Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
Kihalt a fórum, ezért ide is írom, lehet miatta itt is savazni. Megjelent az új Rosa Linux, az R4. Nagyon tetszik, gyors, szép hibátlanul működik egész nap igaz Live rendszerként. Hogyan lehetne Google Chrome-t tenni rá nem tudja valaki?
-
whbear
senior tag
Úgy látom a Fedora csak működik működik működik...
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4407 üzenetére
A legújabb kernellel: 3.16.2-201.fc20.i686+PAE minden működik. A hibernálás tökéletesen működik és nem jelentkezik a beloggolás utáni belassulás sem. Szóval teljes az örömöm a Fedorával
Már csak a november 21.-ét várom mert akkor jelenik meg a Fedora 21.
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4405 üzenetére
Én 20-as Fedorát használok most 3.16.2 kernellel és jobb mint a 15-ösök voltak. Maradok a Fedoránál úgy érzem, de ezeket a rendszereket még nem próbáltam telepítve csak Live módban és az nagyon nem ugyanaz.
- Mageia
- Rosa Fresh R3
- PCLinuxOSMég ezeket szeretném megismerni aztán vissza a Fedora.
-
whbear
senior tag
válasz
Claude Leon #4398 üzenetére
Én csak a Chrome - t tettem fel rá, ott nem volt gond. Már nincs meg, mert érzésre lassabb volt mint a Fedora, pedig a BFQ miatt pont gyorsabbnak kellett volna lennie. Egy próbát megér, de elég kicsi és zárt a Fedorához képest. Viszont stabil, jól működik és szép.
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973 #4385 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget. Egyébként igazad van, nem vagyok disztrórasszista és akit megbántottam a megjegyzésemmel attól elnézést kérek és a jövőben tartózkodom a hasonló megnyilvánulásoktól.
-
whbear
senior tag
-
whbear
senior tag
Köszi, végre valaki aki megvéd
Nekem nagyon bejön a Fedora KDE. Több mint egy éve próbálgatom a disztrókat, kb az ismert összeset kipróbáltam ami a distrowatchon fellelhető. Meg ami nem, azt is mint pl. Neptune, Bluestar Linux. Szinte az összes Ubuntu/Ubuntu alapú, Debian/Debian alapú, Arch alapú stb.rendszert kipróbáltam egy notin otthon és egy asztali gépen munkára ( Office, Chrome, Nyomtatás, Számlázás és egy alkatrészrendelő wine-re háklis program ami csak 1.41 wine-vel megy, kivéve Fedora Gnome3 mert ott mindenhogyan megy.) Szóval a Fedorával vagyok eddig a legjobban megelégedve, gyakorlatilag minden tökéletesen működik, az asztali gépen teljesen, a notin a hibernálás nem megy holott megvan a swap, minden. Csak a kíváncsiság hajt az openMandriva felé amit Live rendszerről tesztelek.
-
whbear
senior tag
Csak 32 bites rendszer jöhet szóba a processzor miatt. A tapasztalataim:
Kubuntu: Ubuntu alapú bughalmaz. Mint minden Ubuntu variáns tapasztalatom szerint.
Manjaro: Onnan jövök, minden verziót kipróbáltam az Openboxtól a KDE-n keresztül a Gnome3-ig, a community verziókat is. Jó disztró, szeretem a mai napig, de a sztereo Bluetooth nem akart sehogyan sem menni, valamint mindig volt egy kis probléma. Túl kicsi fejlesztőgárda áll mögötte. Kicsit lassú is volt a Fedorához képest. Mindezek ellenére vissza vissza térek hozzá.
OpenSUSE: Na azt hagyjuk... Lassú, erőorrászabáló instabil logikátlan valami. Már a 2000-es években is ugyanez volt a tapasztalatom vele. Az első frissítés után vége is lett.
Fedora Gnome: Minden jól működik, látszik hogy erre van kitalálva de nálam lassú.
Fedora KDE: Majdnem minden rendben van vele, csak néha bootoláskor elakad, egyik gépen nem megy a hibernálás, másikon megy.
Debian alapú disztrók nálam nem váltak be az ismert okok miatt.
OpenMandriva: Most van tesztelés alatt, nagyon tetszik, gyors, hekkelt kernel, BFQ, stb. Sajnos nincs meg minden program amit használok, a csomagok nem elég frissek. Mandriváról tapasztalatok másnak esetleg?
-
whbear
senior tag
De nekem a KDE verzió jött be. Eddig utáltam a KDE-t, a Fedora által szerettem meg. Kipróbáltam Gnome3-mal is, de nagyon lassú volt és a noti is hamar merült vele. Állandóan maxon ment a venti, alapjáraton a proci terhelés 15-20% között volt. KDE verzióval 0-4%, akkuidőm jelentősen jobb és nagyon gyors is. Szóval nekem a KDE nagyon bevált, igaz lehet teszek még egy próbát a Gnome3-mal, ha lesz izmosabb gépem. Egyébként miért nem jó szerintetek a KDE Fedora? Csak érdekel, nem vitatkozni akarok...
-
whbear
senior tag
válasz
csendes #4369 üzenetére
Nem csináltam vele semmit és magától megjavult mindkét gépen. Nem is frissített. Örülök neki hogy most minden jó, kicsit unalmas is ☺. Kipróbáltam az OpenMandrivát, először tetszett is, de napi használat során derülnek ki a dolgok. Egyenlőre úgy látom, hogy a Fedora az ideális számomra.
Fedy és yumex aztán megy minden gyönyörűen.
Szerk : A hibernálás továbbra sem megy de nem is kell. -
whbear
senior tag
válasz
csendes #4366 üzenetére
Amikor belassul a jelszó beírása után, hiába lépek át konzolra ctrl+alt +F2-vel, csak a fekete képernyő van meg egy ilyen kurzor villog_. Semmit nem lehet csinálni vele, nem tudom kiadni a top parancsot. 3.15.10.201 kernel van, a régieket kitöröltem. Hogy tudok másik kernelt felrakni? A Fedy-vel csak leszedni tudtam.
-
whbear
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat, megpróbálom a javasoltakat.
-
whbear
senior tag
Esetleg valaki ezzel a bejelentkezés utáni belassulásról valamit? Intel videó driver, alaplapi vga a noti is és a MINI-ITX is. Most változhatott valami, mert csak kb háromszor csinálja tízből.
Valamint az egyik gépen tökéletes a hibernálás, ami egy Intel MINI-ITX, a notebookon viszont nem megy ami egy Sony Vaio TX1XP. Mindkettő btrfs és ugyanazok a beállítások mégis a notin nem megy csak tekeri a HDD - t aztán semmi sem történik.
-
whbear
senior tag
válasz
Shrike7973 #4358 üzenetére
Köszi a választ. Igazából az Ubuntu vonalat nem kedvelem. Viszont tényleg nem érdemes váltani, kipróbáltam az OpenMandrivát és elég kevés a program és tároló hozzá és nem is frissek. Viszont a fontok Fedora alatt szépen Infinality - val. Fel kell tenni a Fedy-t és azzal egy kattintás. Nekem a Fedora a Fedy-vel és a Yumex - el nagyon kezes.
-
whbear
senior tag
Szerintetek érdemes Fedoráról OpenMandrivára váltani? Kipróbáltam a Live verziót és nagyon tetszik, gyors meg minden de a Fedora bevált, csak egy bajom van vele hogy két gépen is mikor beírom a jelszót bootoláskor kb 10 alkalomból ötször belassul, nem lép tovább csak a reset segít és utána rendesen felbootol. Mi lehet ennek az oka? Inkább emiatt hibernálom de ez nem az igazi megoldás viszont nem szeretném csak emiatt lecserélni mert nagyon jó vele dolgozni, megy a Bluetooth, minden.
-
whbear
senior tag
Sziasztok! Gondolom a Fedy-t ismeri mindenki. Én mostanában fedeztem fel, szinte mindent be tudtam állítani vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Továbbfejlesztett TruSense érzékelőt villantott a Huawei
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Diablo IV
- Revolut
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest