Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Lehet feltételes formázást alkalmazni egy olyan cellára ahol a cellában egy elég szép képlet van, de nekem az eredményt kell figyelnie a formázásnak.
Konkrétan:
- munkaidő tervezés, a dolgozónak termékeket kell gyártania, több félét. Ezért normaperc és darabszám szerint automatikusan kiszámolja a felhasznált időt, tehát mondjuk A oszlopba beírom a terméket, B oszlopba a darabszámot és C oszlopban megjelenik az utalványozott idő.
- ennél bonyolultabb azért, ugyanis akár 5-10 sor is lehet, mert többfélét gyárt egy műszak alatt.
- tervezéskor nekem az kellene, hogy mondjuk van 5 sor ami akár 30 perctől 400 percig bármit mutathat (persze a képlet alapján) és nekem az kellene, hogy amennyiben az 5 sor összege nem éri el a 480 percet, akkor mind az 5 sor (pontosabban 5 cella) változzon pirosra.Tudom hogyan kell ezt megvalósítani számok beírása esetén, de ezekben a cellákban képletek adják a számokat és így már nem megy...
-
v.attis
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy excel kérdés, de abból indul.
Körlevél készítés Wordben, néhány oszlop egy excel listából amelyek pénz formátumban vannak, pl. 40.000 Ft. Sajnos az összegeket képlet adja, tehát egy bővebb számítás és nekem az eredménye kell a körlevélbe.
Amikor a mezőt beteszem a Word dokumentumba és pdf-ben kinyomtatom, akkor a végeredmény nem 40.000 Ft, hanem mondjuk 40000,09456324.
Tehát ott van az összes tizedes szám és nincs ott a Ft. jelzés sem.
Mit kell tennem ahhoz, hogy úgy jelenjen meg a wordben, mint ahogy az excelben is látom? -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Olyan megoldás létezik amivel ha beírok egy cellába mondjuk egy egyest, akkor egy ugyanabban a sorban található másik cellí értékét írja be az egyes helyére.
Leírom konkrétan miről lenne szó.
Társasházi szavazás, papíron történik, de mivel több pontban szavaznak és más más tulajdoni hányaddal rendelkeznek, ezért egy táblázatban összesíteném az eredményeket.
Tehát monjuk
A2 - tulajdonos neve
B2 - tulajdoni hányada
C2 - igen szavazatok
D2 - nem szavazatok
A cél az lenne, hogy amennyiben valamilyen értéket írok C2-be (ez bármi lehet, amit javasoltok) akkor ne a beírt karakter jelenjen meg, hanem a B2 értéke, ami egy egyszerű szám. -
v.attis
őstag
Na valójában ez kell:
Azért kellene egyszer jól összedobni, mert a lista hosszát szorozzátok fel még vagy 10-el, a kérdések meg olykor 8-9-et is elérik.
Tehát valójában a legalsó sor, az összesítés érdekel, nekem oda kell, hogy mennyi tulajdoni hányad szavazott igen-el és mennyi nemmel.
Mint látjátok a képletnek másolhatónak kell lennie.
Valamelyik "keres" függvény? Tehát ha F2-be egyest, vagy x-et teszek, akkor számolja a C2-t és ez természetesen az egész oszlopra igaz legyen, és adódjon össze. -
v.attis
őstag
Jó, MEGVAN!
Egyszerű szumha... Túl akartam bonyolítani.
Azért köszönöm, hogy gondolkodtatok és próbáltatok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Politika
- Asszociációs játék. :)