Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Out

addikt

Nah, akkor nehany tapasztalat. Tegnap ugy dontottem hogy eljott az ido, hogy a jol mukodo FC5-met frissitsem FC6-ra apt-get segitsegevel. A dist-upgrade problema nelkul lefutott, felrakta a csomagokat is, viszont maradt a kept-back helyen egy OpenEXR es a kde ablakkezelohoz tartozo csomagok. Az OpenEXR felrakasakor szolt a rendszer hogy a kde-t lefogja szedni, gondoltam rendben van, majd felrakom az fc6-hoz tartozot. OpenEXR fel, KDE le, aztan apt-get install kdelibs. Nah, itt ert az elso meglepetes a kde-redhat.org oldalan ahonnan az apt szedi a csomagokat a 3.5.5-os KDE van felrakva, de el se kezdi letolteni, mert hianyzik egy kde-filesystem nevu fuggoseg neki es azt nem talalja sehol. En se talaltam sehol ilyen csomagot. Anyazasok utan a felirt FC6 DVD-t vettem elo, hogy majd arrol jol felrakom, de annak meg libkdnssd csomag kellett volna, amit megintcsak nem talaltam a DVD-n. (FC5-ben ennek a csomagnak a neve kdelibs-libkdnssd volt). Ujabb anyazasok utan eszembe jutott hogy van olyan csomagkezelo hogy yum, gondoltam kap egy eselyt :o) Ezzel sikerult a KDE-t feltelepiteni, igaz nem a 3.5.5-ost hanem a 3.5.4-est, de FC6 csomag szoval jo. Nah, ablakkezelom mar volt, viszont mivel uj kernel kerult fel ezert ugye ujra felkell rakni az Nvidia drivert, ami nem sikerult, ezert a nativ nvidia driverrel hasznalom a KDE-t. A Nvidia driverre visszaterve, olvastam az nvidia foruman, hogy a kernel forrasban az autoconfig.h-ra kellene letrehozni egy config.h nevu szimlinket es igy letudna fordulni az nvidia driver, de en nem talaltam ilyen filet a kernel forrasnal, ugyhogy ezen meg dolgoznom kell majd. Elinditottam a KDE-t ami gyorsabban indult mint az FC5 koraban :o) Nosza hallgassunk egy kis zenet Xmms segitsegevel. Ugral a fogaskerek nehany masodpercig majd eltunik, Xmms sehol, mi a franc? Terminalbol inditva kiirja hogy Gdk-Error: Bad Mismatch blablabla, remek. Mar faradt voltam, de azert adtam a googlenek egy eselyt, mire kidobott egy forumot ahol irtak az xorg.conf-ba az extension-ok koze vegyek fel egy ''Composite'' ''Enabled'' opciot. Megtettem, X ujrainditas utan se volt Xmms, ugyhogy hagytam a fenebe, majd ma este tovabb szenvedek.

Kb, ennyi a tapasztalatom egyelore. Gyorsnak gyors a rendszer csak vannak hibai megint :o(

Új hozzászólás Aktív témák