Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: 27 ezer kilométerrel közelebb, mint átlagosan
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ala
tag
Közben kicsit játszottam a Copilottal. (Nyugodtan törjetek pálcát felettem, még nem értek a progamozáshoz, de valamennyire képes vagyok értelmezni a kódokat, ezért is vettem elő újra. Nem mellesleg pedig azért tettem fel itt a kérdésemet, mert anno 2018-ban egy hihetetlen segítőkész topikot találtam itt, aminek köszönhetően hihetetlen sokat tudtam fejlődni, ezért utólag is hálás köszönet.)
Szóval a paraméterek:
emailcímek: E12:E36 tartományban, cellánként egy email cím, lesznek üres cellák, de mindenéppen lesz legalább egy cella, ami emailcímet tartalmaz.
Megosztási jogosultság: olvasó
Megosztási határidő: 2024.11.10. 13:59
Üzenet: "Tisztelt Cím! Ezúton érteítem, hogy Önnel 2024.11.10-ig ez a mappa olvasási jogosultsággal megosztásra kerül. Kérem az adatokat ezen határidő előtt dolgozza fel és és a feldolgozás eredményét küldje el nekem. Tisztelette: Nagy Attila - vezető"
A mappának csak az azonosítóját kellett megadni a scriptben (ezt a link tartalmazza)
Ami probléma, hogy tartományon kívüli email címekkel dolgozok, ezért figyelmeztető üzenet jön, ha kézzel csinálom a megosztást, a szkripttel pedig mindent hibának észlel, de a megosztás megtörténik. (ez azért zavaró, mert ha tényleg véletlenül hibás az email cím, akkor a logból nem látszik egyértelűen.A jelenlegi kód:
function shareFolder() {
var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getActiveSheet();
var emailRange = sheet.getRange('E12:E36');
var emails = emailRange.getValues().flat().filter(String); // Szűrjük ki az üres cellákat
var folder = DriveApp.getFolderById('1tbe-QzEgt4K5AAzWgb0B_LE9W0bdmNiQ'); // Mappa ID
var expirationDate = new Date('2024-11-10T13:59:00Z');
var message = "Tisztelt Cím!\n\nEzúton érteítem, hogy Önnel 2024.11.10-ig ez a mappa olvasási jogosultsággal megosztásra kerül. Kérem az adatokat ezen határidő előtt dolgozza fel és és a feldolgozás eredményét küldje el nekem.\n\nTisztelette:\nNagy Attila - vezető";
var errorEmails = [];
emails.forEach(function(email, index) {
try {
var user = folder.addViewer(email);
user.setExpirationDate(expirationDate);
MailApp.sendEmail(email, 'Mappa megosztás', message);
} catch (e) {
errorEmails.push(email);
sheet.getRange('F' + (12 + index)).setValue(email); // Hibás email címek írása az F oszlopba
Logger.log('Hiba történt a megosztás során: ' + e.message);
}
});
if (errorEmails.length > 0) {
MailApp.sendEmail(Session.getActiveUser().getEmail(), 'Megosztási hiba', 'A következő email címekkel nem sikerült megosztani a mappát: ' + errorEmails.join(', '));
}
}A mappa nevét szerkesztettem, így nem arra mútat, reményeim szerint fiktív.
Ha valakinek ezzel kapscolatban van jó ötlete és lehetne módosítani a kdon, szívesen olvasom, vagy ha csak használhatóbbá tenné, azt is. Ezen felül pedig örülök, ha valakinek ezzel segítek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Házimozi haladó szinten
- Kockázatmentesen a helyesebb testtartásért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Fferi50