Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achill3uS

nagyúr

válasz #35434496 #7204 üzenetére

nem arról már leszoktam :D ez kék plasti dip, csak nem volt kéznél higító így kicsit sürü állapotában került felkenésre, de majd leszedem és megcsinálom szebben legközelebb.

hétvégén elég sokat bencheltem, főleg Intel XTU-t és mint kiderült az Asrock Z170 OC Formula az egyetlen lap a piacon jelenleg ami 2 modullal hoz benchekben olyan teljesítményt/eredményeket amit a többi lap (Asus, Gigabyte, MSI) csak 4 modullal tud elérni. ez önmagában nem nagy dolog, eltekintve attól, hogy 2 modult sokkal jobban ki lehet hajtani és könnyebb nitrozni is. remélem ezek nem valami fizikai képességei a lapnak, hanem bios szinten javítható lesz a későbbiekben.

másik téma ami kiderült, hogy a gyári paszta a Skylake esetében gyakorlatilag használhatatlan komolyabb extrém tuningra. persze némelyik darab jobban sikerül, és az sem mindegy milyen terhelésnek tesszük ki. mert max órajelre és superpi-re még bírta eddig nekünk is, de pl XTU alatt -145 pot hőmérsékletnél XTU alatt vcore-tol függően de +30-40 fokokra is felugrik peak-ben. alig akartam elhinni. de amikor 5200mhz-nél feljebb nem tudtam XTU-t futtatni és 1.50-1.55v felett eldobta kapásból nem volt mit tenni. be kell látni, ha valaki komolyabb tuningot akar ajánlott delidelni, de ln2-es eredményekhez muszáj. egyrészt a cpu érdekében, mert simán el is sülhet 1.70v+ terhelés alatt szerintem, másrészt pedig mert többszáz mhz-et bukunk el így. sajnos persze a proci gariját is, de nincs mit tenni, extrém tuning esetében szerintem ez nem meglepő kockázat.

Új hozzászólás Aktív témák