Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
Gorneck
legenda
válasz proof88 #3449 üzenetére
5-6? Van az egyes gépeken 15-20 is. Azé kérdeztem, hogy honnét számolja...
szki: Több mint 1 éve van SSD-m 100/80as Samu...mást el se tudnék képzelni rendszermeghajtónak. Mondjuk jobban örülnék a nagyobb méretűek ára is esne már...pl az a 11k már egész jó lenne egy 32esért és 22k egy 64esért...
Gorneck#1239
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
Elkezdtem szemezgetni az olcsóbb SSD meghajtókkal. Kinéztem a "közkedvelt" 40gigás Kingstont, ami ~25ezer Ft-ot kóstál. Ha jól vettem ki, akkor ez Intel gyártmány, és megszűnik a forgalmazása? Mekkora a gyorsulás Win7-nél egy Maxtor PATA wincsi után? Érdemes egy ilyenbe beruházni? (konfigom az adatoknál)
-
Rosep
senior tag
A 32 bites Win 7 látja rendesen a 4 GB RAM-ot?
-
S.Y.S.
aktív tag
Látni látja, de használni nem tudja a 32bites mivolta miatt.
Eladó dolgaim: https://tinyurl.com/46e4fbbn
-
fsb1000
nagyúr
Ebből úgy tünik ki, hogy a TRIM-et nem tudja a V40.
A V40 Dismark adatai nem rosszak, de a samsung katasztrófális.
Nálam sokkal gyorsabb 4K irásban. 5.26Viszont bootolásnál az olvasás fontos és abban gyorsabb mint a v40 (4K), sőt még az Intel 80 G2-nél is kicsit job eredményt ad.
Valós időben 1 seccel lassabban bootol. Nyilván nem 100%-ban a 4K eredmény számít. -
chadi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kingston SNV125-S2BD/64GB ssd-m.100MB/sec. read; 70MB/sec. write
klónoztam rá a rendszerpartíciómat (win7 32bit)
Viszont az eredmény nem győzött meg egyenlőre.talán egy nagyon kicsivel lett gyorsabb ha nagyon koncentrálok.
Nem tudom(nem hiszem) hogy ilyennek kellene lennie.
nem tudom hogy van e valami extra beállítás vagy ilyesmi, hogy jó legyen.
pls help mit ronthattam el.
bios / win felismeri rendesen.
az ssdnek ahci módban kell mennie?
vagy lehet hogy nem jó ötlet a klónozás és friss telepítés kellene?előre is köszi a helpet
-
mg105
senior tag
sziasztok!
ahogy olvasgattam a topicot, láttam, hogy a 40gb-os kingston vinyókat nagyon dicséritek. ezek mennyire alkalmasak raidre? milyen alternatív vinyók léteznek még, amik ebben az árkategóriában vannak? (a két vinyóra összesen lenne 50-60 ezer)
előre is köszi a válaszokat! -
g@bo
nagyúr
urak
nyuzással hogyan alakulhat ennek a kingston v 40gb ssd nek az élettartama? tapasztalt valaki bad sectort már?
gondolom, próbáljátok csak olvasásra birni a meghajtót... ( no swap, tmp )
-
proof88
addikt
Üdv,
D1Rect fórumtárs kérdezte a múltkor tőlem, hogy érzésre mennyivel gyorsabb 2 SSD RAID0-ban, mint 1 db. Nos, én még nyáron telepítettem XP SP2-t, Race Driver GRID-et, BMW M3 Challenge-et, Sims 2-t , 1 SSD-re, ill. 2-re, és mértem az időket, felírtam papírra. Szerencsére a papír megmaradt, megtaláltam, ezért elmondom ebben a topikban is a tapasztalatokat.
Az SSD SuperTalent UltraDrive ME volt, 32 gigás és ebből összesen 2 db. A legelső firmware volt rajtuk, amit még nyilvános update-errel sem lehet frissíteni, külön a gyártónak kell emailezni, hogy megkapja az ember az update-ert, szóval nagyon régi firmware-rel mértem akkoriban. A konkrét adatokat fejből most nem tudom, de nem érdekes, mert a különbség a lényeg.
Szóval 2 SSD-vel annyit változott a helyzet, hogy a telepítési idő sajnos hosszabb lett. Ezt az összes játékra el tudom mondani és az XP-re is. Azért hogy konkrétumot is írjak, pl a GRID telepítése durván 5 perc volt egy SSD-vel, kettővel pedig akár 7 is. Azért írom, hogy akár, mert a RAID0 módot többféle stripe-mérettel próbáltam: 128, 32, és 8 kByte. A 128 kB-os stripe méret bizonyult a leggyorsabbnak, ahogy régen ezt már a WD Raptorokkal is megtapasztaltam. A 8-as volt a leglassabb, az volt 7 perc körül, a 32-es talán fél perccel gyorsabb, a 128-as meg valahol 6 perc környékén. Ez egy elég hosszú folyamat, hiszen rengeteg kis fájlt kell másolni, ezért is tartom előnyösebbnek pl az id Software játékait, mert ott a rengeteg fájlt nagyobb pak fájlokban tárolják, azokat meg gyorsabb átmásolni, hiszen néhány db nagyon nagy fájlról van szó, nem sok kis fájlról. Azért hagyományos winchesterrel ez több idő, pl. WD Raptorral (régi, 74 gigással) ez olyan 7-8 perc körül volt.
De hogy pozitív dolgot is írjak, a játékok betöltési ideje (meg talán az XP-é is) gyorsabb lett 2 SSD-vel, igaz nem elég érezhetően, mert csak olyan 1-3 mp-cel. Mondjuk a GRID pont egy olyan játék, ami elég gyorsan betölt, és itt azért már nem az SSD a szűk keresztmetszet szerintem, hanem az objektumok, textúrák létrehozása, stb. De tényleg valamelyik játéknál volt 3 mp gyorsulás is töltésben, bár nem emlékszem már, melyik volt az a 3 közül.
De a Sims2-nek rettentően jót tesz az SSD, az úgyis egy pfff.... ilyen szempontból.
Kíváncsi lennék, hogy most a legújabb firmware-rel (1215->1275->1370->1571->1819) hogyan módosulna a dolog, de nem fogom megcsinálni időhiány miatt, csak RAID0-ba rakom őket és kész.[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
-
proof88
addikt
Ja és még szeretnék annyit mondani, visszatérve a múltkori vitára fsb1000-rel, hogy a WD Green Powereknek lehet hallani a motoruk hangját... erre nemrég döbbentem rá, azt hittem, hogy az egyik ventit hallom, de ma lehúztam mindent és egyenként meghallgattam mindent, és a green power winyóknak lehet hallani a folyamatos búgását! Márpedig emlékeim szerint nem ilyenek voltak, amikor megvettem őket ...
-
Bodor
veterán
TRIM támogatást kapnak a Corsair P SSD-i
Bővebben erröl itt -
chadi
csendes tag
Szia!
Thx hogy próbálsz segíteni.
Szóval a konfigom:
GA-P35C-DS3R rev 2.0
core2duo 6600 (2.4ghz)
4Gb ram
Msi 8800gt
win7 32bitA javaslatot megfogadtam a win7 újra telepítésével kapcsolatban. A fentebb linkelt eredmény már így született.
Az írási gyorsítótárazás engedélyezve van az ssd-n.viszont a másik az írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása nincs kipipálva . nem tudom h ez kell e.
váram javaslataidat(vagy bárkiétüdv
-
DV
senior tag
Nalam a 2. is be van pipalva, de szerintem nem fog sokat szamitani. A BIOS-ban be van kapcsolva az AHCI? Intel SSD-m van es az tamogatja az NCQ-t ezert azt is bekapcsoltam. Valaki irta, hogy nala ez sokat segitett sebesseg teren.
AHCI engedelyezese Windows-on utolag.
[ Szerkesztve ]
-
chadi
csendes tag
A biosban a sata raid/ahci mode-t ahci-ra állítottam.
win indítás után illesztő progikat telepített a win az eszközökhöz ......restart...
És a következő teszt eredmény:az előzőhez képest az írás sokat javult ellenben az olvasás romlott
A biosban van olyan menüpont is , hogy Onboard sataide ctrl device. ha ezt állítom ahcira akkor win indítás közben kékhalál van.
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
Jo helyen jarsz. Eloszor allitsd be az AHCI-t a windows-ban ugy ahogyan linkeltem, majd azutan az onboard sataide ctrl device-t allitsd AHCI-ra.
GA-P35-DS3R (rev.2.0)[ Szerkesztve ]
-
chadi
csendes tag
Beállítottam a windowsba amit írtál de továbbra is ha a biosban az onboard sata/ide ctrl device-t ahci-ra állítom akkor kékhalál.
Nem lehet hogy azért mert nem ahci módban lett telepítve a win?
egyébként megjelent a ssd beéllításainál a winben a gyors eltávolítási funkcó meg valami jobb teljesítmény cucc ami engedélyezi az írási műveletek gyorsítótárazását a win rendszerben. ez a két opció rádió gombos az utóbbit választottam.egyéb ötlet esetleg vagy törődjek bele a sebessége?
egyébként ha áttérek a 64 bites win 7 re az javít majd a dolgon? -
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest