- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
-
LOGOUT
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
j.bravo
addikt
válasz
dabadab #1270 üzenetére
Általában véve linuxból töksíkhülye vagyok sajna, ezért is jó a geexbox, mert ezt akár windows alatt kiírod egy cd-re (van egy kész .iso illetve egy ''custom iso generator'', ez utóbbit használtam), arról bebootol a géped és voilá.
Szóval nem próbálkoztam, hacsak ez nem egy windowsos cucc (de kötve hiszem).
Ha kell hozzá egy rendes linux akkor vsz itt fel is adhatom és megbarátkozhatok inkább a radeon 7000 tv kimenetével.
Keresgéltem hollywood plus/creative dxr3 fórumokon meg geexbox fórumon, és mintha pár embernek lenne ilyen gondja (megy a cucc de a képnek csak a fele látszik és inverzek a színek), pár szaki el is kezdett segíteni próbálni de olyat még nem találtam ahol valaki beírta volna a végén hogy ''hiphiphurrá, sikerült, hálás kösz!'' -
j.bravo
addikt
Beírtam a geexbox-os topicba is de ez jobban pörög...
A GeexBox bootolható cd-s változatát próbáltam, a mostani verzió simán ment olyan gépen is amin a két évvel ezelőtti nem. A videokártya (ATi Rage Mobility, 8mbde most cseréltem egy Radeon 7000-re, win alatt szebb a tv-s képe a réginél, remélem itt is az lesz) tv kimenetén teljesen jó. Viszont...
van egy RealMagic Hollywood Plus kártyám, aminek a tv-kimenete (a minősége) mindkét videokártyáénál jobb elvileg. Win alatt tényleg olyan képet ad, mint a Sony asztali dvd lejátszóm.
A GeeXbox tudja használni nem csak dvd, hanem divx lejátszáshoz is, sőt a ''GUI''-t is megjeleníti rajta (írták a faq-ban és ki is próbáltam), csak van vele két baj:
1) el van csúszva a kép balra, de annyira hogy csak a jobb oldali harmada látszik.
2) fekete-fehér, illetve egy berhelt kábellel [link] bezöldül meg belilul. Ez utóbbit azért remélem tudom orvosolni ha az s-video kimenetet nem kompozitra alakítom, hanem scart-ra (annak s-video tüskéit igénybe véve).
Tudtok megoldást erre? Mit tegyek? -
j.bravo
addikt
Jó dolog a barkácsolás, csak ha még nem csináltál semmi elektronika barkács dolgot, akkor nem árt ha van valaki aki segítő kezet tud nyújtani, ha kell. A fentebb linkelt topik jó ötlet egyébként, illetve a ''házi erősítő építése'' topikban is van pl. kifejezetten egyszerű, egy IC-n kívül csak pár alkatrészből álló, de a vájtfülűek szerint is hallgatható (azaz a köznapi ember számára legalábbis hifi szintű) hangú erősítő. Mondjuk ha nem nagyon vagy vájtfülű, akkor az aktív hangszóróval olcsóbban kijössz. (Illetve azok között is akadnak méregdrágák/marha jók és kevésbé méregdrágák és elég jók is, a fent általam linkelteknél jobbak is).
Ha van már otthon jó hangú hangszóró, akkor mondjuk vétek lenne hagyni parlagon heverni, érdemes egy erőlködőt építeni vagy keríteni hozzá. Ha nem kell 5.1, hanem a sima sztereó elég, akkor használtan pl. a 80-as évekből való erősítőket meglepően olcsón ki lehet fogni, és akadnak köztük kisméretűek és nagyon jó hangúak is (pl. a jó öreg magyar Orion, vagy a lengyel Unitra vonalon). A megfelelő topikban (Hifi általánosságban) olvasgass, illetve kérdezz bátran! -
j.bravo
addikt
Ha már van otthon hangszóró amit kinéztél (valahogy azt vettem ki h régi hifidből van ilyen?), akkor meg lehet oldani hogy beleintegrálod az erősítőt a házba, de nem javasolnám hogy a PC tápjára kösd; inkább keress helyet az erősítő tápjának is a házban (a 230V-os kábelnek fúrsz egy lyukat vagy egy kártyahelyen bevezeted hátul).
Másik megoldás hogy jobb/szebb aktív hangszóró szetett veszel, pl. ilyesmit:
[link]
[link]
[link]
[link]
Ezeknek a tápja általában olyasmi (pofára) mint egy telefontöltő, amit a konnektorba dugsz; a többi elektronika benne van a mélysugárzó dobozában.
Az első két Creative-val van tapasztalatom, nem mondom hogy hifi, de az árához képest marha jól szól (nem ''elborult szemellenzős hifista'', de már igényes ember számára is alkalmas zenehallgatásra. Filmnézésre pláne.) -
j.bravo
addikt
A Puppy linuxot próbáltad?
(bár nemtom mit értesz rendes böngésző alatt...)
Many: akarja a halál, csak hozzászóltam, megerősítve, hogy 640*480-tól 1280*1024-ig bármi a felbontásod, akkor egy ''hagyományos'' crt tv-re kötve a default betűmérettel nem olvasol el semmit, csak ha kifolyik a szemed. Ha olvasni akarsz, nagyobb betűméret kell - vagy rendes monitor, vagy lcd/plazma tv. Örülök hogy neked telik ilyenre, de a kérdés mintha sima TV-re vonatkozott volna, így arra válaszoltam. Nem kötözködött veled senki, te se kötözködj velem, köszi
No offense!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Xbox Series X|S
- Battlefield 6
- Hobby elektronika
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- FiiO FT3 350ohm-os fejhallgató szinte új 22 hónap garanciával eladó
- Wharfedale Diamond 8.4 állóhangfal
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó iPhone 12 mini 64GB bevizsgált, hibátlan készülék
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest