Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi16
őstag
Holnap én is beállok veletek a sorba. Vagyis beülök a padba és töltök veletek egy időben. A para már megvan. Eddig semmi, most meg az utolsó pillanatban... Áhh. Már szétmatekoztam magam. Amikor meg nem matekozok akkor meg az elemzési stílusokat olvasgatom.
[ Szerkesztve ]
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
WISHENSEN
csendes tag
Ha tudnad nalunk tavaly miket hoztak be
Amugy tori erettsegi essze reszenel figyeljetek, mert megvan adva hany sor(vagy szo) lehet a rovid ill. a hosszu essze es meg van adva a tanaroknak hogy csak addig nezhetik. Szoval fontos a feladat megertese(konkretan) ill. hogy csak arrol irjatok, tomenyen osszefoglalva amirol kell.(Persze pontos hely, es ido meghatarozasaval, fogalmak hasznalataval)
Matek elso 45p igen konnyu feladatok vannak, de nezzetek at mert nagy bakikat is lehet kovetni. Keves ember volt nalunk(jo matekosok kozott is) aki elobb adta volna be az elso reszt.
Egy, ket, ha irany a BME nemzetkozi gazdalkodas vagy BCE gazdinfo. tuduuuutuududududuu
-
t1
addikt
már félek
-
WISHENSEN
csendes tag
válasz Eagle16 #3191 üzenetére
Szinten emelt ?
Te hogy keszultel ra ? En atolvasom 1x(FIGYELMESEN) az elso negy tankonyvet(szigoruan a Szaray Tankonyvet)-most tartok a masodiknal- utana van egy Treffes konyvem, Tortenelm adattar(szemelyek, datumok, fogalmak + vakterkepek) atnez(vszinuleg hetfon-kedden is atnezem) + Bebesi Tortenelem 40 esszeben cimu konyvet atolvasom(hetfon es kedden is)+ Tortenelem atlasz attekintese.
Remelem jol fog sikerulni, de ennyi dolgot megtanulni... Nem kis melo. Inkabb mentem volna emelt matekra.....
Egy, ket, ha irany a BME nemzetkozi gazdalkodas vagy BCE gazdinfo. tuduuuutuududududuu
-
Eagle16
addikt
válasz WISHENSEN #3207 üzenetére
Átolvasom (vagy inkább átlapozgatom? ) az első 3 tankönyvet (Száray...), a 4.-eset meg a második világháborútól kezdve nagyon alaposan végignézem. Kb. ennyi Meg még van ilyen próbaérettségis könyvem is, lehet azt is át kéne nézni...
De amúgy tényleg iszonyatos mennyiségű anyag...[ Szerkesztve ]
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
WISHENSEN
csendes tag
Igen de azt meg is kell tanulni
Amugy nalunk joarc volt a tanar, kiadta a teteleket es ki is dolgozta nekunk mind a 20 akarhany irodalom tetelt.(nyelvtant nem nagyon kellett) Csak egy baj volt vele: 1 tetel 10 A4es oldal volt Times New Roman 10 betutipussal. Ja igen es tanuljuk meg oket mert ez a beugro a szobelire... Ja bocs.
Amugy nalunk az osztaly 90% a Corvina kiado teteles konyveibol(magyar irodalom, magyar nyelvtan) keszult a szobelire
-
WISHENSEN
csendes tag
válasz Eagle16 #3214 üzenetére
Es te mennyire memorizaltad a dolgokat ?
Pl igy hasrautve megtudod mondani a Severus dinasztia csaszarjait illetve hogy az egyiptomi kulturaban mikor volt az archaikus kor ? Illetve hogy mikor volt Merseburg es Ausburg es ebben az idoben kik volt a szasz uralkodok illetve hogy kinek a nevehez fuzodik a Milanoi ediktum vagy a nicei zsinat ? Miben kulonboztek ossze niceai zsinat elott az egyhazak illetve mi vezetett az ket egyhaz szetvalasahoz ? Mikor volt a Marathoni csata ill. a Szalamiszi utkezot ? Ki volt Kleisztenesz , ki volt a kiraly a caroling minuscula idejen ? Kitol kapta a katolukis egyhaz a papai allam teruletet ill. kinek a segitsegevel uzte el onnan a longobardokat?(Romat, Ravennat)
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
válasz WISHENSEN #3215 üzenetére
Hála az égnek a mi irodalom tételeink nem ilyen hosszúak, max 4 oldal a leghosszabb(14-es tételkertész Imre és a Sorstalanság )
Tanulással nem lessz gond Elég könnyeg rögzödik a fejemben a cumpli
Nekünk is van hasonló tételes könyvünk abban 120tétel van irodalom és nyelvtanra[ Szerkesztve ]
WOT: kissio
-
WISHENSEN
csendes tag
válasz Eagle16 #3217 üzenetére
Igen csak mar 80%(itt duplazasnal elvesznek a plusszpontok erteke) alatt nem biztos hogy megeri emeltre menni, mert azert kozepen az elso resznel hasznalhato az atlasz,raadasul konnyebbek is a kerdesek(nalunk pl konkret evszamra tisztsegre bekekre, foldrajzi helyekre) is rakerdeznek.
En 100% indulok, remelem az otos meglesz
Amugy te hova jelentkeztel ?
-
WISHENSEN
csendes tag
Nekunk Imi tavaly nemvolt. En igazabol tetelekre nem is emlekeztem az erettsegi elott es az erettsegi utan sem.
Amugy kepzelheted hogy fogadtuk az elso tetelt ? 10 oldal tomor kormoles!!!
-
Eagle16
addikt
-
WISHENSEN
csendes tag
válasz Eagle16 #3217 üzenetére
ezek kozul en kb mindent tudok(igy elsore ezek jutottak eszembe) kiveve Severusokat(abbol septimius severus remlik de hogy mit csinalt arrol gozom sincs. Gondolom Pannoniaban harcolt ill. epitette a limest ) te nem erzed ekkora anyagnal hogy neha a regi anyag epitkeznel ? Minden tetelnel kell egy kis gondolkodas, hogy akkor o mit is csinatl ? Kit vert tonkre es hol ? Legalabb az elso resznel van 90perc.
Amugy ha irasbelin sikerulne 90pontbol 60-90pont koze esni es egy jo szobelivel akar 400pont folott is maradhatnek.
-
-
Senhi
aktív tag
Te akartad
"Vers, vagy tököm tudja mi áll itt"
Kérdés: A Reményik-részlet vallomása szerint a nyelv megtartó erővel bír a kisebbségi élet nehézségeivel szemben. Fejtse ki véleményét a fenti gondolatok kapcsán! Hivatkozzon 3-4 irodalmi példára mely az anyanyelvet, mint a menedék motívumát mutatja fel.
Megoldása olyan neveket említ, mint Demény Ottó, Páskándi Géza, Lisztóczky László. Én vagyok csak kultúr bunkó vagy másoknak is újak ezek a nevek? (1-2 ismertebbet is említ igaz pl. Márai vagy Dsida)
Ez középszint, érvelés.Vettem új számológépet: casio 350es. Szerintetek lehet használni? "Probléma", hogy függvényeket is megold (nem ábrázol csak kiszámol ). Szerintem nem szúrják ki, mert elég hagyományos kinézete van, de szerintetek mi az a számológép amit matekon még lehet használni?
-
Sipi16
őstag
Csak kérdés, hogy mekkora zseb kell hozzá. Nem figyelik sztem annyira a tanárok. Semmi kedvem nincs a jövő héthez...
Aki használt autó vásárlásra adja a fejét, az kigletteli a karéj kenyerét szarral... - Xboxlive: GeriSWE - Vasárnap ne lopj, ne csalj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő...
-
Ghard
őstag
Nem tudtok vmit a magyar és töri témákról? Jó lenne tudni hogy mégis milyen témát dobnak be...
-
Gergello
addikt
Egy mű elemzésénél bejönne egy Orwell regény hátra borulnék a székkel. Érvelésben bízok, korábbiakat átolvasva jöhet jó is rossz is.
-
addikt
Akinek nagyon jó számológép kell az szerezzen be egy ilyet:[link] 5-7k között van az ára.
Másodfokú és harmadfokú egyenlet megoldása
Kiszámolja a függvény értékeket.pl:f(x)=(x-3)2 +5 és beírod a gépbe,megkérdezi mettől meddig számolja,milyen lépésközökben és táblázatban kidobja az eredményeket
Bármilyen alapú log.
Fizikánál is jól jön:pl. tudja az elektron8proton,neutron) tömegét,gravitáció (sebességét),kis k,stb.
Átváltások:csak párat sorolok fel(40 félét tud)cm->in,ft->m,km/h->m/s,°F->°C,J->calJa nekem is ilyen van.Ritkán számolják ki nálam gyorsabban az eredményt
[ Szerkesztve ]
-
raczger
őstag
jövőhéttől kezdve én is érettségizek
nálam kicsit az emelt számtech lesz húzós, mivel duplázni szeretnék, ahhoz viszont egész jóra meg kell írnom így is, hogy valahova felvegyenek, mert a matek az annyira nem húzós szerintem (közép szinten), csak oda kell figyelni, de emelt számtechen szoktak betenni hülyeségeket, vagy szivatásokat...
magyar, töri, meg német nyelv közép lesz, az annyira nem érdekel, bár abból is jó lenne valami normálisan kinéző jegyet összeszedni
[link] a holnapi magyarhoz kis segítség, szerintem itt jól össze van foglalva az elemzéseknek a lényege, meg hogy mire kell ügyelni, és én meg azt remélem, hogy egy novella lesz, és nem vers, mert egy novellát szívesebben elemeznék!mindenkinek egy nagy kalappal!
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
Senhi
aktív tag
-
raczger
őstag
pontosan, bár én azt figyeltem meg, hogy inkább 1 szivatós van a végén ami kb 13 pont az elég sok...
de volt olyan feladat is, hogy mondtam, hogy már vége is? még akarok feladatot csinálni vazz na mind1, az emelt infóra van több mint 1 hét felkészülési idő a többi közép után nekem, ugyhogy remélem ki is fogom használniwww.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi hangfal építés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest