- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Neked bizonyára sokkal nagyobb gyakorlatod van a relatív meghatározású nevek használatával, mint nekem, mivelhogy én nem használok ilyeneket. A kérdésed kapcsán próbáltam megnézni a viselkedésüket, illetve visszaemlékeztem pár hasonló próbálkozásomra (de bizonyára rosszul fogtam meg a témát).
Hogy a kérdésedre válaszoljak:
Alapcella - amin álltál, amikor a névkezelőben megadod a nevet. Ehhez a cellához képest a névhez tartozó tartomány (ami lehet egy-vagy több cella) sor és oszlop eltérése a viszonyítási alap a szóhasználatomban.
Tehát, ha a C1-ben állva adsz az A1 cellának nevet (név), majd F1-ben beírod a képletet =név, abban pillanatban a név már nem az A1 cellára fog vonatkozni, hanem az F1-től 2 cellával jobbra levő D1 cellára.
Ha pedig beleállsz az E1 cellába és megnézed a név melyik cellára mutat, meglátod, hogy az - mielőtt bármit is csinálnál vele C1-re hivatkozik.
DE: a VBA már meg is "bolondult", mert nála már az utolsó oszlopok valamelyike az, amihez a név tartozik.
És itt jön be, amit a 24292-ben írt Fire/SOUL/CD : a relatív névből látszólag mindig egy van, a valóságban pedig mindig a legutolsó aktív cellához képest számolja ki a név hivatkozását, tehát "több" név létezik belőle. Ezért nem egyértelmű - pont a dinamizmusa miatt. Szerintem a VBA ezért nem tud vele igazán mit kezdeni.Ez igaznak látszik a munkalapon generált relatív nevekre. Nem tudom - most nincs már igazán időm rá -, hogy a VBA-ban makróval megadott nevek hogyan viselkednek.
Emiatt az általam korábban már megtapasztalt ellentmondás miatt inkább a VBA objektum hozzárendelést és ahhoz az offset tulajdonságot használom. Pl.
dim alap as range
set alap=range("A1")
msgbox alap.offset(0,2).address ' = $C$1De persze - mint az már többszörösen bebizonyosodott, ízlések és pofonok különböznek. Így aztán nyilván különféle megoldásai lehetnek ugyanazon feladatoknak.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest