Hirdetés

Aktív témák

• lapa

veterán

sziasztok, van egy remélhetőleg rövid kérdésem. egy szám cella karakterláncában (pl. 123,45600 kellene kicserélni a vesszőt pontra, hogy 123.45600 legyen belőle (a változóban).

odáig megvan, hogy a cellán tudok replace-et csinálni, de mivel nem akarom babrálni az eredetit, egy külön temp cellába kéne egymás után a sokezer cella tartalmát kopiznom, majd replacelnem majd a változóba írnom. ezt ha lehet elkerülném. van a vb-ben olyan funkció, amelyik a változóban képes vesszőt pontra cserélni?

nemtom mennyire érthető a helyzet: egy konverterről van szó, amely a számokat ilyen formában kéne szállítsa: 0000123.45600 nekem meg ugye a cellákban ''igazi'' számok vannak. ha megadom cellaformázással a tizedeseket már előbbre vagyok, mert a cells(x,y).text hála istennek azt adja vissza, amit látok, nem pedig a tényleges értéket (ugye a cells(x,y)value egész számoknál levágná a végződő nullákat). a vezető nullák sem jelentenek gondot. szóval már csak a vessző a probléma, de ezt eddig csak úgy tudtam áthidalni, ha a windows területi beállításokban állítottam át a tizedesjelölőt pontra. ez pedig nem alkalmazható a gyakorlatban...

előre is hálás.

Aktív témák