- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
agrarfiatal
senior tag
köszönöm a hozzászólásokat, remélem a gyakorlatban is ez lesz mint most elméletben
-
And
veterán
válasz
agrarfiatal #22 üzenetére
Ha a hálózat és a terhelés szimmetrikus, a nullavezetőn nem folyik áram, a három fázis árama pedig egyenlő. Így a nullavezetőn nem esik feszültség, a három fázis teljesítménye is a fázisonkénti (egyforma) teljesítmény összege. Ha tehát ugyanakkora összteljesítményt aggatunk az három fázisra, mint egyfázisú rendszerben, akkor az egyes fázisok árama harmada lesz az ugyanakkora teljesítményt adó egyfázisú hálózatnak (ahol viszont a nulla árama ugyanakkora, mint az egy szál fázisé). Ezért a kábel feszültségesése feleakkora lesz 3 fázisú, 4 vezetékes rendszerben (2*I vs. 3*I/3, ahol I: áram). Még mindig csak remélem, hogy nem nagy marhaságokat írok össze..
-
válasz
agrarfiatal #20 üzenetére
Igen, az (majdnem).
-
And
veterán
válasz
agrarfiatal #18 üzenetére
Szerintem ez csak akkor igaz, ha az összterhelés ugyanaz mint 1 fázison, és az áram eloszlik a vezetőkön, szimmetrikus terhelés esetén (így a fázisonkénti áram kevesebb). Remélem, most nem mondtam túl nagy botorságot...
-
And
veterán
válasz
agrarfiatal #16 üzenetére
Majdnem, csakhogy a nullavezető közös.
-
And
veterán
válasz
agrarfiatal #12 üzenetére
Az csak a párhuzamosan futó vezetékek számát jelenti, 4 párhuzamos vezeték ellenállása feleakkora, mint 2 párhuzamos vezetéké (ez most csúnya mondat volt, de ez a lényeg). Figyeld csak meg: ha ''120/208V 3fázis 4vezeték''-et választasz, a feszültségesés feleakkorára adódik, mint ''120V 1fázis'' (2 vezeték) lehetőséggel.
-
válasz
agrarfiatal #12 üzenetére
Állítsd pl. 3 fázis 2xx voltra. A feszültségesés csak az amperszámtól függ.
-
válasz
agrarfiatal #6 üzenetére
A lenti link tényleg jó.
-
And
veterán
válasz
agrarfiatal #6 üzenetére
A feszültségesés nem változik, ha nem 230/400V-ra számolod ki, csak a vezeték végén mérhető feszültségérték. Figyeld a 'Voltage drop' mezőt!
-
válasz
agrarfiatal #7 üzenetére
20 amper összesen, vagy fázisonként?
-
agrarfiatal
senior tag
kár hogy azon az oldalon nincs 3 fázis 400 V-os számítás
-
válasz
agrarfiatal #4 üzenetére
Szerintem ki.
-
agrarfiatal
senior tag
köszönöm a hozzászólásaitokat.
Emvy:
Ha konkrét adatokat adok akkor ki tudnád nekem számítani? -
válasz
agrarfiatal #1 üzenetére
Ennyi adatból a feszültségesést nem, csak az ellenállást lehet számolni. Az anyagból következik a fajlagos ellenállás, amit Ohmméterben adnak meg általában. 1 ohmméter 10^6 ohm*mm^2/m-t jelent. A keresztmetszetből és a hosszból így kijön az ellenállás, a feszültségesés az átfolyó áramból és az ellenállásból következik, U=I*R
-
And
veterán
válasz
agrarfiatal #1 üzenetére
Hi! A múltkor a max. terhelhetőség kapcsán említettem egy linket, de azon van feszültségesés-számító is:[L]http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm[/L].
Az angolszász mértékegységekkel lehet egy kis gond, de szerintem nem vészes. Hálózati feszültségnek viszont a 230V-ot nem kínálja fel, de megfelel a 240 is. -
agrarfiatal
senior tag
Feszültségesés számításban kéne jártasság, segítség. (nem villanyszerelőnek v. villamosmérnöknek tanulok).
Nem találtam eddig képletet arra hogyan tudnám kiszámítani x anyaú, y keresztmetszetű és z hosszúságű vezetékű hálózat feszültségesését.
Ha valaki tudna ebben segíteni nagyon megköszönném. (ha kéne még több adat majd azt is megadom)
Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hobby elektronika
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Filmvilág
- Óvodások homokozója
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest