Hirdetés
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jofi81
őstag
Hűha, ha ez ilyen bonyolult, nem csoda, hogy nem ment. Nekem a legmagasabb átlagot is függvénnyel kellene megkeresni, tehát kellene a MAX is, gondolom. Valahogy így?
=INDEX(VÁLASZT({1;1;1};A1:A10;H1:H10);HOL.VAN(MAX(H1:H10);H1:H10;0);0,1)
Sajnos ez nem működik tökéletesen. Amikor az addigi legmagasabb átlagot átírom egy alacsonyabbra, már nem írja ki a nevet, csak az van ott, hogy #HIÁNYZIK. Ha visszaírom a legmagasabbra azt az átlagot, ismét jó nevet ír ki.
-
Jofi81
őstag
Sziasztok! Lenne egy problémám, illetve kettő:
Az egyik, hogy a H oszlopban vannak az átlagok, az a oszlopban pedig a nevek. Meg kellene keresnem függvénnyel, kinek a legmagasabb az átlaga.
A másik, hogy hogyan tudom kiíratni a második legmagasabb/legalacsonyabb értéket egy tartományból?
Biztos nagyon egyszerűek, csak nekem így kapásból nem megy... Előre is köszönöm a segítséget!
-
Jofi81
őstag
Sziasztok! Segítséget kértek tőlem Excelből, de egy-két dolog nekem sem tiszta:
- Hogyan tudom megoldani, hogy "a számmezők függvény segítségével legyenek kerekítve 4 tizedes jegyre"? Én mindig csak a tizedesjegyek növelését, csökkentését használtam.
- MIN/MAX függvénynél nem azt értéket kellene kiíratni, hanem a sor- vagy oszlop nevét, tehát például "függvény(ek) segítségével adja meg a minimumok közül a legnagyobb értékű fajta nevét".
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Jofi81
őstag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Hogyan tudnám megszámolni, hogy egy tartományban hány sor, illetve hány oszlop tartalmaz egyest?
-
-
Jofi81
őstag
Mi lehet az oka annak, ha a DARABTELI függvény 0 értéket ad, miközben a keresett szöveg nyilvánvalóan ott van? Bizonyos szavakat megtalált, de többet nem.
-
Jofi81
őstag
D2 VAGY F2 VAGY H2 NEM "soha" ÉS K2,M2,Q2,S2 "soha", akkor a függvény értéke legyen "áldozat"
D2,F2,H2 "soha" ÉS K2 VAGY M2 VAGY Q2 VAGY S2 NEM "soha", akkor a függvény értéke legyen "támadó"
D2 VAGY F2 VAGY H2 NEM "soha" ÉS K2 VAGY M2 VAGY Q2 VAGY S2 NEM "soha", akkor a függvény értéke legyen "agresszív áldozat"
D2,F2,H2 "soha" ÉS K2,M2,Q2,S2 "soha", akkor a függvény értéke legyen "szemlélő"
-
Jofi81
őstag
Csináltam egy kérdőívet, aminek az eredményeit megkaptam Excelben. Bizonyos kérdésekre adott válaszok alapján kellene a válaszadókat csoportokba sorolnom. Például ha D2 vagy F2 vagy H2 értéke nem "soha", valamint K2,M2,Q2,S2 értéke soha, akkor a függvény értéke legyen "áldozat".
Hogyan tudnám ezt megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Tajvan egy szeletet sem ad az USA-nak a TSMC-ből
- Gitáros topic
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest