Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasza08
őstag
válasz HuMarc #16924 üzenetére
Igen. Pont most hétvégén csináltam interjút egy Irakban szolgált amerikai katonával, aki azt mondta, hogy ha lenne még háború, ő és jó pár társa visszamenne. "A háború drog"
Egyébként pedig tudod, hogy a II. VH témájára, "fílingjére" és nem magára a harcokra, mészárlásra, vérontásra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
callmeakos
veterán
válasz HuMarc #17261 üzenetére
Ne te nee
Amúgy oké, kíváncsi vagyok azon véleményre, aki olvasta a könyvet is. Az én könyves HP történetem a Bölcsek Kövével be is zárult. Kb. 9-10 éve olvastam ki gyerekfejjel, a Főnix Rendjét még megkaptam, de az olyan vastag volt, hogy meg is ijedtem tőle valamiért, én inkább elajándékoztam
Amúgy ja rákaptam, mert ez a sorozat a gyerekkoromat átívelte, és egyik részt se láttam 2 nél többször...Amúgy már csak egy rész maradt, gyorsan pótlom
[ Szerkesztve ]
All→M8
-
Huma
addikt
válasz HuMarc #17876 üzenetére
Nem egy tehetségtelen fickó, de hiányzik belőle az a szükséges plusz ami igazán naggyá tenné. Bár vannak nagyszerű alkotásai. Pl a Ponyvaregény és a Django.
Ha nem lenne a legtöbb filmjében ez a zs kategóriás beütés akkor tényleg nagyszerű filmeket adna ki a kezei közül.Más:
Most néztem meg az Öt legenda című animációs filmet. Nagyon jó lett. Sokkal jobb mint amire számítottam.Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
vzsryl
nagyúr
válasz HuMarc #17905 üzenetére
Pontosan hogy gondolod? A skálát összeadnád és elosztanád 3-mal, hogy kijöjjön az egy pontos végeredmény? Vagy rendesen fel lenne tüntetve, hogy xyz része 7-3-9 pontos? Az első megoldásnak van szerintem csak értelme, de abban az esetben is ugyanolyan érték jönne ki végül a filmre, mintha csak egy pontot adnál rá.
Ezért van, hogy az Avatarra nem 1pontot adtam, hanem értékeltem a jó részeit is, ami a kiváló CGI-ben ki is merült, ezért kaphatott pár ponttal többet. A Pocahontas elsőre is gagyi, de így lemásolva abszolút értékelhetetlen a történet. A CGI brutális, a hangulata nem nekem való... de közepest így sem szívesen adnék rá, mert csak egy valamiben kiváló, de az nálam pl. nem túl fontos elem. A történet sokkal magasabb prioritású, mint a látvány, viszont a remek CGI nélkül pár percnél tovább nézni se tudtam volna. Így 3pont...Avengers: A látvány elképesztő, a hangulat remek, poénok ütöttek, a történet igazi képregény, az egész jól összeállt. Itt már akár több mindenre is lehetne pontot adni. A történet kaphatna legfeljebb 3-4-et, de mégsem bír akkora prioritással, mert másképp versenyez, mint az Avatar.
És akkor itt jön képbe a szubjektivitás, amit nem lehet eltörölni. Az ott van, akárhogy is próbálkozunk letagadni... Adunk egy pontot, más is ad egy másik pontot. Az eredmény meg magáért beszél... Nem látok ebben semmi rosszat...
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
spammer
veterán
válasz HuMarc #17931 üzenetére
Ezért írsz róla véleményt, leírod, hogy a hangulata jó, ez jó, az jó, amaz nem jó stb. Szerintem felesleges mindent külön pontozgatni, de aztán mindenki úgy értékel, ahogy akar
"Én konkrétan inkább semmire nem adok 10 pontot, mert az szimplán szubjektivitás."
Mert az 1-9-ig pontozás nem az, mi? Mondjuk a mostani Avengers meg Transformers meg Batman szintre én sem adnék 10 pontot, de hát van akinek ezek a világ legjobb filmjei, hát Istenem, ez van, kinek mi.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
spammer
veterán
válasz HuMarc #17936 üzenetére
"10 pontot azok a filmek érdemelnek, amik abszolút kedvencek. Viszont ilyen film nem létezik"
Ja így már értem, nincsenek abszolút kedvenceid, amiket minden szempontból kiválónak találsz.
A pontozás egy általános "statisztikát" szolgál (meg gyorsan be lehet lőni vele, hogy összesen ennyi), de igazából ezért jó, ha valaki legalább néhány sorban összefoglalja, mi a véleményre róla, az többet mond. Na meg ha tudod, hogy valakivel hasonló az ízlésetek, akkor segíthet a filmválasztásban stb.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz HuMarc #17931 üzenetére
Ó, az Álmosvölgy nekem 7/10. Többszörnézős, polcon is van (méghozzá a japanese full bitrate DTS variáns, ami gyakorlatilag a legjobb dvdkiadás volt belőle), hangulatos, de ettől függetlenül azért van pár hibája. (az én rendszeremben 7-8 még bőven többszörnézős, 5-6 egyszer, 4 pedig adott esetben a műfaj rajongóinak még érdekes lehet, ha tényleg nincs jobb ötletük).
CGInél igazából akkor van baj, ha mindent nulláról építenek fel. Nézd meg a Terminator2őt, az a film is kb 20 éves, mégis egy helyen látszik rajta a CGI, az elején a gömb azért nem néz ki jól. De egyébként mai napig remek vizuálisan. Viszont ott, ahol a CGIvel pótolták ki a díszletet, ott egy idő után sajnos a film meg fog csúnyúlni. Ez alapvetően mondjuk akkor nem érdekes, ha a film minden más szempontból remek.
Gyalog Galopp 8/10es objektíve szerintem, bár akik nem szeretik az angol humort, azoknak nem ajánlanám (pedig abból is a polcon a kétlemezes és a kétlemezes LE is).
Tarantino threadre: Anyám egyik kedvenc Tarantinoja a Death Proof. Csajos bosszúfilmként szokta aposztrofálni. Megnéztem vele a filmet ebből a szemszögből is, aztán rá kellett jönnöm, hogy az se rosszabb a többinél, csak elszúrták a marketingjét.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
oxox
addikt
válasz HuMarc #18516 üzenetére
Ahhoz, hogy valaki mai fejjel értékelje, értékelhesse a Conan-t annak szerintem a 60'-70'-80'-as években kellett születni e(és anno kellett látnia először). Ez van...nehezen értékelhető mondjuk számomra a Száll a Kakukk Fészkére, a Szelíd motorosok, a Taxisoffőr, vagy mondjuk a Dühöngő Bika...pedig De Niro, és Jack Nicholson is a legjobb élt, és élő színészek között van, és nem is mondanám rájuk, hogy B kategóriás filmek...nem a filmekkel, hanem az azóta eltelt idővel, a megváltozott világgal, és velünk van a baj. Szóval a Conan a Barbár kora egyik legjobb filmje volt...miért, mert Arnold megteremtette az új férfi ideált (a Commando, de a Predator sem mondható egy olyan műnek ami sokat tesz az ember lelki fejlődéséért, mégis szívesen emlékezek/emlékeznek rájuk, mondhatni alapmű)...meghát azt sem felejtsük el, hogy akkoriban nem futószalagon érkeztek a filmet...nézd meg a Warlords of Atlantis (1978), nahát az mai szemmel igazi ZS kategória, mégis akkoriban ott tartott a technika...a mai filmeknél meg kb minden 50.-ik ad valamit amit nem a korábbiakból loptak (vagy éppen nem remake-elik, ha már Arnold pl. emlékmás, amiből az új verzió egy marhaság az eredetihez képest)..Oblivionról is pont hasonlót olvastam ma is (bár a kritikusok is érdekes állatfaj), de remélem kellemesen fogok benne majd csalódni
300- ha történelmi filmre számítottál megértem a csalódottságod...amúgy nem ártott volna megnézed, hogy ez egy képregény adaptáció, nem egy Nietzsche alkotás...ha beül az ember a gagyi mamira, akkor ne számítson az angyalok városára. Én tudtam kb, hogy mire számíthatok...kis csalódás volt, de összességében tetszett...
SW szerintem rossz példa mert megelőzte a korát...nem is kicsit
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
spammer
veterán
válasz HuMarc #18528 üzenetére
A képregény ilyen, jelenetről jelentere vitte vászonra a rendező, ha jól tudom. Szóval ő jó munkát végzett, az már egy másik dolog, hogy ettől még unalmas öldöklés az egész.
Watchment láttad? Na az A képregényfilm, A képregényből. De ott a Sin City is, ami szintén egy megelevenedett képregény.
-
oxox
addikt
válasz HuMarc #18535 üzenetére
igazad van mai szemmel Zs kategória....de Munkácsy, Mozart, és a Lascaux-i barlangrajzok sem jobbak az álláspontod szerint. Természetesen abban igazad van, hogy a véleményed a sajátod, én is csupán a körülményeket kívántam veled megosztani. Az említett korosztályok best of akcióhősei Arnold, Sly...majd jött BWillis, és a többiek, de ma pl sincs olyan emblematikus "férfiideál" mint Ők voltak, ha itt ph! lenne egy szavazás, hogy ki az elmúlt 20-30év legnagyobb akcióhőse, biztos, hogy dobogósok lennének...és miután az akkor gyerekekből sok van most itt, eléggé szíven üt minket, hogyha valaki, 50percet bírt belőle ,majd leszólja...más világ volt....]Szerintem meg a teletabi, meg a pokemon egy rakás sz.......
...a Commando is vicces most megnézve, de amúgy a SW-ben pont az általad említett Credo is elég vicces, mondjuk egy Avatar mellett...meg gondolom abból (Márhogy a SW-ből) sem az eredetit, hanem a digitálisan felújított változatott láttad, és hasonlítod össze a Conanal ez így meg erőssen sántít.....Amúgy biztos láttál még abból abból a korból filmeket. Indiana Jones, hogy egy másik kötelezőt említsek (1981 az első rész), de Lucas keze ebben is benne volt, és akkor még nem álmodott mikiegérről
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz HuMarc #18548 üzenetére
Tony stark....nézd meg Őt fiatalon...pl.: "elnézést az ott egy uzi"? 1990..Air America. hát nagyon messze van a férfiideáltól... Elbeszélünk folyamatosan egymás mellett, kezdem azt érezni, hogy Mozart is egy nulla volt szerinted....hidd el Arnold, Sly, Bruce Lee, Chuck Norris nagyobb hatással volt az akkori férfi/vagy leendő férfi társadalomra mint gondolnád. Milyen ideálokat látni most a filmekben? Alkonyat pl....gyönyörű, szerintem meg inkább legyen egy férfi izmos, mint lenyalthajú "emós" kis nyomi....
-
oxox
addikt
válasz HuMarc #18557 üzenetére
ez nem zenei topic....nem akarod megérteni mit akartam mondani....jó, szerinted a Conan szar...szerintem meg alapmű, ahogy pl a Terminátor, és a Predátor is....nem próbálom tovább megértetni veled miért.
[ Szerkesztve ]
-
rt06
veterán
válasz HuMarc #18560 üzenetére
azt kell figyelni (es elfogadni) az irasaidnal, hogy valoban joval fiatalabb vagy mint a tobbseg, es ennek megfeleloen sok dolgot maskent latsz, maskent elsz meg (ami viszont szimpatikus, hogy tobbnyire valamennyire valid ervekkel ala tudod tamasztani, miert tetszik, vagy nem tetszik valami)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Psytróger
tag
válasz HuMarc #18560 üzenetére
Ha csak a véleményedet írnád le azzal nem is lenne probléma, de Te kategórikusan kijelentetted hogy "aki szerint ez jó film az nem lát tisztán". Ez kb. olyan mintha arról kezdenél el vitatkozni, hogy miért ízlik nekem a mákos rétes, holott szerinted az szar, és valójában velem van valami probléma. Vagy ha már a zenei téma: én pl. utálom a hörgős metált, de elfogadom ha valaki szereti, nem akarom meggyőzni az ellenkezőjéről, hiszen ilyenek vagyunk, ízlések és pofonok... Ami biztos hogy ilyen dolgokból flémet generálni egészen biztosan csak végeláthatatlan és céltalan vitát eredményez
[ Szerkesztve ]
>> www.FlyEagles.hu << >> http://www.photobucket.com/rataccess <<
-
veterán
válasz HuMarc #18980 üzenetére
Végülis igen, én írtam félreérthetően mert 00:01 már csütörtök.
mayday00
Az ár mindenhol ugyanannyi majdnem. Sugárba olcsóbb 50 forinttal ha jól emlékszem. Illetve szerdánként vannak akciós napok a sugárba illetve a cinemacity-be is, akkor olyan 1000 ft környéke a jegy. De ezek csak sima előadásokra kerül ennyibe.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
HuMarc
veterán
válasz HuMarc #18991 üzenetére
Az utalások magyarázata. Csak az kattintson, aki látta a felsorolt filmeket + olvasta az Alapítvány peremét, és látta a Galaxis útikalauz stopposoknak c. filmet.
-
dokee78
félisten
válasz HuMarc #19108 üzenetére
Edzzél,fussál,
Csak poén volt.Megnéztem a The Hunt for Red October 9/10
Jobban tetszett az U-571-től és kb egy szinten van a Crimson Tideal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest