Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KaliJoe

tag

válasz Fire/SOUL/CD #53523 üzenetére

Szia Fire/SOUL/CD,

Feri érti jól az #53524-ben.
    Tehát az (5 számot tartalmazó) adatbázis rendezett, balról jobbra növekvő.
    A keresett számhármas rendezett, balról jobbra növekvő, ezért a 3-10-12 lehetséges csak, a 10-3-12 nem (mert a műveleti / eredeti) adatbázis rendezett, ott nem fognak így szerepelni.
    Viszont - ahogy Feri jól értette - a 3-10-x-12 (ez esetben x csak 11-gyel lehet egyenlő :K ),
    vagy szemléletesebb példán a 8-20-42 számhármas, lehet úgy, hogy 8-x-20-y-42, vagy x-y-8-20-42, 8-x-y-20-42, és ezek lehetséges permutációi, stb. Tehát, az elé- közbe, utána ékelődés minden verziója megengedett.
    Feri jól mondja: Az viszont sehol nincs feltételként megadva, hogy a keresett számoknak közvetlenül egymás után kell az adott sorban lenniük, csak az, hogy legyenek benne a sorban.

• Fferi50

Topikgazda

válasz Fire/SOUL/CD #53523 üzenetére

Szia!
    Amit én eddig kihámoztam:
    Az eredeti kérdés szerint "Az ötös csoportok soronként rendezettek, vagyis A<B<C<D<E, számismétlődés nincs." és a minta is azt mutatja, hogy a keresett értékek is emelkedő sorrendben vannak a H-J oszlopban. Ilyen módon tehát a sorrend fontos.
    Az viszont sehol nincs feltételként megadva, hogy a keresett számoknak közvetlenül egymás után kell az adott sorban lenniük, csak az, hogy legyenek benne a sorban.
    Emiatt szerintem az abc karaktersorozat szerinti keresés sajnos nem játszik, külön-külön és együtt kell meglenniük egy adott sorban.
    Mutt példája azért sántít, mert nincs sorba rendezve a keresési tartomány.
    Szép kis feladat, erre a megoldást Mutt a BYROW függvénnyel megadta, de az gondolom nincs a kérdező által használt verzióban még.
    A korábbi verziókban esélyes nagyon egy makrós megoldás.
    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés