
Ha már itt tartunk: Linux alá tudsz valami olyan sebességmérőt, ami a 4K és/vagy 4KQD32 sebességet is tudja mérni? (valami "GUI"-s progi)[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
Este frissítettem a 90 GB GT SSD-t Firmware 5.03-ra ez nem is érdekelnek a teszt eredmények ....
Csak a gyártó oldalán ezt találtam [link] régebben ez szerint [link] megcsináltam SSD kímélési eljárást .
Amit még megcsináltam .,, Firefox,Virtuális memória áttettem a HDD-re ,......
A [corsair] szerint ah jó a fordítás : Virtuális memória marad az SSD-n Kezdet 1000MB Maximális méret 2000MB
most akkor mi van ?
van a Temp átköltöztetése szerintem ez jó mert hetente törlöm a mappa tartalmát a C lemezen ....kipróbáltam a corsair beállításai szerint vagyis csak a : Temp átköltöztetés D-re , Virtuális memória
a többit a régi szerint megcsináltam . -
fogtunder
nagyúr
válasz Balage76 #48984 üzenetére
ez szép és jó, én vettem is 840est a win 8 akcióban, mert akkor, úgy megérte, drága se volt, kellett az os is. tudom, hogy ki fogja bírni, amíg használom, de most tuti, hogy crucial m4-et vennék helyette, mert ugyanazon az áron nem veszem meg a gyártó által bevalottan rövidebb élettartamú NANDdal szerelt terméket.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Dragon27 #48999 üzenetére
Azért vettél, hog gyors legyen a rendszer. Szóval nemigazán. Ugyan kíméled veled az ssd ha hdd-re átpakolod de akkor pont az ssd lényege veszik el...
Ha nagyon kímélnéd az ssd-t akkor már inkább ramdrive-ba érdemes átöltöztetni. Az még gyorsabb mint az ssd és gyakorlatilag végtelen írást elbír.
#nincsbennetarcsi
Aktív témák
Hirdetés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest