Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

válasz d@minator #31847 üzenetére

Sziasztok!

Makróban kérném a segítségeteket, mert nem vagyok a téma szakértője. Ezért is kezdtem makró rögzítéssel, de az eredmény nem tökéletes, sőt.

A probléma: adott egy cella, amibe az érték egy FKERES függvény révén kerül be. A konkrét érték egy URL hivatkozás. Ezt a hivatkozást kellene (és nem magát az FKERES-t, ugye) átmásolnom egy másik cellába, amelybe már jó lenne, ha linkelt hivatkozásként kerülne be. Ha ez megtörtént, ugyanezen cellán kellene ütnie a makrónak egy entert, majd a kurzort egy másik cellába (az FKERES érték mezőjébe) ugratnia, majd törölni a már benne lévő értéket.

A feladat, amire szánom: adott fájlok nevére keresve kolléga beüti a fájl nevét az FKERES keresőmezőjébe, ami kikeresi egy rejtett lapfülről (vagy még inkább jobb lenne, ha egy másik táblázatból az adott fájlnévhez tartozó hálózati elérési utat, amelyről automatikusan megnyílik az adott fájl.

A felvétellel már ott gondba kerültem, hogy a rögzítés során a cellában lévő adatot másolja át és illeszti be egy másik cellába, tehát nem veszi figyelembe, hogy az FKERES eredménye már régen lecserélte az adott cella értékét.

Ha tudnátok segíteni, hálás lennék! Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák