Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz kovaax #2612 üzenetére

hmm, 97% szabad memóriád van? :O az nagyon durván hangzik azért :)

Vladi: hát, ez sem nyert :)
    [sheratan@frozendawn ~]$ su -c system-config-services
    Password:
    bash: system-config-services: command not found

a "gnome-session-properties" paranccsal jön elő amúgy az induló alkalmazások listája. nekem ezek vannak most bepipálva: at spi d-bus bus, at spi registry, authentication agent, bluetooth manager, caribou, certificate and key storage, deja dup monitor, disk notifications, evolution alarm notify, gnome gmail open office configurator, gnome login sound, gnome settings daemon, gpg password agent, gsettings data conversion, input method starter, mail-notification, network, orca screen reader, power management, pring queue, pulseaudio, pulseaudio kde routing, remote desktop, screensaver, selinux troubleshooter, ssh key agent, user folders update, volume control.

eléggé megváltozott a gnome3. illetve nem maga a gnome3, hanem az, hogy mostmár ez a gnome-shell az alapértelmezett felület. szerintem amúgy nagyon jó cucc, előremutató és logikus (ellentétben a unity-vel, ami egy káosz szerintem).
    alapvetően van egy felső panel, ahol csak rendszercuccok vannak, van egy notification bar alul, ami alapból rejtve van, csak akkor villan fel, ha valami történik rajta, illetve van az overview mód, ahol kapsz egy gyorsindítót baoldalt, egy exposé ablaklistát, amit egy füllel telepített alkalmazások listájára válthatsz, és egy munkaasztal váltót félig rejtve jobboldalt. annyi változott, hogy dinamikus munkaasztalok vannak: a rendszer mindig csinál neked egy üreset azon felül, amit megtömsz programokkal, illetve ha valamin nincs semmi, akkor azt bezárja (hogy csak egy üres maradjon).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés