Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Aktív témák
-
művésznő4
senior tag
Hmmmm....nyami-nyami
Holnap kapok recepteket, ha minden igaz!
Ja, és az előző pizzához kaptam végre receptet is
pizzám....tésztát nem is tudom hogy írjam le mert nem mérem csak érzem...egy bögre cukros tejben felfuttatok egy élesztőt....kb 80 dkg liszthez keverem......és vagy egy margarin vagy kb 2 dl olaj...só...ha meg kelt 2 részre osztom vajazott tepsibe nyújtom,az egyiket megkenem fokhagymás tejföllel,gazdagon meg szórom sajttal...feltéttel sonka,gomba stb ami éppen van amit szeretünk...a másikat magyarosra szoktam...megkenem egy kis oregánóval kevert ketchuppal,reszelt sajttal és kolbász,bacon,füstölt tarja...tetszés szerint....jöhet rá
paradicsom lila hagyma hegyes erős....a tészta ha lágy nagyon lehet hozzá még lisztet vagy hanem elég lágy tejet tenni -
művésznő4
senior tag
Sült csirke inspirációóóó....
....sült csirke egyszerűen és gyorsan...olajozott tepsibe karikázok krumplit...rá teszem a fűszerezett csirkehúst a tetejére paprika,paradicsom,lila hagyma...lefóliázom kb fél óra azután fólia nélkül pirosra sütöm....bármilyen zöldséget tehetünk rá,alá,mellé ami van otthon és amit szeretünk....répa,cukkini stb...200 fok körül sütöm...akkor kezdem pirítani amikor már puha a husi
Bolognai
Gazdag háromszögek sajt,juhtúró,füstölt tarja...tejföl..
....tejföl,sajt,sonka és lila hagymával töltve
Hozzávalók:
A tésztához:
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj
A töltelékhez:
sonka kockára vágva
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
reszelt sajt ízlés szerint (kb. 10-15 dkg)
2 gerezd fokhagyma
tejföl
bacon kockára vágva
A tetejére:
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, bedagasztjuk, és konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, a bacont, a hagymát, a kukoricát és a sajtot, feltekerjük.
Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle. A tetejére szezámmagot szórunk, és 180 fokon 15-20 percig sütjük.
Fokhagymás-tejfölös csirkeszárny:
Palacsinta, pudingos csokiöntettel:
Pizzák:
-
művésznő4
senior tag
Ma toltott karfiolt keszitettem
Hozzavalok: 1 karfiol,daralthus kb.20dkg a karfioltol fugg mekkora),so,bors,vegeta,1 nyers tojas,piros paprika,fokhagyma,hagyma,petrezselyem,csipet komeny. ez az alap izesitesem volt.ezt varialhatjuk + zoldsegekkel,esetleg fott tojast is kockazhatunk bele...elkeszitese: a karfiolt forrasban levo sos vizbe teszem a torzsaval lefele es kb 8 percig fozom.ovatosan kiveszem a vizbol es a felesleges vizet lecsepegtetem rola.a rozsakat ovatosan szethuzva nehogy eltorjon a lyukakban megtoltom a nyers izesitett daralthussal.DARALTHUS IZESITESE:1 talba teszem a daralthust es hozzaadom a zuzott fokhagymat,aprora vagott hagymat,aprora vagott petrezselymet,so,bors,piros paprika,1 nyers tojas,csipet orolt komeny,es ha szeretjuk lehet esetleg aprora vagott gombat es fott tojast is belekeverni. a karfiolt.dijoni mustarral megkenem es foliaval letakarva 200 fokos elore melegitett sutoben kb. 15 percig parolom.kiveszem a sutobol a foliat leveszem rola es sajtszeletekkel beboritom,majd visszateszem a sutobe es addig sutom mig szep piros nem lesz.talalhatjuk krumplival,rizzsel,tartarmartassal vagy akar csak tejfollel.hidegen is nagyon finom es konnyu etel. FUSZEREZESNEL VEGYUK FIGYELEMBE A MUSTAR SOTARTALMAT IS!
-
művésznő4
senior tag
CSOKISZALÁMI:
0 dkg margarin
20 dkg porcukor
5 dkg kakaó
5 dkg mazsola
1 dl tej
30 dkg háztartási keksz
Rumaroma
DióElkészítés:
Egy lábasba beletesszük a cukrot, kakaót, tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad.
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a mazsolát, diót, rumot, majd az apróra tört kekszet. 30 percig állni hagyjuk, közben többször átkeverjük, és a masszát jól belenyomkodjuk. Őzgerincformába töltjük, majd hűtőbe rakjuk. 2-3 óra múlva szeletelhető.Hamis marcipán kocka
Hozzávalók
50 dkg darált keksz
30 dkg porcukor
25 dkg margarin
9 evőkanál tej
4 dkg kakaópor
10 dkg kókuszreszelék
fél dl rum (vagy 1 rumaroma)
2 keserű mandula aroma /zöld/Tetejére:
tortabevonóElkészítés
1. A ledarált kekszet a porcukorral, margarinnal és a tejjel összegyúrjuk.2. Kettéosztjuk a masszát, és az egyik felébe beledolgozzuk az átszitált kakaóport, a kókuszreszeléket és a rumot, a másik feléhez hozzáadjuk a mandulaaromát.
3. A kakaós masszát fólia között ujjnyi vastagra nyújtjuk, ez lesz alul, a zöld krémet pedig egyenletesen eloszlatva rákenjük.
4. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk és a zöld krém tetejére kenjük. Miután kihűlt apró kockákra vágjuk.
KÓKUSZGOLYÓTORTA:
Tészta:
30 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
3 ek. kakaó
kevés tej
rum aroma
2 ek. baracklekvárTöltelék:
20 dkg kókuszreszelék
8 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
2-3 ek. cukor
10 dkg vaj
10 dkg porcukorDíszítéshez:
kakaópor és kókuszreszelék+mini kókuszgolyókElkészítés:
A "tészta" hozzávalóit összeállítani, majd egy keveset kivenni belőle, a többit pedig sütőpapíros tortaformába nyomkodni.
A félretett masszából kis golyókat formálni, ebből lesznek a tortadíszek. A pudingokat a tejben a cukorral és a kókuszreszelékkel megfőzni, kihűteni. A porcukrot a puha vajjal habosra keverni és a kihűlt pudinghoz adni. A kakaós "lapra" kenni a tölteléket, majd egy kevés kókuszt elkeverni kakaóporral, megszórni vele a torta tetejét és behűteni. Tálalás előtt fehér kókusszal megszórni, a félretett kókuszgolyókkal díszíteni és tálalni.
Legutóbb úgy csináltam, hogy két sor "tésztát" tettem és 2 sor krémet, illetve másképp díszítettem.Tejfölös kekszes (nem vártam meg, amíg teljesen megszilárdul, ezért ilyen
Hozzávalók:
2 csomag háztartási keksz
2 nagydobozos tejföl
4 cs. vaníliás cukor
8 ek. kristálycukorElkészítés:
Egy közepes tepsi/jénai aljára teszünk egy sor kekszet. A többi hozzávalók összekeverjük és a kekszre öntjük. Rétegezzük a hozzávalókat, a tetején krém legyen. Kb. 4 órára hűtőbe tesszük.Nagyon finom, olyan mintha túrókrémet ennénk.
-
művésznő4
senior tag
I CAN'T WAIT!!!!
♥♥♥
-
művésznő4
senior tag
Mai termés
Az együttélés nehézségei 17652368. rész
Tegnap még rendesen örültem, hogy sikerült egy kis kompromisszumot kötnünk egymással, mert éjszaka 11-kor kitalálta Életem Szerelme, hogy a legnagyobb fazekunkban csinált töménytelen mennyiségű majonézes saláta sem elég nekünk vacsorára kenyérrel - mondván, "mer', az csak desszert" -, ezért neki kellett még állnom hasábburgonyát sütni mellé, de a pucolást bevállalta, hogy segítsen nekem és gyorsabban haladjak és ez rettentően jól esett + minden elismerésem neki érte! _o_ ♥
VISZONT! Tiszta karácsonyi hangulatom lett ettől a rengeteg karácsonyos, télies, mikulásos, kandallós, forró csokis posttól, ezért bekapcsoltam a nálunk évek óta megszokott Michael Bublé karácsonyi albumot, amit jóval az ünnepek előtt már hallgatni szoktam a Húgommal, hogy hangoljuk magunkat a karira...
Erre Zoltán még hangosabbra feltekeri az ő zenéjét és "ő most retro zene napot tart"...
Sajnos alulmaradok, mert velem csak egy kis Dell laptop van, ellenben neki a ház falát is kiszakítja a helyéről, olyan erősítővel jön velem szemben és jó pár percig párbajoztunk egymás ellen, hogy kinek a zenéje maradjon. Míg végül megállapodtunk abban, hogy nem állapodtunk meg semmiben. Most egyszerre kétféle zene dühöng a szobánkban...xDDD Éljen a boldog, Békés Karácsony! XD ♥
DDDD
-
művésznő4
senior tag
válasz
művésznő4 #1093 üzenetére
És íme néhány
:
Adventi koszorúk mézeskalácsból
Ezek a koszorúk ajándékba készültek, az egyik a Keresztanyáméké lesz, a másikat a kicsilány zongoratanárnője kapja.
Ha figurákat, képeket, vagy házakat, koszorút készítek, azt egy kicsit másféle tésztából szoktam. Ez is ehető persze, de keményebbre sütöm, és kevesebb a szódabikarbóna benne, hogy ne torzuljon a formája.Hozzávalók:
15 dkg méz
7 dkg vaj
2 tojás
15 dkg porcukor
4 tk.mézesfűszer
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
2 ek.víz (a kakaósba mehet 4 is)
50 dkg finomliszt (ebből lehet 2 dkg kakaópor, ha barna tésztát szeretnék)A mézet a vajjal összeolvasztom, hűlni hagyom. A tojásokat a porcukorral fűszerrel, szódabikarbónával, vízzel összekeverem a robotgéppel, beleöntöm a mézes vajat és a lisztet is. Összedolgozom és ez is mehet a hűtőbe egy éjszakára.
A két koszorúhoz egy adag sima és egy adag kakaós tészta készült, de maradt mindkettőből. Ez eláll a hűtőben, lehet több nap után kisütni még díszt, egyebet belőle. Sütés előmelegített sütőben 180-200 fokon.
Az egyik koszorúhoz készült egy alap, erre a külön sütött figurákat írókával ragasztom fel és utána díszítem.
A piros szín sütés után kerül a mézesre, egy vékony ecsettel bekenem a Szilas málnapiros színű ételfestékével.
A másik koszorú különböző figuráit a tepsin szorosan összeillesztem, így összesülnek.
A gyertyák helyét sütés után egy pogácsaszaggatóval a még meleg mézesből kiszúrom.
Íróka leírása a mézeskalácsnál található.Zsírban sült bukta:
1 kg liszt,5 dkg élesztő,12 dkg margarin,10 dkg cukor,2 tojás,2 csipet só,6 dl tej.töltelék nutella vagy keményebb lekvár.Élesztőz felfuttatjuk kevés cukros tejbe.ha kész,a többi hozzá valóval ki dagasztjuk.Én kenyér sütőbe rakom évek óta a tészta készitő programra.Nagyon jó kis puha tésztát kell kapni.Esetleg a tejre kell vigyázni mert van hogy kell mind bele de nem mindig.A liszttől függ.Ha meg kelt két fele vesszük ,könnyebb lesz vele bánni.Ki nyujtjuk nagyobb kockára vágjuk.meg töltjük,fel tekerjük mint a bejglit.Szorosan egymásmellé rakjuk a tepsibe,olvasztott vajjal a közöket le kenjük,igy szépen el válik sülés után.Tojással le kenjük a tetejét.
( Ja és ha te is legalább egy párat ki sütsz zsírba a végeit nyomkodd össze.)KEKSZES TEJFÖLÖS:
szeretnék veletek megosztani egy süti receptet. .mi imádjuk és nagyon hamar megvan..
kekszes tejfölös:
hozzávalók:
-2 doboz nagy tejföl
-8 evökanál porcukor
-tortazselé
-gyümölcs ( én banánnal vagy barackkal szoktam)
-nagy zacskós háztartási keksz
elkészítése:
a tejfölt és a porcukrot
egy tàlban össze keverem.
wg közepes méretű tepsibe rakok wgy sor kekszet. majd rá a tejfölt és ezt annyiszor ismételjük meg ahány sorba kifér.
ha ez meg van elkészítjük a zselét. közben a tejföl tetejére ra rakjuk a gyümölcsöt.
a gyümölcsre rá megy a zselé és be a hűtöbe. hagyjuk hogy a keksz megpuhuljon és ehetjük is.nekem 3 sor szokott kijönni. .és fontos legfelülre a tejföl kerüljön ne a keksz
VEGA CHILISBAB:
Vega chili
Hozzávalók:
1 zöld kaliforniai paprika, magozva és kockára vágva
2 piros kaliforniai paprika, magozva és kockára vágva
1 hagyma, durvára vágva
2-3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 evőkanál olaj
1/2 teáskanál cayenne bors
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál szárított oregánó
2 evőkanál chili por
1 doboz kockára vágott paradicsom
1 doboz vese bab, lecsöpögtetve
1 doboz fekete bab, lecsöpögtetve
1 kukorica, lecsepegtetve
Só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
Paradicsomlé, szükség szerint
½ csésze apróra vágott petrezselyemElkészítés:
Az olajat öntsük egy nagy serpenyőbe és kezdjük el közepes lángon hevíteni. Adjuk hozzá a paprikát,hagymát, fokhagymát, oregánót, chili port, cayenne-t, koriandert, a köményt és főzzük, kevergetve 5 percig. Tegyük hozzá a paradicsomot, a kukoricát és a babot, és forraljuk fel. Adjunk hozzá egy kevés vizet, ha szükséges. Csökkentsük a hőt, és pároljuk 30 percig. Akkor adjunk hozzá vizet vagy paradicsomlét, ha túl sok folyadék, úgy is elpárolog. Sóval, borssal, és petrezselyemmel ízesítjük. Tálalhatjuk tejföllel, frissen reszelt sajttal, apróra vágott hagymával és tortilla chipssel.
CSIRKEMELL ŐZGERINCBEN:
http://www.mindenegybenblog.hu/fiuk-lanyok-velemeny/csirkemell-ozgerincben-recept
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
20 dkg bacon szalonna
15 dkg reszelt sajt
só
bors
petrezselyem ízlés szerint
4 evőkanál tejföl
3 evőkanál liszt
2 tojásElkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 3 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A felkockázott húst adjuk hozzá a sajtos-tejfölös masszához .
Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat.
Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. Amikor megsült kifordítjuk a formából ( megszórjuk reszelt sajttal) a sütőpapíros tepsire és addig pirítjuk míg a szalonna nem kap egy kis színt és a sajt el nem olvad rajta.
Kicsit hűtjük, majd szeleteljük.
forrás:http://olcso-receptek.hu/szarnyas/csirkemell-ozgerincben-2/Göngyölt hús és baconben sült csirkemell:
tűzálló tálba kicsi olajat teszek, amire félbevágott csírkemellet rakok megfűszerezve /delikát, törött bors, kicsi majoranna, szeletben teszek rá sajtot, öntök rá tejfölt, és betekerem baconnal. 160 fokon sütöm, de az időt nem tudom, mert sokszor csinálok és már látom, amikor készen van, de szerintem kb 30-35 perc!!
PIZZA:
Ez egy múltkori sütés volt, a mostanit nem tudtam lefotózni, olyan gyorsan elfogyott ! A receptet egy kedves szakács ismerősömtől kértem, aki jelenleg egy pizzázóban dolgozik.
Ez egy nagy adag lesz, én mindig a harmadát készítem, azokat odaírom zárójelben.
Pizza tészta
2kg finomliszt ( 66dkg )
1 liter csaphideg víz ( 3,33 dl )
5dkg élesztő (1,66 dkg)
3dl étolaj ( 1dl )
3 evőkanál só ( 1ek)
3 ek cukor (1ek)Elkészítése :
Só, víz, cukor, olaj, élesztő-morzsolva, liszt. Ilyen sorrendben adjuk egymáshoz. Símára összegyúrni.Gombócokat gyúrunk belőle, szép homogénre.
Én mindig a kevesebb adagot csinálom meg, és így akkor 2 gombócot gyúrok. Külön külön tálba teszem, majd letakarva a hűtőbe teszem, ott kelesztem 30-40 percet !Előmelegített sütőben kb 250 fokon, sütöm 5-7 percig.
Én a légkeverést is be szoktam kapcsolni.KAKAÓS CSIGA:
sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni : ) sütni szeretnék hétvégére kakaós csigát egyszer probáltam de marha kemény volt a tésztája mikor meg sült és nm tudom miért irja már meg nekem valaki hogy és mit kell hozzá teni hogy jo legyen köszönöm!
- Szia.én is jártam így.nálam az volt a baj h vékony volt a tészta.most hétvégén újra csináltam.vastagabbra hagytam a tésztát és nagyon jó puha finom lett.
- Hát az én receptem így néz ki:fél kg liszt,fél liter tej,25 dkg ráma, 1 élesztő,3 tojás sárgája,kis só. Lehet mások nem így csinálják,mamám adta a receptet, ő évtizedek óta így csinálja és mindig elfogy. Igaz ebből a mennyiségből diósat is szokott csinálni.szval ha csak kakaósat szeretnél elèg a fele mennyisèg.én annyiból csináltam csak.
- Szia! Az én kakaóscsigusz receptem: 50dkg liszt 2,5dl tej, fél élesztő/2,5 dkg/, 1 dl olaj, 4 evőkanál cukor, a fele tejben pici sóval és cukorral az élesztőt felfuttatod, majd a liszt közepébe csinálsz kis mélyedést, ide öntöd a maradék tejet , az élesztős tejet és az olajat, néha teszek bele 1 tojást is, de volt már hogy nem volt otthon, és kihagytam Jól kigyúrod , ha esetleg ngagyon ragad, pici lisztet még adhatsz hozzá, 3/4 óráig keleszted, majd kettéveszed, fele tésztát vékonyra kinyujtod, lekened olajjal és megszórod cukrozott kakaóval, jó vastagon/De ki hogy szereti/ feltekered és kb 3 cm-es darabokra vágod, majd mehet a tepsibe, kicsit kilapítod, amikor már szépen meg nőtt és már kezd sülni a teteje, 2 dl tejebe elkavarsz 1 vaniliás cukrot és megkened vele bőven a kakaós csiguszokat, visszatolod a sütőbe és készre sütöd. Nagyon finom , puha. Egyszerű de nagyszerű recept.
Ezt meg én írtam be a csoportba
:
Tudnátok valami finom és könnyen elkészíthető receptet ajánlani sütőtökből egy kezdő háziasszonynak?
Bár én nem szeretem, de ajándékba kaptunk rokonoktól 2 szép nagy tököt és egyszerűen tanácstalan vagyok, hogy mit készítsek belőle. Valami tepsis-rakottas, másodikfélére gondoltam.... tudna valaki egy jó tippet adni?
- Most készülök pitét sütni, fetával, sütőtökkel, kakukkfűvel. Ez egy jó trió, próbáld ki, akár leveles tésztával, akár omlóssal, sőt a férjem tette már kenyér tésztára ("pizza") is, egyszerűen olajos alapra
- Sütőtökös pogácsa ...a Mindmegette.hu oldalán megtalálható!
- FŰSZERES BURGONYA SÜTŐTÖKKEL
hozzávalók / 4 adag
30 dkg burgonya
30 dkg sütőtök tisztítva
1 piros színű paprika
2 dl húsleves (kockából is lehet)
3 gerezd fokhagyma
3 szem szegfűszeg
1 tk koriander
1 mk kurkuma
2 tk kömény
1/2 citrom leve
1 ek napraforgómag
só, olaj
alapanyagokalaplé burgonya citrom fokhagyma koriander kurkuma napraforgó olaj napraforgómag paprika római kömény só sütőtök szegfűszeg
receptjellemzőkkonyha: magyar
kalória: alacsony
sütési mód: alul-felül sütés
nehézség: könnyű
szezon: tél
vegetáriánus: vega
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
receptkategóriákfőkategória: egytálételek
alkategória: krumplis ételek
hasonló kategóriák: vega fasírt, tarhonyás egytálétel, rakott karfiol, brassói, tojásos egytálétel, rántott sajt, rakott kel, székelykáposzta, dödölle, muszaka
egyéb elnevezéseksütőtökkel sült burgonya, fűszeres burgonyás-sütőtökös egytál
storyKöretként és főételként egyaránt megállja a helyét.
elkészítés
A megtisztított burgonyát és sütőtököt kockákra vágjuk.
Tűzálló tálban felforrósítjuk az olajat, megpároljuk rajta a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a fűszereket és megpirítjuk.
A fűszeres olajba dobjuk a burgonyát, tököt és a feldarabolt paprikát, megsózzuk, felöntjük a húslevessel meg a citromlével.
Lefedve, forró sütőben 1 óráig sütjük.
Végül kissé megpirítjuk a tetejét.
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütésÚJABB PIZZA:
- Nálam a jól bevált módszer 1 Jamie Oliver recept:
3,5 dl langyos víz, 1 tasak élesztő, 70 dkg liszt,
fél ek só, fél ek cukor, 3 ek olaj.
Hagyni kell 1,5 órát kelni és utána minden földi jóval ellátva mehet is a sütőbe!- Ezt a pizzatészta receptet ajánlom neked, nagyon egyszerű,és fincsi!
Hozzávalók:
-1 dl langyos tej
-1 dl langyos víz
-1 csapott kávéskanálnyi cukor
-mokkáskan. só
-2 evőkanál olaj
40 dkg liszt
-3 dkg élesztő
Összedolgozod,és nyújthatod azonnal. Beleteszed a tepsibe, telepakolod,amid van otthon.
HIDEG sütőbe teszed, amíg melegszik,a tészta is megkel.Ez nem papírvékony fajta,van mit harapni!
VANÍLIÁS GYÜMÖLCSÖS RIZS, SÜTÉS NÉLKÜL:
Hozzávalók:
a felső réteghez:
4 dkg főzhető vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1/2 liter teja közepére:
50 dkg friss meggy, vagy más gyümölcs, vagy jól lecsepegtetett befőttaz alsó réteghez:
25 dkg rizs
9 dl tej
10 dkg cukor
1 vaníliarúd2 lapzselatin
A rizst mérsékelt tűzön, annyi vízben amennyi éppen ellepi feltesszük főni. Amikor a vizet beitta, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk a cukrot, a vanília kikapart magjait és a vaníliarudat is, majd kis lángon, néha megkeverve 25-30 perc alatt készre főzzük. Végül hozzákeverjük a kevés vízbe beáztatott, majd kinyomkodott lapzselatint. Amíg a tejberizs fő elkészítjük a vaníliás pudingot, úgy hogy a hozzávalókat összekeverve, nagy lángon, folyamatosan keverve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Vizezett őzgerinc formába töltjük és hagyjuk, hogy megdermedjen. Rátesszük a kimagozott meggyet, majd rákenjük a tejberizst. Kihűtjük. Végül 1-2 órára hűtőszekrénybe téve dermesztjük. Tálcára borítva, tejszínhabbal is kínálhatjuk.
TEJES PITE:
Liszt, tojás, vaniliáscukor, k.cukor ízlés szerint és tej. Valamivel sűrűbb állagú, mint a palacsintatészta. 180 fokon megsütöm.
és tojást milyen arányban rakod bele???
kis tepsihez egy tojás kb. 20-25 dkg liszt
nagyhoz kb. 35-40 dkg liszt 2 tojás
citromhéjjal lehet bolondítaniLEKVÁROS PISKÓTATEKERCS:
Nagyon egyszerű, a piskótához 3 fehérjét kemény habbá vertem 2 ek. cukorral, majd a legkisebb fokozaton belekevertem a 3 sárgáját! Beleszórtam 3 ek. réteslisztet, melyet óvatosan belekevertem! Előmelegített sütőben kb. 170 fokon 10 perc alatt megsütöttem, sütőpapíros tepsiben! Amikor megsült rögtön tiszta konyharuhára borítottam, lehúztam a sütőpapírt róla és feltekertem. Hagytam kihűlni, majd kitekertem és lekentem s.barack lekvárral! Óvatosan újra feltekertem, majd folpack-ba is beletekertem és hagytam 1-2 órát pihenni. Utána pedig megkóstoltuk!!
-
művésznő4
senior tag
Beléptem egy új csoportba, amit nagyon klassznak tartok.
Azt hiszem, a legtöbb receptet ezentúl innen fogom lopni...
Ma írtam is nekik egy bemutatkozót végre.
Íme:
Sziasztok, Konyhatündérek!
Eddig még nem volt rá alkalmam, de szeretnék Nektek bemutatkozni!21 éves, újdonsült háziasszony és úgy fél éve boldog menyasszony vagyok.
20 éven át erőszakkal sem lehetett volna bekergetni a konyhába, holott a finom ízeket és különleges ételeket, tálalásokat mindig is kedveltem. A kezdeti kisebb-nagyobb kudarcok után (szénné égett mirelit és társai..), valahogy nem éreztem rá affinitást, meg tehetséget... Úgy gondoltam, mindenképpen valami szakácsférjet kell kerítenem, ha nem akarunk majd éhen halni.
Aztán megismerkedtem Életem Párjával, - akivel ma már együtt is élünk és jelentem, köze sincs a gasztronómiához
- és azóta egyszerűen úgy sütök-főzök, szomjazom az új ismeretekre és tudásra, mint a kisangyal!
Mindig keresek, kutatok, jegyzetelek és hajszolom az újabbnál újabb recepteket, ötleteket, csak hogy bővítsem a konyhai tudásomat, mivel a Vőlegényem, mint a legtöbb férfi - imáááádja hála Istennek a hasát!
Ami pedig a legjobb az egészben, hogy utóbb kiderült, nem is vagyok olyan reménytelen eset, mint azt az elején én, és a családom gondoltuk volna...
Sőt, kifejezetten ügyesnek és tehetségesnek mondanak, mint " házi szakácsnéni" és ez hatalmas elismerés számomra és mindig újabb és újabb lendületet ad!
Nos, én úgy 2-3 napja vagyok tagja ennek a csoportnak és meg kell, hogy mondjam, nagyon-nagyon tetszik, amiket itt látok! Mindenki segítőkész, kedves és nagyon szeretetteljes! Ilyet ritkán tapasztalok sajnos (holott megannyi másik csoportban is benne vagyok), hogy egy közösség ennyire szívvel-lélekkel együtt mozogjon és jókedvvel, örömmel segítse a másikat!
^^ Inkább a vitákat, a versengést és a konfliktusokat látom a többi helyen...
Jó ez a kis csapat nagyon, örülök, hogy itt lehetek Veletek, a nyálam meg csak úgy csorog a sok guszta kép láttán.... :-))))
Remélem, még sok finomságot elleshetek Tőletek! Örülök, hogy Rátok találtam!
Réka ♥
-
művésznő4
senior tag
Csibétől ♥:
CSOKIHABOS - SÜTÉS NÉLKÜL
hozzávalók / 8 adag
20 dkg babapiskóta
A mártogatáshoz:3 dl langyos víz + 2 db instant 2in1 kávé + 2 tk cukor vagy: 3 dl híg kávé + 2 tk cukor
2 ek sütő rum
ha nem szereted a kávé ízét: 3 dl tej + instant kakaó
A csokihabhoz:0,5 l cukrozott hulala vagy habmester
1 púpos ek porcukor
2 púpos ek jó minőségű kakaó
1 cs vaníliás cukor
Csokimáz a tetejére: (elhagyható)1 púpos ek cukor
1 púpos ek kakaó
kevés víz
kb. 5 dkg vajalapanyagok
babapiskóta cukrozatlan kakaópor feketekávé hulala instant kakaópor instant kávé sütő rum vaj víz cukor porcukor vaníliás cukor
receptjellemzőkkonyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
vegetáriánus: ovo-lakto vega
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
receptverseny: Hulala receptverseny
fogás: desszert
adag: 8 főre
receptkategóriákfőkategória: édes süti
alkategória: babapiskótás süti
hasonló kategóriák: tiramisu, sportszelet, mákos guba, piskótabomba, kókuszos süti, morzsás süti, sütihalmok, krémes süti, clafoutis, egyensúly süti
egyéb elnevezésekcsokihabos kocka, babapiskótás csokihabos, habos-csokoládés-piskótás szelet
story
Filléres süti lenne, ha lenne még fillér...
Mindenesetre olcsó, kiadós és isteni finom. Kezdőknek nagyon szívesen ajánlom és persze a rutinosoknak is. Elronthatatlan sütemény.
Ízvilágában inkább a keserű csoki felé hajlik, de aki édesebben szereti, a habhoz még ízlésének megfelelően tehet porcukrot.
elkészítés
A langyos vízben elkeverjük az instant kávét, cukrot, rumot.
A babapiskótákat hármasával beleforgatjuk a kávéba vagy a kakaóba, és egy tálban szorosan egymás mellé lerakjuk. Arra azért vigyázzunk, hogy ne ázzon szét a babapiskóta.
A tejszínhabot keményre felverjük a hozzávalókkal.
A csokihabot elsimítjuk a babapiskótákon.
A csokimázhoz valókat egy kis lábasban felmelegítjük annyi víz hozzáadásával, hogy kicsit folyékony legyen. Levesszük a tűzhelyről. Elkeverjük benne a vajat. Fakanál vagy ecset segítségével még melegen rácsurgatjuk a habra.
Tegyük a hűtőbe minimum 1 órára, de minél tovább hűtjük, annál finomabb lesz.költség: 700 Ft
elkészítettem: 10 alkalommalMarcsitól ♥
PIZZÁS MUFFIN:
Nosality:
CHOCOCCINO SZELET:
hozzávalók / 6 adag
A tésztához:
100 g magas kakaótartalmú étcsokoládé (lehet kávés is, ha kaptok olyat)
1 ek étolaj
175 g barna cukor
2 tojás
100 g nagyon lágy vaj
20 g keserű kakaópor
80 g liszt
1 csapott tk szódabikarbóna (vagy sütőpor)
csipet só
1,5 ek erős feketekávé
A krémhez:500 g mascarpone
150 ml tejszín
100 ml tej
kb. 5 ek porcukor
10 g zselatin vagy 1 cs Dr. Oetker zselatin fix
1,5 tk instant kávé kb. 1 dl vízzel elkészítvealapanyagok
barna cukor feketekávé habtejszín instant kávé kakaó liszt mascarpone napraforgó olaj só szódabikarbóna tej tojás vaj zselatin csokoládé
receptjellemzőkmikor: mindig
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
tulajdonságok: profi kép, szép kép
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
receptkategóriákfőkategória: édes süti
alkategória: csokis süti
hasonló kategóriák: sportszelet, őzgerinc sütemény, réteges sütemény, sült gyümölcs, brownie, sütihalmok, sütikocka, fordított süti, gőzgombóc, tortácska
egyéb elnevezésekkávés-csokis süti, olasz csokis-kávés kocka
storyA blogomon indított kívánságműsor "rovat" első részeként íme az általam chococcino szeletként aposztrofált sütemény. Nagyon csokis, enyhén kávés. A kívánság, amit ezzel a recepttel teljesítettem, valahogy így szólt: "Sütiverseny lesz a munkahelyen, légyszi segíts, nehogy azt higgyék a kollégák, hogy bunkó sportoló vagyok, aki életében nem látott még fakanalat. Szeretnék valami látványos, de egyszerűen elkészíthető süteményt." Nos, hogy ez a sütemény mennyire látványos, abban nem foglalok állást, mindenesetre nagyon finom, alul tömény csokis tészta, pici kávéval, a tetején pedig egy lágy, enyhén kávés mascarponés-tejszínes krém. Ahhoz, hogy egészen szépen szeletelhető legyen, pontosabban ne legyen vágási hulladék, nagyon hasznos segítség egy sütőkeret, amit még év elején vettem az Aldiban (sajnos mostanában nem láttam, de hátha lesz még). Persze anélkül is elkészíthető, de akkor a szélét le kell vágni. (Megjegyzem van, aki a süteménynek leginkább a szélét szereti :p)
elkészítés
A sütőt előmelegítjük.
A darabokra tördelt csokoládét 1 ek olajjal óvatosan felmelegítjük, félretesszük.
A cukrot az egész tojásokkal elektromos mixerrel jó habosra keverjük (2-3 perc), majd hozzáadjuk a nagyon lágy vajat és azzal habosítjuk tovább, pár percig. Hozzáadjuk a szódabikarbónával és kakaóporral elkevert lisztet, majd a végén az olvasztott csokit, kávét, és kikeverjük.
A tepsit kivajazzuk (az oldalát is) és sütőpapírral kibéleljük (az oldalát is) úgy, hogy lehetőleg minél kevesebb gyűrődés legyen rajta. Belesimítjuk a krémet.
Megsütjük (pontosan 20 percig és egy másodperccel sem tovább!) , majd hűtjük.
A krémhez a zselatint csomómentesen elkeverjük a kávéban és felmelegítjük (forralni nem szabad), félretesszük hűlni.
A mascarponét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt és a tejet, simára keverjük, majd a végén vékony sugárban hozzáöntjük a langyosra hűlt kávés zselatint és jó alaposan, gyors mozdulatokkal elkeverjük. (Ha zselatin fixszel dolgozunk egyszerűbb a dolog, hiszen az instant zselatint nem kell melegíteni: a krém hozzávalóit mixerrel alaposan kikeverjük az alábbi sorrendben: mascarpone habosra, tejszín, tej, kávé, zselatin fix, legvégén porcukor.) Kóstoljuk meg, ha valaki kávésabban, vagy édesebben szereti, tehet még hozzá.
A masszát a sütemény tetejére simítjuk és hűtőben dermesztjük (egy éjszaka jót tesz neki). Papírral együtt kiemeljük és kockára szeljük. Tetejére keserű kakaóport hintünk.sütési hőfok: 180°C °C
tepsi mérete: 18x28 cm -
művésznő4
senior tag
Kókuszgolyó recept
A kókuszgolyó készítésének legfontosabb alapanyaga a háztartási keksz, melyet régen kézzel tördeltünk, de ma már kapható darált kivitelben is. Így lerövidült a kókuszgolyó elkészítésének ideje. Ne felejtsük el, hogy a kókuszgolyókat ízesíthetjük rummal, rumaromával, kávéval, meggylével a közepébe tehetünk rumos meggyet is.
Kókuszgolyó recept I. (meggylével)
Kókuszgolyó hozzávalók
Kókuszgolyó recept
50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
1 tasak vaníliás cukor
1 mokkáskanál rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
2 dl meggyléKókuszgolyó készítése
A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és kakaóval. A rumaromával ízesített meggyléből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.
Kókuszgolyó recept II. (tejjel)
Kókuszgolyó hozzávalók
Kókuszgolyó
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
1 tasak vaníliás cukor
1 mokkáskanál rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
2 dl tejKókuszgolyó készítése
A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóval. A rumaromával ízesített tejből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.
Kókuszgolyó recept III. (kávéval)
Kókuszgolyó hozzávalók
Kókuszgolyó
10 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
1 tasak vaníliás cukor
1 mokkáskanál rumaroma
1 csomag kókuszreszelék
2 dl kávé
1 dl tejKókuszgolyó készítése
A háztartási kekszet elkeverjük a szoba hőmérsékletű vajjal, porcukorral, vaníliás cukorral és kakaóval. A rumaromával ízesített kávés-tejből annyit teszünk hozzá, hogy könnyen formálható legyen. Nedves kézzel golyókat formálunk a masszából és egyenként megforgatjuk őket a kókuszreszelékben. A kész kókuszgolyókat fóliával letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkeményedjenek egy kicsit.
Rigó Jancsi
A közkedvelt sütemény tortába öntve.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A piskótához
4 tojás
2 evőkanál víz
140 g porcukor
2 teáskanál kakaópor
2 evőkanál olaj
140 g finomliszt
1/2 kávéskanál sütőporA krémhez
500 ml tejszín
60 g cukor
100 g étcsokoládé
1 kávéskanál vaníliakivonat
1 evőkanál rumA tetejére
150 g étcsokoládé
1 evőkanál étolajA piskóta hozzávalóiból két lapot sütünk.
Az egész tojásokat a porcukorral, a vízzel és a kakaóporral felverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd beleforgatjuk a sütőporos lisztet is. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben egyenként kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
A krémhez a csokoládét a rummal, a vaníliával és 4-5 evőkanál tejszínnel vízgőz felett megolvasztjuk.
A tejszínből a cukorral kemény habot verünk, vékony sugárban hozzáöntjük a csokoládét, miközben folyamatosan tovább verjük a habot.
Az egyik piskótalapot tortatálra helyezzük, ráhalmozzuk a krémet és elsimítjuk.
A tetejére szánt csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és a másik lapra kenjük.
Megvárjuk amíg megszilárdul, de még nem keményedik meg, és a csokoládés lapot 12 egyenlő szeletre vágjuk.
Körben a krémre helyezzük a szeleteket és 1-2 órán át hűvös helyen tartjuk a tortát.Narancskrém
Hozzávalók 6 adaghoz
250 g mascarpone
1 kisebb narancs reszelt héja és leve
5 dkg cukor
200 ml tejszínhab
3-4 narancs
csokireszelékElkeverjük a krémsajtot a cukorral, a vaníliakivonattal, a narancs héjával és levével.
A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a narancsos mascarpone-t, és habverővel elkeverjük.
Meghámozzuk a narancsokat és kisebb darabokra vágjuk.
Felváltva pohárba rétegezzük a krémet és a gyümölcsöt, a tetejére krém kerüljön.
Csokireszelékkel díszítjük.Epres madártej
Megérkezett végre a szabadföldi eper szezonja egy anyukám által leszállított nagy vödör illatos gyümölcs képviseletében.
Hozzávalók 6 személyre
1000 ml tej
200 g eper
150 + 30 g cukor
3 tojás
20 g liszt
egy csipet só
reszelt citromhéjElkészítés:
Megmossuk az epret, majd a tej harmadával és a vaníliával turmixoljuk.
Szétválasztjuk a tojásokat. 30 g cukorral és egy csipet sóval keményre felverjük a tojásfehérjét.
Habverővel simára keverjük a tojássárgáját, a 150 g cukrot, a lisztet és 100 ml tejet.
Lábosba öntjük és felforraljuk a maradék tejet, majd több adagban, evőkanállal beleszaggatjuk a fehérjéből vert habot.
Fél-fél percig főzzük a habgaluskák mindkét oldalát, azután szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük.
Nagyobb méretű lábosba szűrjük a meleg tejet, beleöntjük a tojássárgáját és a turmixolt epret. Lassú tűzön melegítve és folyamatosan kevergetve besűrítjük az epres tejet, anélkül, hogy felforralnánk.
Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük a madártejet, tetejére habgaluskákat halmozunk, amit megszórunk reszelt citromhéjjal.
Jól behűtve fogyasztjuk. -
művésznő4
senior tag
Ne hidd, hogy nem tudsz szeretni, hogy nem vagy rá képes. Képzeld, nagyon is tudsz. Szívből, mélyről, úgy, ahogy sohasem tudtad elképzelni. De ezt akárki nem válthatja ki belőled, csak akkor jön, ha valaki megérdemli, és az a valaki arra érdemes. Ki kell érdemelni, meg kell dolgozni érte, meg hasonlók. A varázslat kevés, az elmúlik. De hinni kell. Elengedni a félelmeket, megnyitni a szíved, és kábé ennyi. De ne hidd, hogy képtelen vagy rá. Egyszerűen csak azt értsd meg, hogy nem a te hibád, ha nem megy. Akárkinek nem adhatod magad, és akárki nem is fogja kiváltani belőled azt, amit igazi szeretetnek hívunk. Akinek ki kell, az ki fogja váltani. Csak türelem. Nyugalom. Mindennek eljön a maga ideje. Értékes dologról van szó. Egyébként sem adhatod akárkinek..
facebook.com/oravecznora
kép: pinterestKőváry Anett
Egy napon hosszú combú, nyurga nő lesz belőle. Feleselni fog velem, kioktat majd a világ dolgairól. Nem mondja el a titkait, de engem hív majd, ha bántja az élet. Élvezni fogja, hogy a tenyeremen hordozom, de persze rám szól majd, hogy "anya, azt nem úgy kell." Pont, ahogy én teszem az anyukámmal.. De addig még sok száz millió lépést tesznek meg ezek a talpacskák. Isten segítsen, kislányom, hogy melletted legyek, valahányszor rosszul lépsz! Pont, ahogy az én anyukám van mellettem. -
művésznő4
senior tag
LOVE IS.....♥♥♥
-
művésznő4
senior tag
válasz
művésznő4 #1086 üzenetére
Ja igen, és ki ne felejtsem a szerdán összedobott életem első, önálló lapcsánkáját, amire jóformán már hónapok óta vártam, hogy ehessek végre!
Szerintem egész jól sikerült így elsőre, a tálalásomért pedig az "éttermi színvonal" jelzőt kaptam sok mindenkitől, amit nagyon nagy elismerésnek érzek...
♥
-
művésznő4
senior tag
Karácsonyra meg nem lenne rossz valami ilyesmit sütni
Bár nincs is olyan nagyon messze, lassan muszáj lesz elkezdenem összeírni a menü-tippeket....
Jó lenne valami igazán finomságot összedobni idénre!
A tegnapi nap amúgy szuperül sikerült!
A Drágám nagyon örült és szerintem nagyon boldog volt a 23. szülinapja, még ha csak röviden is tudtunk ünnepelni.
Ami viszont késik, nem múlik, mert mindenképpen bepótoljuk!
Mutatom a menüt, hogy mit készítettem neki meglepiként...
Almakompótos - citromos görög gyümölcsleves
Az abszolút meglepis-kedvences fogás
Kaszinótojás salátaágyon
És végül, de nem utolsó sorban: Ronda és finom!
Kókuszos trüffel torta
És ami a poén, - amit még mindenképpen meg kell mutatnom sokkhatásként, hogy ezt a tortát ebből a büdös, füstös széndarabból mentettem meg....
-
művésznő4
senior tag
ÚJABB RECEPTEK. MAGAMNAK...
Új dolgot tanultam a hétvégén Petra blogbarátnémnak köszönhetően. Petra nem csak a reformkori ételekhez ért nagyon, de a tortadíszítéshez is. Volt olyan drága és mutatott nekem néhány technikát, köztük a kedvencemet, a rózsamintát is. Persze agyon dicsértük a tortát, noha mindketten láttuk a remegő kezem által okozott károkat. :-) Azért én este még vagy hússzor kinyitottam a hűtőt, hogy meglessem. :-)
Hozzávalók a kakaós piskótához (18 cm-es formához, Ladurée-féle, a receptért köszönet Noéminek), a felsorolt hozzávalókból kétszeres mennyiséget kell majd venni:
3 nagy bio tojás
75 g cukor
30 g liszt
22 g étkezési keményítő
15 g cukrozatlan kakaópor
egy csipet sóA tojásokat szétválasztom, a fehérjéből, sóból és a cukorból kemény habot verek. Hozzáadom a tojások sárgáját, beleszitálom a kakaót, a keményítőt és a lisztet. Lazán egyneművé keverem, vigyázva, hogy a hab ne törjön nagyon össze. Elegyengetem a tortaformában, 170 fokos sütőben 15-17 perc alatt készre sütöm. (Végezzünk tűpróbát!)
A fenti piskótát ismét elkészítem.
A rácson kihűtött egész piskótákat három-három lapra vágom, félreteszem. Egy lap kimaradt, na az lett az én mini csokitortám. :-)
Hozzávalók a krémhez (Dolce Vita receptje):
250 g 80%-os kakaótartalmú étcsokoládé
250 g vaj
400 ml zsíros habtejszínA csokoládét és a vajat egy edényben összeolvasztom. Mikor egyneművé olvadt, félreteszem hűlni. A hideg tejszínt kemény habbá verem, óvatosan összekeverem a lehűtött vajas keverékkel.
Miután miden kész, elkezdem összerakni a tortát. Ehhez egy állítható vagy kapcsos tortaformára lesz szükség. Kiválasztom a legsimább felületű piskótalapot, a krém harmad részét külön tálba teszem és félrerakom. A forma aljába helyezek egy lapot, rá a maradék krém negyed része, elegyengetem, a következő lap, krém és így tovább. A formát hűtőbe teszem 2-3 órára. Ezalatt a krém gyönyörűen megszilárdul, a vaj és a csokoládé visszadermed. Óvatosan leválasztom a formát. A félretett krémmel vékonyan bevonom (ezt Petra csinálta, az ő általa készített krémmel, ezt a receptben helyettesítettem). A többi krémből csillag csövű kinyomóval elkészítettük a díszítést.
Kalácstésztából készült maci
Jugó krémes recept
Hozzávalók: A tészta hozzávalói: 25 dkg Rama margarin 30 dkg liszt 2 tojás sárgája csipet só 3 kanál hideg víz Töltelék: 4 tojás 20 dkg porcukor 20 dkg reszelt étcsokoládé 25 dkg darált dió 1 csomag sütőpor Krém: 5 dl tej 2 csomag vaníliás puding 10 dkg cukor 5 dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapot kisütjük, majd kivesszük a tepsiből és elkészítjük a tölteléket. A porcukort kikeverjük a tojások sárgájával, hozzáadjuk a reszelt étcsokit, a darált diót és a sütőport és a habbá vert tojásfehérjéket. A tepsibe belesimítjuk a nyers tésztalapot, majd rásimítjuk a tölteléket és együtt megsütjük. Amíg a tészta sül elkészítjük a vaníliás krémet. Ehhez a pudingporokat cukorral és vaníliás cukorral tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínből habot verünk, megfelezzük és a felét belekeverjük a pudingba. Ha kisült a tészta kihűtjük, majd megkenjük a pudinggal. A puding tetejére tesszük a maradék tejszínhabot és az először megsütött tésztalapot. Mivel a tészta megkeményedik, jobb ha még melegen bevagdossuk a tetejét, így könnyebb lesz szeletelni.
Forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/jugo-kremes/Babapiskótás mézes krémes recept
Hozzávalók: Tészta: 40 dkg liszt 1 evőkanál kakaópor 5 evőkanál tej 1 csomag sütőpor 2 evőkanál méz 15 dkg cukor 1 tojás 5 dkg vaj/Rama margarin Krém: 6 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 20 dkg porcukor 20 dkg vaj/Rama margarin Mártáshoz: 20 dkg babapiskóta 2 dl tej 1 meggyaroma kevés rum Tetejére: 1 tábla olvasztott csokoládé
Elkészítése: A cukrot, tojást, mézet, vajat/Rama margarint és tejet 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, kakaóport és sütőport. Ezekből tésztát gyúrunk, melyből 2 lapot formálunk, amit világosbarnára sütünk egy közepes tepsi hátán. A pudingot megfőzzük a tejjel. A vajat/Rama margarint kikeverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Összekeverjük a tejet a meggyaromával és a rummal, amibe a babapiskótát mártogatjuk majd. Az első lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát belemártjuk a rumos tejbe és a krémre rakosgatjuk, majd a krém másik felét kenjük a tetejére. Tetejére csokit olvasztunk. Másnap, meleg vízbe mártott késsel szépen szeletelhető.
Forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/babapiskotas-mezs-kremes/Toffifie sütemény recept
Hozzávalók: A tésztához: 10 tojás 12,5 dkg Rama margarin 1 csomag sütőpor fél üveg mogyorókrém 3 evőkanál porcukor 7 evő kanál liszt A krémhez: 7 dl tej kb 50 db karamellás cukor (tejkaramella) 3 evőkanál porcukor 4 evőkanál liszt 3 tojás sárgája 2 kanál cukor 1 dl víz 12,5 dkg Rama margarin fél üveg mogyorókrém A tetejére: 15 dkg apróra vágott mogyoró
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a vajjal, porcukorral habosra keverjük, ez kb 15 perc, majd hozzáadjuk a kissé megolvasztott mogyorókrémet. A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. A lisztet a sütőporral alaposan elkeverjük, lassan hozzáadjuk a tojás sárgájás masszánkhoz, elkeverjük és kanalanként hozzáadjuk tojás fehérjét, finoman, hogy ne törjük össze. Egy tepsit kiolajozunk, teszünk bele zsírpapírt és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a papírt és cérnával 3 darabra vágjuk fel. A krémhez a 2 kanál cukrot karamellizáljuk, felöntjük 1 dl hideg vízzel, ne ijedjünk meg, a cukor a további melegedéstől felolvad. A 7 dl tejhez hozzá öntjük a karamellizált cukrot, majd a tejbe beletesszük a Rama margarint. Elkezdjük langyosítani, mikor már félig langyos hozzáadjuk a karamellás cukrokat. A lisztet egy pohárba kikeverjük a tojás sárgájával, a porcukorral és egy kevés tejjel teljesen csomó mentesre. Ha felforrt a tejünk, hozzáadjuk a tojás sárgájás masszát és nagyon lassú tűzön sűrűn kevergetve besűrítsük. Ha nem találjuk sűrűnek, nyugodtan adható a krémhez még kevés liszt. A krémet félig kihűtjük és elkezdjük a lapokat megkenni vele. Minden krém tetejére kenünk vékonyan kissé megolvasztott mogyorókrémet. Rétegezzük a süteményt krém, mogyorókrém, lap amíg el nem fogy. A tetejét is kenjük meg krémmel és végül szórjunk rá apróra vágott földi mogyorót. JÓ ÉTVÁGYAT
Forrás: http://olcso-receptek.hu/edes-sutemenyek/toffifie-sutemeny/Rántott karfiol sajtmártással recept
Hozzávalók: Karfiolhoz: 1 nagy fej karfiol tojás liszt morzsa só A sajtmártás: 2 dl tej 2 kanál liszt 2 tojás sárgája 10 dkg Rama margarin 10-15 dkg reszelt sajt
Elkészítése: Rántott karfiol: A karfiolt megmostam, rózsáira szedtem és sós vízben 10-15percig főztem. Amikor kihűlt sóztam és lisztbe, majd tojásba és végül morzsába forgattam. Forró olajba szép aranybarnára sütöttem. Sajtmártással és rizzsel tálaltam. Sajtmártás: A tejbe tettem a lisztet és állandó keverés mellett a tűzön besűrítettem. A tűzről levettem, hozzákevertem a tojások sárgáját a Rama margarint és végül a reszelt sajtot
Forrás: http://olcso-receptek.hu/husmentes/rantott-karfiol-sajtmartassal/ -
művésznő4
senior tag
Folyékony szappan házilag – 2,5 liter kihozható 300 forintból
Gazdaságos és praktikus megoldás, ha magadnak készítesz folyékony szappant. Nagyon egyszerűen elkészíthető.
Reszelj le annyi szappant sajtreszelőn, hogy nagyjából egy bögrényi reszeléket kapj. Jóféle szappant válassz – elvileg bármilyen szappan megfelelő. A szappanreszeléket tedd fazékba, és öntsd fel 10 bögrényi vízzel – lehetőleg desztillált vizet használj. Adhatsz hozzá 1 evőkanál gyógyszertári glicerint is. Glicerin nélkül is kipróbálható, a glicerin olívaolajjal is helyettesíthető. A szappanreszelékes vizet melegítsd addig, amíg a reszelék teljesen feloldódik a vízben. Illóolajat is adhatsz hozzá. Forralni nem szükséges. A szappanos folyadékot hagyd kihűlni. Pár óra alatt sűrű állaga lesz, és töltheted is az adagolóba. Elképzelhető, hogy bizonyos szappanok nehezebben sűrűsödnek be, érdemes néhány napig várni, míg elérik a megfelelő állagot. -
művésznő4
senior tag
Közeleg a "NAGY NAP", amit már úgy várok egy ideje....
Illetve két nagy nap is....
Berakom ide, amiket eddig találtam menüötletnek
:
Banános joghurt torta
(kb. 12 darab)Hozzávalók:
Tésztához:150 g háztartási vagy mézes keksz
125 g vaj vagy margarinKrémhez:
2 tasak Dr. Oetker Zselatin fix
2 banán
500 ml natúr krémsajt
350 ml joghurt
100 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
50 g porcukor
3 evőkanál cseresznye- vagy meggylekvárElőkészítés:
A banánt meghámozzuk, vékonyra karikázzuk. Egy tortatálra sütőpapírt fektetünk, majd a kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) keretét a tálra helyezzük. A sütőt előmelegítjük.Elkészítés:
A kekszet egy nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, és egy nyújtófa segítségével jól összemorzsoljuk. A vajat egy főzőedényben felolvasztjuk. Hozzákeverjük a kekszmorzsát, majd az így kapott masszát a forma alján egy kanál segítségével egyenletesen szétnyomkodjuk, és kb. 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.
A krémsajtot a joghurttal, a tejjel, a vanillincukorral és a porcukorral simára keverjük, majd hozzákeverjük a zselatin fixet.
4 evőkanál krémet a tésztán elsimítunk. A banánkarikákat a krémen egyenletesen elosztjuk úgy, hogy a torta szélén kb. 1 cm-es részt szabadon hagyunk. A maradék krémet a tortán egyenletesen elsimítjuk.
A krém tetejét a lekvárral óvatosan megkenjük. (Ha igazán dekoratív mintát szeretnénk készíteni, tegyünk néhány pacányi lekvárt a krém tetejére, és a lekvárból egy pálcika segítségével húzzunk ki különböző motívumokat, pl. csillagot vagy spirálokat.)
A tortát kb. 2-3 órára helyezzük hűtőszekrénybe.Epres-túrós torta
(kb. 12 szelethez)Hozzávalók:
Tésztához:125 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
50 g porcukor
75 g lágyvaj vagy margarin
1 evőkanál hideg vízPiskótához:
3 közepes méretű tojás
125 g porcukor
80 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízűTöltelékhez:
50 g eperlekvár
Krémhez:
400g földieper
250 g túró (40% zsírtartalmú)
75 g porcukor
1 db citrom reszelt héja
1 db citrom leve
6 lap Dr. Oetker Lapzselatin
300 g hideg tejszínDíszítéshez:
100 g darabolt mandula
350 g földieper
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé piros
300 ml víz
100 g hideg tejszínSütéshez:
Kevés vaj, sütőpapír, sütőforma (26 cm átmérőjű)
Előkészítés:
A sütőformát kivajazzuk, a sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
Tészta:Egy keverőedényben a sütőport a liszthez szitáljuk, hozzáadjuk a maradék hozzávalót, és konyhai robotgép segítségével először alacsony majd legmagasabb fokozaton egyenletes masszává keverjük. A tésztát a sütőformán elnyújtjuk, egy villa hegyével megszurkáljuk, és a sütőforma keretét ráhelyezzük.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 3-4 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 percSütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A sütőformát időközben megtisztítjuk, és sütőpapírral béleljük.
A mandulát teflonedényben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, és egy tányérban hagyjuk kihűlni. A sütési hőmérsékletet csökkentjük.
Piskóta:
A tojást keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra keverjük. A cukrot a vanillincukorral összekeverjük, és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet, sütőport, pudingport összekeverjük, és rövid ideig a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán keverjük. A masszát a sütőformában egyenletesen elosztjuk.
A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 percSütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
A piskótát vízszintesen elfelezzük. A korábban megsütött tésztalapot egy tortás tányérra helyezzük, eperlekvárral megkenjük, a tésztalap köré tortagyűrűt helyezünk, a félbevágott piskóta lapot vágással felfelé ráhelyezzük, és enyhén megnyomjuk.
Krém:
A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. A zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint beáztatjuk. A túrót, cukrot, vanillincukrot, citromhéjat és a citromlevet összekeverjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a zselatint a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Először 4 evőkanál túrót adunk a zselatinhoz, majd a maradék túrót is hozzákeverjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáadjuk a tejszínt, végül a földiepret. A krémet a tortagyűrűbe a piskótalapra töltjük, majd a felső piskótalapot is ráhelyezzük. A tortát legalább 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.
Díszítés:
A földiepret megmossuk, megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Tetőcserépszerűen a tortára helyezzük. A tortazselét a tasakon feltüntetett utasítás szerint elkészítjük, és az eperszemeken egyenletesen eloszlatjuk. A tejszínt kemény habbá felverjük, és a tortát díszítjük. A mandulaszemekkel a torta szélét díszítjük.
Epres semi-frio torta recept
hozzávalók / 4 adag
1 cs (85 g vagy 100 g) epres gyümölcskocsonya (pl. Alsa vagy Dr. Oetker )
200 ml tejszín
200 g cukrozott sűrített tej
3 db átlátszó zselatinlap
kb. 150 g darált háztartási vagy Maria keksz (ezzel finomabb)
kb. 100 g olvasztott vaj/ Rama
eper a díszítéshezalapanyagok
eper habtejszín kekszmorzsa margarin sűrített tej zselatin
receptjellemzőkmikor: mindig
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
kalória: átlagos
konyha: portugál
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
receptkategóriákepres semifreddo, epres-tejszínes sütemény
storySemi-frio vagy semifreddo, attól függ, hogy Lisszabonban vagy Rómában vagyunk. Nálunk, Portugáliában is nagyon közkedvelt desszertnek számít. Be kell, hogy valljam, nagyon jól sikerült, szuperfinom lett! Habos, krémes, epresen édes!
elkészítés
A kekszet ledaráljuk, az olvasztott vajjal összemorzsoljuk, és a tál vagy forma aljára simítjuk.
Az epres zselé felét elkészítjük, ahogy a csomagoláson van, csak fele annyi vízzel (pl. ha az egészhez 2 dl víz kell, akkor 0,5 dl vízzel).
2 zselélapot 1-2 ek hideg vízben picit beáztatunk, majd hozzádjuk a még meleg gyümölcskocsonyához. Megvárjuk, míg kihűl.
Eközben a tejszínt felverjük, és belekeverjük a sűrített tejet.
A már kihűlt kocsonyát belekeverjük a tejszínbe, és ráöntjük a kekszre.
Hűtőbe tesszük dermedni.
Ez idő alatt az epres kocsonya másik felét ugyanúgy elkészítjük, mint az előbb, csak 1 zselélapot adunk hozzá.
Miközben ez hűl, az epret felszeleteljük.
Ennyi idő alatt a krémünk is megdermed annyira, hogy az epreket rá tudjuk rakosgatni és a kihűlt kocsonyát a tetejére tudjuk önteni.
2-3 órát legalább a hűtőben dermesztjük.Tejfölös torta málnával
Könnyű kis nyári desszert- egyelőre fagyasztott málnával. Kellemesen savanykás a tejföltől, az állaga pedig habkönnyű. A tésztába került marcipán ugyanakkor egy kicsit különlegessé teszi. Nagyon hamar elkészül és (majdnem) sütés nélküli. Pont az ilyen desszerteket szeretem.
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
tészta:
10 dkg babapiskóta ledarálva
5 dkg hideg vaj
5 dkg marcipánmassza lereszelve
2 ek hideg tejkrém:
750 g tejföl
fruktóz/porcukor ízlés szerint (6-8 ek)
2 csomag Dr. Oetker zselatin fix
150 g málnaElkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.(Pihentetni nem kell.) A tortaforma aljára sütőpapírt borítunk, rákapcsoljuk a peremet, majd a tésztát a forma aljába nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
A tejfölt alaposan kikeverjük a zselatin fixszel, majd hozzáadjuk a cukrot/fruktózt. Óvatosan beleforgatjuk málnát is.
A krémet a legalább langyosra hűlt tortaalapra simítjuk, majd hűtőben dermesztjük.
Tálalás előtt futtassunk körbe egy kést a tortaforma peremén és csak azután kapcsoljuk le a forma oldalát.
Málnával és tejszínhabbal tálaljuk.
CSOKIS TORTA
CSOKIS TORTA (U2)
Hozzávalók 12 szelethez:
Tészta:
4 tojás
4 evőkanál víz
6 csapott evőkanál szorbit édesítő granulátum
7 evőkanál zabpehelyliszt
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál kakaópor
1 teáskanál olaj
Krém:
4 cs. Dr Oetker csokipudingpor
1 liter tej
12 evőkanál szorbit édesítő granulátum
20 dkg kocka margarin
Csokimáz:
4 evőkanál szorbit édesítő granulátum
6 evőkanál kakaópor
12 evőkanál víz
10 dkg margarinElkészítés:
A 4 tojást felverem, kettéválasztom a fehérjét a sárgájától. A sárgájához adom az édesítőt, és a vizet, kikeverem. Mehet rá a zabpehelyliszt, a kakaópor, és a sütőpor is, majd végül az olajat is belekeverem. A fehérjét leheletnyit sózva kemény habbá verem, és óvatosan a masszához keverem.
Előmelegített sütőben, sütőpapírral kibélelt tortaformában, tűpróbáig sütöm.A formában hagyom kihűlni.
A krémhez a pudingporokat kikeverem az édesítővel, és a liter tejből annyit öntök rá, hogy csomómentes, de még sűrű szirupot kapjak. A többi tejet felforralom. Amikor forr, belekeverem az édesítős pudingport, és sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről. Hozzákeverem a margarint is, majd ráöntöm a piskótára, ami ugye még a formában csücsül. Hagyom kihűlni,majd hűtőbe teszem.Ha már megdermedt a csokikrém, nekilátok a mázhoz.
Egy tálba belekanalazok édesítőt, kakaóport és vizet, jó forróra melegítem a mikróban, de nem annyira, hogy a kakaópor megégjen!
Kiveszem és gyorsan elkeverem a margarinnal együtt.
Ráöntöm a torta tetejére és átsimítom az egészet.Hűtőben tárolom a tálalásig. Akkor pedig éles késsel körbevágom a tortát, majd a kapcsot leveszem a széléről. 12 felé szeletelve kényelmes szeletek lesznek. (A tortaformám 22-23 cm átmérőjű)
Sajnos szeletről képem nincs, mivel ajándékba vittem a tortát.
De annyit róla, hogy mindenki megette, nem csak a diabetikus ünnepelt!Ananászos túró torta
Hozzávalók:
4 dl tej, 1 csomag túró,1 csomag vaníliás cukor, 6 evőkanál cukor, 10dkg vaj, 3 teáskanál zselatin,
1 doboz ananász konzerv, 1 csomag Dr.Oetker citrom ízű gyümölcskocsonya.Piskóta:
Csatos tortasütőben 2 tojásból piskótát sütünk.
A túrót 1 dl tejjel, 1 cs. vaníliás cukorral összeturmixoljuk. 10 dkg vajat 6 evőkanál cukorral habosra keverjük.
Az elkészített túrót a vajjal és még 1 dl tejjel óvatosan összekeverjük.
2 dl meleg tejben feloldjuk a 3 teáskanál zselatint, mikor langyos lesz az elkészített túróhoz keverjük.
A torta sütőbe helyezzük a piskótát, ráöntjük a kész túrót, megrakjuk a lecsepegtetett ananásszal,
a tetejére a leírás szerint elkészített gyümölcskocsonya kerül.
Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható!Könnyen el lehet készíteni és nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá! -
művésznő4
senior tag
Ez szerintem nagyon találó és igaz....
- Ha koffein és cigaretta nélkül el tudod kezdeni a napot,
- Mindig kedves vagy, bármelyik tagod fájjon is, és minden nap képes
vagy ugyanezt megtenni,
- Megérted, hogy szeretteid épp most nem tudnak időt szakítani rád,
- Egy gazdag barátot nem szeretsz jobban egy szegénynél,
- Hazugságok nélkül szembe tudsz nézni a világgal,
- A feszültséget képes vagy legyőzni orvosi segítség nélkül,
- Ha tudsz lazítani pia vagy fű nélkül,
- Őszintén elmondhatod magadról, hogy nincs benned előítélet fajta,
nem bőrszín, nemzetiség, politikai hovatartozás iránt,
Akkor majdnem elérted a fejlődésnek az a szintjét, ahol a kutyád áll!
/Temesi Ferenc/ -
művésznő4
senior tag
Kevés férfi tudja, hogy egy ujjal végig simítani a nő arcát több, mint megmarkolni a fenekét. Hogy mélyen a szemébe nézve jobban megismerhető, mint a dekoltázsát bámulva. Hogy ha beszélget vele többet megtudhat róla, mint utána leselkedve. Hogy érdeklődéssel meghallgatni és megérteni felemelőbb, mint kocsival, pénzzel felvágni előtte. Hogy a hűség ott kezdődik, hogy nem forgolódik más nők után. Hogy jobban megbecsüli azt a férfit, aki a házimunkában segít, mint azt, aki étterembe viszi. Hogy egy jó szóval beljebb kerülhet a szívébe, mint ezer hazug ígérettel!
Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Android szakmai topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest