Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Értem persze... várj pontosítok. Van egy asztali gépem is amiről pl. írok, és itt csücsül mellettem az ágyon a fémdoboz is a leendő linux birodalom. Ami a Win-t illeti, a laptop olyat csak messziről láthat, azt is úgy hogy megmutatom neki a tokját.

Szóval nincs vész.

Hát úgy gondoltam hogy kiírom DVD-re, bár lehet Pen-drive jobb. Net installt nem igazán akarok, vagy azt érdemes?

-
Carasc0
őstag
Ohh köszi a részletes tanácsadást. Angolul tanulok is épp bár nem vagyok profi de azért a szakmaiban eligazodok. Nos Ubuntu = Debian-ba helyet nem kapó hulladék csomagok összessége. Egyet is értek vele, az nem rendszer az csak valami népszerű átverés (bocs hogy így gondolom). Arch nagyon klassz de nekem túl nehéz.
A laptopra csak linux települne úgy hogy ha hegesztek valamit és elrontom, nem zavar ha reinstall-ra van szükség.
Tanulni viszont a Pere László - Rendszerfelügyelet könyvből szeretnék, bár van neki a Linux felhasználó ismerek című sorozata is, de az nincs meg. A Szabilinux sem rossz.

Amúgy a fedora fele azért is kacsingatok, mert anno a RED HAT 9-et telepítettem és tanultam úgy használni hogy valahogy kézreállt és szimpatikus lett. Tudom hogy a Red hat és a Fedora 2 irány, de mégiscsak a vörös kalap családtagja.

-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Linux tanulásra vettem külön egy laptopot, így tényleg próbálkozhatok minden finomságokkal. Az abszolút alapfogalmakkal tisztában vagyok, és próbálkoztam is linux telepítéssel és használatával. Hosszab szünet után úgy gondolom megint belekezdek. A gondom az hogy Debian-t telepítettem eddig de rájöttem hogy kezdőknek sztem nem a legjobb, de lehet nem voltam tényleg eléggé kitartó. Viszont a Fedora is tetszik.
Több véleményt és ellenvéleményt olvastam róla. Láttam hogy most jött ki a Fedora 20 az új továbbfejlesztett Gnome 3.10-el. Szerintetek érdemes feltenni és nyomogatni/tanulgatni? Sokan lebeszéltek a GNOME 3-ról, igaz eddig csak a régi GNOME-t ismertem, de főleg a KDE-t.
A laptop amúgy HP Probook 4740s...
Köszönöm a tippeket/javaslatokat előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi