Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbiphu
őstag
''A lottosz.dat állományban lévő adatok alapján állapítsa meg, hogy hányszor volt páratlan
szám a kihúzott lottószámok között! Az eredményt a képernyőre írja ki!''
Ez volt a feladat a lottósban. A megoldásban az első 51 hét eredményeit nézi meg. Ugyebár a feladat elején be kell kérni az 52. hét adatait is és szerintem azt is figyelembe kéne venni. Most akkor mi van, honnan jöjjek rá, hogy melyiket csináljam?
-
Winner_hun
félisten
[link] angol érettségi szöveg
-
[HUN]Zolee
őstag
Hát ha nem volna kötelező szóbeli matek emelten, akkor simán mentem volna. De így

ált. 7. óta nemtanultam meg egyelen szabályt sem. minek?
-
Van már valami hír az info közismereti szóbeli tételekről?
Kösz! UP! -
SimS
senior tag
Emelt szintű szakmai érettségi feladatra pl:
- Készíts oszlopdiagramot egy bekért szó betűiből!
{értsd: képernyő aljára az angol ABC, és a megfelelő betű fölé x db csillag}
- Adott az eredeti.txt szöveges dokumentum. Kérjen be 1 szót, majd még 1et.
Az elsőnek bekért szót cserélje ki a szöveges fájlban a második szóra!
{értsd: új txtbe az eredeti szöveg, kivéve az 1.szóval megegyezőket, azok helyére a 2.szót kell írni}
csak ízelítő...háát, nem gyenge - bár nem is a legbrutálabb (az első a könnyű is
)
+sql
mod: ez Pascal
SimS
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nálunk is így van ( hol nem?
) Én pl a matektanárom miatt szerettem meg nagyon a matekot és így értem el odáig, hogy emelt szinten érettségizzek -
KisBundi
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Na nekünk a magyar és a töri tanárok voltak jók. Igaz hogy kemények voltak, de ha náluk megvoltál 2-3-as akkor akkor biztos hogy 4 körül fogsz leérettségizni.
Ezért nem is volt olyan nehéz a töri és a magyar. De az osztályfőnököm is ilyen volt, aki matekot tanított nekünk. Igaz hogy a sz@rt is kiverte belőlünk, de a matekot simán megcsinálta még a leghülyébb is.

-
KisBundi
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
A 2-es megvan talán még a 3-as is.
Szerintem nehéz volt. Köszönhetjük ezt az angol tanárunknak aki 4 év alatt semmit nem tanított nekünk. Most meg szívhattuk a fogunkat.
A magnó tényleg sz@r volt. Leghátul ültem és alig hallotam valamit. Főleg a mikulásosból értettem meg nehezen vmit. Recsegett-ropogott az egész. 
-
Winner_hun
félisten
Ilyen szar lett? Ma ki van halva a topik
-
Winner_hun
félisten
Többieknek milyen lett az angol?
-
RAM
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
szar a hangszórója.......recsroptorzonborz...

egy gyenge minőségű 1x éves,
terem akusztika sem egy audmax
[Szerkesztve] -
RAM
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
van annak CD -kéje is de , úgyis syarrr

-
RAM
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
szeméccség, h egyes iskolák nem bírnak egy normális magnót venni

telefonminőséget el nem érő hangszórók..
-
mrall
aktív tag
vazzeg nem vagyok nagy angol sztaki számomra is jó lesz ha meglesz a 2es sztem nehéz volt főleg az első feladatlap volot számomra nehéz
-
sasa311
veterán
DE jó, hogy tavaly megcsináltam az emelt 100%-os angolt nyelvvizsgával

-
KisBundi
őstag
Szerintem nehéz volt az angol középszint, de a 2-es megvan szerintem (talán még a 3-as is)

-
bahama bug
csendes tag
hát nemtom, emelt szinten egész nehéz volt a dolog, bár...talán csak két rész, a nyelvhelyesség és a hallgatás, vazze úgy hadart a csávó az első résznél, hogy azt se tudam, fiú vagyok vagy lány...
na mindegy, asszem gyúrhatok a szóbelire
-
CocooN-z
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nekünk maxra tekerte a hüje felügyelő és recsegett ropogott a kis szaros magnó, nem lehetett érteni

-
REAPER(666)
csendes tag
angol könnyű volt(közép)
( fizikát lehet németül irni akkor vajon angolt lehet-e magyarul irni)
töriböl csak közepet irtam egyb -
Winner_hun
félisten
Ejj, ez fájt

Érdekes volt a hallott, legalább a fele jó lett. A mikulásos odabaszott
Az íráskészség vagy mi az egész jó lett, a 60 szóhoz írtam 86-ot, a 110-hez meg 109-et.
Bár a másodikat az elején nem gyengén félreértettem
-
-
Próba.
-
emitter
őstag
Egy kis segítség az info-érettségire készülőknek:
(ha nem találnának maguknak elég feladatot
)
Excel gyakorlópéldák: [link]
ECDL-tananyag: [link]
Word gyakorlatok: [link]
és ezen kívűl még sok hasznos infó itt: [link] (érdemes végignézni mind az 5 lapot, egész paradicsom
)
remélem, hasznotokra lesz
üdv: emitter
ui: aki C-ben tolja, feladatok: [link]
[Szerkesztve] -
peterszky
őstag
nekem már 10ik végén megvolt

Screammm: a töri első része kb 40 pontos lett
én se a Jugoszláviásat írtam, mert ott már harc is volt
én azon gondolkoztam, hogy volt az Erdélyes kérdés. sztem a képe színezése alapján a reformátusok voltak többségben, de lehet hogy színvak vagyok
+ az adófizetés megoldását nem nagyon értem
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
válasz
norbiphu
üzenetére
''Három ízben növekedett a területe jelentős mértékben a birodalom révén, három ízben növekedett saját közreműködése és harca nélkül. […
''
Ez van a forrásban, a feladatban pedig le kellett írni ezt kronológiai sorrendben.
Ugyebár 4 területgyarapodás volt, 1938 (első bécsi döntés), 1939 (csehszlovákia megszállásánál átkerült területek), 1940 (második bécsi döntés), 1941 (Jugoszlávia német megszállása).
Na a megoldókulcsban 1938, 1940 és 1941-van, pedig Jugoszláviától kapott területeknél Magyarország már közrejátszott ugyanis átengedte a csapatokat, másrészt meg katonák is mentek. De amit én írtam 1939, 1939 és 1940 ott tényleg mindenféle katonai művelet nélkül kapták meg a területet.
Nincs igazam?
peterszky az is jó lett
, megbaszom az okévet ha nekem van igazam
(hova írjak ha valami nem tetszik ?) vagy majd ha meg lehet nézni fellebbezek? igaz hogy 1 pontról van szó, de nem szeretem ha nem ismerik el hogy nem nekem van igazam
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
glhf
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Winner_hun
félisten
Naszóval

Szünet van. Háááát, nem a legegyszerűbb
Azthittem könnyebb lesz, de még hátra van a hallott szövegértés és az íráskészség, megyek is. -
Winner_hun
félisten
Wáddöfákk?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
peterszky
őstag
sok sikert az angolosoknak! ( hála égnek nekem már nyelvvizsga beszámítós érettségim van
) -
Winner_hun
félisten
GLHF
-
Sianis
addikt
Nekem annó volt tételsorom számítástechnika szóbelire. Kezdve a DOS-tól egészen a hardver elemeken át néhány szoftverig(World, Excel). Volt tétel, volt egy egyszerű kis Pascal program, és ennyi volt nekünk a szóbeli. Konzultálj a tanároddal ha eddig nem adott volna tételsort, szerintem nem árt meg neki, de nektek sem. A gyakorlati részt jó, hogy nem adja ki ( ha egyáltalán lesz), de szóbelit azt talán még kötelező is nem? De én már nem tudom, hogy mi az mi nem...
-
[HUN]Zolee
őstag
sok szerencsét az angolosoknak
-
Winner_hun
félisten
asszem elrakom magam angolra. Negye hétkor kelés.
-
XSiGma
aktív tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
jajaja hosszú volt a hétvégi parti....

-
XSiGma
aktív tag
hehehe nekem egész héten be kellett/kell menni

de ma végre megtudtam hogy miért... -
SimS
senior tag
válasz
norbiphu
üzenetére
Nemtom, nekem jobban fekszik ha '' megmutathatom '' h emelt szakmaiból is lenyomom az 5-t... meghát nemtom, úgyis prog-ra meek, akkormeg, legyen már abból érettségim h látszódjon h csak tok valamit
mod: ja és ofőnk olyan rendes h szervez még egy OKJ-t amire tanfolyamdíj meg ilyenek nem kell csak maga a vizsga 15-25k ami (valószínű) beszámít felvételibe... ami azért elég sok... szal szakmám is lesz (de semmit se ér
)
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
Mindenhol holnap már suli van?Mármint ugy értem, hogy csak azoknak nem akik most érettségiztek?Mert nekem ugy rémlik, hogy az utóbbi időkben nem adták meg végig a teljes hetet, hanem csak az érettségi időtartalma volt a szünet.Szóval akkor máshol is igy van?

-
SimS
senior tag
hmm, nekem magyar 4 a töri az 3... és épp ez aggaszt - h semmitse tanulok csak óra előtt átfutom ha szerencsém van pont azt kérdezik, és akkor kapom a jót...
dehát ennyi anyagból nekem ez kemény lesz... meg kell a vittpontokhoz az átlag azt meg nem kéne 4 alá vinni
infó az sztem meglesz 5 - attól nem parázok
matek is remélem 4 vagy 5
angol érettségim már van (emelt 5 100%
) - nyelvvizsga powa (ja megh még elfogadták)
a másik kettőről meg már szóltam
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
én mindig kettes voltam magyar/töriből aztán hármasra érettségiztem (nem röhög senki!! én informatikusnak tanulok nem bölcsésznek)
lényeg: nem kell minden szart bemagolni szépen csak a lényeget kis vázlatot felépíteni a fejben
és ne IZGULJ ennyi volt nálam a dolog
kb 5-6 óra volt az összes készülésem érettségire és 4,0 lett az átlagom 6 tantárgyból és nem voltam sose egy jó tanuló kivéve informatikából -
SimS
senior tag
válasz
[HUN]Zolee
üzenetére
azért én pöppet parázok a szóbeli résztől - mert írásbeli... írj 1-2 progit ami ezt meg ezt tudja... ok
de szóbelin??
[Szerkesztve] -
[HUN]Zolee
őstag
én akkor elbújhatok mellettetek, tanultam kemény fél évig mind a Pascalt, mind a Visual Basic .Net -et
aztán megyek emelt alapismeretkre 
igaz eddíg enm volt gond megoldani egyik emelt infó programot sem
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
én 2 év pascal 1 év delphi amit heti 6 órában tanultam nem volt anyira vészes
de a grafikus rész na oda fel kell kötni a gatyát
most c++ ban programozok itt a főiskolán ami elég jól is megy azért de inkább nem akarok dicsekedni
amugy én világbanki informatika szakos voltam szakközépben
és közgazdaságtan + informatikát is elég keményen toltuk
[Szerkesztve] -
SimS
senior tag
válasz
norbiphu
üzenetére
ez nekem nem pálya... sajna - emelt iszcsa-n (info szakamcsoportos alapozás) csak prog van, nekem ofőm azt mondja... remélem nem basz át
sőt - állítólag könnyebb mint a sima emelt infó 
múltkor csináltunk egy infó emeltet - bazz még prog volt benne, nem nehéz csak qva hosszú...meg bonyolult -
Speed
addikt
MMmm hogy lehet iuylen előre hozott éretségit tenni?? Nem mondjátok komolyan hogy éretségin ilyen programozás meg adatbázis kezelés van (SQL) azta....................... A leg kutyább feladatok

-
kovsol
titán
válasz
norbiphu
üzenetére
igen tisztába voltam vele hogy ez ilyen

végül négyesre írtam meg
(ami azt jelenti, hogy 2500 emberből 27. helyen végeztem(vagy 26?) ), de mivel ez ilyen ultra előrehozott verseny érettségi volt
kaptam egy középszint 100% -t érte az is jobb mint a semmi
(0 perc felkészüléssel persze csak bulinak indult aztán...)
jah és tényleg informatika alapismeretek volt nem számtech
már túl rég volt
kemény 1 éve 
[Szerkesztve] -
norbiphu
őstag
Én is emelt szintre megyek és ebben az egy hétben, hozzád hasonlóan programozni fogok, mert elég sokat felejtettem már belőle sajna
.
mod:
Az informatikai alapismeretek, a programozás és adatbázis részt jelent, tehát a név megtévesztő és aki nem jár utána jól be is szophatja.
A másik informatikát közismereti informatikának hívják, amelyben csak emelt szinten van programozás.
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
akkor a másik
érettségi neve: Számitástechnikai alapismeretek emeltszint
ALAPISMERET aztán köze nincs az alapokhoz
írásbeli: pappiron adatbáziskezelés
sql rulez
majd két program megírása szigoruan pascalban !
1. ki kell rajzoltatni folyamatosan egy spirált a monitorra
2. egy téglatest az egyik csúcsán forogjon folyamatosan körbe körbe
Szóbelin ilyet húztam: a HTML nyelv sajátosságai
de lehetett volna esetleg struktúrált vagy objektum orientált programozás vagy ehez hasonlóakat is
és ez az alapismeretek!!
[Szerkesztve] -
kovsol
titán
jaja hát a tavaji középszint az tényleg vicc volt
word exel ... az egy honlap készités volt ami elütött egy ecdl feladatsortól
én szóbelin ilyet húztam, hogy az internet
érted anyira tág hogy lehetettlen mindent elmondani a tanár totál rühelt és mindenbe belekötött érted azt hittem megfejelem
3 számtech tanár volt bent (mert én emelt szinten tanultam heti 9 órában aztán nem egy tanár volt) a másik kettő már rég elküldött volna max ponttal ez meg mindenbe belekötött aztán jól lehúzta a jegyem
de ígyse tudott kibaszni velem 
miben tanultál programozni amugy ?
pascal/delphi/c++ ?
[Szerkesztve] -
Invoker
tag
Nos az info érettségi undorító. Az írásbeli titkárnőképzés. Múlt évben előrehozottat tettem. Írásbeli 100/120 pont, 12-t wordben buktam. Tudod ez az ilyen ott a lapon a kép szöveg stb, hajszálra olyan legyen, oldd meg, de leírás nincs és ugye csak 1 megoldás van, hiszen ha nem is használod a ''bannolt'' eszközöket mint space meg enter, akkor sem lehet belőni pontosan mindent, csak ha van javítókulcs a zsebedben mellé
. A szóbeli laza volt, monitorok és scannerek, külön le kellett állítaniuk mert hogy más is vizsgázik még ma, 30/30 pont meg dícséret meg glória meg mittomén, jó hogy nem könyvtártételt húztam
.
Idén emeltre megyek, de régóta nem programoztam, neki kell állnom egy hét alatt átgyúrni mindent... elég gyakorlatom nincs sajna, de menni fog remélem így is. Emelt szintű írás jövő szerdán, középszintű jövő pénteken lesz. -
kovsol
titán
valaki megy programozás vagy hasonlóból érettségire ? ha igen akkor tolja majd fel a kérdéseket mert kiváncsi vagyok
én írtam emeltszinten programozás+adatbáziskezelés érettségit hát nem volt egyszerű
esetleg a középszint informatika érettségi is érdekel mert olyat is írtam szóval na minden jöhet majd ami hasonló
már nem emlékszem az mikor is lesz ? pénteken ?
hajrá srácok amugy
én a héten eddig 4 ZH -t írtam holnap még lesz kettő köztük egy c++ is
[Szerkesztve] -
Invoker
tag
Nem tudom ki hogy van vele kb. semmit nem készültem a törire és lazán meglesz a 4-es, kis mákkal az 5-ös is. Mi a halálnak kell felfújni ennyire az érettségit? Nem kedvencem a töri, [ez nálam tanárfüggő] de ez tényleg nem volt nehéz... szóval hagyják a halálba azt hogy sok tantárgyból sok vizsga van... ennek ebben a formában nem látom sok értelmét...
-
Winner_hun
félisten
Mivel a matek nem volt valami iszonyat nehéz, ennek ellenére tök elszúrtam szvsz, ha 2-es lesz akkor szerintem megyek javítani, mert lehet. De hogy is?

-
KisBundi
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát a magyart tényleg egy kicsit erősre csinálták, de szerintem meglesz. Inkább az angoltól félek.

Új hozzászólás Aktív témák
- Filmvilág
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra fejhallgatóval garanciával
- Samsung Galaxy Watch 4 LTE 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Ezért nem is volt olyan nehéz a töri és a magyar. De az osztályfőnököm is ilyen volt, aki matekot tanított nekünk. Igaz hogy a sz@rt is kiverte belőlünk, de a matekot simán megcsinálta még a leghülyébb is.
A magnó tényleg sz@r volt. Leghátul ültem és alig hallotam valamit. Főleg a mikulásosból értettem meg nehezen vmit. Recsegett-ropogott az egész. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azthittem könnyebb lesz, de még hátra van a hallott szövegértés és az íráskészség, megyek is.

kemény 1 éve