Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ala

tag

válasz Ala #53273 üzenetére

Közben kicsit játszottam a Copilottal. (Nyugodtan törjetek pálcát felettem, még nem értek a progamozáshoz, de valamennyire képes vagyok értelmezni a kódokat, ezért is vettem elő újra. Nem mellesleg pedig azért tettem fel itt a kérdésemet, mert anno 2018-ban egy hihetetlen segítőkész topikot találtam itt, aminek köszönhetően hihetetlen sokat tudtam fejlődni, ezért utólag is hálás köszönet.)

Szóval a paraméterek:
    emailcímek: E12:E36 tartományban, cellánként egy email cím, lesznek üres cellák, de mindenéppen lesz legalább egy cella, ami emailcímet tartalmaz.
    Megosztási jogosultság: olvasó
    Megosztási határidő: 2024.11.10. 13:59
    Üzenet: "Tisztelt Cím! Ezúton érteítem, hogy Önnel 2024.11.10-ig ez a mappa olvasási jogosultsággal megosztásra kerül. Kérem az adatokat ezen határidő előtt dolgozza fel és és a feldolgozás eredményét küldje el nekem. Tisztelette: Nagy Attila - vezető"
    A mappának csak az azonosítóját kellett megadni a scriptben (ezt a link tartalmazza)
    Ami probléma, hogy tartományon kívüli email címekkel dolgozok, ezért figyelmeztető üzenet jön, ha kézzel csinálom a megosztást, a szkripttel pedig mindent hibának észlel, de a megosztás megtörténik. (ez azért zavaró, mert ha tényleg véletlenül hibás az email cím, akkor a logból nem látszik egyértelűen.

A jelenlegi kód:

function shareFolder() {
    var sheet = SpreadsheetApp.getActiveSpreadsheet().getActiveSheet();
    var emailRange = sheet.getRange('E12:E36');
    var emails = emailRange.getValues().flat().filter(String); // Szűrjük ki az üres cellákat
    var folder = DriveApp.getFolderById('1tbe-QzEgt4K5AAzWgb0B_LE9W0bdmNiQ'); // Mappa ID

var expirationDate = new Date('2024-11-10T13:59:00Z');
    var message = "Tisztelt Cím!\n\nEzúton érteítem, hogy Önnel 2024.11.10-ig ez a mappa olvasási jogosultsággal megosztásra kerül. Kérem az adatokat ezen határidő előtt dolgozza fel és és a feldolgozás eredményét küldje el nekem.\n\nTisztelette:\nNagy Attila - vezető";

var errorEmails = [];

emails.forEach(function(email, index) {
    try {
    var user = folder.addViewer(email);
    user.setExpirationDate(expirationDate);
    MailApp.sendEmail(email, 'Mappa megosztás', message);
    } catch (e) {
    errorEmails.push(email);
    sheet.getRange('F' + (12 + index)).setValue(email); // Hibás email címek írása az F oszlopba
    Logger.log('Hiba történt a megosztás során: ' + e.message);
    }
    });

if (errorEmails.length > 0) {
    MailApp.sendEmail(Session.getActiveUser().getEmail(), 'Megosztási hiba', 'A következő email címekkel nem sikerült megosztani a mappát: ' + errorEmails.join(', '));
    }
    }

A mappa nevét szerkesztettem, így nem arra mútat, reményeim szerint fiktív.
    Ha valakinek ezzel kapscolatban van jó ötlete és lehetne módosítani a kdon, szívesen olvasom, vagy ha csak használhatóbbá tenné, azt is. Ezen felül pedig örülök, ha valakinek ezzel segítek.

Új hozzászólás Aktív témák