Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Hány ismerősömet tudom egyszerre meghívni olyan "eseményre", amit nem én hoztam létre?
Ugyanis vagy 10 percet töltöttem el azzal, hogy a több száz ismerősöm közül kiválogassam azt a 100+ embert, akit meghívtam volna, de miután az "elküld" gombra kattintottam, kiírta a FB, hogy "szűkítsem az ismerőseim számát".
A FB súgóban nem találtam semmi erre vonatkozó információt. Megköszönöm, ha segítetek!
Üdv: Piftuka
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a FB-on a "Profilképek" albumból miért tűnt el egy ideje az "album szerkesztése" opció?
Pár hete vettem észre, mégpedig úgy, hogy az adatlapomon (nem használok "idővonalat"), a fő adataim alatt található 5 fotó megváltozott, pedig nem töltöttem fel új képet, és nem is nyúltam hozzá.
Ott elvileg 5 képnek, az általam meghatározott sorrendben kellene lennie. Ezért megnyitottam a "fényképek" között a "profilképeket", ahol ezek a fotók láthatóak, de nem tudom már szerkeszteni azt az albumot, mert nincsen olyan opció, ami ezt lehetővé tenné.
Ez valami bug? Esetleg a FB direkt csinálta meg ezt a változtatást? Tudtok erről valamit?
Illetve azt, hogy ha ez így marad, akkor az adatlapomon látható 5 fotót hogyan tudom kicserélni az általam választott fényképekre?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Piftuka
veterán
-
Piftuka
veterán
válasz Mr. Elliot #4284 üzenetére
"Piftuka: Úgy emlékszem mindig az útolsó képeket rakta oda. A legfrissebb feltöltéseket vagy amin a legutojára megjelöltek téged."
Igen, jól emlékszel. Oda az utoljára feltöltött képek kerülnek. Egyébként köszönöm a választ!
A kérdésem lényege viszont az, hogy hová (és miért) tűnt a "Profilképek" közül az "Album szerkesztése" funkció?
Én nem töltögetek fel képeket... van tizenegynéhány fotó a "Profilképek" albumomban, azt viszont a meghatározott sorrendbe rendeztem. Ugyanis nemrég még volt rá lehetőség.
Most, az "Album szerkesztése" funkció nélkül viszont már nem tudom rendezni azokat a képeket.
(Ráadásul - mint fentebb írtam - "önhatalmúlag" átrendezte a FB azokat a fotókat.)
Van arról valami info, hogy ezt a funkciót eltávolították-e a FB-ban, esetleg csak nálam jelentkezik ez a "bug"?
-
Piftuka
veterán
válasz Mr. Elliot #4288 üzenetére
"Piftuka: A lényeget nem is írtam. Nálam sem lehet szerkeszteni már azt az albumot, csak a többit. Szóval szerintem a hiba nem a te készülékedben van."
Ah, köszi a választ! Ezek szerint nincsen semmilyen "rejtett" beállítás, amely segítségével ismét lehet a "Profilképek" albumot is szerkeszteni?
Azt lehet tudni, hogy miért módosították ezt? Nem küldtek róla semmi üzenetet.
Esetleg ez is egy lépés részükről annak érdekében, hogy a felhasználókat az "idővonal" használata felé "tereljék"?
Ha már itt tartunk... igaz a hír, hogy kötelező lesz az "idővonal"?
-
Piftuka
veterán
válasz Mr. Elliot #4301 üzenetére
Akkor tehetnek egy szívességet! Én abszolút értelmetlen dolognak tartom ezt az "idővonalat", ráadásul teljesen áttekinthetetlen.
Számomra a jelenlegi felület sokkal felhasználóbarátabb.
Az pedig elképesztő, hogy úgy vesznek el bizonyos funkciókat (lásd "album szerkesztése"), úgy variálják át valakinek a fotóalbumát, hogy arról értesítést sem küldenek.
Ha pedig mindezt azért teszik, hogy ezzel kényszerítsék rá a felhasználókat az "idővonalra" váltásra, akkor duplán tehetnek egy szívességet!
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Nálatok is lassú a Facebook? Az elmúlt két napban olyan szinten használhatatlan, hogy gyakran teljesen "kifagyasztja" a böngészőt. (Opera 11.50, de Firefox-al is kipróbáltam, és nincsen különbség.)
A Facebook profilom főoldala még csak-csak megnyílik, de aztán, ha bármilyen menüpontra rákattintok, akkor csak gondolkodik hosszan a gép, miközben a böngésző teljesen belassul, és olyankor a többi megnyitott ablakhoz sem lehet hozzáférni.
Mi a fene okozza mindezt?
-
Piftuka
veterán
válasz haligábor #4650 üzenetére
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy ha egy alkalmazás engedélyezek, akkor később arról "le tudok iratkozni"? Ha igen, milyen módon?
Több ismerős küld mostanában nekem ilyen jellegű felkérést. Egyet most már kíváncsiságból megnéznék, de csak akkor, ha később le tudom tiltani. Mert azt látom, hogy minden egyes alkalmazás az összes személyes adatomhoz hozzáférést kér. Ami egyébként nagyon nem szimpatikus.
Köszi előre is a segítséget!
-
-
Piftuka
veterán
válasz Johnny Cage #5235 üzenetére
Sajnos, ma nekem is átállt az "idővonalra" az adatlapom!
Szerintem nagyon rossz ez az új felület. Ráadásul az üzenőfalon elvileg időrendi sorrendben gyűjti az eseményeket, viszont gyakorlatilag a "klasszikus" nézetre volt igaz mindez.
Ott ugyanis az üzenőfalon egy oszlop volt, és mindig a legfrissebb esemény volt legfelül.
Az "idővonal" esetében viszont két oszlopban jeleníti meg az egyes eseményeket, ráadásul kicsit "eltolva" vertikálisan, így - szerintem - baromi áttekinthetetlen az egész.
Szóval elvben éppen a jobb áttekinthetőség, a "rendezettség" volt a cél, amikor megalkották, ellenben szerintem ez "epic fail" lett.
(Persze ez nem újdonság, mert egyes ismerősök már a bevezetésekor átálltak az "idővonalra", és már akkor látszott, hogy mennyire áttekinthetetlen, rossz az egész elgondolás. )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest