Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- hcl: Amúgy mi a terv?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
nem arról már leszoktam
ez kék plasti dip, csak nem volt kéznél higító így kicsit sürü állapotában került felkenésre, de majd leszedem és megcsinálom szebben legközelebb.hétvégén elég sokat bencheltem, főleg Intel XTU-t és mint kiderült az Asrock Z170 OC Formula az egyetlen lap a piacon jelenleg ami 2 modullal hoz benchekben olyan teljesítményt/eredményeket amit a többi lap (Asus, Gigabyte, MSI) csak 4 modullal tud elérni. ez önmagában nem nagy dolog, eltekintve attól, hogy 2 modult sokkal jobban ki lehet hajtani és könnyebb nitrozni is. remélem ezek nem valami fizikai képességei a lapnak, hanem bios szinten javítható lesz a későbbiekben.
másik téma ami kiderült, hogy a gyári paszta a Skylake esetében gyakorlatilag használhatatlan komolyabb extrém tuningra. persze némelyik darab jobban sikerül, és az sem mindegy milyen terhelésnek tesszük ki. mert max órajelre és superpi-re még bírta eddig nekünk is, de pl XTU alatt -145 pot hőmérsékletnél XTU alatt vcore-tol függően de +30-40 fokokra is felugrik peak-ben. alig akartam elhinni. de amikor 5200mhz-nél feljebb nem tudtam XTU-t futtatni és 1.50-1.55v felett eldobta kapásból nem volt mit tenni. be kell látni, ha valaki komolyabb tuningot akar ajánlott delidelni, de ln2-es eredményekhez muszáj. egyrészt a cpu érdekében, mert simán el is sülhet 1.70v+ terhelés alatt szerintem, másrészt pedig mert többszáz mhz-et bukunk el így. sajnos persze a proci gariját is, de nincs mit tenni, extrém tuning esetében szerintem ez nem meglepő kockázat.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ez kék plasti dip, csak nem volt kéznél higító így kicsit sürü állapotában került felkenésre, de majd leszedem és megcsinálom szebben legközelebb.