Hirdetés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Őszintén szólva nem értem ezt a topikot. Nem értem egyáltalán minek kellett nyitni. Mindig felforr az agyvizem, ha ilyeneket hallok.
Parci megszólalását kivéve az derül ki, hogy minden oké, szinte történelmileg eleve elrendeltetett (a 40 éves kommunista uralom gazdaságtalan és kölcsönökre épülő gazdaságpolitikája miatt), hogy jelenleg mindenki fogja be a száját, aki minimálbérért, vagy afölötti éhbérért dolgozik, mert ugymond a gazdaság ennyit bír el.
Itt viszont megfeledkezünk arról, hogy az alulfizetettség és a bérekkel való elégedetlenség összehasonlítási alapjának nem az EU - ban megszokott béreket kellene vennünk, hanem az itthoni költségeket, amelyek lassan de biztosan meghaladják a nyugati társadalmakét. Az aránytalanság (alacsony bérek, magas költségek) nem írható a gazdaság teljesítőképességének határára. Egész egyszerűen szemléletet is kellene végre változtatnunk.
Itt Borsodban, ahol átlagban 50 ezer HUF - ért dolgoznak emberek nincs munka, nincsenek termelő üzemek, nincs infrastruktúra, nincs semmi. Aki olyan nézeteket vall, mint fentebb, annak ki kellene állnia 3500 ember elé, akik munkanélküliek lettek a DAM Rt. tönkremenetele miatt és ''megmagyarázni'' nekik, hogy ennyit bír el a gazdaság. CSAKHOGY ITT, EBBEN AZ ESETBEN NEM A GLOBÁLIS ÉRTELEMBEN VETT GAZDASÁGRÓL VAN SZÓ, hanem néhány ember helyetelen döntéséről és helyi lobby érdekekről.
Azt hiszem nekünk magyaroknak megvan az a fárasztó tulajdonságunk, hogy ha elveszítjük a munkánkat, vagy nincs mit ennünk, akkor felsorakozunk azok mellé, akik elégedetlenek, de ha hozzájutunk valami kis morzsalákhoz, akkor rögtön köpönyeget fordítunk és nem törődünk másokkal. Ha 2 órás figyelmeztető sztrájkot tart valamelyik szakszervezet, akkor előjönnek a politikusaink odvaikból és rögtön hangoztatják, hogy Magyarország jó híre a tét. Érdkes módon a nyugati kultúrában a sztrájk teljesen elfogadott társadalmi megnyilvánulás és sokkal radikálisabban alkalmazzák, mint nálunk, mégsem félti senki az ottani társadalom és politikai berendezkedés tekintélyét.
Azt hiszem, hogy kiírtam magam egyelőre, egy kicsit mérges lettem.
Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gitáros topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Óvodások homokozója
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest